icon

Bývam so sestrou v byte a neviem si zvyknúť na jej šteniatko

alexah1
24. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa podeliť (posťažovať) s mojim problémom. Bývam so sestrou v byte a ona veľmi chcela psa. Predtým som jej vysvetlila aké je to náročné a aká je to zodpovednosť. Včera došla s 8 týždňovým šteniatkom. Celú noc sa budil každé 2 hodiny, skoro nič sme nenaspali. Ja si na neho vôbec neviem zvyknúť, som strašne unavená a je mi zle od žalúdka, nemôžem ani vypiť vodu, od rána plačem. Je to asi neprimeraná reakcia, ale neviem si zvyknúť, že tu je. Sestra odišla do práce a nechala ma tu s ním samú. Neviem, čo s nim robiť, ako sa o neho starať a uplne mám z neho paniku. Neviem si vôbec predstaviť fungovanie do budúcna. So psami problém nemám, ale odkedy je tento tu mam skoro nonstop panický strach a úzkosť, neviem, čo to vyvolalo a ako ďalej. Najradšej by som sestre povedala, aby ho predala ďalej :(.

Strana
z3
annamivo
24. aug 2022

@jaskolka presne môj názor, tiež nie som psíčkar, po 3 útokoch psov u mňa pes môže byť iba vonku zatvorený v klietke. Nezvykla som si ani keď si sestra priniesla šteňa. A to sa oň starala sama. Za rok som mu dala žrať možno 5x a nevencila som ho ani raz. Na záhrade sa ku mne nesmel ani priblížiť. Našťastie sme sa odsťahovali do svojho. muž chce psa ale vie, že u mňa je to zviera vonku určené na stráženie. A musel by sa oň starať on. Keďže chodí do práce psa nemáme. Navyše aj syn má so psov hrôzu takže ďalší bod prečo nie. Keby mne toto urobila sestra tak ten pes proste ide preč z domu. Keď jej podľa niektorých chcela akože pomôcť, tak si mala vziať voľno, psa zabyvať a potom ho nechať na krku niekomu kto ho nechcel. Takto je to len trápenie

viky173
24. aug 2022

@lasoli netusim z akeho dovodu mna posielas ku psychologovi, ja nemusim chodit ku psychologovi, lebo na rozdiel od Teba a autorky nemam ziadne uzkosti 😘 a este k tomu zo steniatka 😂

viky173
24. aug 2022

@ubriela ja nehovorim, ze autorka musi suhlasit s tym, ze sestra doniesla domov psa, moja reakcia, kvoli ktorej som ju poslala ku odbornikovi bola na to, ze po prvej noci so stenatom sa ruca ako zmyslov zbavena. No neviem ci Ty bezne doma tak vystrajas ako popisala autorka alebo si to ani necitala cele, ale nie nepride mi normalne, ze jedna psychicky zdrava dospela zena, cely den prereve a preruca sa kvoli jednej noci so stenatom. To, ze je na sestru nahnevana jej vobec neberiem, ale na to treba komunikovat a nie sa hadzat o zem 😂

ubriela
24. aug 2022

@viky173 je uplne mozne, ze sestra nepovazuje jej nazory za rovnocenne, robi si co chce uz dlhsie a tymto to len vyvrcholilo, kedze pes nie je zalezitost na par dni... Ja by som tiez citila hlboke sklamanie, beznadej a na prahu dospelosti by som reagovala emotivnejsie.

ubriela
24. aug 2022

@viky173 a uvedom si, ake tazke je komunikovat v rodine, kde kazdy si zije vo svojej roli, ma svoju poziciu, ja tiez neviem mojho starsieho brata presvedcit, nech da psa z nasho rodneho (spolocneho) domu prec, on ho este hecuje proti mne a mojim detom... Citim tu s autorkou, lebo som v podobnej situacii, moj brat ale uz zasiel ovela dalej a psa pouziva ako zbran, ja sa jeho pricinenim uz do svojho domu nedostanem.

aandrea9
24. aug 2022

@alexah1 to zvieratko ti dá toľko pohody a lásky, že budeš sama prekvapená. Teraz je to ešte mimino ale bude lepšie 😊

nurielka
24. aug 2022

Aj ste sa rozprávali, že ty sa o psa nechceš starať? To je také.. kúpim psa a potom chodím kade tade a psa má na krku iný človek. Nech sa stará keď ho chcela.🤷

0kristina0
24. aug 2022

Najvyssi cas prehopsat zo psychologicky na psychiatricku. Nie je normalne aby ta takto zobralo jedno stena. Tvoj stav sa zrejme musi liecit liekmi. Vykecanie u psychologicky nestaci.

sashabb
24. aug 2022

@romcici17 prečo by sa mala odsťahovať? byt je rovnako jej ako sestry. Sestra si zadovážila psa, tak nech sa mu venuje a stará sa oňho sama.

lasoli
24. aug 2022

@viky173 no len keby si lepsie vedela citat,tak by si sa docitala ze autorka uz chodi k psychologovi,cize nemusis ju posielat k psychiatrovi.Takze tak,neposielam Teba,ale asi okrem porosumenia nevies ani citat poriadne.

katrinka8
25. aug 2022

@viky173 - ale ona práve nemá v poriadku psychické zdravie, to je veľké gro celého problému. A to, čo urobila jej sestra, môže jej stav ešte zhoršiť. Nie je na mieste sa tu vysmievať z reakcií zakladateľky diskusie. Jej sestra je tá, ktorá sa zachovala absolútne nevhodne.

nicegirl369
15. nov 2022

@alexah1 tvoja sestra si kupi psa a ide na vikend prec a potom zas na 5dni prec? Prepac, ale je sebecka a hlupa. Chudak pes.

miriamk2
7. mar 2025

@jumama krásne si to napísala!

Strana
z3