Budem zlá, keď nepozvem kamarátov na svadbu?
.Ahojte žienky, mám na Vás takú otázku netradičnú ale skôr o vzťahu udalosti...Zo snúbencom budeme mať svadbu, no a ja som zvedavá na váš názor ako by ste sa zachovali vy. Jeho (2 kamaráti s priateľkami ma nemajú v láske doslova ma neznášajú ... ja som na tom detto voči nim) no a môj problém je ten že si neželám aby boli na našej svadbe, je mi jasné že ma budú duplom neznášať ale to mi je jedno, no predsa len nechcem aby bol môj mužíček smutný (viem že to prežije aj bez nich len mu tým nechcem ublížiť) Dohodli sme sa že ani ja, ani on si nebude pozívať žiadnych kamarátov (chceme mať malú skromnú rýchlu svadbu iba rodina večera a dovidenia) myslíte že budem veľká mrcha ak budem vďačná že tam nebudú? alebo radšej ustúpiť a vydržať... Ďakujem....
@natalka13 natalka proste som mu chcela spravit radost to bolo cele. Nechcela som byt zla. Ale kedze ma tu vacsina bud odsudila alebo aj pochopila za co som naozaj velmi vdacna uz sa zariadim tak ako to uznam za vhodne. Jedno viem uz urcite beriem si chlapa ktori bude uzasnym otcom aj manzelom a on je moj najlepsi kamarat ostatne ma nezaujima 🙂 mrzi ma len to ze sa tu zacalo hadat a urazat je smutne ze sa niekto nieco opyta a uz donho idu kamenom. Preto si uz poradim sama. Kazdopadne som vdacna za kazdu spravu aj negativnu 🙂
pokial si nepozyvas kamaratky z tvojej strany, tak nemusite ani kamaratov z jeho strany 🙂 mala svadba v kruhu najblizsej rodiny a kamaratom poviete, ze ste sa zobrali.... a ked budete mat babatko a budete zosobaseni, tak kamarati a akcie a vylety s nimi - to nebude potrebne 🙂
@fidka79 inak to je tiez typicky slovenske, ze slovak ked vytiahne paty spoza humna a niekam za hranice prikvitne (nedajboze za velku mlaku), tak je zrazu nieco viac, vsetko je super a doma je vsetko naprd a ti co doma ostali su chudaci, najlepsie sa k nim ani nepriznat... je to smutne, ale casto je to tak. chyba nam hrdost ci kieho... 😀
Ja som bola tehotná a nepozývala som kamošky ani spolužiačky. Však normálny človek to pochopí. Hlavne ked robíš malú svadbu. Vôbec si z toho nerob hlavu.
@mawka presne,a radsej sa ona vzda svojich kamosiek,len aby tam neboli tí jeho.Ja neviem,ale ja by som na svojej svadbe chcela aspon tie dve -tri naj kamosky.A cele to prezentuje,že sa dohodli,ale ja mam pocit,že ona sa dohodla sama so sebou.A ked,uz nie na svadbu,tak určite by som trvala na nejakej zurke po svadbe,s tou našou bandou.
@fidka79 a ešte je dosť zarážajúce, ak niekomu lezie na nervy slovenská mentalita, otvorí kurín zvaný Modrý koník a dobrovoľne sa tu týra a číta názory prízemných a obmedzených žien... dajú sa čítať aj iné diskusie matiek v iných štátoch sveta, ktoré sú určite inteligentnejšie, rozhľadeniejšie a múdrejšie 😎 😎 😎
@mihula opät ste toto cele nepochopila ale uz ma to naozaj nebavi vysvetlovat. Ak nechapete vas problem. A samozrejme este nakoniec budem aj schyzofrenik.... no dakujem vam slecny. Len vas ziadam aby ste to uz nechali tak. Kto pochopil skvele kto nie jeho problem. A ak by ste si presla od zaciatku konverzaciu ta zurka pred alebo po svadbe tam bude...... nuz ale skoda reci.
@timi1012 ja ak by som mala dakedy mat svadbu,tak si ju zelam len v kruhu rodiny. A len obed v restike bez nejakych ceremonii.
Niezeby mi na kamoskach nezalezaloa nemam problem ani s draheho kamosmi,no ja tieto udalosti nemusim,preto keby uz k takemu aktu malo dojst,tak tam chcem co najmenej ludi-len naozaj blizka rodina...
Podla mna je svadba len a len vasa vec,cize ak ste s tym obaja uzrozumeni,tak nevidim dovod to menit. Je to vas den a podla mna tam mate mat ludi,s ktorymi sa citite dobre obaja.
