Býva po rozvode vaše jedno dieťa s matkou a druhé s otcom?
Ahojte. Chcem sa spýtať či tu je niekto kto po rozvode má deti tak že jedno u jedného rodiča druhé u druhého rodiča. Môj syn sa po nezhodách so mnou ktoré sú v každej rodine rozhodol s veľkou podporou otca odísť bývať k nemu. Otec sa mojim deťom nikdy nevenoval a zrazu len aby neplatil výživné (podala som si aj zvýšenie ešte neprebehol súd) tak namiesto toho aby stál na mojej strane aby, syn videl že sú hranice ktoré musí dodržiavať ho stiahol k sebe. Takže ja som tá čo vyžaduje určité povinnosti a tak. No nevadí skoro dospelé dieťa neudržím nasilu doma. Ide o to že dcéra je so mnou. Ale chcem vedieť ako ste to zvládli. Mňe je strašne zle. Bolí to že sa takto dieťa zbalí lebo inde mu bude lepšie. Viem že to neovplyvním ale strašne mi chýba. Ako ste to zvládli? Ďakujem
@deti95060810 viem že mohol hocikedy odísť len mi to nechce v hlave nejak pochopiť že sa ani sám nikdy k nemu nehrnul nepýtal k otcovi na víkend a zrazu sa odsťahuje len preto že chcem aby sa správal rozumne a nezblbol a nezničil si život.
@0silvia0 neodôvodnili nijako...len sa zrazu ex venoval, bol čas na výlety, na učenie s nimi, na nákup skoro všetkého čo si zmysleli, celý deň v pyžamách, jedlo do postele, varil, podľa jeho vyjadrenia som nevedela už ani prať, 11 ročná do 22 vonku, keď som si dovolila niečo namietať proti tomu ako "vychováva" jeho odpoveď bola : to si rieš s deťmi...hotové psycho
Viem ze ta to boli..ale ak to tak syn chce nebran.mu,nic mu nevycitaj....dohodnite sa na navstevach...je v puberte tak by aj tak dohovory nepomohli.... ja som odisla z domu v 18.... nie pre nezhody s mamou ,ale preto ze som chcela vidiet "svet" .... ked isla 1x dcera sama s ex na dovolenku prvu noc som si aj poplakala a to ma len 7, potomano.bolo mi smutno a myslela som na nu ale.... vzala som to z inej.stranky mala som konecne cas aj na.veci kt inak nie...
S ex nemame urceny styk byva od nas 900m a dcera moze k nemu v podstate kazdy den...
Neviem ako to bolo u vas ale mne zalezalo natom abyala styk s otcom tolko kolko si zela....pretoze to ze nam nevyslo manzelstvo nema s laskou k dcere nic spolocne.... a ako ma.ona.nas oboch rada, mame aj.my.obaja ju rovnako radi...
@0silvia0 Pravdupovediac toto sme si doteraz celkom nevyjasnili, ale predpokladám, že na mňa len kydal a ona nemá žalúdok na to aby mi to povedala. Ja sa môžem len dohadovať, že to nebolo správne rozhodnutie, lebo jeho správanie počas rozvodu bolo "silené" a dieťa to časom vycíti. Nemyslím, že by to nejako narušilo náš vzťah. Určite trochu rýchlejšie dospela, ako by to bolo za normálnych okolností, ale myslím, že sme v pohode. Aj sa pohádame, aj pokecáme, aj príde a zdôverí sa aj keď ja naozaj nie som taká mojkacia mama. A syn? No je mi ľúto, že sa nevrátil aj on. Myslím, že by z neho bol nie celkom ale aspoň trochu iný človek.
@erina102 tak ma divokú pubertu, čo už. Nechaj ho dospieť. Niesť zodpovednosť za vlastné rozhodnutia. Nech si to vyskúša u otca. Obidvom táto životná lekcia prospeje.
17 to už je taky vek kde príkazmi, zákazmi moc neuspejes. Je dosť možné že ho budeš mat do mesiaca s prosikom späť.
Mam ešte malú dcéru, bude mať 11a odmalička často chodí k svojmu otcovi, dalo by sa povedať ze takmer striedavke.
Viem aký je to pocit keď ti dieťa povie ze chce byť u otca. Zabolí. Zlaknes sa ze sa nebude chcieť vrátiť.
Ale ono to skôr bývala výhražka z jej strany, ani cez prázdniny tam nevydrží dlhšie ako týždeň.
@andreadca 11r. je von do 22 hod ? Ja by som chcela počuť čo by nato povedal psychológ, popr. nejaký právnik či je to len tak nechať.... Pretože môže sa niečo stať a potom to už bude neskoro hľadať vinníka.... 😉
Poznam taky s dvoma dcerami, jedna uz mala 15 ta sa mohla sama rozhodnut vybrala si otca, mladsia musela byt s mamou no ked dovrsila 15 odisla zit k otcovi. Teraz su to uz velke "capiny" a s mamou sa pravidelne stretavaju.
