icon

Bývame s babkou a je to pre mňa ťažké

martinkabe
1. apr 2015

Ahojte, v skratke náš príbeh: So snúbencom sme si chceli založiť rodinu, tak nám babka ponúkla svoj byt. Prerobili sme ho. Potom sa moja švagriná sťažovala, že ona musí platiť hypotéku a my máme byt zadarmo (ona dostane byt po rodičoch). Nechceli nám dovoliť si ho prepísať na seba, ale potom súhlasili. Bývame však s babkou 3 izbový byt - ona je v detskej. O nejaký čas pôjde bývať k svojej dcére.

Mám problém, nedokážem bývať s babkou. Je to pre mňa nesmierne ťažká situácia. Som človek, ktorý si málokoho pripustí k sebe (Dokonca sa mi hnusí objať kamarátku, alebo sa akokoľvek iných dotýkať - napríklad učesať niekoho, namaľovať a pod. Nechodím ani na žiadne spoločenské akcie, lebo nemám rada keď som medzi ľuďmi). A preto mám aj problém s babkou, je to pre mňa cudzí človek, cítim sa v tom byte odhalená ☹ žiadne intímno ☹ súkromie ☹ nedokážem prežívať pocit domova ☹ necítim tam bezpečie, hniezdo . Pričom babka je fajn a má ma rada... Neviem sa cez to preniesť, myslela som si, že to zvládnem, nezvládam to ☹
Veľmi sa tým trápim, mávam z toho depresie a často mám nutkanie si fyzicky ubližovať, aby som uvoľnila napätie, ktoré v sebe z toho mám. / v minulosti som si ubližovala, ale teraz sa snažím veľmi ovládať/ Dokonca sa teraz vyhýbam tomu, aby som sa do bytu vrátila.. som na PN a radšej som pri rodičoch. Viem, že babka s nami bude už len dočasne, ale nedokážem to uniesť :/ Som so seba smutná ☹
Ako si mám pomôcť?

Strana
z2
0silvia0
2. apr 2015

@martinkabe ale ty máš len dve možnosti: zostať a vydržať alebo odísť a vydýchnuť si od svojho vnútorného napätia. Ale aj keď odídeš, budeš sa pravdepodobne cítiť previnilo a naruší to vzťahy či už s babkou, či už so snúbencom... Ty sa poznáš najlepšie, ty poznáš svoju silu. Jednoducho musíš urobiť rozhodnutie a niesť si následky svojho rozhodnutia. Akokoľvek sa rozhodneš, jednoduché to mať nebudeš. Ak sa rozhodneš zostať, budeš sa naďalej cítiť ako doteraz, ak odídeš, budú ťa trápiť výčitky svedomia.
Človek nerobí vo svojom živote len dobré rozhodnutia. Zlé rozhodnutie si urobila, keď si pristúpila pri svojej povahe s bývaním s babkou. Teraz si na ťahu urobiť ďalšie rozhodnutie, držím ti palce, aby bolo to správne. Máš obrovskú výhodu, že ťa snúbenec chápe a podporuje ťa.

mamutka
2. apr 2015

ved si zoberte hypoteku na 20-30 rokov a budete mat vlastny priestor. Nebude ta musiet trapit, ze ti niekto narusuje tvoj priestot v podstate v jeho vlastnom byte.
Jedna vec je trpiet nejakou diagnozou a druha vec je prijimat kym davaju, s vedomim, ze mas s ludmi problem a nemusi to dopadnut dobre a potom sa trapit, ked je v podstate neskoro.
Riesenim nie je cakat, kym babka odide. Nie je jej povinnost vypadnut, aby ti este viac pomohla.
Navstiv odbornika a riad sa jeho radami, co ine uz. Ja nechapem ako moze niekto, kto ma s ludmi problem suhlasit so spolocnym byvanim. Byt zadarmo za to stal? Za tieto stavy?
Bez urazky, ale musela si vediet, ze to nebude dobre, kedze sa ludom snazis cely zivot vyhybat.
Myslim, ze troj izbovy byt stoji za nejake tie sedenia u odbornika, ini za to musia zadlzit celu rodinu. Tu pomoc nenajdes. Viem, ze sa ti moj prispevok nepaci, ale nestalo sa ti to nahodou, ty si vedela ze to tak bude. Ty si si vybrala

Strana
z2