icon

Budúca svokra ma nenávidí

28. apr 2022

Ahojte,
potrebujem sa trošku vyrozprávať a poradiť od skúsených vydatých žien, lebo nemám nikoho takého v okolí. S priateľom sme spolu 5 rokov, na začiatku sme mali vzťah na diaľku, pretože bol vo výcviku. Neskôr ma zoznámil so svojou mamou a mali sme podľa mňa normálny korektný vzťah, nestretávali sme sa často, ale zdravili sme sa, vykala som jej, slušne sme sa bavili ,,o počasí “, gratulovala som jej k sviatkom, občas poslala koláč, nemali sme žiadny konflikt. Začala som si však všímať, že robí veci, ako keby mi chcela ukázať, že ma neprijala do rodiny. Napríklad pred 3 rokmi mala priateľova sestra svadbu a jeho mama robila zasadací poriadok. My sme nevedeli, ako to bude, dozvedeli sme sa to až po obrade, keď sme si hľadali menovky. Priateľ sedel za vrchom stola vedľa sestry a mňa usadili na opačnú stranu miestnosti za prázdny stôl, kde neskôr prišli gratulanti. Ja som sa cítila počas jedla ako taký vydedenec, ale nechcela som robiť scény na cudzej svadbe. Priateľ si po menu ku mne počas zábavy prisadol a vysvetľoval, že on je sestrina najbližšia rodina a ja som cudzia, a preto nás tak usadila, ale mne to nemusel vysvetľovať, ale páry sa vždy posadia spolu a nie jeden na druhý koniec miestnosti sám k stolu. Potom napríklad v novembri mala budúca svokra veľkú oslavu 60ky, prenajala si sálu, catering, kapelu a mňa nepozvala, dozvedela som sa o oslave až v deň jej konania, keď mi vyobliekaný priateľ hovoril, že tam ide. Ako nech si oslavuje s kým chce, ale prišlo mi to od nej neslušné, že pozvala pomaly celú ulicu cudzích ľudí a synovu priateľku nie. Všetko som pochopila asi pred mesiacom. Svokra chcela z priateľovej starej detskej izby urobiť hosťovskú a stále hovorila, že jej nemá kto pomôcť. Priateľ ju chcel prekvapiť a vypratať nábytok a vymaľovať, kým bude v práci. Ja som mu pomáhala naložiť nábytok a on ho odišiel odviezť, ja som zostala čakať v izbe. Medzitým prišla budúca svokra domov a telefonovala, mohla vedieť že som tam, lebo som mala na chodbe topánky a bundu. Chcela som vyjsť von a pozdraviť ju, ale zostala som stáť ako obarená, lebo telefonovala so svojou dcérou a škaredo ma ohovárala. Ja viem že je neslušné počúvať cudzie telefonáty, ale ja som bola v šoku a snažila som sa si nahovoriť, že rozpráva o niekom inom, ale padlo moje meno a veci len o mne, avšak prekrúcala a klamala a hovorila urážky typu tá malá k*rva nevychovaná. Nevedela som, či ju mám konfrontovať, prišiel však priateľ a ona hovor zrušila. Priateľ išiel za mnou do izby a ja som mu povedala, že už nemám náladu prerábať a vyšli sme von obaja z izby, jeho mama si musela uvedomiť, že som ju počula, keď ma uvidela, ale nič mi nepovedala. Rozhodovala som sa, či o tom povedať priateľovi, lebo je to jeho matka, ja mám k nej úctu že ho porodila a vychovala, ale toto sa proste nerobí, nenávidieť budúcu rodinu a šíriť takéto reči, keď som jej nijak neublížila. Rozhodla som sa byť ticho, ale hrozne ma to vo vnútri zožieralo, že ma celý čas neznáša. Posledná kvapka sa stala včera. Priateľova sestra nás pozvala k nej na návštevu. Ja som sa hrala s jej malým synom a potom ho uložila spať, sedeli sme v obývačke a pili kávu. Priateľovi zrazu volala mama, že čo robí. Ja som sedela vedľa neho, tak som všetko počula. On jej povedal, že je so mnou u sestry a ona na to, že ona tam zvonila a nikto neotváral. My sme zvonček nepočuli, priateľ že brána je odomknutá a mala prísť, ona na to že je zamknuté (keď sme potom odchádzali, tak sme skúšali zazvoniť a zvonček fungoval, brána bola stále odomknutá). Priateľ jej povedal, že nech príde, potešíme sa my aj sestra a ona že už nepríde, lebo je tam.... a povedala moje meno. Priateľ rýchlo zložil, ale mne to už nedalo a v aute cestou domov som sa ho opýtala, čo má jeho mama proti mne, že som to počula. On zostal prekvapený, že som to začula a snažil sa mi nahovoriť, že povedala, že je nás tam veľa, ale ja viem čo som počula. Ja neviem, či mu mám povedať o tom predchádzajúcom telefonáte alebo sa narovinu porozprávať s jeho mamou, prečo toto robí a či chce aby sme sa kvôli jej správaniu rozišli, alebo mám byť jednoducho pre pokoj v rodine ticho a nechať si srať na hlavu, viem že sú aj horšie svokry. S priateľovou sestrou mám normálny vzťah, ale ktovie čo si o mne myslí, keď jej mama o mne takto klame a takisto aj zvyšok rodiny, povedala jej o mne že som spávala s mužmi za peniaze, keď bol jej syn vo výcviku a podobné bonbóniky, čo som si stihla vypočuť. Ja neznášam konflikty, ale nechcem na druhej strane, aby jej takéto správanie prechádzalo. Čo by ste urobili vy? Prečo svokry takto nenávidia nevesty už len z princípu? Strašné nervy na ňu mám, ja ju tiež nemusím a neschvaľujem často jej správanie, ale vážim si ju, tak som ticho.

