Bývame u svokrovcov a svokra mi nedovolí vyhodiť ich staré skrine
Prosim vas ako ste riesili stary nabytok po svokrovcoch? Nastahovali sme sa s muzom a malym do ich domu na poschodie, dole byvaju oni. Dohoda bola ze si to tu prerobime podla seba. Lenze svokra mi nedovoli vyhodit ani jednu staru skrinu z obyvacky, vraj je to "poctive drevo" a stalo to majland v 80-tych rokoch. Ja chcem modernu bielu linku a svetlu podlahu a v strede izby mi troni tmave ozrutne monstrum co smrdi naftalinom. Muz sa jej boji nieco povedat aby nebol ohen na streche, lenze ja sa tu citim ako v muzeu a nie vo vlastnom. Mam ju nechat tak a proste to tam nejako "zakomponovat" alebo ist do ostreho konfliktu aj za cenu ze so mnou svokra pol roka neprehovori?
Zle ste urobili že ste išli bývať k svokrovcom. Odídte teraz, potom už bude neskoro.
@anonym_autor bude len horšie. Ver mi
@anjelicek26 rodina, ktora (pravdepodobne) nema na vlastne byvanie, ma najblizsie mozno desiatky rokov platit prenajom garaze kvoli 50 rocnym skriniam?
Co ti ja viem…
@anonym_1c7d72 nie. Oni tam dlhsie ako rok-dva aj tak nevydrzia... .
@anonym_autor máme známych, ktorý si takto prerobili hornú časť na rodičovskom dome. Po rokoch sme boli na návšteve a stále to videli, ako pozitívum- postrážia deti, navaria neveste, nakúpia neveste.. Teraz po cca 19 rokov, čakajú kedy svokrovci idú preč z domu( nákup, wellnes, dovolenka) aby mali POKOJ. A spätne to ohodnotili, že túto voľbu lutujú.
@anonym_autor odsťahovať sa.
@melanta to je take blbe chytanie za slovicka paneboze….mozno sa chce citit ako doma…proste chybu urobila svokra
@hederamonstera moze ost byvat k materi a tam moze vyhadzovat veco jedna radost
@anonym_e21cc2 išla do práce, aby sme mali väčší príjem a ja mala slovo v svojej domácnosti 👌🏼
@anonym_e7f5cd a teraz nepracuje? urcite maju nasesttene zhruba 60000€...
Zle ste urobili že ste išli bývať k svokrovcom. Odídte teraz, potom už bude neskoro.
@vlastakubi3 moze ist k mame
@anonym_e7f5cd a teraz nepracuje? urcite maju nasesttene zhruba 60000€...
@katarinka963 to ťažko určiť. Je písané, že s malým, ktohovie, či je na RD alebo chodí do práce. To sú naše dohady. Ak obaja chodia do práce a nedokážu si zaplatiť ani podnájom, tak je čosi zle. Len pri všetkej úcte, najskôr mať dieťa a potom riešiť bývanie je maximálne nezodpovedné. Ale tak každý, ako mu vyhovuje 🤷🏼♀️
@anonym_autor
Neprerábala by som ani neinvestovala peniaze do niečoho čo nie je moje. Dom a majetok v ňom patria svokrovcom takže to treba rešpektovať.
Necítiš sa ako vo vlastnom. Hmm, čím by to mohlo tak byť? Žeby tým, že nie si vo vlastnom? Tam je moja odpoveď čo by som robila. Išla do vlastného. Už na začiatku máte problémy, muž sa bojí vlastnej mami,....Pekné vyhliadky do budúcna....
Ženy sa nikdy nepoučia? Zas žena co nemyslí na budúcnosť. Potom bude plakat ako v druhej téme co bola vcera, muž sa jej smeje do tvare ze kam by sla od neho. Lebo nema kam ist nema žiadne peniaze ani úspory. A preco? Lebo myslela, ze je to skvely napad ist bývať k svokrovcom prerábať a investovať do cudzieho. Kde mate rozum🤦🏼♀️🤷🏼♀️
Tak ísť do vlastného 🙄🙈
Je vidieť, že polovica z vás nikdy nezažila takúto situácia. Moja svokra tiež pred našou svadbou sľubovala všetko možné, ako nám dajú prepísať dom, ako si budeme môcť všetko prerobiť, lebo dom je veľký a čo tam budú oni dvaja sami robiť. A realita bola úplne iná. Po dvoch rokoch, keď sme vytiahli otázku prepísania domu, tak najprv to bolo, že už iba polovicu a iba na muža, potom sme boli najhorší, lebo ich chceme o dom obrať a chceme, aby oni nič nevlastnili a podobné reči. Keď sme odchádzali, tak svokra plakala a zase sľubovala, ale už sme sa nedali. Pokiaľ to niekto nezažije, tak neuverí.
