Bývame u svokrovcov a svokra mi nedovolí vyhodiť ich staré skrine
Prosim vas ako ste riesili stary nabytok po svokrovcoch? Nastahovali sme sa s muzom a malym do ich domu na poschodie, dole byvaju oni. Dohoda bola ze si to tu prerobime podla seba. Lenze svokra mi nedovoli vyhodit ani jednu staru skrinu z obyvacky, vraj je to "poctive drevo" a stalo to majland v 80-tych rokoch. Ja chcem modernu bielu linku a svetlu podlahu a v strede izby mi troni tmave ozrutne monstrum co smrdi naftalinom. Muz sa jej boji nieco povedat aby nebol ohen na streche, lenze ja sa tu citim ako v muzeu a nie vo vlastnom. Mam ju nechat tak a proste to tam nejako "zakomponovat" alebo ist do ostreho konfliktu aj za cenu ze so mnou svokra pol roka neprehovori?
Poradím, nechaj skriňu skriňou a utekajte bývať inde. Ver mi, nebude to fungovať nikdy bývať u svokrovcov alebo rodičov.
Skrina bude casom podla mna Vas najmensi problem..
Začalo to skriňou a bude to pokračovať návštevami, kompletným rozpisom kedy, kto a kam išiel. S týmto prístupom sa budeš stále cítiť ako na návšteve.
Môj dom,môj hrad. Bodka.
Ak chceš vyhadzovať a prerabať,tak vlastne a vo vlastnom.
“ ja sa tu citim ako v muzeu a nie vo vlastnom”
Ale ty nie si vo vlastnom
Je to ich majetok, aj dom, aj tie skrine. Takze bud budes respektovat ich pravidla alebo pojdes do svojho, kde nastolis vlastne pravidla.
@anonym_autor ved jej to nemusis vyhodit, staci jej to presunut do casti, kde byva ona... to je slusna ponuka, ktora by nemusela krivit tvar ani jednej z vas...
@anonym_autor no ked uz je na zaciatku takýto problém, tak sa to bude iba stupnovať. nechať mladým poschodie znamená, že nech si s tým poschodím robia čo chcú. Od nábytku po farbu stien. Čiže za mna je rada, odsťahovať sa.
mňa úplne usadila veta "manžel sa jej bojí niečo povedať, aby nebol oheň na streche"😨😖 Celé zle už od začiatku...
A este porafim trochu diplomacie pridat do jednania so svokrou.Namiesto vyhadzovu skrine navrhni ci ju nechce predať,možno sa najde niekto kto oceni poctive drevo.
Nuz prenajat niekde garaz ci sklad a vrazit tam skrine a vobec to v hlave dalej neriesit, ked je jej to blbe vyhodit... v jednom dome, spolocny vchod, je to stale JEJ domacnost a vy hostia, nikdy to ine nebude... co vas to vlastne napadlo?
@anonym_autor ved jej to nemusis vyhodit, staci jej to presunut do casti, kde byva ona... to je slusna ponuka, ktora by nemusela krivit tvar ani jednej z vas...
@krasneleto asi v casti svokrovcom niet miesto
“ ja sa tu citim ako v muzeu a nie vo vlastnom”
Ale ty nie si vo vlastnom
@anonym_1c7d72 Presne toto do bodky som chcela napisat. Ludia si proste nadaju povedat a furt sa najdu taki, co sa natlacia ku svokrovcom, lebo "nebudeme vyhadzovat peniaze za najom/hypoteku". Plus tu je faktor aj manzel-tutmak, alibista, co sa boji rodicom nieco povedat. No, bude to vesele🤪 ale kazdy je strojcom svojho stastia.
@anonym_autor Nemas ani ponatia, ze sedacky stali rocne vyplaty. Na obyvackovu skrinu setrili obidvaja manzelia cely rok, bez toho aby minuli korunu.
Tym padom by priemerna sedacka teraz stala 15000E, nabytok 30 000E. Ona sa ho len tak nevzda.
Vzhladom na to, ze to nie je tvoj majetok a tvoj dom....
Odstahujte sa, kupte za svoje peniaze a budete stastni.
Lenze ty nie si vo vlastnom. Zial
Musis sa prispôsobit alebo ist naozaj byvat do vlastneho
Trosku drze vyhadzovat veci, ktore ti nepatria, nemyslis? Ved skuste najst nejaku alternativu. Bud skrine niekde uskladnite (garaz, pivnica) alebo si kupte svoje byvanie, kde budes panou iba ty.
