icon

Budúca svokra mi dala na Vianoce manikúrne nožničky

9. jan 2022

Čo si myslíte o to že budúca svokra mi dala na Vianoce manikurne nožničky ? :D som s priateľom 5 rokov. ( Nie nedala mi ich preto že mám zanedbane nechty :D o nechty za starám ) ale nechápem že prečo taký dar, ostatným dala kopu darčekov ( nevravím že chcem veľa darčekov ) ale príde mi to čudné, ona má veľký dôchodok. Každému na sviatky dáva cez 400€ či narodeniny meniny a pod. A mne dala nožnice. Čím som si to zaslúžila ? Tým že sa starám o jej syna a mu periem osrate slipy ? A snažím sa vo všetkom ako sa len dá?
Podotýkam nemáme zle vzťahy, teda nebavíme sa až tak veľmi a vidíme sa raz do mesiaca.

autor
9. jan 2022

@apolka77 veď jasné že sa snažím zapáčiť keď chcem mať dobre vzťahy s jeho rodinou čo je na Tom zle ? Nechapem.

pribinak
9. jan 2022

@elizabet173 hľadáš synovi bohatú frajerku? 🤣🤣🤣

zmrzlinka2021
9. jan 2022

Sorry, ale hodnota darčeku nehovorí o hodnote človeka. Prečo robíš inak priateľovi kuchárku a upratovačku. Ja som vydatá, ale toto by ma nikdy nenapadlo. Fungujeme spoločne.

autor
9. jan 2022

A ešte keď som videla ako im dáva do ruky obálky z ktorých vytiahli po 400€ tak nemusím ani vedieť o jej dôchodku, ale vidím ..

solange7
9. jan 2022

A kto je to "im"? Komu tych 400e dala?

eeffka
9. jan 2022

Ty co riesis? Sa im strkas do zadku a mas z toho houby 🤦‍♀️ mne keby dala svokra manikurky za 4.5 tak by som sa asi rozosmiala ze jej padli omylom pod stromcek. Alebo mozno mas strihat nechtiky priatelovi. Aka kamoska, je to matka tvojho frajera = teta. Slusne ale s odstupom. A ked sa citis nedocenena, tak pod atromcekom na sprostaka, podme si ukazat dary 🤣 hmm ty mas toto a tamto... ja manikurky? Ej jezisko je nejaky lakomy/zabudlivy/nespravodlivy...

vler
9. jan 2022

Autorka, ano je to cudny darcek po tolkych rokoch ako partnerka jej syna. Ale cudujem sa aj tomu ze TY si jej doteraz kupovala take skutocne hodnotne darceky ako si opisala, a uprimne, v dobrom sa cudujem ze sa snazis otehotniet s priatelom nie manzelom. Tu na MK je dostatok zien s opisujucich problemy co nastali alebo sa vyfarbili po tom ako svojim nie manzelom porodili dieta...

zmrzlinka2021
9. jan 2022

Prepáč ale dať synovej frajerke 400 eur, nikdy. Keď už, tak peniaze synovi. Keďže píšeš že ste manželia bez papiera, tak na to, že finančný dar priateľ bude brať ako vas spoločný, tiež nepotrebuje papier.

autor
9. jan 2022

A to nehovorím teraz že sa chválim čo som pre nich urobila. Samozrejme chcela som sa im páčiť, šak asi každá chce aby ju mala rada priatelova rodina nie ? Alebo manželova.
Proste toto všetko čo som pre nich urobila to bolo skôr také že to išlo samé.. myslím nosenie im jabĺk z mojej záhrady a ovocia.. proste som to brala tak že sú to jeho rodičia ktorý ho vychovali , ktorý má robí šťastnou. tak mi to prišlo prirodzene si pomáhať. Ja neviem čo je na tom strkanie do zadku. Áno toto biele zlato už tak možno pôsobí to máte pravdu. No to bolo len s tým úmyslom aby videla že si ju vazim , lebo som vedela že nie každá svokra je dobrá ku svojej neveste . Tak som proste bola zanu rada že okrem svokry bola aj ako dobrá kamoška.
Ale to nerobím len so svokrou ja to tak robím s mamou a každým koho mám rada, aj máme som už kúpila náušničky.. prečo to berie niekto jak pchanie do zadku ? Ale jasné prestanem stým keď človek to tak berie. Len nechápem prečo ? Keď mne išlo čisto o to aby sa potešil, že si ho vážim a že ho mám rada.
Keby som nemala rada priateľovu mamu nekupujem jej retiazku z bieleho zlata ale napr nejakú knihu alebo ani nič.

autor
9. jan 2022

@zmrzlinka2021 nechcem 400€ pre pána..... Hovorím že hoci aj ponožky alebo čiapka. Ale nožničky mi príde ako výsmech. A ide o to čo má proti mne a nech mi to povie do huby a nie faloš.

eeffka
9. jan 2022

Lebo si proste ten vtieraci typ, proste byt ty napr moja svagrina tak na teba cela moja rodina bude pozerat ako na ritolezku. Svokre sa podakujem tym , ze drzim hubu a sucham nohami pri jej " dobre mienenych" radach a pozujem pripeceny kolac. Tot vsjo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
9. jan 2022

Prepáč, prečo manikúru považuješ za výsmech? Ja si myslím, že vôbec to ona tak nemyslela, len ti nesadol darček.

