Budúci partner môjho dieťaťa
Idu spolu bývať. Po rokoch chodenia, počas ktorých som každucký deň dúfala, ze stretne niekoho vhodnejšieho, v buse, na školení, ze sa v práci objaví niekto novy a zaiskri to. Ale kdeže, toľkého šťastia nemám a v robote mu prichádzali len starší kolegovia... Moje dieťa roky miluje túto bytosť, jednoduchú, neskolenu, nievzhladnu, chudobnu...z dobrých vlastností, ktoré mohlo dieťa očariť snáď submisivnost,chodí do práce adekvátnej jeho ne.vzdelaniu, inak bez názoru, bez záujmu, bez rozhľadu, bez smrncu a akýchkoľvek zručnosti, znamost z nejakej zoznamky, zrazu sa len zjavili. Celé tie roky som decku naznacovala, ze nieje jeho povinnost si zničiť život, ze všetko bude ťahať samo, posledné týždne už na neho hovorím priamo a zufalo, prosim ta, nájdi si niečo vhodnejšie a posli to k vode, naučilo sa to pri tebe jest s priborom, užiť si more, rozvazat sa vsade autom,celkovo sa pri tebe pozdvihlo. Prečo sa zrovna moje dieťa zapliettlo s takýmto nehodným partnerom... Sorry za stredný rod, ale keď to tu nájde, nech si to nesparuje so mnou a ved teraz je to in, takto bezrodovo. Vďaka za každý komentár z 99% negat. Beriem. Možno si naozaj nič normálne nezaslúžim a mam akceptovať, ze požiadavky môjho dieťaťa na svojho partnera sú, ze ma tep. 💘Len sa znazim vidieť za roh a do budúcna, ako vnúčatko podedi tie slabé vlásky a iné neduhy a bude neskoro ľuttovat. Akoby nestačila lotéria nemilosrdných génov, ešte tomu íde oproti. Moja rodina mi to čudo škodoradostne dopraje a mňa to tlakuje zo dňa na deň viac...
Rodičia vždy chcú pre svoje dieťa to najlepšie aj keď na to nemajú a vedia o tom. Lepšieho a finančné zabezpečeného partnera. Ako píšeš nie hocikoho ale nie čo lepšie. Možno má na niečo lepšie možno nie. Ešte môže byť aj tá možnosť že si vyberá podľa rodičov, hľadá vaše kópie. Nehladá vzdelaného krásneho milionára ale chlapa čo pozerá z maštale kde pracuje a nechápe o čo ide. Nevie kde je sever, po práci ide do krčmy na pivo a pol deci, v hanrdrach z tržnice, príde ku svokre aj s dcérou s bonboniérou Tatiana. A svokra len pre seba si povie, dcéra moja čo si mi to priviedla? Nuž len to na čo mám. Po vás dvoch. Už by si ju všimol milionár alebo jadrový fyzik.
@matkahelka mudro pises, ale tuto je to zrejme opacne, syn doniesol nevyhovujucu nevestu....lebo chudera bez vzdelania, teľa, atd.... :(
Tvoje ,,decko'' ako si ho ty sama nazvala milá autorka by malo pri tom sťahovaní urobiť ešte jednu dôležitú vec.Odstrihnut sa a prerušiť úplne všetky kontakty so svojou toxickou,blbou,prízemnou a ubohou materou.
Aby ti to nevvzdelane tela skarede s biednymi vlaskami jedneho dna nebolo dobre, ked z teba ostane nevzhladne telo s biednymi vlaskami... si velmi povrchna osoba
Chápem že chceš, želáš si pre svoje dieťa len to najlepšie. Ale asi je s ním šťastná, keďže to už ťahajú roky, rozhodli sa spolu bývať. Oni nie vždy musí byť chlap ten silnejší, aj keď je to potom pre ženu samozrejme ľahšie, ak nemusí všetko ťahať sama.
Myslím že ti neostáva nič iné, ako sa so súčasnou situáciou zmieriť a popriať im všetko dobré.
