Bývalá partnerka môjho partnera
Dobry den, zijem s partnerom s ktorym mame par mesacne babatko, moj partner ma dceru z byvalou priatelkou, a tu je pes zakopany. My spolu zijeme 4 roky , dceru si brava podla dohody , prispieva na nu, lenze jeho ex mu pise aj 6 krat do tyzdna s kazdou hlupostou , vacsinou sa to tyka dcery , ale su to take veci ze mala rano plakala tak som ju tahala do skoly , proste nic podstatne,lebo ja som nazoru ze nech spolu vychadzaju , nech riesia dceru co sa tyka zdrav. stavu, skolky , skoly , ale nie toto.. po novom uz bolo aj take ze ma travit cas sam s dcerou bez nas , myslim si ze to nieje v poriadku , podotykam byvala nema partnera odkedy ju moj priatel nechal.Takze sa chcem spytat ci to je normalne? Ci to tak funguje u vas co mate partnerov s detmi z byvalych vztahov?
@martajasna no podla mna je na to takto zvyknuta (ex), partnera nema, tak komu to ma porozpravat... napise to otcovi malej.... tiez by som sa skor zamerala, ako vam toto naburava rezim doma, ako to berie partner. ak nijak a vsetko je ok, tak by som to neriesila.
Ine su pripady, co som v inej teme citala, ktore nepochopim teda, ze si hocikedy ex piskne a chlap uteka po dieta, pomahat a neviem co (ako nemyslim, vazne situacie, uraz a pod), nech ma akykolvek iny program. A nie len z pohladu chlapa, ale aj tej zeny, ze ju hanba neplieska otravovat byvaleho stale :D neviem si to rpedstavit, ze by som take daco robila.
@martajasna ano je to uplne normalne. Je to stale jeho dieta. Pokial pise info o dietati, aj keby to mal byt kazdy prd, je to normalne. Je to stale otec a ma pravo o tom vediet. To, ze ty taka nie si a neinformujes o kazdej blbosticke je tvoj problem, respektuj, ze ona je ina. A neviem si predstavit, ze by jej mal povedat, ze ho to obtazuje. Ako by aj mohlo? Je to jeho dieta, mal by mat radost, ze je v centre diania a ma info o dietati. Na druhu stranu ta chapem, ze teba to otravuje. Aj mne by to velmi vadilo, ale prave preto som si nevzala muza so zavazkami. V tomto som mala od zaciatku jasno, ze ja by som to nedavala. Evidentne to nedavas ani ty, len na to si mala mysliet skor. Teraz ti uz zostava to len respektovat.
@martajasna Tak ja si myslim, ze teda ex sa asi chce pripominat. Mala by si sa porozpravat s partnerom, kedze ta to trapi. A ak je dobry partner, tak navrhe komunikaciu s ex taku aby ta to nerusilo a aby stale zostal dobrym otcom 1. dietata.
Co sa tyka stretavania s jeho dcerou bez teba. Tak si myslim, ze to nie je OK.
Tvoj partner ma teba, novy vztah a dieta a 1. dieta ma do tohto noveho zivota (novej rodiny) zaclenit. Nema separovat ani jeho 1. dieta od jeho novej rodiny a ani teba od jeho dietata a surodenca tvojho dietata.
Cize, dohodnut si formu komunikacie s ex (tak aby to aj tebe vyhovovalo - ty si totiz jeho sucasna) a 1. dieta zaclenit do vasej rodiny (ziadna separacia). Aspon podla mna.
@martajasna No to, že by mojmu mužovi vypisovala ci malá ráno plakala, ci nie a taketo "maličkosti" ano vadilo by mi to. Ak ta malá k vam chodi často, tieto maličkosti jeho ex moze zhrnut aj vtedy, ked si pre nu tvoj muz ide. Ze ako bolo v skolke, co sa stalo a tak. No mna by to štvalo - takze suhlasim s tebou. A tu nejde o to ze by si bola "proti jeho dcére" ale ona nemá co vypisovat denno denne nieco tvojmu muzovi.
@lala123 to áno, je prirodzené, že rodič je s dieťaťom aj sám. ale aby to vyžadovala ex (nie dcéra, ale ex...), že on sa musí s dcérou stretávať iba sám, to je blbosť ako traky. ak bude chcieť ísť dcéra s otcom na zmrzku či do kina raz za čas sama, je to pochopiteľné. ale ex nemá čo rozhodovať, že on sa má s dcérou separovať od svojej momentálnej rodiny. a presne toto som ti chcela predtým ešte napísať, ale nemala som čas, že práve keď dvaja spolu žijú a majú dieťa, deti, tak mamička neinformuje otecka o každej debiline, pardon za slovník, ale už fakt si asi nerozumieme. susedka má 3 deti, keby mala mužovi, ktorý príde večer po 18 hodine hovoriť, do akej mláky ktorý kedy skočil, ktorý si vytrhol vlas zaseknutý o zips na bunde, ktorý si prdol.... no prepáč, tak by asi hovorila 3 hodiny v kuse.... nie, nie je to normálne, že aj keď spolu žijú, žeby matka informovala otca o každom kroku... a už vôbec, žeby mu telefonovala napríklad do práce...
@panelacikova neviem ale asi deti nemáš. Keď budeš mat možno budeš sama zo seba prekvapená aké blbosti o nich svojmu muzovi rozprávaš . Každá mame iný názor zbytočne to tu budeme riešiť. Ja si myslím , že ex nerobi nič nenormálne ( max sa snaží po narodení druhého partnerovho dieťaťa upriamiť pozornosť aj na to svoje)pokial som si ista svojim vzťahom neriesim to . Iné by bolo ak by tu napísal
chlap : pomoc, bývala má otravuje nepodstatnými vecami o dcere. Ale nepise . My do toho nevidime, možno je tam viac veci v pozadí. Len si myslím, že autorka sama sebe ubližuje tým, ue tomu dáva energiu. Možno by to mala nechať tak a samé sa to poriesi
@timing boze jeden z mala nazorv ktory je super.
