Bývalá partnerka môjho partnera
Dobry den, zijem s partnerom s ktorym mame par mesacne babatko, moj partner ma dceru z byvalou priatelkou, a tu je pes zakopany. My spolu zijeme 4 roky , dceru si brava podla dohody , prispieva na nu, lenze jeho ex mu pise aj 6 krat do tyzdna s kazdou hlupostou , vacsinou sa to tyka dcery , ale su to take veci ze mala rano plakala tak som ju tahala do skoly , proste nic podstatne,lebo ja som nazoru ze nech spolu vychadzaju , nech riesia dceru co sa tyka zdrav. stavu, skolky , skoly , ale nie toto.. po novom uz bolo aj take ze ma travit cas sam s dcerou bez nas , myslim si ze to nieje v poriadku , podotykam byvala nema partnera odkedy ju moj priatel nechal.Takze sa chcem spytat ci to je normalne? Ci to tak funguje u vas co mate partnerov s detmi z byvalych vztahov?
@martajasna tak ja mm pisem celkom casto, co vtipne decka povedali, vyparatili (ma tazku pracu, tak nech sa zasmeje).
A myslim, ze toto by som robila, aj keby sme sa rozviedli. Aj keby som uz mala ineho muza.
Len vtedy nie, ked by som vybadala, ze ich otec to zneuziva.
Zase kontakt otca s dietatom by sa rozvodom/rozchodom nemal zredukovat len na info o zdravi, type skolky/skoly a financie. A spolocne zazitky iba na sudom vyhradene dni.
Aj ked sa to vacsinou udeje. Lebo vacsinou maju rodicia na seba tazke srdce.
Verim, ze pre niekoho to moze byt tazke, ci nepochopitelne. Lenze my sme si uz kadeco preskakali, takze ja mam tieto vztahove a rodicovske veci oddelene. Deti su dolezitejsie nez skriepky.
(Podla toho by som hladala noveho partnera. Aby nerobil hlupe sceny pre normalny kontakt otca s detmi. Bolo by to kriterium.)
A ci buduca zena mojho ex by z toho bola na prasky, ci si klopkala na celo, to by mi bolo naozaj jedno.
Ona si sama v sebe musi najst ten stav, ked prestane riesit taketo malichernosti.
(Iba ak by on pre pokoj v dome poziadal, ze info o detoch nad ramec nutnych veci nechce. To by som respektovala.).
No uznavam, ze niektore zeny si tym zahanaju samotu, alebo stale exa miluju a chcu obnovit jeho city (alebo si aspon udrziavat zdanie vzajomnych citov).
To je uz ale na exovi, ci podlahne, ci nie, takejto hre.
Alebo ci to v case krizy v druhom vztahu zneuzije vo svoj prospech.
@martajasna ja si myslím, že problém je v tom, že odkedy sa vám narodil synček, tak expartnerka žiarli, aby náhodou tvoj muž nepriniesol pozornosť len na synčeka a dcérke sa začal menej venovať. Ale ja ta napríklad chápem, že ti to lezie na nervy. No, na druhej strane ty na tom nezmeníš nič a myslím ze ani tvoj chlap nepovie ex, aby mu neposielala informácie ohľadne dcérky. Ale mohol by jej aspoň rázne povedať, aby mu neurcovala ako bude so svojou dcérkou tráviť čas. Ak chce, aby ste boli spolu, tak budete spolu a nie on sám s dcérkou. No riadne žiarlivá je ta jeho ex. Predpokladám, že sa ešte neodmilovala a stále nie je vysporiadana s rozhchodom/rozvodom. To je najhoršie, pretože kým sa ona z toho nedostane nebudete mať pokoj. Držím palce, aby toto obdobie rýchlo prešlo a aby si ex nasla nejakého chlapa. 😅😅😅♥️
@martajasna to sme sa ešte nedozvedeli, kto koho a kam odtiahol
@moonlight1210 ja ani nahodou nechcem aby na seba mali tazke srdce , ved spolu maju dieta.. ako nas vztah to neovplyvnuje , my si rozumieme stale rovnako, ale mne to hlava neberie .