@paskolinka
ja si skor myslim, ze je to tym, ze clovek dostane ine obzory, vidi ine veci, zacne vnimat ze zivot moze byt roznorody a to, v com cely zivot zil, nemusi to byt iba ta jedina cesta a mozno ani spravna. V zahranici ludia viac miluju zivot, miluju slobodu, uzivaju si zivot, tesia sa.... teda vacsina, co bezny slovak hned zaznamena... Sem tam chodim von a sama vnimam tie markantne rozdiely.
@timi1012
nebudes za zlu, je to len tvoja vec, ale mne osobne by nasi priatelia chybali. My sme mali na svadbe asi 20 spolocnych priatelov po desiatej vecer, ked bola tancovacka... a bolo to fantasticke 🙂 Taktiez doteraz sme s ludmi v kontakte, chodime sa zabavat, na vylety, zurky, ideme na silvestra spolocne... no proste nasi priatelia su dolezitou sucastou nasho zivota 🙂
@mima4 o tomto som tiez pisala ze by som bola radsej keby sme aj my vychadzali ale po viacerych pokusoch to nemienim znova robit a takto nam to vyhovuje. Ja im MM neberiem nebranim mu vobec v tom aby si s nimi kedykolvek vyrazil oslavil atd... to povazujem za uplne normalne. A co sa tika mna ja velmi nemam na vyber kedze moje kamaratky su odo mna mnoho mnoho km daleko kedze pochadzam mimo BA.... a samozrejme to aj kazda moja kamoska pochopila. 🙂
@fidka79
to co pises, to velmi zavisi od cloveka, jeho povahy. Su zeny, pre ktore materstvo je koniec predosleho zivota a su zeny, ktore deti zakomponuju do svojho zivota a uzivaju si ho s detmi. Poznam dost takych rodin a samy mi potvrdili "mas to take ako si zariadis". Aj ked opat, typicka slovenska mentalita je v tomto smere ina... aj to je jeden dovod, preco sa zeny brania materstvu na slovensku, lebo dieta sa tu nebere ako nieco prirodzene, ale ako obetovavanie sa...
@fidka79 ahoj... mam 2 relativne male deti a chatujeme dalej - mame partiu kamaratov s ktorymi sa pravidelne stretavame - od strednej - pribudli ich priatelky, manzelky, manzelia , deti - nase decka su uz kamarati a vsetci sa na nase chaty tesime... to obdpbie co ty popisujes trvalo u nas konkretne asi pol roka po narodeni deti, nevidim dovod preco menit zivot neskor - luzujeme, dovolenkujeme etc . Uz parkrat aj bez deti sme boli partia... deti su radi so starymi rodicmi...
Cize ja sa pridavam k @mima4 ze zalezi od ludskej povahy...
@dygisa uz nechajye na pokoji - ani podla mna sa nevyjadrila najstastnejsie ale zial mala pravdu v tom ako vaecsina sr zien potom ako sa stanu matkami zmysla - staci sledovat mk...
@fidka79 ja som to vsetko čitala,a aj to ze ona ziadnej zurke nebrani,ale bez nej.Nehnevaj sa aj ja mam take echt kamosky a v ziadnom pripade s nimi nepreberam moj sukromny vztah,aj ked viem,že ak by islo o zivot,mam na to svoje kamosky ale určite nie na to aby mi vyberali chlapa ako si napisala.Ae to je vec pohladu.A aj moj chlap ma kamosov a ozaj takych naj a si predstav sem tam vyrazi s nimi.A že tymusiš riešit to,že nechces aby sa ožieral s nimi,ja na rozdiel od teba to riesit nemusim,moj nepije a vsetkych domov dovezie.Vec pohladu 🙂
@timi1012
dohoda: ja ziadneho kamosa, ty ziadneho je uplne ok a nie je co riesit.
kedze to vsak riesis mas podla mna zle svedomie a pocitujes vycitky.... pises, ze ty budes mat na svadbe vsetkych, na ktorych ti zalezi a ktorym zalezi na tebe, ale nebudes tam mat ani jednu kamaratku. to naznacuje, ze naozaj kamosku ani nemas a co je kamaratstvo nevies.
neviem o aky kompromis sa snazis, ked mate dohodu 😒 😎
ak mu chces urobit radost, tak pozvi z tej 10tky kamosov nejakeho ineho, ktoremu neprekazas 😲
vsetko dobre k svadbe 🙂

Boze aky kompromis? Chcete malu svadbu, mas za sebou vyse polovicu tehotenstva, skor pocas svadby uz budes rodit, je jasne ze tam nepotrebujete kamaratov.
Nechapem celu tuto zbytocnu diskusiu, ked je vsjo jasno-zacem bukvy?