Bývalý partner v mojom dome
Ahojte žienky,
píšem sem, pretože potrebujem asi " dodať odvahu" pred finálnym rozhodnutím.
Stručne a jasne: Som rozvedená, mám dve deti, jedno z prvého manželstva, so súčasným " partnerom" mám syna. Ide o to, že sa cítim, ako doslova " padám na hubu"- pracujem, dochádzam 70 km každý deň za prácou. To pre mňa nie je až taký problém, ako to že spolu nevychádzame. Nesplní nič, čo sľúbi. Kúpila som rodinný dom, splácam hypotéku plus dofinancovanie úveru. Ťahám rodinu. On je doma na pn. Problémy pre ktoré bol vypísaný už pominuly.
Mal nastúpiť do novej práce, avšak nestále ma naťahuje a kladie si podmienky, za akých nastúpi. Núti ma zmeniť prácu, avšak ja ju zmeniť nechcem, lebo sa tam cítim dobre a som na manažérskej pozícii.
Viac menej, som už rozhodnutá a tieto problémy sú už len pomyselnou bodkou za tým všetkým, čím som si odkedy som s ním prešla.
Čo ma najviac mrzí je, že som investovala energiu do človeka, ktorý je diagnostikovaný narcis.
Vždy sa spoliehal iba na mňa, ja sa cítim ako muž. Nikdy mu nie je nič dobré. Ťahala som rodinu vždy, nikdy som nebola nezamestnaná. On - veľakrát a dlhodobo.
Finančná situácia rodiny ho neťaží, nemá potrebu pomáhať.
Chce, aby som si našla prácu blízko domu, avšak ja to odmietam, nakoľko by som nemohla byť so svojim prvým dieťaťom.
Už som ho veľakrát zobrala na " milosť" ale viem, že tentokrát ma nezlomí. Jedinú dilemu mám v tom, ako ho dostať z môjho domu - pretože viem, že dobrovoľne nepôjde. Nemám nikoho, kto by ho odtiaľ dostal preč a viem, že bez cirkusu to nepôjde.
Pokiaľ u teba len býva pôjde to úplne jednoducho s políciou.
Nie je na LV, chválabohu, Len sa obávam tej reakcie že aká bude.
@mia1122 Ak nie je tvoj manžel, normálne aj dnes môžeš ísť na úrad obecný alebo mestký zrušiť mu trvalý pobyt. A potom zavolaj zámočníka nech vymení zámku aj na dverách vchodových aj na vonkajšej bráne, pobaľ mu veci a nechaj mu ich pred bránou s tým že tu už nebýva... Ak chceš nejakú podporu na ten moment kedy príde a nájde veci pred bránou nemáš nejakú kamošku, rodinu, čo by s tebou boli dnu a sledovali ako bude reagovať?
on sa z domu nepohne, lebo to už tuší, keďže vyslovene poslednú dobu posúval moje hranice ako to len šlo. Nemám nikoho, kto by mi s ním pomohol.
on sa z domu nepohne, lebo to už tuší, keďže vyslovene poslednú dobu posúval moje hranice ako to len šlo. Nemám nikoho, kto by mi s ním pomohol.
@mia1122 akoby som čítala o sebe 🫣 len s tým rozdielom, ze my sme mali rozvod. Po rozvode vysporiadanie majetku, vyplatila som ho a mládenec nie a nie odísť z domu. Až mi praskli nervy, sla na MsU odhlasila ho z trvalého pobytu. V ten den si musel zbaliť tých pár vecí čo mal a odísť. Ak by tvoj nechcel odísť, mozes využiť asistenciu polície
@mia1122 je doma na pn alebo bol (skoncila mu PNka?). To by som videl jediny zadrhel...
Pobalit, vymenit zamky a zakyvat mu... kludne za asistencie policie a servisu na tie zamky paralelne...takehoto parazita vobec nepotrebujes. Pracu, kde dobre zarobis a vidis obe deti urcite nemen kvoli jeho "napadom a lenivosti". Sama vies, co treba, takze bud si zavolaj kamosky, otca, brata, alebo tu policiu na jeho vystahovanie. A nie, nevaruj ho predtym, nech ten den ide pekne k maminke...