jaskolka
28. apr 2022

Pozri, už len to vyjadrenie priateľa, že si"cudzia"po 5 rokoch, je úplne cez čiaru. O oslave o akej sa dozvieš tesne pred jeho odchodom, ani nevravím.
V tejto rodine budeš "cudzia" aj keby si tam žila 20 rokov. A problém nie je len v svokre, ty si podľa toho, čo píšeš, cudzia aj pre priateľa.Lebo jeho správanie tomu nasvedčuje, že on ta absolútne nemá záujem ani zastať a postaviť sa za to, aby si sa stala súčasťou tej rodiny.Lebo normálne by sa muž po zistení, že je kdesi v tramtarii odsadena jeho partnerka, s ktorou je už celé roky, okamžite urobil zmenu, hoci aj rovno preniesol stoličku. Ale on ti s úplným kľudom povie ze ti je ok, lebo si cudzia. Áno, jednoznačne si cudzia, ale hlavne pre neho...
Toto chceš žiť celé roky? Alebo celý život?

aaliyah2
28. apr 2022

Ak by ma krivo obvinila , tak si jú podám pekne pred celou rodinou, pred ktorou ma ohovárala. Keď si za tým tvrdením "svokra" stojí, nemala by mať problém obhájiť sa ale ak klame, vôbec by som nemala výčitky, že som veci uviedla na pravú mieru a vyčistila by som jej žalúdok tak, že by bola z toho farebná...

nyusika
28. apr 2022

@0kristina0 nie je to jej svokra, frajer ju neberie vážne a cudzej žene rozhodne žiadne hranice ukazovať nemusí

lienka.7
28. apr 2022

Prišla som po tu svokrou oslavu, ďalej uz ani nečítam... nechapem co s takým trvalom este robíš. Nezabudni si ho ešte vziať a potom tu celá zrušená vypisovat ze ta svokra neznasa, ked to vieš uz teraz. Gratulujem ti

kitycat
28. apr 2022

Pokial si ta tvoj priatel v tychto veciach nezastane, tak by som asi zaxala uvazovat nad smerom vasho vztahu.

