Budúca svokra ma nenávidí
Ahojte,
potrebujem sa trošku vyrozprávať a poradiť od skúsených vydatých žien, lebo nemám nikoho takého v okolí. S priateľom sme spolu 5 rokov, na začiatku sme mali vzťah na diaľku, pretože bol vo výcviku. Neskôr ma zoznámil so svojou mamou a mali sme podľa mňa normálny korektný vzťah, nestretávali sme sa často, ale zdravili sme sa, vykala som jej, slušne sme sa bavili ,,o počasí “, gratulovala som jej k sviatkom, občas poslala koláč, nemali sme žiadny konflikt. Začala som si však všímať, že robí veci, ako keby mi chcela ukázať, že ma neprijala do rodiny. Napríklad pred 3 rokmi mala priateľova sestra svadbu a jeho mama robila zasadací poriadok. My sme nevedeli, ako to bude, dozvedeli sme sa to až po obrade, keď sme si hľadali menovky. Priateľ sedel za vrchom stola vedľa sestry a mňa usadili na opačnú stranu miestnosti za prázdny stôl, kde neskôr prišli gratulanti. Ja som sa cítila počas jedla ako taký vydedenec, ale nechcela som robiť scény na cudzej svadbe. Priateľ si po menu ku mne počas zábavy prisadol a vysvetľoval, že on je sestrina najbližšia rodina a ja som cudzia, a preto nás tak usadila, ale mne to nemusel vysvetľovať, ale páry sa vždy posadia spolu a nie jeden na druhý koniec miestnosti sám k stolu. Potom napríklad v novembri mala budúca svokra veľkú oslavu 60ky, prenajala si sálu, catering, kapelu a mňa nepozvala, dozvedela som sa o oslave až v deň jej konania, keď mi vyobliekaný priateľ hovoril, že tam ide. Ako nech si oslavuje s kým chce, ale prišlo mi to od nej neslušné, že pozvala pomaly celú ulicu cudzích ľudí a synovu priateľku nie. Všetko som pochopila asi pred mesiacom. Svokra chcela z priateľovej starej detskej izby urobiť hosťovskú a stále hovorila, že jej nemá kto pomôcť. Priateľ ju chcel prekvapiť a vypratať nábytok a vymaľovať, kým bude v práci. Ja som mu pomáhala naložiť nábytok a on ho odišiel odviezť, ja som zostala čakať v izbe. Medzitým prišla budúca svokra domov a telefonovala, mohla vedieť že som tam, lebo som mala na chodbe topánky a bundu. Chcela som vyjsť von a pozdraviť ju, ale zostala som stáť ako obarená, lebo telefonovala so svojou dcérou a škaredo ma ohovárala. Ja viem že je neslušné počúvať cudzie telefonáty, ale ja som bola v šoku a snažila som sa si nahovoriť, že rozpráva o niekom inom, ale padlo moje meno a veci len o mne, avšak prekrúcala a klamala a hovorila urážky typu tá malá k*rva nevychovaná. Nevedela som, či ju mám konfrontovať, prišiel však priateľ a ona hovor zrušila. Priateľ išiel za mnou do izby a ja som mu povedala, že už nemám náladu prerábať a vyšli sme von obaja z izby, jeho mama si musela uvedomiť, že som ju počula, keď ma uvidela, ale nič mi nepovedala. Rozhodovala som sa, či o tom povedať priateľovi, lebo je to jeho matka, ja mám k nej úctu že ho porodila a vychovala, ale toto sa proste nerobí, nenávidieť budúcu rodinu a šíriť takéto reči, keď som jej nijak neublížila. Rozhodla som sa byť ticho, ale hrozne ma to vo vnútri zožieralo, že ma celý čas neznáša. Posledná kvapka sa stala včera. Priateľova sestra nás pozvala k nej na návštevu. Ja som sa hrala s jej malým synom a potom ho uložila spať, sedeli sme v obývačke a pili kávu. Priateľovi zrazu volala mama, že čo robí. Ja som sedela vedľa neho, tak som všetko počula. On jej povedal, že je so mnou u sestry a ona na to, že ona tam zvonila