@mia1122 v žiadnom prípade nemeniť prácu, v ktorej si aj spokojná, pošli to preč.... bohužiaľ to bude ťažké... veľa šťastia 👍👍👍
nakoľko je to otec tvojho dieťaťa a zrejme do budúcna budete chcieť spolu komunikovať, dala by som mu termín na vysťahovanie napr. mesiac a potom mu našla náhradné ubytovanie (podnájom, ubytovňa), zabezpečila sťahovacie auto a pomohla pobaliť veci, výmena zámkov na dverách nie
Pobalit, vymenit zamky a zakyvat mu... kludne za asistencie policie a servisu na tie zamky paralelne...takehoto parazita vobec nepotrebujes. Pracu, kde dobre zarobis a vidis obe deti urcite nemen kvoli jeho "napadom a lenivosti". Sama vies, co treba, takze bud si zavolaj kamosky, otca, brata, alebo tu policiu na jeho vystahovanie. A nie, nevaruj ho predtym, nech ten den ide pekne k maminke...
@anjelicek26 neviem ako pojde. je to proste človek, ktorý ma kontroluje, nedá mi dýchať. Hlavne mám obavy z cirkusu ktorý bude robiť aj keby som zavolala políciu
Sprav to keď dieťa nebude doma.
@anjelicek26 neviem ako pojde. je to proste človek, ktorý ma kontroluje, nedá mi dýchať. Hlavne mám obavy z cirkusu ktorý bude robiť aj keby som zavolala políciu
@mia1122 Ak bude robiť cirkus pred políciou môžu to rovno spísať a môžeš žiadať zákaz priblíženia alebo niečo ak je naozaj takýto chorý
@mia1122 ak sa bojíš reakcie tak ako ti už poradili. Zrus mu trvalý pobyt zavolaj políciu vysvetli situáciu alebo si zavolaj nejakého chlapa z rodiny od susedov a nezabudni dať vymeniť zámky. Keby robil cirkus potom treba zavolať políciu trvať na tom aby urobili záznam o tom a síce to trvá dlhšie ale môžeš podat na súde o zakaz priblíženia. Poraď sa možno aj s právnikom.
@anonym_a81c48 on nemá trvalý pobyt u mňa. Pn mu stále trvá lebo nešiel k lekárovi zrušiť ju
@mia1122 prepac, to sa ako da... musi mat nejaky termin dokedy ma ist k doktorovi na kontrolu a ten posudi, ze uz nie je PN... Ako vravim, ak by bol stale na PN (formalne), tam moze byt (tak pocitovo, nie som pravnik) problem s "vystahovanim"...
@mia1122 keď zavoláš políciu a urobí cirkus vynikajúco rovno trvaj nech o tom spisu záznam aspon sa predvedie čo dokaze. A žiadaj zákaz priblíženia argumentuj tým že sa bojís o život keďže je chorobne žiarlivý a zrejme paranoidný. A skús zistiť či nie je možnosť ak by začal vystrajat pred svedkami súdne mu nariadiť psychiatrické liečenie ak ohrozuje okolie tak je možné ho zobrať aj bez jeho súhlasu na liečenie
@mia1122 prepac, to sa ako da... musi mat nejaky termin dokedy ma ist k doktorovi na kontrolu a ten posudi, ze uz nie je PN... Ako vravim, ak by bol stale na PN (formalne), tam moze byt (tak pocitovo, nie som pravnik) problem s "vystahovanim"...
@anonym_a81c48 Na SP stačí nahlásiť inú adresu kde sa bude zdržiavať. Je to jeden telefonat
@pribinak viem, len som si vedomá, že bude robiť cirkus, roniť krokodílie slzy a robiť scény pred synom
@mia1122 v čase keď budeš túto vec riešiť zober syna ku kamarátke starým rodičom rodine nech nie je doma a neskôr mu celu vec vysvetli. Neumožni chlapovi aby mal obecenstvo a mala by si si pohovorit aj s lekárom ktorý mu vystavil pn ku. Keď ho budeš parkovať z domu nech je tam svedok polícia niekto komu veríš aby si s ním.nebola sama a vymen zámky

On je na liste vlastníctva? Ak nie, tak super
Má tam nahlásený trvalý pobyt? Ak áno, zajtra mu ho odhlas
Potom vytoc 158 a pani v zelenom mu pomôžu s balením
Jednoduché a ľahké. Smelo do toho