Byť doma s deťmi x rokov verzus kariéra a práca
Zamyslam sa len,co je lepsie pre zenu,alebo ci by sa mala,resp.ci sa zeny zamyslaju nad tym co chcu ony v zivote pre seba,je lepsie byt 10,15,20 rokov na materskej a potom pracovat,poznam rozne zeny,take co deti nechcu,lebo v tom nevidia zmysel,proste dospele dieta neriesi svojich rodicov,neratam navstevy...potom zeny,co skoncia vysoke skoly,aj dve a okamzite idu na matersku a su aj desat rokov na nej,bez praxe a bez prace,otazku si polozim naco im boli skoly...hmmm...potom zeny,co aj pracu aj dieta prestriedaju,aj zeny,co maju 6,8,12 deti...hmmm....co by mala zena chciet od zivota? aky je zmysel zeny? ked som videla dokumenty z vych europy bolo mi do placu,zeny tam rodia od puberty x deti,x zdravotnych problemov...a nic,ani do troch nevedia naratat,plakali ake maju zdravotne problemy a cele zufale boli,do placu mi bolo nad nimi...mali xxx deti ale ony boli,resp su nuly pre seba pre muza pre deti,tak sa len zamyslam,ze kde je teda miesto zeny v tomto svete? mame stat pri plotni a mat desat deti,alebo mat jedno dve,alebo sest deti,alebo nemat ziadne...ja sa nad tym zamyslam...bo mam okolo seba zeny aj take aj take a niektore ziju tak mechanicky,ze bud deti maju,ani nevedia naco preco beru ich jak na pase alebo deti nemaju,lebo nechcu alebo nemozu a aj take co maju aj karieru aj dieta,co vy na to...hm?
@margarita nam sa uz deti nezapocutavaju,ale niektorym rocnikom este ano. Bol dany rok narodenia,ktorym to konci. Mam dve kolegyne tesne pred dochodkom a jedna este ma to stastie a druha uz nie. Nestihla to o rok-dva. Neviem presne ten rocnik kedy to konci,ale opytam sa,ked budem v praci
@sensen12 no kazdopadne sa netreba zamyslat nad tym co sa od zeny "ocakava", zijeme v dobe rozmanitosti a presadzovania vlastneho postoja k zivotu. dnes uz deti nie su automaticky jedinym zmyslom zivota parov, niektori ludia sa rozhodnu deti jednoducho nemat, lebo sa na to necitia, ci uz psychicky, financne, alebo jednoducho zo sebeckeho dovodu... a je to podla mojho nazoru omnoho lepsie ako by mali vychovavat dieta ktore vlastne ani nechceli a maju ho iba preto "ze sa to asi ma". myslim ze my vsetky zeny mame uz dostatocne prava a dostatocne mnozstvo informacii na to aby sme sa vedeli rozhodnut samy za seba, resp. dohodnut sa s partnerom, ake mame zivotne priority... tak aby sme sa citili hlavne same spokojne so svojim zivotom nie ? 🙂
@totatimeka tak som to aj ja myslela. Ťa jedna kolegyňa je tuším ročník 1956 a tej sa ešte deti rátajú/odpocitavaju.
@mom311 veru práve myslím že od ročníka 1960 sa to zmenilo, lebo mama na to dávnejšie nadávala no čo ešte si počká...
@totatimeka tymto rocnikom sa zaratavaju resp tocniku ,55 , sa zaratava este pat deti
@mom311
@sensen12
ako pise
@totatimeka
konci to niekde okolo roku 1960 narodenia.
cize je pekne, ze teraz sa zapocitavaju 3 deti, ale ja este nemam dochodkovy vek a kym ho dosiahnem, ak neumriem skor 😀 , podla mna sa uz nebude zapocitavat nic a nikomu, a mozno ani na ten dochodok uz nebude mat kto zarobit, lebo medzicasom vsetci vratane nasich deti odidu niekam mimo republiku...
na to by som sa teda nijako nespoliehala.
@celasapremenim amen ..snáď si skončila mám viac rozumu, aby som sa tu s tebou naťahovala - choď sa strať o svoje deti ako milujúca matka, pretože tvoje deti potrebujú tvoju prítomnosť .. môj čas je drahocenný a nemienim ho mrhať na tvoju osobu ... amen , amen, amen

@sensen12
a ta dotycna teta nemusi dodrziavat zmenene vyhlasky? tak to mas super, taku ja nepoznam 😀 😉 mne sa deti nezapocitaju podla aktualnej platnosti ani jedno...