Budúca svokra

22. mar 2022

Ahojte, píšem anonymne, lebo nechcem, aby ma niekto spoznal, ospravedlňujem sa.
Ale prejdem k veci, spravila som niečo za čo sa hanbím, ale už to nevezmem späť. Prečítala som priateľovi sms od jeho matky v mobile a som šokovaná. V tých správam ma nazýva chuderou, píše ako sa jej hnusím, že už nikdy ma nechce vidieť, priateľovi tam píše, že je pod papučov a pod... je toho strašne veľa, vedela som, že ma nemá v láske ale toto?? neviem čo mám robiť, či mu mám povedať, že som to čítala a ako sa cítim? Som neskutočne sklamaná aj z neho, že mi to nepovedal, to všetko čo o mne ona hovorí. On na správy, v ktorých ma uráža neodpisuje. Ďakujem za názor. Máme pred svadbou a ja neviem čo mám robiť, nemôžem ani spať, už to viem 2týždne..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamalaga
22. mar 2022

Drž ústa, po svadbe kontakt minimálny , nech máš pokoj.

pribinak
22. mar 2022

Chcel tá chrániť, preto ti to nepovedal.

sevcikovaa
22. mar 2022

Porozpravat sa z partnerom ....ma zakrocit a zastať si ta ak ta miluje....svokra zistila, ze nebude na prvom mieste u syna ale ty a deti....mala som tiez problemy po svatbe ale vzdy sa zastal a zastava mna .....rozhovorom zistis ci to ma buducnost a si na prvom mieste...drzim palceky

janinah
22. mar 2022

Ju si neberies.budes sa správať slušne.rezervovane.primerane.Byvat budete inde predpokladám a povinné návštevy párkrát ročne zvládneš...ten chlap ti za to zrejme stojí.

vilma7
22. mar 2022

Tak svokra ti môže byť ukradnutá, pokiaľ u nej nebudeš bývať.
Ale po druhej strane aj smutné, že sa tvoj nastávajúci ani raz nezastal, matku nezrušil a nenapisal jej, nech konečne prestane. Alebo tak urobil?

janinah
22. mar 2022

@sevcikovaa ako vieš.ze nezakrocil? Čo by si od neho čakala? Ísť vynadať matke či prerušiť kontakty naveky? Netreba ísť hlavou proti múru ani stavať chlapa do pozície medzi dva mlynské ( ženské) kamene

susedka
22. mar 2022

A preco by ti to mal hovorit? Si predstav ze by si ta posadil a zacal moja mama o tebe hovori ze si ..... a ved to by bolo pre neho tiez nie jednoduché.... moj manzel taktiez nevie vsetko co na neho svokra hovori .... ak ho mas rada a on sa k tebe sprava dobre tak to neries ....

sevcikovaa
22. mar 2022

@janinah ked nenájdeš odpoveď kde si ju obranuje je divne.... Ja som toto riesila z otcom ....mojho nechcel vobec....hovoril to kade chodil, dokonca to počul aj partner ...verejne som povedala svoj nazor aby vedel ze je pre mna na prvom mieste ....potom mala nieco proti mne svokra a boli na 2roky prerušené vzťahy ....nie na moj podnet ale manželov lebo vedel,ze ja som co na srdci a to na jazyku ....a bol pri tom hoci to svokra netusila ..tak pocul vedel.......nedokazala by som sa pretvarovat ani minutu...ked ma niekto proti mne ma to povedat mne....ked si mna niekto nevazi preco by som mala byt ja ta mila a v duchu ma dotyčný uráža...

panelacikova
22. mar 2022

@janinah aj ja som názoru, že nezakročil, inak by jej to bol povedal. možno aj preto, aby jej naznačil, že ani on nemá chuť navštevovať a komunikovať s matkou, kým ona sama sa nezmení.
autorka: ja som trošku podobné veci čítala v minulosti v e-mailoch. a teda ti poviem, že ma to tiež šokovalo. tiež som si myslela, že sa ma ex zastal, tak som sa ho nenápadne opýtala (už fakt neviem, čo som si vtedy vymyslela) na to, či mu mama píše a tak... a on že nikdy mu nepíše e-maily. tiež som si naivne myslela, že mi len nechce ublížiť. avšak, nič sa nezmenilo, po rokoch sme sa rozišli (neboli sme manželia). časom sa ukázalo, že len mama je tá, čo má pravdu, len ona je tá "naj", a ja som bola za chuderu a hlupáka :(
čiže určite odporúčam rozhovor s budúcim manželom. nemusíš hneď vytasiť to, že si mu videla SMS, možno vymyslíš niečo iné. alebo sa jeho opýtaj, že čo mama? je so mnou spokojná? dúfam, že budeme mať pekný vzťah... alebo niečo také. a uvidíš reakciu.
nešla by som však do manželstva, akonáhle by som mala pochybnosti o tom, že on stojí na mojej strane.