Uz len to, ze si bola usadena niekde na svadbe mimo, sa mal tvoj drahy zdvihnut a ist za tebou, resp ta usadit v onej miestnosti s vyhladom na novomanzelov. Za vrchom sedia novomanzelia a rodicia, ziadni surodenci. Tvoj ptiatel je slaboch sa obavam a opakujem, ak si ta nedokaze zastat teraz, tak ta nikdy neochrani pred jej zlobou. Za 5 rokov ziaden posun. Premyslaj

nyusika
28. apr 2022

Autorka písala, či si spolu žijú ?

mimka1402
28. apr 2022

@dagmarovita Možno nebola mimo hostí zas ja to chápem, ak ona je už neviem aká v poradí jeho frajerka, ktovie ako dlho vtedy spolu boli... Ja by som to brala normálne, že u stola mladomanželov nikdy nie sú partneri súrodencov (aspoň doteraz som sa s tým nestretla), iba rodičia, mladomanželia a svedkovia. Ale zároveň ju mohli posadiť k nejakej jeho rodine... Ktovie ako to bolo. Ale priateľ očividne všetko vidí a toleruje takého správanie. Keby chcel, vyrieši to tak aby jeho priateľka sedela aspoň pri ľuďoch ktorých pozná, keď už za hlavný stôl ju nechceli dať. Ale tá oslava je trefa do čierneho s tým, že jemu je jedno čo sa deje, inak by jej to vysvetlil skôr. A z reakcií vyplýva, že priateľ hrá asi divadlo na obe strany... Vidí ako sa jeho matka správa ale nechá to tak. Keby si priateľku vážil, tak to nedovolí...

anabel2341
28. apr 2022

Moja svokra to biť či by som mala úctu alebo nie povedala by som jej do duši a nikdy by má nevidela ozval by sa muž aj jemu by som vyčistila žalúdok ! Mna by raz niekto nazval k… tak by videli a na svadbe že by som mala byť pri stole sama a môj muž by jedol pri svojej rodinne by som sa zobrala a šla domov keby si pri mne nesadne niektoré svokry sú až príliš namna ja som možno veľmi drzá alebo čo ale skákať na hlavu by som si nedala a ponižovať sa ..

anig
28. apr 2022

Autorka:máš veľké šťastie,ktoré si neuvedomujes...a to,že nie ste manželia,ani nemáte deti,takže sa ti bude ľahšie odchádzať...a to ti vravím ako žena,ktorá mala veľmi podobnú svokru (chvalabohu je už ex),aj muža...moja síce takto verejne ma pred ľuďmi nezhadzovala (nakoľko ich rodina si veľmi zakladá na Tom,čo si o nich myslia ľudia a zachovávajú "dekorum"),ale to,čo ona bola schopná spraviť medzi štyrmi očami 🙈🙊🙉 (normálne mi ešte na začiatku manželstva povedala,že ja som iba handra a nesiaham jej ani po členky a že zariadi,aby ma jej syn prestal mať rád a že sa rozvedieme)
Tiež som najprv iba ju obviňovala z toho nevraziveho stavu medzi nami,ktoré sa narodením deti iba stupnovalo až do takej miery,že to už nebolo únosné pre mňa....mňa sa nikdy,ale že nikdy môj muž nezastal,keď som sa bránila sama,tak ešte on sa do mňa pustil...doteraz má matku na piedestale....ver tomu,že som študovala rôzne knihy,ako toto zlepšiť,volala ho na terapiu (vysmial ma,že ja sa mám ísť liečiť)...nezmení sa ani on,ani jeho matka,manželstvom a deťmi sa to len zhorší a teba ani jeden z nich nebude rešpektovať ako životného partnera ani ako matku...a na prípadných deťoch to tiež zanecháva takéto správanie veľmi vážne dôsledky do života...
Moja rada z vlastnej trpkej niekoľkoročnej skúsenosti je: utekaj,čo najrýchlejšie,čo najďalej a neobzeraj sa!

