Bývanie a svadba
Ahojte mám priateľa začali sme bývať spolu po manželovej smrti asi 3 mesiace bývame spolu už viac ako pol roka vo februári ma požiadal o ruku a jeho rodičia chcú aby sme sa pobrali ale ja budem mať ešte len rok jak mi zomrel manzel priateľ chce svadbu teraz toho roku ale ja veľmi nechcem ja by som chcela až keď na druhý rok buď február alebo až po veľkej noci čo by sa zachovali vy a čo by robili poradili by ste mi vopred ďakujem
Ale čo čakáš, keď tu napíšeš takéto veci? Musíš rátať aj s tým, že to niekto nepochopí a odsúdi. Veď ste dospelí, tak sa dohodnite vy dvaja, na čo názor anonymných ľudí na takú vážnu súkromnú vec???
@gabriela198 mozem sa spytat ci vase manzelstvo bolo len formalne? Uz si manzela nelubila?
vsak ked svadbu nechces
@gabriela198 tak ju odloz. ci co, donuti Ta s pistolou pri hlave?
alebo Ti da ultimatum, ze ked nie teraz, tak nikdy? v tom pripade to asi nebude z jeho strany velka laska.
ciarky a bodky by vyrazne pomohli pochopeniu toho, co pises.
@titla mna toto zaujima, preto sa pytam aky mali vztah. Prave preto ze ak formalny, tak jej v podstate odlahlo, je to ok, mohol byt tyran, cokolvek.
Poznam v okoli aj v rodine vdovy, ktore sa nikdy nevydali, a jednu co do dvoch rokov od smrti muza mala dieta s inym...je to rozne. Zaujima ma to preto ze si nedokazem predstavit ze by sa ma vobec iny muz po tak kratkej dobe dotkol, ze by som detom doviedla cudzieho muza domov kym zialia za milovanym otcom ( v nasom pripade by bol milovany zosnuly ).
@babulkomale píše v diskusii, že zosnulý muž bol skvelý. Ale žili u jeho rodičov a oni sa k nej nezachovali pekne. Čiže usudzujem, že sa musela odsťahovať. A preto aj tak rýchlo býva s iným mužom, si myslím. Hoci ja by som radšej iba suchý chlieb jedla a dala všetok príjem na prenájom, ale nesťahovala by som sa k novému chlapovi 3 mesiace po smrti milovaného muža.
Osobne si neviem predstavit ani len to, ze by tu moj muz nebol. Nastahovat sa s novym muzom do spolocnej domacnosti 3 mesiace po jeho smrti je pre mna uplne sci-fi. No ked uz, tak z ucty k mojmu nebohemu manzelovi by som minimalne rok pockala na dalsiu svadbu. Aj ked, aj to si neviem absolutne predstavit, a este pises, ze to bol dobry manzel... prepac neberie mi to hlava vobec.
Bez toho, ze by som hladala....nie si nahodou ta autorka, co tu zakladala temy ako ze jej zomrel muz a ci ma narok na jeho auto, kto ma platit trovy na pohreb, ci ona alebo jej svokrovci a pod? Velmi, velmi mi to cele pripomina...
@melanta ved toto...zufalstvo.
@tosomja nič nevieš o mojom živote tak prečo to píšeš že mal nasadené parohy a predstav si že neťahali sme to dlho boli sme kamaráti až po Tom všetkom a nebol vôbec chorý nevieš nič tak nepíš prosím somariny
@elenita nie
@gabriela198 a prečo nám to nenapíšeš, aby sme vedeli? Na tvoju otázku sme odpovedali, nie nehrnuli by sme sa ani do spoločného bývania ani do svadby. Zvyšok si len domyslame.
Mne nedava zmysel, keď bol taký skvelý, tak by si plakala ešte, nie sa sťahovala k novému, po polroku by si možno ešte riešila dedičstvo a nie svadbu. Keď si nemáme domýšľať, treba napísať viac. Keď čakáš povzbudenie.
Tisíc tém tu je, ako sa chlap ani po rokoch spolužitia nemá k svadbe a tu zrazu tento nevie pochopiť, že ti zomrel manžel a držíš smútok?!
Ináč teda, za mňa tiež brutálne skoro, začať bývať s novým chlapom len 3 mesiace po smrti manžela. To ste mali vzťah už predtým?