@anonym_autor Nemas ani ponatia, ze sedacky stali rocne vyplaty. Na obyvackovu skrinu setrili obidvaja manzelia cely rok, bez toho aby minuli korunu.
Tym padom by priemerna sedacka teraz stala 15000E, nabytok 30 000E. Ona sa ho len tak nevzda.
Vzhladom na to, ze to nie je tvoj majetok a tvoj dom....
Odstahujte sa, kupte za svoje peniaze a budete stastni.
@anonym_e84913 presne tak,kym zijem nikdy nevyhodim sekretar po rodicoch,bol to ich prvy nabytok a ťazko naň setrili...niekto to berie ako stare haraburdy,niekto za tym vidí konkretnych ľudí a ich príbeh
Zase na druhú stranu, tieto podmienené "veľkorysé" ponuky bývania, to je skôr danajský dar... 🙄 Ak svokra ponúkla, že si to môžu urobiť podľa seba, tak si mala nábytok ošetriť a nie teraz nariekať nad skriňami...
...svokra to mozno berie tak, ze raz odidete do svojho a jej zostane co?...no v podstate ma pravdu, ze je to poctive drevo, ale rokmi moze byt uz vysusene...mozno neprakticke...idealne by bolo, keby ste stary nabytok mali moznost niekde odlozit...a urobit si priestor podla svojho...tak aby ste boli spokojni vsetci...daj sem fotku toho nabytku...co je to zac...
Zase na druhú stranu, tieto podmienené "veľkorysé" ponuky bývania, to je skôr danajský dar... 🙄 Ak svokra ponúkla, že si to môžu urobiť podľa seba, tak si mala nábytok ošetriť a nie teraz nariekať nad skriňami...
@tiezjedna Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju.
@anonym_autor veď nie si vo vlastnom a nikdy nebudeš. Nechcete radšej niečo menšie skromnejšie, ale vaše?
@anonym_autor ja osobne by som to poctivé drevo zatiaľ šupla niekde na chodbu, alebo do izby, kde nikto až tak nechodí a urobila si z poctivých skriní nejaké úložné priestory.
Ja chápem, že niekto má k tomu citový vzťah aj chápem, že keby ste na to mali, už bývate inde. A časom sa uvidí.
Prec odtial,uz teraz vidis velky problem a ten sa bude stupnovat,rozbije vam to manzelstvo.
@anonym_autor problém je pre ňu to vyhodenie. Nenašiel by sa kompromis zafóliovať ich (dnu dať predtým prostriedky proti hmyzu) a niekde v dome ich uskladniť? Druhý kompromis vidím nejako stolársky ich "obstavať" tak, ako sa to robí so vstavanou chladničkou či umývačkou, aby sa aj dali využiť ako úložisko mimosezónnych resp. iných vecí.
Keby sa mna domov nasťahuje nevestička a chce vyhadzovať moje veci, veľmi rýchlo ju pošlem kade ľahšie
Mozes byt rada, ked ti tam dovolia byvat. Oni nastavuju pravidla, nie ty. Vyhadzovat mozes svoje veci, nie cudzie. Ked sa ti to nepaci, odstahuj sa.
@krasneleto tipujem, že celý barák ma zapratany podobnými retro kúskami a už to nemá kam dať…
@anonym_autor Jej dom, ak má skriňa pre ňu hodnotu musíš rešpektovať... Však má aj pravdu, tie skrine vydržia veľa, nie ako dnešné z papiera čo sa na ne pozrieš a rozpadá sa to... Ja by som tam bývala len dočasne, lebo vždy to bude svokrin dom a pravidlá a neinvestovala do toho a dala by som si do kuchyne nejakú linku neutrálnu z Merkury za 300 eur čo sa so skriňou nebude biť a na zem nejaké lacné linoleum a bolo by a našetrila by som si a po pár rokoch išla do vlastného.

Odsťahovať sa od svokrovcov aj keď do podnájmu, keď už teraz sa neviete dohodnúť, iné to už nebude, len horšie. Nikdy ti nedovolia vyhodiť ich veci, viem o čom hovorím, bývala som tak skoro 4 roky. A aj keď na začiatku nasľubovali všetko možné aj nemožné, všetko potom okomentovali a nič sme si podľa nich nevážili.