icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom po 20 rokoch?

gomak
Dnes o 08:10

Prišla som sa sem skôr vyrozprávať ako pýtať si radu. Môj manžel mi povedal pred Vianocami, že ma už nemá rad a teda sa so mnou rozchádza. Bola to pre mňa veľká rana, nečakala som ju. Moja láska k nemu bola úprimná a čistá. Naše manželstvo trvá 20 rokov. Nakolko on dostal dom do daru a ja vnom len bývam spolu s dcérami nás teoreticky vyložil na ulicu. Našiel si inú, s ktorou sa premáva na motorke, spí u nej atď. Proste žije svoj bohémsky život aký chcel. Vôbec sa nehanbí, dievčatám sa nevenuje. Je mi ľúto, že naša rodina musela dopadnúť tak, ako dopadla. Ako sa z tohto pozbierať a ísť ďalej?

lucik194
Dnes o 08:16

no cisto pragmaticky. srdce dat bokom

odvtedy co Ti to povedal prešlo 6 mesiacov. kde byvas?
predpokladam, ze rozvedeny este nie ste.
deti mas zverene do starostlivosti? ak ano, vyriesit na ne peniaze. co najskôr sa rozviesť a zacat nanovo.....

anonym_7b9335
Dnes o 08:19

Možno by som bola “trochu sebecka”, ale ak nemám ja sama kde bývať, tým pádom deti upokojiť, porozprávať sa s nimi v klude, vysvetlit im situáciu a pokojne ich prenechať otcovi….je tiež rodič, dom mu zostal, deti patria aj jemu. 🤷‍♀️ nech ma zodpovednosť… podať návrh na striedavku, rýchlo poriešiť bývanie. Nech si nová partnerka vyskúša život s mužom so záväzkami. 😉 nič iné by som neriešila, akurát by som im popriala veľa šťastia. Bez iných, zbytočných reči. Potichu čakať, čo prinesie čas. Deťom by som denne volala, stretávala sa s nimi, upokojovala ich. Samy by veľmi rýchlo zistili, kde chcú byt, ako sa kde cítia, ako sa k ním kto sprava.

anonym_d9f47b
Dnes o 08:37

Mas pracu? Mas prijem? Tym by som zacala a snazila sa najst vlastne byvanie. A samozrejme rozvod a vyriesit deti ak este to nemate vybavene, ale predpokladam ze za pol roka ste k tomu urobili aspon prvy krok.

anonym_f13536
Dnes o 08:39
@anonym_7b9335

Možno by som bola “trochu sebecka”, ale ak nemám ja sama kde bývať, tým pádom deti upokojiť, porozprávať sa s nimi v klude, vysvetlit im situáciu a pokojne ich prenechať otcovi….je tiež rodič, dom mu zostal, deti patria aj jemu. 🤷‍♀️ nech ma zodpovednosť… podať návrh na striedavku, rýchlo poriešiť bývanie. Nech si nová partnerka vyskúša život s mužom so záväzkami. 😉 nič iné by som neriešila, akurát by som im popriala veľa šťastia. Bez iných, zbytočných reči. Potichu čakať, čo prinesie čas. Deťom by som denne volala, stretávala sa s nimi, upokojovala ich. Samy by veľmi rýchlo zistili, kde chcú byt, ako sa kde cítia, ako sa k ním kto sprava.

@anonym_7b9335 akoze schytat to maju deti? Ze pokojne ich prenechat otcovi?? A robit na nich pokusy ze nech si vyberaju? Otec im narusi stabilitu, rozbije rodinu, odlozi zodpovednost. Co sa stane zazrak a tatinko sa zacne venovat?…s detmi robit úlohy, vozit ich na kruzky a vecer rozpravat rozpravky? …uz raz ked odlozil rodinu tak netreba byt naivny ze dostane rozum.
Toto by som ja svojim detom nikdy neurobila.

natalka13
Dnes o 09:07
@anonym_f13536

@anonym_7b9335 akoze schytat to maju deti? Ze pokojne ich prenechat otcovi?? A robit na nich pokusy ze nech si vyberaju? Otec im narusi stabilitu, rozbije rodinu, odlozi zodpovednost. Co sa stane zazrak a tatinko sa zacne venovat?…s detmi robit úlohy, vozit ich na kruzky a vecer rozpravat rozpravky? …uz raz ked odlozil rodinu tak netreba byt naivny ze dostane rozum.
Toto by som ja svojim detom nikdy neurobila.

@anonym_f13536 preco schytat? Otec nieje rodic? Cize ak by zil s nimi a s ich matkou bolo by to ok ze je s nimi, ak uz nezije s ich matkou je nenormalne ze bude mat deti 2t v mesiaci?

januska12323
Dnes o 09:11

@gomak aké staré sú deti? Pokiaľ ste manželia nemôže ťa vyhodiť z domu. Máš prácu?

anonym_f13536
Dnes o 09:13
@natalka13

@anonym_f13536 preco schytat? Otec nieje rodic? Cize ak by zil s nimi a s ich matkou bolo by to ok ze je s nimi, ak uz nezije s ich matkou je nenormalne ze bude mat deti 2t v mesiaci?

@natalka13 ale ta pani napisala komentar uplne v inom zmysle…ze by bola sebecka a ze ma deti pokojne prenechat otcovi.
Ak chlapovi sibe, vozi sa na motorke a sprava sa ako decko tak bohuzial su situacie kedy musi matka nahradit aj otca. A nie si skrz deti nieco “dokazovat”.

natalka13
Dnes o 09:42
@anonym_f13536

@natalka13 ale ta pani napisala komentar uplne v inom zmysle…ze by bola sebecka a ze ma deti pokojne prenechat otcovi.
Ak chlapovi sibe, vozi sa na motorke a sprava sa ako decko tak bohuzial su situacie kedy musi matka nahradit aj otca. A nie si skrz deti nieco “dokazovat”.

@anonym_f13536 on nemusi, iba ona.

rozculena
Dnes o 09:43

@gomak Iba povedal,že sa rozchádza? A to je všetko? Vôbec nič iné ti nepovedal? Odvtedy absolútne nekomunikujete? Návrh na rozvod podal?

anonym_62e145
Dnes o 10:18

Toto mi pripomina pribeh jednej mojej kamosky z minulosti. Zila s partnerom v dome, ktory bol iba jeho, mal nanho hypoteku. Jedneho krasneho dna dosiel, ze dieta place a on sa stahuje. Nasiel si este pocas jej tehotenstva frajerku, co sa potreboval previest, draha motorka, znackove oblecenie, zmena totalna stylingu, cvicenie. Kamoske povedal ze moze ostat v dome, ked na seba prepise hypoteku, ked nie, nech sa paci vystavovat s par tyzdnovym dojcatom. Jej blizky rodinny prislusnik si zobral hypoteku a platil to miesto nej, kedze bola na materskej. U neho sa sto potom striedalo, ze raz mal zaujem, raz nemal, podla toho, aku mal frajerku. Ona dlho neresila ani vyzivne, ani sudne nic. Ale nekoniec musela, lebo jej prestal davat prachy.

domkakvet
Dnes o 11:17

@gomak to mi je luto, bud silna pre svoje deti a ostan byvat v dome ak nemas kam ist.