@maciatkolulu ja niekomu nieco urcujem?? Urcuje moj partner a nie ja prosim vas
@zuzanockamt kto by mal koho odtiahnut?neklapalo to , tak spolu niesu.
@martajasna to mi bolo hneď jasné 😂😂😂
@zuzanockamt neviem naco narazate, ale nie ja niesom dovod ich rozchodu.
@martajasna od kedy ste vy dvaja spolu? Neboli ono dvaja este spolu, ked ste sa zoznamilii? To by vela vysvetlovalo...
@stanulik123 už napísala, že ona nebola dôvodom rozchodu 😉 to na tomto fóre tvrdia všetky priateľky rozvedených mužov
@zuzanockamt a vy ste co vesta?ako nic v zlom , ale niektore zeny maju ocividne problem s inymi zenami , lebo si dovolia zit s niekym kto ma dieta a mat problem s byvalou , lebo robi to co miestami v pohode nieje..
@stanulik123 nie neboli.. naozaj kazda co ma partnera s deckom stoji za rozchodom?? Ci co??
@martajasna a niektoré ženy majú očividne problém so ženami, s ktorými má ich frajer dieťa 😉
Ženy nehnevajte sa, ale vy ste tu podaktore fest uderene. A hlavne asi tie, ktoré sa našli na tej druhej strane.
@martajasna ja ti úplne rozumiem. Si tolerantná žena, ale čo je moc, to je moc. Aby exka informovala tvojho chlapa o každom "prde" ich spoločného dieťaťa je cez čiaru. A môžete sa do mňa pustiť, tiež som bola na mieste ex. Ale pred 20 rokmi sme mali tuším viac rozumu a neriešili sme každú sprostosť.
@martajasna niektorým zatrpknutým babám to proste nevysvetlíš.... že nie si dôvod rozchodu. napokon, keby si aj bola "dôvod rozchodu", tak snáď po prvé asi v tom manželstve už dávno niečo neklapalo, keď muž (alebo žena) sa začne obzerať inde a uvedomovať si, že život môže byť aj krajší (lepší) a po druhé, už keď, tak predsa slobodný bez záväzkov nie je vinný predsa... toľko k tomu, AK by si bola príčina rozchodu, čo zjavne nie si...
to, že jeho ex je drbnutá, to je jasné. jednoducho nevie prežiť, že jej bývalý je šťastný a spokojný. ide ju roztrhnúť od hnevu.
ak to vám dvom klape, porozprávaj sa s ním ohľadom tej jeho dcéry a povedz mu otvorene, že ti to vadí, keď mu stále cinká telefón, pretože jeho ex mu ide zvestovať zase jednu z tých nepodstatných nedôležitostí ako je napríklad, že nebude mať tento týždeň krúžok, lebo pani učiteľka ochorela..... proste jasne mu daj najavo, kde už končia nejaké hranice normálneho zvestovania informácií o dieťati a kde sú prekročené s cieľom neustále ho otravovať a prenasledovať. a ako dôvod použiť vlastné dieťa. mala by sa pani ex hanbiť.
@janinka007 súhlasím. ja mám pocit, že všetky tie, čo ex tak neskutočne obhajujú, samé boli alebo sú v pozícii ex a tiež nemohli prehrýzť fakt, že ich bývalý je konečne šťastný. akurát, že s niekým iným 🙂
Je to tak. Pokiaľ môže otec tvojho dieťaťa vedieť o tom, čo dnes naložilo do plienky, koľkokrát spal, čo zjedol, čo robil, čo sa naučil a všetky tieto "blbosti", tak úplne rovnaké práva ma aj to druhé dieťa. Aby o nej otec vedel všetko.