sevcikovaa
22. mar 2022

@panelacikova presne odpoveď na otázku jasna .... radsej popredu ako neskor zistiť trpkú pravdu.

mec321
22. mar 2022

mám to rovnako, keď chceš, napíš súkromne

marca12
22. mar 2022

Dva tyzdne si ticho? Ja by som to nevydrzala. Priatel ta zrejme chcel chranit a nepovedal ti o tom,ale ak uz o tom vies,je dobre sa porozpravat. A vediet ako sa zachovate v buducnosti. Mozno svokru casom svojim spravanim presvedcis,ze si syn lepsiu zenu ani nemohol najst.

sense
22. mar 2022

Ja by som mu o tom nehovorila, keďže si sa k tým správam dostala tým ze si sa hrá šla v jeho mobile bez toho aby o tom vedel. Mot o ti to nepovedal preto ze ta nechcel ranit.

saurika
22. mar 2022

Tiez som mala pomerne dost velke problemy, svokra a manzel su aj z ineho statu, kultury. Neriesila by som to, ak byvas v dostatocnej dialke (rozumej 500 km a viac). Pre nu je to tiez asi tazke. Ako Janinah spominala - slusne ale rezervovane a kontakty na minimum. Vyhovor sa na pracu. Ved Ty sa asi tiez porozpravas so svojou maminou, a ak sa mamina zle vyjadri ba partnera, asi mu to nebudes rovno vesat na nos. To je tak ako s ohovarajucimi kolegynami. Odkyves, odides, neriesis.

whatever1
22. mar 2022

Tak idete sa brat, posledna sanca vas rozdelit😁, nezabudni na svadbe nasadit siroky usmev. Vzdy ked budete na návšteve tak sa pred nou k priatelovi tul, pusinkuj ho a hladkaj, oslovuj ho milacik, zlatko🤣, vychutnaj si ako sa bude tvarit.

cacianka
22. mar 2022

Ťažko radiť, ...
Vedela by si vytlačiť tie správy ? Nemusíš ich bachnúť na stôl, zapnúť lampu a tvrdý výsluch...
Ale čo najskôr sonduj pri nejakom rozhovore o rodine, kto z jeho rodiny má na teba aký názor, poznámky , ako sa kto páči tebe, a postupne sa spýtaj aj na názor svokry, a ostatnej najbližšej rodiny
Že si prečítala jej fakt blbé správy, plné zhadzovania a urážok, nezverejňuj zatiaľ, ale to nie je dobré že on jej na to nič obranné neodpísal, pochybujem že prečítal a potom sa porozprávali. Toto si vyries čím skôr, aby si svadbu neľutovala, ako ju budeš pripravovať a potom prežívať svadobný deň, keď vieš veľmi dobre aký má názor na teba, ako sa vyjadruje a uráža, zhadzuje.
Chápem že chalan ti to nepovedal , ale odsleduj si ako sa správa k matke, ako k tebe, či sa ťa zastane v iných situáciách. Ty vieš - oni nevedia že ty vieš, a skús po tom rozhovore šokovu terapiu - spýtaj sa skoro svokry prečo si chudera, u priateľa otvor rozhovor aký má postoj k jej vyjadreniam a hlavne analizuj jeho skutky, nie reči.
Predstav si túto záležitosť ako vred - pokiaľ ho nevycistis, bude hnisat a otravovať veeeelmi dlho. A skončiť aj veľmi zle.
Lieč ešte pred svadbou...🍀