a nikto neotváral. My sme zvonček nepočuli, priateľ že brána je odomknutá a mala prísť, ona na to že je zamknuté (keď sme potom odchádzali, tak sme skúšali zazvoniť a zvonček fungoval, brána bola stále odomknutá). Priateľ jej povedal, že nech príde, potešíme sa my aj sestra a ona že už nepríde, lebo je tam.... a povedala moje meno. Priateľ rýchlo zložil, ale mne to už nedalo a v aute cestou domov som sa ho opýtala, čo má jeho mama proti mne, že som to počula. On zostal prekvapený, že som to začula a snažil sa mi nahovoriť, že povedala, že je nás tam veľa, ale ja viem čo som počula. Ja neviem, či mu mám povedať o tom predchádzajúcom telefonáte alebo sa narovinu porozprávať s jeho mamou, prečo toto robí a či chce aby sme sa kvôli jej správaniu rozišli, alebo mám byť jednoducho pre pokoj v rodine ticho a nechať si srať na hlavu, viem že sú aj horšie svokry. S priateľovou sestrou mám normálny vzťah, ale ktovie čo si o mne myslí, keď jej mama o mne takto klame a takisto aj zvyšok rodiny, povedala jej o mne že som spávala s mužmi za peniaze, keď bol jej syn vo výcviku a podobné bonbóniky, čo som si stihla vypočuť. Ja neznášam konflikty, ale nechcem na druhej strane, aby jej takéto správanie prechádzalo. Čo by ste urobili vy? Prečo svokry takto nenávidia nevesty už len z princípu? Strašné nervy na ňu mám, ja ju tiež nemusím a neschvaľujem často jej správanie, ale vážim si ju, tak som ticho.
Toto je také začarované. No ja by som sa jej proste vyhýbala a hotovo. Boje so svokrami sú ťažké a neraz proste nemáš ako zvíťaziť, pokiaľ samotný chlap nechce
Mozno som az prilis zvedava ale v takychto situaciach, ked je zena "zadupávaná do zeme", mam silnu potrebu pomoct...neda mi to. Povedz autorka, co si myslis o tom, co sme ti tu asi naozaj vsetky napisali? Myslim, co sa tyka tvojho priatela. Chcela by som vediet, co si teraz myslis a co ides teda urobit s touto situaciou?
Podľa môjho názoru priateľ zrejme vie o názoroch Tvojej mamy na Teba (do telefónu mu otvorene povedala, že nepríde kvôli Tebe), takže nepotrebuješ nahrávku rozhovoru ako dôkaz. Nemyslím si, že by Ti priateľ neveril, keď mu povieš, čo sa udialo. Nedusila by som to v sebe určite, popíš priateľovi čo sa stalo a aké máš z toho pocity.
povedala som tvoju situaciu na svadbe mojej 14 rocnej dcere a pytala sa jej, co by si povedala o svojom priatelovi - ona - no ved by som sa rozisla, ved to nema ani hlavu ani patu aby to on akceptoval. moja 14 rocna to chape, kolko mas ty rokov?
Ja som to mala v niecom podobne, i ked nie az v takej miere. Dolezite pre teba je uvedomit si, ze ty musis tiez mat svoju dostojnost a ked si budes seba vazit, nedovolis, aby sa k tebe niekto takto spraval. Spravanie priatela je nepripustne, ak toto ma byt raz tvoj manzel. On uz teraz musi vediet, kde mas mat v jeho zivote miesto a kde jeho matka. Ty uz teraz vidis vaznu indiciu, ze s nim stastna nebudes. Ja som takyto vztah dokazala ukoncit az po rokoch...no chvala Bohu, ze som to urobila. Teraz mam úžasného manzela, ktory sa aj po rokoch ku mne sprava ako k milovanej osobe a stale sa pri nom mozem citit ako princezna. Moj ex sa ozenil a po 2 rokoch sa rozviedol...a hadaj preco...ano, matka ju neznasala a ona to neuniesla...takze dievca, zelam ti vela sily a odvahy...hlavu hore a nemaj strach ist za hlasom svojho srdca, ktore ti spravne nasepkava...