Autorka skúste si poriešiť niečo vlastné, aj keď menšie, lebo nikdy sa tam nebudeš cítiť ako doma. Česť výnimkám, nájdu sa aj také, ktoré to zvládnu, ale ty to asi nebudeš a už vôbec, keď nemáš podporu ani v mužovi, čo je ešte horšie, lebo budú potom hádky aj medzi vami.
@anonym_401d95 svokra mala pravdu, prečo by ti mala niečo prepisovať, keď ona este žije? Aby si jej povedala, že je to tvoje a bude po tvojom teda? Mimo to, ty si pre nich cudzia osoba, keď už by sa tak rozhodli, tak to môžu prepísať synovi. Tebe nemajú dôvod.
@anonym_e21cc2 ty budeš rovnako blbá ako pani svokra, že? 🙄
@anonym_401d95 svokra mala pravdu, prečo by ti mala niečo prepisovať, keď ona este žije? Aby si jej povedala, že je to tvoje a bude po tvojom teda? Mimo to, ty si pre nich cudzia osoba, keď už by sa tak rozhodli, tak to môžu prepísať synovi. Tebe nemajú dôvod.
@anonym_b0b9f5 takže to, že si panie svokry serú do huby tu nikoho netrápi, zlé sú vždy len nevesty, ktoré mali tú drzosť, že uverili tomu, čo svokry nakecali... Ahaaa🙄 No máte fakt dosť niektoré. Zrejme ste z rovnakej čeľade...😕
Prisaham Bohu, kazdy tyzden je tu nova podobna tema
@reela Ale tak problém je hlavne neprispôsobivosť neviest, proste vždy to tak bolo že ak sa takto bývalo rozhodovali vlastníci a mladí nemali také slovo... A je to logické nik vo svojom čo si celý život budoval a na čom celý život makal nebude žiť podľa svojej nevesty... Ako tiež napríklad ak strávim desiatky hodín vybudovaním nejakého záhonu s kvetmi a roky sa o to starám a zveľadujem to nebudem súhlasiť ak príde nejaká cudzia ženská a bude mi to napríklad chcieť zrušiť a mať tam posedenie... Proste je to normálne že na svojom má hlavné slovo ten komu to patrí či sa to páči nevestám alebo nie a treba s tým rátať... Proste treba sa na to dívať z tohto pohľadu, nie je to moje, len tam bývam a musím rešpektovať majiteľov, keby ide o podnájom nik tu nerieši že sa mu nepáči skriňa a majiteľ ju nechce dať preč... A to za ten podnájom si človek platí a takto u svokrovcov platí väčšinou len svoje energie...
@reela Ale tak problém je hlavne neprispôsobivosť neviest, proste vždy to tak bolo že ak sa takto bývalo rozhodovali vlastníci a mladí nemali také slovo... A je to logické nik vo svojom čo si celý život budoval a na čom celý život makal nebude žiť podľa svojej nevesty... Ako tiež napríklad ak strávim desiatky hodín vybudovaním nejakého záhonu s kvetmi a roky sa o to starám a zveľadujem to nebudem súhlasiť ak príde nejaká cudzia ženská a bude mi to napríklad chcieť zrušiť a mať tam posedenie... Proste je to normálne že na svojom má hlavné slovo ten komu to patrí či sa to páči nevestám alebo nie a treba s tým rátať... Proste treba sa na to dívať z tohto pohľadu, nie je to moje, len tam bývam a musím rešpektovať majiteľov, keby ide o podnájom nik tu nerieši že sa mu nepáči skriňa a majiteľ ju nechce dať preč... A to za ten podnájom si človek platí a takto u svokrovcov platí väčšinou len svoje energie...
@marsmykkok a ako si vysvetlujes zlto oznacenu vetu? Co to vlastne v tvojom ponimani znamena?
@anonym_e21cc2 neviem co ta to preboha tak poburuje….
Prisaham Bohu, kazdy tyzden je tu nova podobna tema
@reela mne sa paci, ze vždy sú na vine iba tie (svine) svokry. Nikdy nie (anjelske) nevesty...
Ja poznám prípad, kedy mladý vychádzali všetko, lebo vsak chcú podľa seba mat. O 2-3 roky odišli do vlastného a hore po nich ostali prázdne miestnosti, lebo komplet všetky veci si pobrali so sebou. Dokonca aj kuchyňu.