@zooeynka môj brať si tiež raz našiel takú priateľku - sociálny prípad. , 3 deti. Jej rodina - škoda reči, nezamestnaní, poflakujúci sa. Otec detí neznámy. Len sme zalamovali rukami. Našťastie sa rozišli. Kvôli nej vymenil byt za väčší. Zostal mu úver, včší byt ktorý pre seba ani nepotrebuje, na opravy peniaze nezostali.. A mal byt, robotu, bez dlhov. Neviem čím ho tak opantala ale po 5tich rokoch zostal z neho zničený človek. Minul na ňu a jej deti kopu peňazí. Keď k nám prišli, špinaví, špina za nechtami, deti oblečenie špinavé, nevychované. Ona tiež, že niekedy sa aj 3 dni neumyla. chcel sa s ňou rozísť aj skôr ale bolo mu ľúto tých detí ale nakoniec uznal že sa nedá starať o 4 cudzích ľudí, len preto, že ich otec na nich kašle, celá rodina na sociálnych dávkach a ona tiež na všetko kašlala. A tiež sme mu mohli hovoriť čo sme chceli. Nevidel nič. Len ho využila. Mala kde bývať, ťahal z nej peniaze pre seba, deti. Rozvážal ju kade tade. On bol niekedy celý deň s jej deťmi a ona - niekam išla ale nevie kam a ským.
Hlavne mu potom nehovor "ja som ti to hovorila" lebo si to neprizna a sa z toho nevymota uz len kvoli hrdosti. Nechaj ich nech spolu byvaju, nech su spolu co najviac, nech riesia co najviac bezny zivot (bolo by fajn keby este nechceli deti).
My sme si to prezili so sestrou, ale tam bol ten pripad, ze naopak ze nechavala kopec dobrych partnerov a zobrala si to najhorsie co mohla. Uz je nastastie viac rokov rozvedena a stastna s inym (ktoreho predtym poznala ale si ho nejako nevsimla).
Mimochodom zobrala si ocarujuceho cloveka, strasneho hajzla ktory recami okolo seba vytvoril auru vzdelaneho, rozumneho, citliveho cloveka. Skutocnost bola zly sen.
Drzim palce.
No pozri sa najprb na seba,na svoju rodinu a porozmyslaj,co mate spolocne s tym nevhodnym partnerom. Stavim sa,ze velmi vela. :D
Máš veľmi plytké hodnoty v zivote a o inom sa pre svoje vlastné dobro radšej nevyjadrujem
Jaaaj tak v tom bude problem, ze Tvoja rodina ti prihovara a ty tomu podliehas. Netreba brat ohladom na inych. Ak je tvoje dieta stastne, dopraj mu to a skus mu to stastie Este aj znasobit. Ved o tom je zivot, aby clovek bol stastny, ze?
Ajaj, autorka... ak sa jedná o Tvoju potencionálnu nevestu (tipujem), vieš že je známe, že si syn vyberá partnerku podvedome podľa vzoru svojej matky. 😀
Ale teraz vážne, rozumiem, že každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie, pozerá sa na jeho život cez svoje vlastné skúsenosti a chyby, ktoré nechceme, aby po nás zopakovali, ale predchádzali im. Lenže každý kráčame po vlastnej ceste plnej pádov a vzletov, pretože si to z nejakého dôvodu potrebuje naša duša prežiť, túži po takej skúsenosti. Darmo do dieťaťa hučať.. môžeš povedať skromne svoj názor, ak ho zaujíma, ale to je asi tak všetko. Rozhodnutie je na mladých, takže to skús akceptovať, ak nechceš o nich prísť.
Vieš, pokiaľ je partnerka Tvojho syna doňho úprimne zamilovaná, verná, sú spolu kompatibilní v xy smeroch, tak načo sa trápiš? Tešila by Ťa viac prestíž aj keď by si v podstatných veciach nerozumeli a nemali rovnaké hodnoty? Nechaj to tak, dôveruj svojej výchove a čo sa má stať sa stane.
Akože celkom som ťa aj v niečom chápala. Pokiaľ si tam nedala to, že podedi slabé vlasy. V tom momente si sa pre mňa stala kravou. Čo keď si syn nájde úžasnú ,inteligentnú , krásnu zo silnými vlasmi, bohatú a narodí sa im choré dieťa. Akože si normálna? Vieš čo by niektoré ženy dali za to, aby riešili len slabé vlasy?
tak ja ti na margo tohto nepekneho prispevku poviem ze si mohla dopadnut horsie keby tvoje dieta bolo ako ja - ziaden zaujem zalozit si rodinu, mat parnera, deti, nic. predstav si toto :D Ani majetok ma nezaujima. Iba vzdelanie by som ti splnila. Ake stastie pre mojho neexistujuceho partnera, lebo mam ozaj slabe, riedke vlasky...