autor
22. mar 2022

ahojte, ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď. Stretli sa tu názory nepovedať aj povedať 🙂 Stále nad tým uvažujem, ono je to tak, že jeho mama psychicky chorá a nemá viac detí len tohto môjho. Toto jej ohováranie trvá už vyše dvoch rokov, asi preto som v takom šoku, že mi to nepovedal, neviem, zas je pravda, že tiež by mi to nebolo príjemné hovoriť také niečo jemu, ak by to bolo z mojej strany. Našťastie bývame sami, ale blízko, často ho tam volá aby šiel s ňou na nákup a tak, to mi nevadilo aj ja pomáham rodičom keď treba, ale po tomto sa už skrátka neviem tváriť v pohode.. Priateľ je jeden úžasný človek, správa sa ku mne naozaj pekne, dal by mi všetko 🙂

iwanka222
22. mar 2022

Ocividne mu je to jedno co si jeho matka o tebe mysli ked nato ani nereagoval. Ved on s tebou bude zit nie ona.

cacianka
22. mar 2022

No choroba všetko mení, ale aj tak by som si overila postoj chlapa k jej vyjadreniam, naozaj

sim_mi
22. mar 2022

Ja by som rovno nesudila, ze sa ta nezastane, mozno vie, ze nema zmysel pisat do sprav, preto ich ignoruje. Moj muz tiez neodpisuje mame, ked mu napise nieco, co sa mu nepaci alebo na com by sa s nou len zbytocne hadal cez spravy....

panelacikova
22. mar 2022

autorka: Našťastie bývame sami, ale blízko, často ho tam volá aby šiel s ňou na nákup a tak,
tak tu by mi blikala kontrolka ako bláznivá. na MK je milión diskusií o tom, ako matky doslova využívajú synov. najprv to ženám nevadí, ale prídu deti, starosti, menej času. a syn/tvoj manžel sa bude venovať mame viac než svojej rodine. ja by som si ho veru poriadne prelustrovala ešte pred svadbou. lebo ak je mamičkár, tak amen-tma. no ale že to trvá dva roky a on ti doteraz nepovedal nič mi našepkáva, že moja verzia je správna. on mamu neprezradí. a do budúcna sa ťa nezastane. tak to vidím ja.

zmrzlinka2021
22. mar 2022

@autorka
Na tvojom mieste by som sa priznala priatelovi, ze som to citala a povedala mu ze ma jeho mama velmi, velmi sklamala.
Budem chodit s nim na nevyhnutne navstevy, budem slusna, dam jemny usmev, ale budovat vztah s takou osobou nebudem

katkati
22. mar 2022

Možno ťa bráni, ale nie cez správy. Veď sa s ňou stretáva, tak určite sa o tebe bavia.

weronka31
22. mar 2022

Nechaj si to pre seba. Priatelovi to nehovor, nemala si sa mu pozerat do telefonu, ak to bude vediet, stratis jeho doveru, mozno klesnes v jeho ociach. Dobre ze to vies, davaj si na nu pozor a pri kazdej prilezitosti ukazuj aka si uzasna a tym potvrdzuj ako velmi sa myli! Aby sa za seba hanbila mrcha jedna!
Ps: to ze ti to nepovedal, mu nemaj za zle... lubi ta, preto nereaguje, nedava jej za pravdu, to je dobre! Jedneho dna sa ta zastane, len bud taka do akej sa zamiloval 🙂

laska86
22. mar 2022

Svokra tu nebude vecne..ignoruj..a este naschval prednou ho bozkavaj a nech ju trepe zavist..

panelacikova
22. mar 2022

@weronka31 heh, autorka sa pôjde rozdať/roztrhať a svokrička si aj tak bude o nej myslieť svoje a hučať do synčeka, aká je to hlúpučká hus 😀

weronka31
22. mar 2022

@panelacikova ano, ak to bude nepravom, tak si sama bude na celo pisat aka je krava!

panelacikova
22. mar 2022

@weronka31 ja ti rozumiem, ale to vôbec nezlepší vzťah autorka-jej priateľ. naopak, ona si ho postupne prestane vážiť, ak ju svokrička bude aj naďalej častovať takýmito rôznymi pomenovaniami a on bude čušať ako voš pod chrastou.

weronka31
22. mar 2022

@panelacikova no ja neviem... ja som to pochopila tak, ze vztah medzi partnermi je ok. Jediny kto ma problem, je svokra, ktora si moze trhnut nohou.