@anonym_b0b9f5 takže to, že si panie svokry serú do huby tu nikoho netrápi, zlé sú vždy len nevesty, ktoré mali tú drzosť, že uverili tomu, čo svokry nakecali... Ahaaa🙄 No máte fakt dosť niektoré. Zrejme ste z rovnakej čeľade...😕
@tiezjedna nie, nie som z rovnakej čeľade, ale keď niekde prídem, nebudem sa tam chovat ako by to bolo moje, keď to jednoducho moje nie je.
A pri súčasnej rozvodovosti o pár rokov ani žiadna nevesta nemusi byt a ja budem mat svoj dom podľa jej predstav? No asi ťažko, prepáč.
Keď sa autorke nepáči, mohla ísť bývať ku svojim rodičom a tam si rozkazovať, co sa vyhodí a co nie. A najmä, najskôr si mala "urobiť" vlastne bývanie a až potom dieta. Ale chápem, že najlepšie je sa roztahovat na cudzom a nadávať, ze sa tam necítim ako doma. Prečo? Lebo tam doma jednoducho nie si.
@tiezjedna nie, nie som z rovnakej čeľade, ale keď niekde prídem, nebudem sa tam chovat ako by to bolo moje, keď to jednoducho moje nie je.
A pri súčasnej rozvodovosti o pár rokov ani žiadna nevesta nemusi byt a ja budem mat svoj dom podľa jej predstav? No asi ťažko, prepáč.
Keď sa autorke nepáči, mohla ísť bývať ku svojim rodičom a tam si rozkazovať, co sa vyhodí a co nie. A najmä, najskôr si mala "urobiť" vlastne bývanie a až potom dieta. Ale chápem, že najlepšie je sa roztahovat na cudzom a nadávať, ze sa tam necítim ako doma. Prečo? Lebo tam doma jednoducho nie si.
@anonym_b0b9f5 ešte raz a pomaly - predpokladám, že s týmto mindsetom by si svojmu synovi neponúkla, že sa môžu k tebe nasťahovať a prerobiť si to podľa seba, že? Tak nechápem, nad čím tak plamenne diskutuješ, pretože jej svokra im presne toto ponúkla.
To je vtip? “Nastahovali sme sa ku svojrovcom do ich domu, ale ja tu necim ako vo svojom”.
Joj, ale ty niesi vo svojom. Si v cudzom, a este sa chces roztahovat ako pani velkomozna.
Ak je to prechodne, a pojdete casom do svojho lebo teraz setrite, nuz potichu suchaj nohami a vydrz.
Ak to ma byt nastalo, aj keby vam svokrovci dali na barak na papieri, aj tak nebudes pani domu, aj tak sa budu svokrovci chovat rovnako, a budu rozkazovat. Pani budes, az oboch vyprevadite na inu adresu navecnost.
Stoji ti to za nervy, ked uz teraz na zaciatku si na prasky?
Zbalte si svojich 5 slivak a chodte do svojho, az tam budem pani domu, a az tam sa mozes realizovat a “rozkazovat”.
@anonym_b0b9f5 ešte raz a pomaly - predpokladám, že s týmto mindsetom by si svojmu synovi neponúkla, že sa môžu k tebe nasťahovať a prerobiť si to podľa seba, že? Tak nechápem, nad čím tak plamenne diskutuješ, pretože jej svokra im presne toto ponúkla.
@tiezjedna este raz a pomaly, nie je to jej/ich, takže stále ma svokra rozhodujúce slovo. To, ze im ponúkla, ze tam môžu byť este neznamená, že teraz všetko odtiaľ môžu povyhadzovat. A nemáme tu stanovisko svokry, co im povedala a co nie. Chápeme sa?
Mne keby toto bolo ponúknuté, tak sa ako prve pýtam na odkúpenie tej časti, lebo po prvé, by som nikdy neinvestovala do cudzieho a po druhé, keby mi bolo povedané, že nie, neinvestujem tam ani euro a šetrím každý jeden na cent na to svoje vlastné. Ale chápem, že je jednoduchšie pripraviť o majetok niekoho iného, ako si sama zabezpečiť to svoje.
@anonym_autor no utekaj ver mi moja ja uz tu moznost nemam keby som mala vtedy inu moNost isla by som .....Ja uz som psychicky unavena

@anonym_e7f5cd isla na ulicu?
@anonym_e21cc2 išla do práce, aby sme mali väčší príjem a ja mala slovo v svojej domácnosti 👌🏼