0kristina0
28. apr 2022

@nyusika akoze sorry, ci je to svokra alebo ferko od susedov preco by si mala toto nechat?

mariejenka
28. apr 2022

Mne z toho všetkého vychádza ze...pani nájdená svokra je vdova(pan otec sa nikde nespomína) cize toho syna chcela mat pri sebe na tej svadbe, tak nejako to chápem prečo bol brat nevesty usadený za hlavným stolom,a jeho ofiko partnerka kdesi v riti sama...
No, ci uz sa dovzieme ako toto dopadlo, ci sa porozprávala s priateľom?
Mna by urvalo,keby sa dozviem ze on o vsetkej tej špine vedel, a správal sa ze nic😡

mimi3008
28. apr 2022

Mal kludne na tej svadbe spravit cirkus a mal si urcite sadnut ku tebe. Mam taky pocit, ze svokricka je intrigansky manipulator a ma omotaneho synacika, ktory sa nepusti maminej sukne, okolo prsta. Skace, ako maminka piska. To bude este "zabavne" v manzelstve a ked pridu deti...

lasoli
28. apr 2022

ircite mu povedz o tom telefonatr a aj svokre by som zavolala opytala sa odkial na tie pletky dosla.Lepsie ako takto zit,proatel musi vediet ze sa citis nemonforne predsa

veronika33
28. apr 2022

ak by som bola na tvojom mieste na tej svadbe, tak sa zodvihnem a odídem, určite by som nesedela na svadbe sama za stolom, ako na lavici hanby, ja viem že si si za ť rokov na tohoto chlapa zvykla, ale ver mi máš na viac, nenechaj sa takto ponižovať

cacianka
28. apr 2022

Autorke sa asi točí hlava z toho, že chcela riešiť ako podobrotky so svokrou, a tu jej všetci nakladajú do pozornosti akého má nahovno priatela.
Ktovie ako to dopadne keď sa dozvie...
A áno, problém je hlavne partner, svokra až na 5.mieste

lolita555
28. apr 2022

Mňa len jedno udivuje ,že na tej svadbe si sa total blbo necítila,veď to bola hanba a potupa ako hrom pre teba🤭keď ste spolu 5rokov je to total prúser,a nedá sa ospravedlniť prečo to tak bolo.je ti jasne dúfam že nemusíš priateľovi hovoriť o mame preto on všetko vie,to čo narozpravala sestre do telefónu určite povedala aj jemu.ja by si ju pekne zavolala aj s ním na kávičku a pekne to vyvalila pred nimi ,by si videla ten curbes a už by si pochopila kde vietor fúka.

nyusika
29. apr 2022

@lolita555 vtedy boli spolu dva roky + zo začiatku, netušíme ako dlho, vzťah na diaľku.
Fakt by ma zaujímalo, či už teraz spolu žijú, alebo iba randia

solemami
29. apr 2022

Teraz vyletis na otazku jednej ale tej, ktora to rozsiruje, tej nepovies nic. Ani jej podarenemu synovi.

ankare
29. apr 2022

Tak toto je veľmi silná káva, uff. Vôbec Ti to nezávidim. Ja by som svokru konfrontovala a rozhovor by som si tajne nahrávala.
A povedz mužovi o všetkom, čo si si od nej vypočula a čo si si s ňou prežila. Aj keď podľa mňa on veľa vecí vie a tuší, no boji sa mamicky. Obávam sa, že on si Ťa nikdy nezastane a to je veeeelky problém.
Držím palce!

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
78787878
29. apr 2022

Si asi mlada a neskusena. Laska je uzasna vec, ale len v rozpravkach je to jedine, co prinesie stastie. Na kvalitny vztah laska nestaci. Ani ho neudrzi, pokial su v nom ine toxicke vady, ktore ho s pravdepodobnostou hraniciacou s istotou casom znicia. Bohuzial, Tvoj priatel je chybny kus, s nim stastie ani pohodu nezazijes, kedze je podriadeny mamicke a Ty budes vzdy piate koleso na voze. Nebudes s nim zit ako chces sama, ale ako povie mamicka. To je vada, s ktorou sa kompromis urobit neda. Ziadnej zene.

