Budúca svokra má na mňa nepekné pripomienky
Ide o to ze moja nastavajuca svokra ma na mna stale blbe pripomienky. Partner vravi aby som si to nevsimala ale zacina ma to akosi skriet. Vzdy ked prideme na navstevu neodpusti si poznamku typu ze ja neviem co s volnym casom a co uz ja mozem doma robit atd. Take podrypovanie proste mi to pride. Alebo zavist? S partnerom obaja normalne pracujeme ja mam fyzicky trosku narocnejsiu pracu natahovanie s tazkymi vecami atd ale vzdy si doma aj okolo domu porobime co treba ja aj navarim upeciem atd taka klasika a mame aj dost zaujmov cez vikend chodievame na tury a tak. Partner mi vravel ze jeho mama si casto aj po robote pospi ako ja nic proti tomu nech si robi co chce ale na mna take narazky ako ze ja som leniva a co doma vlastne robim. Ona nie je este nejak stara a aj skrz toho ako ona funguje nechapem preco sa navaza do mna vobec.
@lusyc fu tak to uz je ale velmi zle preco takto ludia zneprijemnuju druhym zivot aj ked na to nemaju predpokladam ziadny dovod? ja nemam pre to proste pochopenie
Tak aj ja verim ze to ustojime s partnerom si zatial rozumieme ale tak sme spolu cca dva roky to je este pre mna kratko ale aj v domacnosti nam to klape nemozem sa stazovat v zasade. Jeho rodicia nie su dochodcovia este maju od toho daleko mne obcas pride ze su unudeni a chcu aby im proste syn robil spolocnost a program nezvykli si este celkom ze uz nebude denne pri nich a po ruke tak mi to pripada. A dalej mne je jedno ze si svokra pospi alebo co robi je to jej vec a tka isto aj moja ako travim svoj volny cas a mohla by to tak isto respektovat aj ona
Skus na to pozriet na chvilku z opacnej strany.
Kebyze tvoji rodicia povedia tvojmu priatelovi ze "nevie co s volnym casom", alebo ked ste boli na ture "to zaseee". Ako by si zareagovala? Zastala by si ho? Alebo to nechala na neho, nech sa ozve sam? Alebo mu povedala nech si to "nevsima"?
Inac to zrkadlenie, pozri aj psychologicka projekcia, ak niekto s niecim nie je spokojny, ale neriesi to a premieta to na druheho, jemu vycita, to co robi sam. To by mohlo byt vysvetlenie, co robi svokra. Aspon pre pochopenie situacie, aj ked pravdu povediac, nic to neriesi.
veď jej v slušnosti odpovedz keď bude mať pripomienky napr. že zaseee si piekla?? tak povedz ano piekla, veď na tom snáď nie je nič zlé , alebo zase ste sa flákali ( keď ste boli na túre ) tak povedz: hej boli sme na čerstvom vzduchu, čo je na tom zlého? máme sedieť doma alebo radšej chodiť po baroch? čo je lepšie???,
argumentuj , nech si svokra nemyslí že môže na tebe orať....ale inak aj ja som mala divnú "exsvokru", ale tam bol zase velký vekový rozdiel, pomaly mi bola babkou. A teraz ako sa chová ani radšej nekomentujem , ja jej hovorím že to je stará čarodejnica 😂 lebo inak ju ozaj neviem nazvať a pritom som jej nikdy neublížila ani sa k nej nechovala zle, práve naoopak. no čo uz.......😉 hlavu hore , držím palce
Nechápem, ja by som to dala jedným uchom dnu a druhým von. Napríklad keby chcem poobede spať, tak budem spať a je mi jedno, čo kto hovorí. A uuuurčite by som nikomu nič nevysvetľovala a ani sa nespovedala.
Poradím - nekomunikovat s ňou. Odpovedať stroho, odignorovať jej otázky, alebo sa len usmiať. Nech s ňou vybaví priateľ čo treba, porozpráva sa a ty sa skôr obrať na svokra. Niektoré ženy sa vyžívajú v provokaciach a keď vidí, že ťa to mrzí, tak ju to ešte poteší.
Pochop, ze tu nejde o to, že teba zaujíma čo ona robí vo svojom voľnom čase. Ani ju nezaujíma, čo robíš ty vo svojim voľnom čase, proste ta potrebuje nejakým spôsobom zhodiť pred jej synom, lebo nie je zmierena s tým, že už ma vlastný život. Možno dúfa, že sa synček odsťahuje spät k nej a bude mat doma otroka ako bola vždy zvyknutá. Ja som si tým prešla tiež so svojou svokrou a keby jej to nevraciam, tak do mna rýpe doteraz.