@gabriela198 ak si sa s priatelom dala dokopy po smrti muza tak sa so svadbou neponahlaj ... smrt muza ma psychycke nasledky a ty si sa automaticky upla na prveho co podal pomocnu ruku-je to normalne ale az to vyprcha a ty sa das dokopy mozes zistit ze to bolo len chvilkove vzplanutie kt s laskou nema nic spolocne ... vydrz aspon rok .. a uvidis ci ho naozaj mas rada... teraz je este kratka doba .. potrebujes cas pre seba spamatat sa dat dokopy a nie hned vhupnut do dalsieho manzelstva ak ta priatel miluje vydrzai rok dva -nemate sa kam ponahlat
@gabriela198 nebol chory? Takze zomrel nahle? Takze si ani nebola povedzme nejak vnutorne pripravena na jeho odchod? No on bol mozno milujuci manzel ale ty si milujuca manzelka rozhodne nebola. Snad toho noveho lubis viac. Ked zomrel moj otec po troch mesiacoch bolo este stale vela jeho veci doma a nie aby sa druhy pelesil s mojou mamou.
Nechápem, aký je problém povedať drahému, že ešte sa necítim na to preto a preto, zoberme sa vtedy a vtedy a vybavené.
A kde sa ten tvoj tak ponahla, tebe zomrie milovany manzel, o 3 mesiace zacnete spolu byvat, o dalsie 3 mesiace ta poziada o ruku a hrr hrrr rychlo svadba.. toto musi byt velka laska
mala si skvelého manžela, po jeho smrti si sa zrútila - zatiaľ pochopiteľné. 3 mesiace po jeho smrti si začala žiť s iným chlapom a je to podľa teba v poriadku, tu ti nevadilo, že si nezachovala nejakú pietnu dobu. Dokonca z toho bola láska ako hrom, smerujúca k svadbe. Tu sa už veľmi nechytám. Ak niekto stratí milovaného človeka, v tak krátkej dobe sa nedokáže skutočne zamilovať do niekoho iného, takže pravda bude trochu inde. Ale dôležité je, aby si si to dokázala obhájiť sama pred sebou. Ak je podľa teba toto všetko OK, tvoje uľpievanie na "povinnej pietnej dobe" je už len pokrytectvo a malomeštiactvo
@gabriela198 je čudné, že ťa všetci tlačia do svadby. Si dospelá, svojprávna, rob tak ako to cítiš. Keď sa cítiš na svadbu po veľkej noci, tak povedz budúcemu manželovi aj budúcim svokrovcom, že svadba bude po Veľkej noci. Si budúca nevesta, hádam máš právo sa vyjadriť.
@tosomja
@mamula20
SMÚTOK?... a nasťahujem sa k niekomu po 3 mesiacoch po smrti partnera? Tak ako dlho to spolu ťahali predtým? Do tohto vzťahu by som "ročný smútok" neťahala. V tomto prípade nastal tak rýchlo nový vzťah, že na smútok veľa priestoru neostalo. Toto držanie smútku je v tomto prípade len formalita, lebo "ako by sa na mňa pozeralo okolie, čo by povedali babky".... Ak si autorka mala pošpiniť meno neúctou k zosnulému manželovi, tak takto urobila už na začiatku nového vzťahu. Každopádne neodsudzujem (nezažila som, tak ťažko pochopiť - snáď ani nezažijem), ale určite obdivujem takéto konanie.
@gabriela198 tak sa potom čudujem, že keď bol tvoj manžel taky milujúci ako si mohla po 3mesiach ľúbiť ďalšieho... To mi hlava neberie
@mamula20 však kto chce kam, pomôžme mu tam...
Sú štúdie, že čím viac bol naviazaný partner na spoločný život s partnerom, tým skôr si nájde nového partnera. Alebo opačný extrém - nevydrží 😔 Oba prípady poznám aj zo života. A tiež, že ostane sám, pretože dá všetko svojmu dieťaťu. S každou stratou je ťažké sa vyrovnať.
Ty si sa stihla zamilovat a nastahovat k druhemu chlapovi po 3 mesiacoch od smrti tvojho manzela? Bud si ho podvadzala uz pocas manzelstva alebo si svojho muza vobec nemilovala. Takze nerozumiem preco sa tu zrazu hras za moralnu.
ako mama dospelých detí tiež neviem pochopiť, že by som synovi hovorila do sobáša, najmä ak by sa tak ponáhlaľ a ešte s mladou vdovou, to by som bola opatrná..

Ak ťa podržal priateľ tak podrží ešte chvíľu.