solange7
9. jan 2022

Drahymi darmi si ich lasku nekupis. A je dost mozne, ze ju s tym aj otravujes. Mozno jej lezie na nervy, ze sa jej s tymi vsetkymi laskavostami, pozornostami tlacis do zadku.
Asi budes taky ten otravny typ. Co "to tak nemysli" ale si proste otravna. Hod spiatocku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzka38
9. jan 2022

@simsalabim posledne Vianoce som dostala od svokra balik mineralky

zmrzlinka2021
9. jan 2022

@elizabet173 veď píše že šál či čiapka by jej nevadila, preto sa pýtam, či je to o predmete alebo cene. My sme dostali 200 evri a dali darčeky v hodnote 60 eur.

autor
9. jan 2022

Tak keď vravíte že sa vtieram tak čo mám robiť ? Aby som nepôsobila ako ritolez ale aj aby ma mala jeho rodina rada.

saxana000
9. jan 2022

Ak su to aspon Solingeny tak ma odpustene 😄

luc308
9. jan 2022

Ja len k tym vsetkym komentarom, ze nie si este v rodine, co by si chcela a podobne 😂 so svojim muzom som 5ty rok, z toho sme 3ti zobrati a tiez som na predminule vianoce dostala manikuru, ktora zjavne lezala nejaky cas v sufliku, obal bol osuchany, natrhnuty, chybali v nej dva nastroje, ktore pouzivala moja svagrina a tie manikurove noznicky boli este aj zlomene 😂🙏🏻 Treba sa nad tym povzniest, inak sa zblaznis, ja som sa za ten cas uz naucila sa na takychto veciach zasmiat🤗..aj ked je to vlastne castokrat tragikomicke 🥴

eeffka
9. jan 2022

Na zaciatok skus robit nic. Bude to urcite osviezujuca zmena

ninusa221
9. jan 2022

Ani my niesme zobratí a tiež spolu bývame. Ale nožničky wtf?😀 divné

autor
9. jan 2022

Ďakujem všetkým za názory , trochu ste mi otvorili oči, budem nad tým premýšľať a skúsim sa zmeniť.

eva112014
9. jan 2022

Autorka, je to jednoduché! Buď k nej milá. Milá iba slovami. Žiadne jabĺčka zo záhrady, žiadne mäso, dámska jazda … atď. Prečo? Nie pre nožničky, ale pretože Ti ONA NEPOMÁHA !!! Tu ti už mala kontrolka svietiť !!!!!!
Príprav sa, že ti ani s bábätkom (s jej vnúčaťom) ti nič nebude pomáhať. A áno, toto by si mala brať do úvahy.
Je dobré, že si kvázi teraz dostala túto “facku”.

Ešte čosi! Dieťa spája dvoch ľudí naveky a nie papier !!!!! To, budem mať 1 nevestu bez vnúčaťa a družku s s mojím vnúčaťom, tak tá družka bude vzduch?! Ona nebude akože patriť do rodiny?!
Ehm, riadna k*k*tina.

savoya
9. jan 2022

Noznice a noze su celkovo velmi nevhodny dar.

andymi
9. jan 2022

A priateľ to ako okomentoval? Vyjadril sa k tomu? Možno by sa on mohol o tom s mamou porozprávať a zistiť ako k takému darčeku (nápadu) prišla. Hlavne ak ma aj inú nevestu/zaťa a bol tam veľký rozdiel v hodnote darceka, nakoľko nie si nejaká krátkodobá známosť, ale za tie roky už plnohodnotný člen.

sissy27
9. jan 2022

Perieš jej synovi osraté slipy? To sa jej staráš o dvojročného syna, ktorý ešte nezvláda nočník? Alebo má dospelý syn problém so zvieračom? U lekára s tým bol? Plienky by neboli lepšie?
A k darčeku - no dala ti čo uznala za vhodné, tak to ľudia bežne robia. Áno je to zvláštne, ťažko pochopiteľné a určite zamrzí, ale tak zbytočne sa nad zamýšľať. A hlavne prestať obdarúvať druhých s očakávaniami, že to zohľadnia. Ja dávam darčeky vždy preto lebo chcem a neporovnávam s tým, čo dostávam ja.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mironka
9. jan 2022

Ad 1: Co dostal od nej syn na Vianoce?
Ad 2: V com boli tie noznicky zabalene?
Ad 3: Kto dostal od nej tych 400 Eur?
.....kedze buduca svokra po atakoch s hodnotnymi darmi od Teba uz mozno usudila,ze buduca nevesta na tom financne nemusi byt zle....tak naco by Ti davala tych 400 Eur,resp. nieco hodnotné,ak na to sama mas? Tak si to hodnotné usetrila pre chudacikov z rodiny. A kedze si tie manikurky potrebovala,urcite sa potesila,ze trafila darcek. Co ak sa tie noznicky v rodine dedia ako sperk? Co ak boli brusene diamantom? Dufam,ze boli zabalene minimalne nejak spekulantsky a niekde s nimi aj tych 400 Eur....

spadnutaslivka
9. jan 2022

Tak si polož otázku, čo si od nej dostávala po minulé roky. Lebo realita môže byť taká, že jej proste vadí, že nie ste manželia. Je jedno, ako dlho ste spolu alebo aj keby ste mali deti. Niekedy proste rodičia chcú dať takto najavo nesúhlas s formou vášho vzťahu. Je to možno blbé, ale tak to proste je.