cacianka
29. apr 2022

@solemami aj tá jedna sa iba slušne spýtala, či má svokra dôvod- možný náznak a zdroj jej rečí.
To nebolo obvinenie že tú kur.vu robila, a svokra má právo takúto info rozširovať. Tzv rečnícka otázka, ale autorka vyskočila iba na to, na nič ostatné absolútne nereaguje. Ani na iné príspevky, ani na otázky čo za chlapa to má. Zvláštne....

bluka2
29. apr 2022

@78787878 presne tak.

bluka2
29. apr 2022

@cacianka možno to radšej sama nechce vidieť. Príde mi to, aj už z úvodného príspevku, že žije v nejakom vzdušnom zámku.

1342
29. apr 2022

On ako správny chlap keď videl kde teba usadili si mal sadnúť k tebe a nie za vrchol stola .....s takýmto chlapom by som nebola ,a to o oslave že ti nepovedal ani nehovorím by somu to veľmi rýchlo vysvetlila ....a on mal aj tu oslavu odmietnuť buď vás mala pozvať oboch alebo ani jedného 🤦ach takéto matky by som vedela lopatou zajebať .....ďakujem Bohu za moju úžasnú svokru

monka105
29. apr 2022

Ja si myslím, že tvoj priateľ o tom, že ťa jeho mama nemá rada, veľmi dobre vie. Neviem si predstaviť, že by ma na svadbe usadili na opačný koniec stola a môj priateľ by s tým bol ok. Neviem si predstaviť, že by pokladal môj priateľ za normálne, že na oslavu jeho matky je pozvaná celá ulica a ja nie (bola som s priateľom iba pár mesiacov a hneď ma volali na rodinnú chatu na oslavu narodenín jeho ocina, kde bola iba najbližšia rodina). Rovnako by ma vrcholne sklamalo, keby jeho matka povie, že nepríde, lebo som tam a on je ticho a nezastane sa ma. Porozprávaj sa s ním, že ti je to ľúto a ubližuje ti to, že si počula jeho matku telefonovať a či aj do budúcna, ak sa náhodou vezmete a budete mať deti, budeš vyvrheľ a on si na vlastnú matku neotvorí ústa. Pretože ak sa ťa nevie zastať ani pred vlastnou rodinou, ako si ťa potom váži? Ako sa ťa zastane v budúcnosti pred inými? Jemu vôbec nevadí, čo rozpráva jeho mama o jeho priateľke? A zároveň máš môj obdiv, že si po nechcene vypočutom telefónate nepovedala pol slova. Ja by som narobila taký bordel, že nabudúce by už ani tí susedia na jej oslavu neprišli.

daniela2202
29. apr 2022

Máš inteligentné písmo, takže hlúpa nebudeš. Daj s ňou reč a pekne na rovinu jej všetko povedz, aspoň zistíš, prečo má také spôsoby voči tebe

autor
29. apr 2022

@ankare ja ľutujem, že som si ten rozhovor vtedy nenahrala, ale mala som mobil na chodbe, vo vrecku bundy a urobila som chybu, mala som to riešiť hneď vtedy, ako som ju počula, ale ja som vtedy zostala v šoku, čo to o mne rozprávala, lebo som si dovtedy myslela, že máme normálny vzťah a nevedela som vtedy len tak vybehnúť do konfliktu, až časom som si vlastne uvedomila, ako ma to hrozne urazilo, ponížilo a sklamalo. Nuž, po vojne je každý generál.

asocial
29. apr 2022

Mas zrejme problem s chapanim textu. 4 strany komentarov a takmer vsetky s rovnakym obsahom - chyba je hlavne v tvojom frajerovi.

melanta
29. apr 2022

Ty stále len o tej jeho mame. 4 strany komentárov ti hovoria, že máš riešiť nie jeho mamu, ale jeho. Trtka, ktorý stojí za svojou mamou a priateľke dáva najavo, že je nikto a nepatrí do rodiny. Vidíme to všetky, len ty nie. Po 5 rokoch si nikto pre jeho rodinu aj pre neho. Ak si myslíš, že sa to zmení, tak si ozaj silná naivka.