Môžeš aj pomôcť či ide o dcéru alebo syna, škola sa dá urobiť aj externé, záleží aký odbor. Nie každá škola sa dá urobiť externe, aj jazykové kurzy sa dajú spraviť aj účtovníctvo aj školy odborné. Tak pomôž s tým budúcej neveste alebo budúcemu manželovi tvojej dcéry.
Nezufaj. Je to prvy vaznejsi vztah so spolocnym byvanim. Je ine sa vodid za rucicky a ine je spolu byvat. Drzim prst, nech ste ty i dieta stastni 😉
😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
Akože ja som sa schuti zasmiala.... Ale myslím ze som v tom texte nasla seba, moju mamu aj moju dcéru... Každá mama chce pre svoje dieťa aby bolo šťastné, milované, s dobrým partnerom.
A samozrejme ten výber partnera je vždy úplne iný ako by vybrala matka.
Ja mam napríklad veľmi silné tušenie ze dcéra si nájde takeho "tatíčka", proste pána v mojom veku. Asi to budem ťažko spracovávať...
Presne to s tými "jemnými vláskami" a vzdelaním mi povedala moja mama keď som dotiahla svojho prvého chlapa domov 😂😂😂 Už je ex, mame dcéru, vlasy ma husté po mne a inteligenciu nadpriemernú, bývalý ma síce len 3 rocny učnak dokončený s odretymi ušami, ale hlúpy nieje, mal veľmi ťažkú dislexiu ktorú nikdy nikto neriešil, preto ledva prechádzal školami... Tým chcem povedať ze zdanie niekedy klame a ľudí treba hlbšie poznat kým ich odsudime.
Vek, výzor, vzdelanie, to sa dá prekusnut, fakt horšie by bolo keby sa dá dokopy s nejakou psychopatickou osobou, podvodníkom, vyžierkou, humusakom, lemrou...
mna to pobavilo. stredny rod sa presne na take telivo hodi. Kazdopadne tvoje dieta je dospele a uz to nechaj na nu. Teda mne vyplynulo, ze ty mas dceru a prilepok je hento cudo judo 🙂 pozri isto si jej povedala, co mas na srdci, uz len z dialky pozoruj a respektuj a mozno si ho dcera "opracuje" ako treba ;)
Premýšľam, ako vzdelaný, rozhľadený a rozumný je človek, ktorý napíše takýto zhluk viet. Na jednej strane chápem, že matka chce pre svoje dieťa dobrého partnera a chce, aby sa jej dieťa malo v živote dobre, bolo spokojné. Na druhej strane, vzhľad a vzdelanie partnera nie je to primárne, čo toto zaručí. Môže byť chlap krásny a vzdelaný a finančne zahojený a bude úplný debil do partnerského života. Ale keď čítam tie riadky autorky, tak sa zamýšľam, čo je autorka za osobu a akým príkladom ide pre svoje dieťa. To, ako dieťa skončí v živote je veľmi závislé na tom, ako sme ho vychovali, čo sme mu vštepovali, ako sme ho pripravili na skutočný život, čiže na partnerský, finančný, aké hodnoty sme mu dali, aké sebavedomie a rozhľad. Nevravím, že je to tak vždy, ale výchova a vzor rodičov je vo väčšine prípadov alfa omega toho, akou cestou sa dieťa vyberie.
@mateson krawa si ty.... Co vyhralo prezidentke voľby, furt sa sklonovalo aká je pekná, aké má vlasy... A u susedov detto, na Idnes veľký článok Ma generál transplantovane vlasy? Ti Česi sú teda povrchni▪️1 000 000 povrchných voličov... (Najpovrchnejsi je Miloš Forman s jeho Hair, aj keď to bolo trocha o inom) . Nieje ti ľúto, ked vidíš sulika, grohl. , nada vedľa seba a to sú chlapi v rokoch nie mladas pred 30.tkou. Iste, to je povrchnosť, mat budúcu nevestu/zaťa zo slabými vlasmi, ale prečo tu potom vypisujete kúry po pôrode, po chorobe, však to je cnosť... A ja som tu osobu roky rešpektovala, hostila v dome, neskakala síce meter20, ale nejde mi to z hlavy a vidím, ze mohlo mať partnera z iného levelu... naokolo pekne mladé páry, len to naše súcitne si našlo protajsok v secondhande síce nie fetak, alkac, drogista, ako sa píše vyššie, ani nemá 2metraky v leginach, ako sa stáva čoraz bežnejšie... ale nieje o co oko zavadiť v tomto prípade.