@erina102 od isteho veku - od puberty chlapci viac inklinuju k muzskym vzorom, aj maju vacsi respekt, je to prirodzene spravanie a je fajn, ze sa mohol rozhodnut ako on chcel. Mozno ti len ulahcil iste veci a bude ti takto lepsie, aj ked to zatial tak nevnimas. Musi to byt pre mamu isto tazke, lenze si treba uvedomit, ze to sa nedeje kvoli tebe, zeby si bola zla mama alebo co. Neovplyvnis to. Netrap sa, bude dobre !!
Je mi to luto, ale neovplyvnis to.
@deti95060810 ja som rada, že je to za nami bez ujmy na zdraví telesnom...ako je na tom čie duševné zdravie uvidíme časom.
@sense no my tiež nechala som neobmedzený styk ale žiaľ býva asi kilometer od nás a po dobu troch rikov si deti nikdy nevzal k sebe ani na víkend vždy tam bol raz dva krát za týždeň aj to len pár hodín dokonca syn vydržal len hodinu a vrátil sa nahnevaný a dcéra mi povedala že pri každej návšteve uňho počúvajú ako na mňa stále nadáva
@erina102 toto je na tom najhorsie,ze ak im nadava na teba uplne ich zmagori. Ak ide dieta k otcovi,ktory je normalny a nebojuje s byvalou,neriesi si svoje ego cez deti,tak sa to este da zniest. Do slaka,ale cele roky si ich viedla k tomu,aby z nich vytastli mladi ludia do zivota a teraz to ma skazit otec,ktory im vsetko dovoli len preto,aby bol v ociach deti super a mama ta zla. Je to strasne,ale snaz sa mysliet tak,ze snad nezabudnu na dobru vychovu. Predstav si,ze ide na internat a zvladnes to lepsie. Zajdi za psychologom,mozno budes potom kludnejsia. A ktovie mozno sa casom vrati domov a ziati,ze u otca zase nie je az tak super.
@erina102 toto je bohuzial tak bezne, ze deti maju neobmedzeny styk no ten muz rodic sa o ne zaujima minimalne, pre nich je to ostara starostlivost o deti chapes, nadych vydych hlavne sa v tom neumaraj a neryp, ano lahko sa to pise, no skus to, zajdi ku kadernicke, urob si radost, poplac si pri kamoske, zapis sa na kurz cohokolvek co ta bavi, pozri si sex v meste (na hbo - su vsetky diely, mozni najdes aj v slovencine cez google), rozptyl sa a este mas stale druhe dieta nie.
A hlavne sa prestan obvinovat!!! Syn bude mat tak ci tak 18, dlho u otca mozno nebude, kedysi 16rocny uz tvrdo pracovali (75rokov dozadu).
@erina102 áno, je to ťažké... Ale ak to zvládneš, nezanevries na neho, budeš s nim udržiavať kontakt, uvidíš, že mu to prospeje... Mňa si syn po tom, ako žil rok u otca (17 ročný), začal oveľa viac vážiť, náš vzťah to posilnilo. Nemysli si, že otec mu bude skákať okolo zadku ako ty... Najmä ak nie je zvyknutý starať sa o niekoho. Chlapca čaká tvrdý režim... Dospeje, upokojí sa... Nevycitaj mu to, nechaj ho ísť, len čo doriesite tieto veci aj po právnej stránke, nech ocko prevezme zodpovednosť.
@erina102 ja som takto vyrastala s mojím bratom, ja pri mame a on pri otcovi. Veľmi sme sa odcudzili, doteraz si nerozumieme. Až ma zaráža ako veľmi sa od seba líšime a to len preto, že vyrastal v diametrálne odlišnom prostredí. Nikdy by som toto súrodencom neurobila :( bohužiaľ, život si to zariaďuje ako chce. Od mamky som ísť nechcela a on nechcel ísť od otca....smutné :(
@erina102 urcite chod,nezmeni to situaciu,ale pomoze ti vyrovnat sa s tym,inak sa zblaznis. Ja by som nezvladla odchod dietata,musela by som hladat pomoc psychologa,nech mi povie svoj pohlad,vysvetli,preco a ako to zvladnut. Velmi ti prajem,aby si nasla zmysel tohto vsetkeho a vedela si to prijat.
@lenkamatkova tak to je veru smutné pretože ja dúfam, že na svoju sestru nezabudne 😕
Ahojte tak mne sa syn ani po dvoch týždňoch neozval ja som mu volala písala a nič. Neviem čo už som s toho na prášky viem že jeho otec mu musel popliesť riadne hlavu ale nechápem ako.

až sa to ťažko číta 😂... Asi pošlem ďakovný list exmm že sa neobzrel o syna viac ako 15 rokov....
Ale neboj sa, ani u otca to nebude úplne bez hádok...
a aj ocinko pochopí že starať sa o dieťa nie je ako si to on myslel, že to úplne všetko zvládne aj s prstom v zadku....😉