Ved mu povedz o tom telefonate a sama uvidis aka bude jeho reakcia. Ak by si mamicku zacal znova obranovat tak ja osobne by som ho poslala do prdele.
Autorka, konfrontuj priateľa. Spíš mu čo si sa všetko dozvedela, čo ťa urazilo ale aj sklamalo z jeho strany. Spýtaj sa ho, kam vás vzťah smeruje, či si takéto správanie zaslúžiš nie len od jeho matky ale aj od neho. Nadovinu mu povedz alebo napíš, že ak nie si pre neho rodina, žena s ktorou chce byť a s ktorou chce mať rodinu, že tak to radšej ukončíte.. lebo takýto vzťah je na čo? Nerozidete sa kvôli jeho matke, ale kvôli tomu, že mu nestojíš za to, aby sa ťa zastal, aby ukázal všetkým, že je na tvojej strane a že k sebe patríte. Naozaj to nenechaj tak. Buď sa uvedomí, že toto jeho správanie je riadne mimo a musí sa zmeniť ak o teba nechce prísť, alebo sa bude ďalej vyhovárať a obhajovať všetko a tým pádom budeš aspoň vedieť, že už netreba strácať čas s ním...
Ty si si myslela,že osoba,ktorá ťa po 5 rokoch vzťahu s jej synom usadí na svadbe ako poslednú chuderu a nepozve ťa na svoju oslavu 60tky, má k tebe normálny vzťah? Na základe čoho? Ako fakt seriózne.. 🤦♀️ A už tu 100x zopakovaná pravda - treba si naliať čistého vína aj o vzťahu priateľa k tebe, aby si tiež jedného dňa takto v šoku nekukala,že to čo sa deje,veď sme predsa vždy mali dobrý vzťah.
Nerieš mamku...ale chlapa...nevie si ťa ani zastať... hanba ....verím tomu že už na tej svadbe...by sa môj zobral a šiel si sadnúť ku mne...nech si vraví kdo chce čo chce...ale vieš čo?? Ani by to robiť nemusel lebo ja by sa zobrala a už by ma tam nebolo...a ísť na oslavu bez partnerky?? Dobrý trtko čo sa bojí mamky...keby si ústa otvoril už na svadbe na oslavu by si šla.
Keď si ju počula na teda kydať....bola si ticho ďalšia chýba....
A keď ste boli u sestri a on to rýchlo zložil...lebo mamka že si tam ti tak nepríde..
Šak máš ústa hneď sa spýtaj čo je vo veci už pred tou sestrou si to mala riešiť...
Bože dievča do teba radosť "kopať" keď nevieš ústa otvoriť
Myslím že autorka stále nechápe?? Načo by ti bola nahrávka ako svokra na teba kyda???
Dievča zlaté spametaj sa!!!! Tvoj chlap o Tom dávno vie !!! Svokra je krava ale tvoj chlap tiež stojí za jedno veľké....
Už to pochop!!!
ale on si ta nezastane a vie o tom,ze ta neznasa
u nas bol rovnaky problem,no ked rodicia stale tlacili,dokonca listami,mailami a pod.,aby ma opustil,prestal sa manzel s nimi aj stretavat a do dnesneho dna nemoze moje meno ani len vyslovit.
a keby ja nenastojim na tom,aby im dovolil stykat sa s nasimi detmi,dodnes by s nimi nehovoril...a hoc nam neustale zneprijemnuju zivot,alebo sa snazia,prave postoj manzela udrzal nase manzelstvo a jeho postoj je spravny,lebo "muz prilne k svojej manzelke" a ona je uz v prvomrade jeho rodina a ak jeho materska rodina neakceptuje jeho rozhodnutie,dokonca robi intrigy a snazi sa vztah znicit,zalezi jedine na muzov postoji a ten toho tvojho je velmi zly a dovedie vas k zahube
@pipistrel13 oprava - oni nemozu moje meno vyslovit - v situaciach konfliktnych a pod.jedine vo vztahu s detmi
@pipistrel13 prosím ťa a aký mali dôvod ?