Môže byť, že ziarli🤷♀️že synacik už nie je len jej... Cize vadila by si jej, aj keby si bola zo zlata. Nevšímat si, nepripúšťat, jedným uchom dnu, druhým von😉
Ja som si tiež s priateľovou mamou vôbec nesadla a tiež sa ku mne správala podobným štýlom - mala čudné poznámky a stále vyžadovala súhlas s jej mudrovaním. Keď som od nich odchádzala, bola som naozaj celá rozhádzaná a rozladená, ale potom som sa naučila to zvládať tak, aby mi to neubližovalo a naučila som sa za seba postaviť. Povie ti zase sa flákate po túrach - sebavedome poviem, že áno, baví nás to a človek si zlepší kondičku, okomentuje mi kabát štýlom, že je to handra a mám to vyhodiť - s úsmevom jej poviem, že ja som s ním spokojná, povie, že podľa nej by ženy nemali robiť, ale starať sa o domácnosť - odvetím, že ja to vidím inak, ale ak to jej tak vyhovuje, tak je to super, že žije podľa svojich predstáv. Ďalším pravidlom je nechodiť tam príliš často a ak vieš veci obrátiť na srandu či použiť štipku irónie, tak aj to sa mi osvedčilo ako dobrá metóda 😀 Držím palce!
Autorka,ja som to nemyslela tak,ze jej mas vzdy vravieť,iba raz a poriadne dlho by som opísala take nepodstatné aj veci,ze parovala aom ponožky...aj 10 minút , chápeš že ich to už začne nudiť počúvať..
Na poznámky,ze ak ste na túre,je to pre nich flakanie,a ze si zas piekla...no bud nereaguj, alebo zareaguj ako uz ty mas v povahe, charaktere, alebo neviem ako ...ja by som na to povedala,ze pre nás je to relax,a aj deti budeme viesť k športu, zážitkom a nie k materii a sedeniu pred tv , a koláč by som viac nedoniesla😃 ale povedala ze som piekla a chutil každému komu som ponúkla s tym,ze bol rád.
Ja to mám doteraz s mužovou mamou tak, proste ma nemá rada, mám pocit, že ma doslova neznáša - najlepšie na tom je, že ona to otáča na mňa, že ja ju nemám rada a všetko čo sa deje je vždy moja chyba - napr. aj to že môj muž si dovolil mať iný názor na niečo ako ona tak určite som za tým ja...vzťahy sú na bode mrazu a mne to bolo dlho ľúto a trápilo ma to, aj kvôli deťom, lebo k tým sa správala pekne, ale len do času kým sa jej niečo neznepáčilo a snaží sa nám proste robiť prieky cez deti. Nechápem takéto povahy, čo z toho majú robiť zle ostatným, len za to že nie je po ich a neskáču všetci tak ako ona píska. Ja som sa proste odstrihla, neriešim ju, ale stále ma to mrzí, lebo som chcela mať dobré vzťahy s jeho rodičmi a aj chlap voči nim ochladol, chodí tam menej často - ale zase za to môžem ja, nie jej výstupy a nátlak, snaha o manipuláciu vlastného syna, aby bolo po jej 🙈. Proste už jej nenos čo napečieš, stále jej hovor ako máš veľa práce, mužovi povedz nech nespomína kam chodíte a máš - možno sa sama začne nakoniec pýtať, kedy donesieš koláč, či ste niekde boli a pod. Ak to bude neúnosné, tak jedine tam prestať chodiť, lepšie ako celú návštevu pretrpieť a báť sa niečo povedať, aby sa toho nechytila.
Ja tiež odporúčam jedným uchom dnu druhým von a stačí keď povieš no?
Ja tiež bojujem za každú vetu už 15 rokov lebo si tiež všetko beriem, moja šv.je v pohode, len kyvne vždy nejako a nerieši. Alebo začni ty na inú tému.
Ja fakt sa už toto učím, lebo bez tak nepresvedčiš človeka čo si ide svoje.
@karmen118 to máš mojej svokry sestru za svokru😅 to je všetko závisť a žiarlivosť.
Aj keď sa to tak nezdá ale je.
Presadzovanie svoje a hádzanie viny na druhých.
Fakt najlepšie nereagovať. Alebo otočiť inú tému
Vyhnúť sa určitým rozhovorom témam
U mňa neni šanca aby mne svokra chytila úprimne stranu len keď sa jej to vyložene hodí.
