icon

Bývam u manžela a chcem si vybudovať niečo vlastné

sida456
16. aug 2020

Dobrý deň. Mám 30 rokov, manžel 50 rokov, áno medzi nami taký veľký 20 ročný rozdiel. No čo už, rozumieme si, mame dve deti spolu. On má svoj dom, byvam tu u neho. Prečo nie naše? Lebo je to jeho, on ho staval, on ho ,,obýval” ja som do jeho života prišla až keď už vnom býval. On sa stále bráni že je jeho, a ja, ako 40 ročná nechcem ,,ostať na ulici” preto chcem si ,,vybudovať” niečo svoje. Ešte rok som na materskej a môžem začať. Myslite že som trápna ? A sebecka? Alebo si môžem vklude budovať niečo ,,svoje” ďakujem za názory.

Strana
z5
liz_lemon
16. aug 2020

ak ste manzelia, tak to bude vase spolocne, kedze k nadobudnutiu pride pocas manzelstva, jedine, ze by ti nieco niekto daroval, alebo by si zdedila, vtedy je to len tvoje

h2
16. aug 2020

@sida456 A prečo by si mala ostať na ulici? Je len veľmi malá šanca, že Ťa nechá pre mladšiu. 😁

h2
16. aug 2020

@sida456 Ešte som si všimla to slovo "bráni". Pred čím sa bráni? Veď to reálne JE jeho dom.

sida456
autor
16. aug 2020

@liz_lemon jasne, to mi docvaklo až teraz 🤔☺️Dakujem

sida456
autor
16. aug 2020

@h2 hmmmm tohoto sa moc nebojím,aj keď nikdy Nehovor nikdy, vždy som si hovorila že je NIKDY v živote nebudem mat o 20 rokov staršieho aaaa stalo sa 😂☺️ len ten ,,pocit” že bývam niekde, že tu ani nič nieje moje.🤔

sida456
autor
16. aug 2020

@h2 áno je, len mám kamosku, v takej istej situácii....no síce je od neho mladšia o 12 rokov ale tiež ,,jeho” dom a ona išla k nemu bývať.....a čo urobil on? No prepísal na ňu jeho dom.

tomcimka
16. aug 2020

Tu ma napadá situácia mojich ,,rodičov". Mamka sa druhý krát vydala. Jej manžel ostal dosť vážne chorý. Mamka sa dva roky o neho starala-deň a noc. A k tomu chodila do práce. On zomrel. Po pohrebe zistila, že jeho sestra prišla za ním na JIS-ku podpísať papiere o darovaní bytu. Áno jeho sestra,ktorá sa ani na brata nepozrela počas jeho choroby (ale aj predtým). Áno jeho sestra, ktorá má syna právnika a muža na dosť vysokom mieste na mestskom úrade. Mamka zistila po pohrebe, že je vlastne bezdomovec...
Takže nie je pravda, že keď manžel ma dom,tak ho automaticky zdedím aj ja. Človek nikdy nevie 🤷

h2
16. aug 2020

@sida456 No, vieš, nechcem, aby to vyznelo nejako tvrdo, ale ono tam fakt nie je nič Tvoje. A len preto, že na kamošku v rovnakej situácii jej muž prepísal dom, ešte neznamená, že ho musí aj ten Tvoj prepísať na Teba. A ak je o 20 rokov starší, tak to podľa mňa ani neurobí, lebo skôr on je ten, komu hrozí, že by mohol byť vymenený za mladšieho (fakt to nemyslím zle a nepochybujem o Tvojej vernosti, ale píšem, ako by to on mohol pociťovať). Si jeho manželka, porodila si mu deti, tak nemaj zlý pocit, že bývaš v jeho dome. Je to Váš spoločný dom, bývate v ňom, ako rodina. Čo na tom, že nie si na liste vlastníctva?