@pipistrel13 uuf,ako silná káva...napisem aj ja, ze postoj muza je najdôležitejší. My sme s manželom chceli byvanie,a ani neviem ako, prišla jeho mama a jeho sestra s tým,ze nech potiahneme poschodie na svokrinom dome...uz sme mali drevo na novy krov na dvore zložené,ked zo svokry vyslo,ze ona nechce,ze to bol svagrinin nápad, ze si nevie predstaviť ze Ja ako nevesta budem s nou "gazdovat" na pozemku, ...moj muz este c ten den išiel na pílu odkiaľ bolo drevo ze chce vrátiť, našťastie presne tie rozmery boli objednávať iný ludia tak sme to odpredali im...do dnes ďakujem svokre,ze ma na dvore nechcela 😂 vzťahy mame ale dobré, žiadne intrigy,normal si mylsim uz
@cacianka bola som rozvedena a oni "velki krestania",ale skutocny problem bol v tom,ze oni su podla nich niekto,nejaka vyznamna rodina a ja som ich neni hodna😀
mimochodom prve manzelstvo mam anulovane☺️
@pipistrel13 ego a kresťanstvo im zatemnilo mozgy, ale tvoj muž je chlapák, keď to takto zvláda
A frajerovi pride normalne ist na matkinu oslavu bez teba? 🤦🏼♀️ Matka ta ohovara aj pred nim a on drzi hubu? Pekny pako a mamickar
@cacianka ano je,niekedy sa mi zda,ze az prilis extremny😂ja ale detom nechcem branit starych rodicov,nemam podla mna na to pravo,ked maju o nich zaujem,hoc je castokrat velmi narocne...
ale chodia tam malo a po poslednej scene,ktoru sa nestitili urobit pred nimi tam ist nechcu
a takto sa natahuju s nami uz 7rokov a stale.nepochopili,ze nebude po ich😂
a este pikoska,s manzelom sme 22rokov najlepsi kamarati a bezne som k nim chodievala v minulosti☺️
Nič v zlom, ale ja som si svojho manžela brala po necelých piatich rokoch vzťahu a mali sme taký super vzťah, že sme si vraveli všetko...určite by som nezatajila nič pred ním, aj keby sa to týkalo jeho matky a čokoľvek by som mu povedala, tak by mi veril i bez "nahrávok"...mám pocit, že váš priateľ je buď ešte nevyzreté dieťa alebo váš vzťah nie je taký úprimný...čo sa týka tej svadby, správanie vášho priateľa bolo prinajmenšom divné, ak ho matka usadila tam, kde ho usadila, tak ok, mal tam byť len počas nejakých "ceremónií" a neskôr byť stále pri vás...tá oslava narodenín je tiež nonsens, aby chlap šiel na oslavu svojej matky bez budúcej ženy alebo ženy s ktorou je 5 rokov a plánujú spolu svoju budúcnosť ...a ďalší nonsens, že vám to vôbec ani nepovedal 😀 je to celé divné...už dávno ste sa mali s priateľom na rovinu o všetko porozprávať a najlepšie je rovno aj so svokrou...proste vyčistiť vzduch...aby ste neskončili tak, že vás priateľ odkopne pre mamičku a jej rečičky ...

a čo by si s tým nahratým rozhovorom robila? Dala vypočuť priateľovi? A čo by urobil? Objahoval by opäť matku, že to tak nemyslela, že to nemyslela teba, ale inú osobu atď. Myslíš, že by išiel s matkou robiť poriadky? Ak by mal gule, poriadky s materou by urobil už dávno. Bojí sa jej, má pred ňou rešpekt, potrebuje ju, nechce si s ňou pokaziť vzťahy. To je všetko, kašli na matku. Čo vlastne chceš aby sa udialo? Aká je tvoja predstava?