A dokonca bude tvrdiť opačne
podla mna by mal zakrocit tvoj muz a usmernit ju. ja by som s nou urcite nezacala sutazit v urazkach alebo rypani. lebo by sa to mohlo vyhrotit. treba, aby to riesil chlap a vzdy zaujal jasne stanovisko.
moj muz bol doma tvrdo vychovavany a jeho mama obcas do mna rypla, ale inym sposobom. a on to nikdy nevnimal, nikdy si to nevsimol, lebo bol zvyknuty, ze ona je dost konfliktna. navyse nemal odvahu sa jej postavit. takze bolo strasne dlhe obdobie, co som sa trapila pre svokrine poznamky. ja ked som doniesla napecene, tak vzdy povedala, ze "nasi to nemaju radi". ked to zjedli, tak povedala, ze "aj som bola prekvapena, ze to zjedli, lebo oni to nemaju radi". pritom som dobre vedela, ze to radi maju. alebo som zdobila medovniky a ona mi povedala, ze oni nezdobia, oni na take hovadiny nemaju cas.
nepomahalo nic, jednoducho takemu cloveku sa nikdy nezapacis, aj keby si bola topka vo vesmire. lebo ona potrebuje stale len sutazit a byt hore. kazdy je pre nu konkurencia. proste je to nejaka povaha, ktora posobi sebavedome, dominantne, mozno az agresivne, ale v skutocnosti je velmi neista. to spravanie je jej sebaobrana. myslim si, ze svokra ma z teba v podstate strach.
@janetinka27 skôr sú to ľudia, ktorí nevedia pochváliť, lebo neboli sami chválení. A nechcú chváliť. Proste radšej ublížia. Proste to nevedia, nechcú vedieť. Pritom by stačilo povedať ďakujem.
A nie komentovať. A tam je zbytočne.
Viac by som nedoniesla
No budeš to mat ťažké, ako tu niekto správne podotkol, zamilovanosť opadne a situácia sa bude len hrotit.A úprimne, zatiaľ by som tam nechodila,priateľovi na rovinu povedať, že sa tam necítis dobre a nie si na jej kecy zvedava. Uvidíš ako sa k tomu postaví, ci to vyrieši s matkou alebo bude jej správanie aj naďalej bagatelizovat. Život máš len jeden, tak si premysli ci ho chceš stráviť v takej rodine, lebo pri deťoch sa im nevyhnes.
ako sa hovorí, že každý si dovolí len toľko koľko mu my dovolíme a presne o tom to je, treba už na začiatku si určiť hranice, toto mi nepríde normálne, ani slušné a teda človek by si myslel, že v takom veku už bude vedieť, čo sa patrí a jak sa k budúcej neveste správať
@sono2 presne si to vystihla, chytila mi stranu odrazu, keď sa to hodilo jej, najlepšie že ona napr. mňa ohovorí pred chlapom, ale mne do očí nepovie to isté opačne a potom ešte, ale nepovedz to jemu/jej, na porazenie s takým človekom. Tiež otočí všetko proti človeku, takže sa jej nikto nemôže s ničím zdôveriť, nič normálne povedať. A dávať si neustále pozor pred ňou, čo ešte povedať môžeš a čo už nie je hrozne únavné. A diskutovať normálne o niečom nehrozí, lebo pravdu má vždy iba ona. Vkuse rieši len kto ako vyzerá, čo má oblečené a pod. ja som typ ženy čo sa nepotrebuje maľovať , farbiť si vlasy a nosiť najnovšiu módu, som proste spokojná tak ako som, a z toho ona dostáva doteraz infarktové stavy, ale to že sa ona maľuje niekedy až príliš, vlasy vyčesáva do zbytočne zložitých účesov do vysoka až sa jej malé deti boja, to nevidí 😂 - ja som jej na to nikdy nič nepovedala, však ak sa ona cíti dobre, tak je to oka, ale pre ňu sa ja o seba nestarám. Raz dávnejšie mi povedala prečo sa nemaľujem a mne vybehlo z úst, že ja sa cítim pekná ako som a nepotrebujem to, skoro ma zabila pohľadom 🙈
@sono2 ano, myslim, ze to s tym suvisi. nikto ju nikdy nepochvalil. ja som aj mojmu muzovi povedala, ze tej mame nijako vdacnost neprejavuju. este aj svokor vie zabrdnut, ale nikdy ju nepochvali. pritom ona vyborne vari, pecie, aj to pekne vyzera. a potom pridem ja s kolacom a ona uz je v ohrozeni. lebo moj muz ma nahodou pochvali a to pre nu znamena strasny uder. muza som naucila, aby mamu chvalil, aby ju podporil a trochu jej tym uzdravil sebavedomie. ja tam kolace nosim dalej, a ked dojdu k nam, tak vzdy navarim, aby im chutilo. a obcas mi splechne, ze ved svokor nema rad cucoriedky, ked im predlozim cucoriedkovy kolac priamo z rury (pritom ich rad ma).