Ďakujem všetkým, ktoré mi podľa očakávania naložili, prajem vám k vašim deckám partnerov na zaplakanie,v ktorých nieje žiaden potenciál, nech vám je dopriate všetkým, ktorí ste napísali a dopriali mne. . Nebuďte povrchní a teste sa z neviest/zatov (na hranici MR najlepšie z osady) , vy etalony morálky.
🤦
Pises v strednom rode ale len co to divno a hlupo vyzera. Ja si ale myslim, ze sa jedna o tvojho syna a jeho priatelka ti je trnom v oku. Tak aj tak budem pisat.
Keby to tu nasla, tak aj tak pochopi, ze hovoris o nej...Aj ked, cudujem sa, ze sa toho aj obavas, ked o nej tak skaredo pises ako keby ju vytiahli z nory a cely zivot zila s vlkmi. Akoze nehnevaj sa ale pisat take, ze sa pri nom naucila jest priborom? To je silna kava, nie? Tvoj syn ju z nejakeho dovodu lubi, ked s nou chce aj zit. A ty sa tu ides paprcit a priat ostatnym, ze prajes ich detom partnerov na zaplakanie. Akoze na zaplakanie si ty, ked toto prajes. Ale kazdemu sa vsetko vrati. Tymto netvrdim, ze nadejna nevesta je super a bez chyby ale vies co? Ani ma to nezaujima aka naozaj je, lebo to, ako si ju vykreslila a s akym opovrhovanim, hovori len o tom, aky clovek si ty 👎
Fúú tak toto je iné kafe, no este aby vnúča slabé vlásky nepodedilo.
Ak si rozumejú, nie je o com. Ale rozumiem o co ti ide. Ak ta to ukludni, ak.pre seba nie sú súdení, rozidu sa. Časom sa rozdiely zvyknú ukázať... A začnú vadiť.
Mat rodica ako si ty, zrusim konakt, prestahujem do inej krajiny a vzivote nikdy by si o mne uz nepoculo ani foto nevidelo- tretia osoba je in! Ak je ono tvoje dospele svojpravne pracujuce dieta na mk, tak ta spozna aj keby pises po svahilsky.
Kedze ma z toho spas cela tvoja rodina, hovori to o tebe este viac ako si sa tu odprezentovalo samo.
Zi si svoj noblhobl zivot a na dieta sa radsej vykaslu, urobis mu sluzbu nesmiernu 😉
Mila autorka - teba mat za svokru bude priam pozehnanim🙏
a takto potom vznikaju tie laskyplne vztahy so svokrou. Su dospeli, ak su spolu stastni, co zrejme su, ked idu spolu byvat, nestaraj sa im do toho, lebo ta "to tvoje decko" znenavidi....
@pink_lady asi tak nejak. Proste je fajn to nechat tak akceptovat, pokial im to vo vztahu vsetko klape. Vies tebe sa dcerin partner nemusi pacit, to ani nie je po pravde nejak dolezite
Haha, aj moja mama aj po rokoch partnerstva s mojim terajsim manzelom mi podsuva byvalych, ze a nebolo by ti lepsie s Petkom, ked ta vie manzel tak rozculit😃😃😃

@janinah zbytočne budeš druhému hovoriť. Ak je človek zaľúbený nevidí. Možno to dopadne dobre, možno nie. Niektorí potrebujú padnúť na hubu, každý má svoj osud a ten si musí odžiť. A niekedy sa môže druhá strana mýliť a vzťah dopadne dobre. Nevieme ako to v skutočnosti je. Každý to vidí zo svojho pohľadu a tak to prezentuje. Možno to nie je tak hrozné ako to vidí autorka.