Tu ale narážame na problém žiarlivosti a už nejakej neistoty, nepohody... Chápem. Nebrala by som to inak, ako autorka. Ale keď sa nad tým zamyslime, tak je to nespravodlivé. Otec je pre oboch rovnaký, ale len papierovo.
@panelacikova a prečo o jednom dieťati môže vedieť všetko a o druhom nie?
@nominativ to akože fakt treba riešiť všetky samozrejmosti s mužom? A najlepšie aj fotiť osr@ne, ogrcane plienky.
@zuzanockamt nie problem do nedavna nebol a to s nim niesom mesiac,kto povedal ze nema o dcere nic vediet? Ja?? Ved dievcatko ma jazyk aj rozum a porozprava co sa mu stalo za tie par dni co s nou nebol a podotykam ze nieje je s nami , lebo praca mu to nedovoli este niejaka trefna narazka???
@zuzanockamt Moze vediet o oboch vsetko a rovnako. Len sposob odovzdavania VSETKYCH informacii je momentalne odlisny, lebo deti maju odlisne matky.
A pre neho je jedna ex a druha sucasna. Je prirodzene ze otec ma odlisnu komunikaciu s oboma matkami. A aj ked komunikacia bude odlisna (intenzita napriklad) obsah a rozsah informacii moze byt rovnaky a otec rovnako informovany.
@zuzanockamt a kde ty berieš istotu, že autorka informuje partnera o každom prde ich spoločného dieťaťa? veď s nimi nežiješ, nemôžeš to vedieť. možno poznamená, že hurá, on sa pretočil z chrbáta na bruško! ale neverím tomu, žeby bola taká primitívna, aby mu volala do práce, aby mu zvestovala, že dieťa dnes nekakalo 2x, ale až 6x.... veď to je smiešne, nemyslíš?
@janinka007 no, to bol len príklad toho, že keď s jedným žije, tak pozná jeho život zvyčajne od A po Z, ak sa zaujíma.
Ono, za takýmto správaním ex môže byť čokoľvek, od toho, že chce dcére dopriať otca maximálne (to, že chce, aby s ňou trávil čas osamote úplne chápem, to sa snažím aj ja pri vlastných deťoch), môže sa snažiť ho dostať k sebe, môže byť úplne vyrovnaná a len tak informuje, ani nevie, že robí niečo, čo lezie na nervy, môže chcieť robiť nervy novej žene...
Asi by som sa snažila naucit žiť s tým, že ak su to len info o dcére, tak nech mu píše aj cely deň.
@martajasna no ja keby som bola rozvedená, čo teda nie som, tak manžela o deťoch informujem, deti by ho kontaktovali často, fotky, telefonáty, návštevy kefykoľvek atď., takže ak by mal takúto fúriu ako si ty, asi by ju od jedu roztrhlo
@panelacikova ale so svojím druhým dieťaťom žije v jednej domácnosti
@zuzanockamt no a? a čo očakávaš, že sa teraz rozdelí? a strávi polovicu voľného času s prvou ženou a polovicu s druhou?
@panelacikova ale o ženy tu vôbec nejde
@zuzanockamt tak potom nerozumiem. dcéru si môže vziať k sebe domov, autorka proti tomu zjavne nič nemá a môže jej venovať kopu času. dcéra má 6 rokov, ak som dobre postrehla, môže mu porozprávať všetky svoje zážitky za celý deň alebo pár dní... nevidím dôvod, prečo mu o tom má zvestovať jeho ex každú chvíľu...
@panelacikova asi to matka dieťaťa považuje za dôležité a to dieťa nemá šancu s otcom tráviť toľko času...keď bude dievča staršie a bude ono otcovi vyvolávať, vypisovať, tak to novej bude vadiť tiež

@zuzanockamt jasne az tak ho tesia ze hocikedy povie ze co mu pise take hluposti.. ze co on s tym ma.