tak ona je tiez len clovek a vela trpela tym, ze ju zrejme nikto nepochvalil, nikto jej neuznal jej snahu. ani od deti sa vdaky nedockala. tak preco by som jej nepodakovala, neuznala ju. mna to nic nestoji a ona sama sa bude citit lepsie a bude to aj spravodlive.
@karmen118 no to úplne presne, ako keby som o mojej nádejnej svokre čítala :D vždy má pravdu, všade bola, ostatní všetko zle robia, hlúpi sú, iba ona najlepšia a najmúdrejšia :D tak človek ju nechá, nech si porozpráva, ale teda ja som ju dala na tzv. "informačnú diétu" a nehovorím jej nič, čo by som nepovedala hocijakému známemu
ja by som skusila taktiku odpovedat protiotazkou: Zasa si piekla? Piekla, nechuti vam? …. Zasa ste sa flakali? Ano, bol to krasny vylet, pojdete nebuduce s nami? atd. Lebo ak len zrkadli seba, rychlo ju prestane bavit vymyslat odpovede na vlastne otazky 😉
@cubo2 to keby mne niekto povedal, odpadla by som

@janetinka27 toto je tiež v podstate tragedia ale aspon sa jej za zle dobrym odmeníš (tam sa smejem, že tvoj kolač považuje za ohrozenie)

@karolinakr kolac niekedy nebezpecnejsi ako granat 😂
@karmen118 veď píšem, že máš mojej svokry sestru😂 akurát že to maľovanie nie, nakoľko aj keď by chcela, nevie, lebo sami muži dookola, tak jej to podľa mňa neprišlo.
@sidicek toto by som tak úplne nepovedala, synovia sú na matky hákliví, takže až sa nehádajú ešte viac. Ja by som zaujala úplne neutrálny postoj. To je fakt najlepšie.
Lebo rozprávaš sa, zle je,ignoruješ, ešte horšie.
Takže zistiť ako na ňu ísť a čo najmenej komunikovať
Budes to mudiet asi riesit ty, ak tvoj partner ma az takyto ne-respekt. Lebo tebe pritaka ked ste sami a mame tiez pritaka ked su sami (alebo aj s tebou ale nevoprie sa).
Ak sa vies porozpravat s ostatnymi z rodiny tak hadam casom aj s jeho mamou, casova frekvencia je tak akurat ak nemate vela spolocnych tem. Snad vam to vztah nepokazi z dlhodobeho hladiska lebo tvoj snubenec je medzi dvomi mlynskymi kolami
Nemajú podľa mňa dôvod. A neviem sa brániť.
Nechodis s mojim byvalym? 🙂)) a budes to mat stale horsie a horsie. A ked ta prestane ten mat rad, zgustnu si na tebe obidvaja🙂))
To bola ironia holka... ale zrejme ju nepoznas takze sa nebudes ani vediet branit..

@fleur1111 suhlasim s tebou, ze ucta k starsim by nemala byt bezhranicna. Nemozeme starsim ludom dovolit, aby nam kadili na hlavy, len pre to, lebo su starsi.. A kolko krat su aj hlupejsi.. hlavne taki, co za socializmu boli robotnici.. vzdelanie minimalne, 40 rokov robili v zavode tu istu robotu kazdy den.. vsetku mudrost sveta urcite nepojedli. Ako sa vsak k takymto poznamkam postavit? Je niekolko moznosti.. Najlepsie je si myslim, povysenecke poznamky vratit / zosmiestnit, lebo ked budes ticho tak sa to bude len stupnovat.. Svokra povie: "Co uz len ty mozes s volnym casom?" Ty povies: "Tak ja som mlada, da sa vselico, ist na vylety, turistiku, lyzovanie.. ale s vami je to veru horsie.. uz mate svoj vek, (a pripadne kila ak je pribrata), dochodky su nizke, ani vylety si nemozete dovolit, to mate blbe, len tak sediet doma a cakat na zajtra.." :D Samozrejme, vyzaduje to istu davku drzosti, ale ver, ze by s tymi poznamkami rychlo prestala :D