sida456
autor
16. aug 2020

@h2 rozumiem, všetko ti dávam za pravdu. Ale to on, on sa vyhecuje na mne že všetko je len jeho, ja som tu len na navsteve(áno má pravdu) preto rozmýšľam, premýšľam vybudovať si niečo ,,moje” ako on ku mne tak aj ja k nemu. Aj auta sú jeho, všetko len JEHO,

h2
16. aug 2020

@sida456 Ahá, takže on Ti to vyhadzuje na oči?! Tak to je pekné svinstvo od neho! 😡 Ale, bohužiaľ, obávam sa, že pokiaľ ste manželia, niečo, čo by bolo len Tvoje si nevybuduješ, bude to súčasťou BSM. ☹️ Neviem, čo by som Ti poradila... ☹️

potvorka88
16. aug 2020

Ak sa tak velmi bojis, ze ostanes bez strechy nad hlavou tak ho presvedc, aby ti podpisal u notara zuzenie bsm a ty si mozes na zaklade notarskej zapisnice zadovazit nehnutelnost (alebo inu vec napr.auto), ktora bude iba tvoja. A ked sa nieco stane tak budes mat kde hlavu sklonit. Este je otazka, ci mas za co.

sida456
autor
16. aug 2020

@h2 áno, vyhadzuje mi to na oči, a v tomto dome ja mám slovo a bla bla bla, zapamätaj si! Ty si tu len na návšteve....neviem čo bude o pár rokov tak preto už teraz rozmýšľam čo a ako ďalej......

sida456
autor
16. aug 2020

@potvorka88 nič mi nepodpíše, povedal mi to a poznám ho.

h2
16. aug 2020

@sida456 Nooo, ak by mi povedal, že som tam len na návšteve, tak by som mu oznámila, že moja návšteva sa práve skončila a odchádzam! A začala by som baliť seba aj deti. A ak by ma nezastavil, tak by som aj naozaj odišla. Bože, ako som sa vytočila! To je strašný chlap, prepáč!

potvorka88
16. aug 2020

@sida456 tak v tom pripade mas smolu. Pokial si nieco zadovazis a nieco sa stane tak tvoj majetok ide do bsm.
A ked ti vyhadzuje na oci, ze si len navsteva, tak mu poviem ok, ale navsteva nevari, neupratuje, nestara sa. A dalsie blbe slovo, tak sa balim a idem ak mas kam. Skoda, ze ste si tieto veci nevyjasnili skor a nemohla si sa zabezpecit pred manzelstvom. Ja viem, ze ked je clovek zamilovany, tak neriesi taketo veci. Mozno aj z pocitu vypocitavosti, ale bohuzial nech clovek lubi ako chce, mal by mysliet aj na taketo situacie

lintu
16. aug 2020

"Len na návšteve?" Manželka?? "Krásny" vzťah máte. Nech si má ten človek akékoľvek majetky, vyhadzovať ti ich na oči takýmto spôsobom by teda rozhodne nemal. Najprv som chcela niečo napísať k tej tvoje akože "sebeckosti a trápnosti", ale už nič. Nedá sa ti nejako cez rodinu poriešiť si niečo svoje?

potvorka88
16. aug 2020

@sida456 este mi napadla moznost daru. Ked by ti niekto daroval trebars byt tak by bol iba tvoj. Ale neviem ako by sa to dalo pravne osetrit a financne zabezpecit. Koniec koncov by to muselo byt s clovekom, ktoremu na 1000% doverujes a nepodfukol by ta. Alebo sa spytat normalne pravnika, ci mas sancu a moznost sa k niecomu dostat.