@lala123 ja si myslím, že autorka si svojím vzťahom vôbec nie je istá, bojí sa a cíti sa byť ohrozená ex. Partnerovi tie sms asi nevadia, inak by to stopol a riešil. Možno ho aj tešia.
@zuzanockamt co ma je do toho nic?? Ako fakt?? Zijem s nim , som jeho terajsia partnerka to ako uuz ked mna je do toho nic tak to je cisty nonsens
@zuzanockamt Ja neviem, ale skor mam pocit, ze ex-ka stale nechce pochopit ze je ex-kou...vobec nerespektuje ze jej ex uz ma novu rodinu a ona neustalym sms bombardovanim do tej rodiny nepriamo zasahuje...treba nastavit pravidla komunikacie, ale to zavisi od partnera autorky...
@autorka Dieta uz chodi do skoly. Preco mu za tychto okolnosti nekupit mobil za ucelom priamej komunikacie s otcom? Mozu si kazdy vecer volat, alebo aj napr. Skype kazdy vecer pol hodka priamo s dietatom?
@martajasna ide o vzťah otec-dieťa, ty si chcela muža so záväzkom, keď sa nemôžeš cez to preniesť, tak si mala hľadať slobodného bez dieťaťa...a ešte otázka-si manželka či len spolu žijete?
@number19 to by mal riešiť ten muž, ale nedozvedeli sme sa, či mu to vadí
@zuzanockamt ale ved nech sa k nam nastahuju , jeho dcera ma jazyk a je to uz velka slecna, ktora dokaze zazitky povedat aj sama, zrejme niektorym nedoslo ze problem nieje dcera, ale nieco ine.
@martajasna ja mám pocit z toho, čo tu píšeš, že problém máš sama so sebou...prečo to nerieši partner, prečo ex nepovie, že mu to vadí, nech píše/volá len v prípade nutnosti, nech teda telefonuje/píše dcéra. Asi je s tým on v pohode.
@zuzanockamt tolko k tomu , partner to uz riesil, on s nou chce byt za dobre lebo ak jej povie nieco pre nu zle, tak sa mu vyhraza sudom a nereaguje na telefonaty ak si chce vziat malu , len tolko k tomu
@martajasna tak to nechaj na partnerovi ... Tebe by sa tiež nepáčilo, keby ti cudzia žena riadila a rozkazovala, kedy môžeš otca dieťaťa informovať o dieťati. Dosť čo vyrastá bez otca.
Treba si uvedomit aj, ze nie vsetko je pre kazdeho rovnako dolezite. Napriklad kym jednemu staci strucne zhrnut, ze mal fajn den, druhy to ma za potrebu podrobnejsie obkecat. Rovnako to ma mozno aj tato ex-ka. Ma jedno dieta. Podstatnym je pre nu asi vsetko, co sa s nim deje a prave preto si povazuje za dolezite referovat o nom dalej vsetko. Tieto veci by si s nou mal vyriesit partner. Ona si nemusi ani uvedomovat, ze je pre vas otravnou.
@zuzanockamt nemam problem so sebou, ale s tym ako to funguje.. zeby byvala diktovala s kym ma byt aj jeho dcera s este aj velakrat ze kde ju ma alebo nema zobrat
@martajasna ale je to ich dcéra, tiež by som riešila s kým a kde bude moje dieťa....má právo vyžadovať, aby sa s tebou dieťa nestretávalo, najmä ak si ty dôvodom rozchodu, ale to iste nie si, určite si ho spoznala,keď si už veľmi dlho nerozumeli a boli rozídení
@lintu noo po pravde ,vraj je taka ze ma za potrebu pisat a riesit kazdu prkotinu
@zuzanockamt ma pravo? A moj partner ma naco pravo?? Ja ich dcere nerobim nic zle , spravam sa k nej slusne a normalne tak aky je tu dovod aby sa so mnou partnerova dcera nestretavala??
@lala123 mám dcéru, má 11,5 roka, je inteligentná a šikovná. s jej otcom nežijem. a necítim potrebu ho kontaktovať preto, že napríklad nakreslila pekný obrázok alebo neviem čo. informovala som ho, že ide meniť školu napríklad. ale ak ide zo školy na súťaž napríklad logickú, či matematickú, nevolám, nepíšem. ak volá on dcére alebo ona jemu a sa ona pochváli, nech sa páči, nezakazujem jej to. ale ja osobne necítim vôbec potrebu ho riešiť skrz dieťa...
@martajasna asi si to matka neželá, asi má na to dôvody. Ty nerozhoduješ, s kým sa to dieťa má/nemá stretávať. Rozhodujú oni dvaja.
@martajasna tak ale ona to píše jemu a jemu to zjavne nevadí, ak vadí musí to on riešiť s nou... Možno to aj tebe vadí viac teraz preto ze máš už tiež dieťa...
@zuzanockamt presne dovody su take ze s jej byvalym zijem a mame spolu dieta .. tak to aby som sa odstahovala , lebo jeho byvala nieje skoro po 4 rokoch zmierena s tym, ze jej ex ma partnerku a dieta .. ach moj boze
@martajasna nuž asi má na to dôvod nebyť zmierená, najmä ak si odtiahla muža od rodiny
@zuzanockamt a to ste prisli nato ako? Ze som odtiahla prosim vas??

@maciatkolulu preesne ratam a robim si ciarky.. dufam ze ste pochopilo ze to bola ironia.