h2
16. aug 2020

Baby, je úplne jedno, či autorka bude vlastniť niečo svoje. Pokiaľ žije s mužom v jeho dome, bude jej to vyhadzovať na oči. Dokonca, aj keby na ňu prepísal polovicu domu (čo neurobí), tak by jej to vyhadzoval na oči, že je to jeho a jej to ON milostivo daroval. ☹️

deti95060810
17. aug 2020

na jednej strane si rozumiete a na druhej strane on ti vyhadzuje na oči že si len návšteva...ozaj si rozumiete? 😨 Normálny milujúci chlap by ti to nikdy nepovedal...😉

miadi
17. aug 2020

Jeminecky to je blbec prepač!Ty si jeho žena mama jeho deti aka navšteva??? On mà asi komplexi ze je starši pri tebe a chce ti dat pocit ze ho potrebujes ze nemas kam ist Keby si chcela mladši model. To su uplne psycho hry tieto jeho kecy. A inak Ta nedeptà? Mohol by urobit zàvet v ktorom ti ten dom odkàže. Ale neviem ci tam ako navsteva vydrzis dalsich 20-30 rokov ked sa tam vdaka nemu necitiš doma.

nikpa
17. aug 2020

@sida456 prepáč ale to je pekný chrapun ked svojej manželke, matke svojich detí vykrikuje, ze je u neho len na návšteve a nic tam nie je jej a v jeho dome len on ma slovo 🤦 V takomto pripade by som rozmyslala rovnako ako ty, treba mat zadné vrátka. Isla by som sa poradit s právnikom ake mam moznosti, ak by som nadobudla nieco uz počas manželstva aby sa to netykalo BSM, možno prepísať to na deti alebo niečo podobné, fakt neviem, v tomto sa nevyznam. Ale určite by som sa neuspokojila s tym, ze som u niekoho ,,len na návšteve,, a som nútená počúvať takéto hlúpe reči

cacianka
17. aug 2020

Najprv pises ako si rozumiete a potom vyvališ ako trapne ti dava najavo ze ta ma skoro za nič.
Toto nie je veru krasne manželstvo.
Ale - jednu rafu tu damn ak mozes odkladaj kazdy cent, každé euro co môžeš ale natajno, bokom, niekde kde nebude mat ani tucha ze mas svoje úspory. A ak budes môcť a aj musieť, popros niekoho o pomoc aby ti "daroval " kupeny byt.no musel by to byt fakt dôveryhodný človek aby dar nikdy nepytal späť. Najlepsie by bolo "dedicstvo"-.

Inak ja by som kazdej zene radila, aby mala bokom nejake úspory fakt natajno, lebo 90% pri problémoch zena konci horsie ako muž

puklica13
17. aug 2020

@sida456 presne ako hovori @h2 ...len raz by mi vyhodil ze som na navsteve a uz by ma tam nebolo...si s blbcom co ti toto vykrikuje..fakt sa snaz co najskor mat nieco vlastne, bars aj garzonku co budes prenajimat...mimochodom..ty vrazas peniaze do jeho domu? A ako navsteva umyvas zachod a peries?
Ja som sa tiez takto pristahovala k mm ..mal domcek..on je starsi o 15rokov..ani pri nejakej vacsej hadke mi v zivote ani polslovom nespomenul ze JEHO..a po porode 1syna ma vzal k notarovi a daroval pol domu na mna( vtedy sme neboli manzelia)..zadrel tam..som nevedel co ti dat ako darcek za porod ..😁

gelifil
17. aug 2020

@tomcimka bol to jeho byt?......no bol zrejme pri vedomi, ked to podpisoval...pekne sa na mamku vykaslal

modrava
17. aug 2020

@sida456 ma deti z nejakeho prveho vztahu?

gelifil
17. aug 2020

tak to je pekny hajzel, ten tvoj muz!!!!

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzubb007
17. aug 2020

Riadny vychcanec ten tvoj manžel viem si predstaviť také povysenecke správanie toto by som nezniesla žiť s takým trulom

queen_mary
17. aug 2020

Tak od neho polku kup, alebo si kup vlastne.

tomcimka
17. aug 2020

@gelifil bol to jeho byt a podpisoval, keď ležal na JIS-ke nadopovaný liekmi.

Strana
z5