icon

Bývanie so svokrou

nikoll_
2. jan 2023

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na vaše názory ohľadom bývania so svokrou, bývame spolu so snúbencom 2 mesiace a jeho mama chce ísť bývať k nám do bytu.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
muchotrafka298
2. jan 2023

@nikoll_ treba si asi hlavne uvedomit fakt, ze nie si vydata a pani nie je tvoja svokra. Nemas absolutne ziadnu povinnost starat sa o cudziu osobu (pre teba je fakticky cudzia, kedze k nej nemas ziadny pribuzensky vztah, ani ziskany vydajom). A skus pozriet na to tak, ze sa s priatelom rozidete a tebe na krku ostanu dve osoby, s ktorymi Ta nic nebude spajat a urobis potom co? Lebo v dnesnej dobe treba pozerat aj tu "zlu" alternativu, ze ak sa toto stane, ty budes mat v byte svojich rodicov 2 osoby, co nebudu mat kam ist. Odides ty, ze nech sa paci, ja idem prec, lebo vy nemate kam ist?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sunshine_18
2. jan 2023

NIE!!

martinusik91
2. jan 2023

Už len tým že sa k vám sama pozvala je vidieť aký by to malo dopad. Keď to chce priateľ vyriešiť a nechce ju nechať s otcom tak nech jej nájde garzónku a napr prispieva na nájom... So svokrou by som už nikdy nechcela bývať. Aj keď sú akokoľvek dobré vzťahy, je to narušenie súkromia.

miadi
2. jan 2023

@sasa1310 ty si dost mimo. Radi sa tu ist k rodicom ked je zena na materskej mà babo nema $ a doma je tyrana. Este nikdy som tu nevidela “ chodte s muzom zit k rodicom!” Ludia sa pytaju k rodicom nemozes ist? Ked je zena v tak na 💩 situacii s malym dietatom na cecku ze ho nema kde dat a nema kam ist. To sa radi zufalim zenam - ist domov k rodicom .. nie k nejakeho frajera mame. Toto je uplne cudzia zena Preco by si ju mala nasackovat do svojho bytu ?!aby ked sa o rok rozide s frajerom musela hladat ubytko pre exa a jeho matku ??? A zenam sa radi ist tam kym nie je dieta v skolke stym ze casom budu zarabat a mat svoje byvanie ci uz podnajom.

ahhola
2. jan 2023

To je vas byt/nájom a snúbencova mater sa prečo k vám tisne, prehrala byt v kartách, žiadny nemá, muž ju vyhodil?

muchotrafka298
2. jan 2023

@miadi ja sa obavam, ze nielen hladat byvanie v pripade rozchodu ale aj platit....lebo nemyslim si, ze mamicka partnera ktora sa sama na byvanie pozvala si ho bude aj platit.

marca12
2. jan 2023

@nikoll_ Co sa stara pani zblaznila? Do bytu k mladym ist byvanim???? To nikdy nedovol. Ona si nevie zariadit svoj zivot,cely zivot trpi s alkoholikom a stale caka,ze sa bude niekto iny o nu starat? Uz davno si mohla zivot zariadit po svojom. Nelutuj ju. Je to obycajny vyciciavac a nema hanbu sa natlacit do cudzieho bytu.

miadi
2. jan 2023

@muchotrafka298 idealne sa autorka vrati k rodicom a byt necha Frajerovi a jeho matke 🤦‍♀️

muchotrafka298
2. jan 2023

@miadi panenka maria gaudalupska, jak hovoria v tych telenovelach..toto snad jak vtip myslis :D

dilino
2. jan 2023

@nikoll_ za mňa jednoduché riešenie nie je to môj byt teda ako tvoj ale vlastník je tvoj otec a ten dovoliť nechce a máš vyriešene.

dilino
2. jan 2023

@nikoll_ neblázni urobila by si najväčšiu životnú chybu. Na rovinu jej povedz že byt v ktorom žijete nie je papierovo tvoj.

miadi
2. jan 2023

Tvoj frajer by mal mame povedat ze v ziadnom pripade nemoze ist do tvojho bytu zit. On ako jej syn jej mà pomoct no ty si cudzi clovek a kto vie ci vas vztah mà buducnost. Aby nemali vsetci prizivnicke tendencie . Najprv sa onho postarali tvoji rodicia u nich teraz v ich byte. Chapat by sa to dalo len ak mà okolo 18-20r inak Neviem co je to za chlapa.

kikushaa
2. jan 2023

Nie nie a nie!

ahhola
2. jan 2023

Už som trochu v obraze a vies co, kopni do zadku aj snúbenca, môže to byť dobrý chlap, ale môžu sa v ňom aktivovať gény ochlastu a to už onedlho.... O zdravom rozume jeho matky.... vnucovať sa budúcej neveste do bytu.... škoda mlčať. 🙆‍♀️

mandarinka555
2. jan 2023

@nikoll_ A ty čo vlastne riešiš? Mala si povedať razantné nie a bodka...Ani by som o tom nediskutovala....ani s ňou, ani s frajerom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
xsuzannex
2. jan 2023

Zachran sa kto mozes 😃 dvojgeneracny dom s prizmurenym okom ale byt. aaaaaaa

sasa1310
2. jan 2023

@miadi čítaj odznova a poriadne. Hlavne sled komentárov, ktoré kedy písala autorka a ktoré ja

som_realistka
2. jan 2023

@whatever1 presne tak, pani skoro svokra mohla svoju situáciu riešiť, malé deti nemá, rozvodové konanie mohlo byt už rozbehnuté, možno aj ukončené, a mohla mať aj pokoj od ozrana aj poriesenu situáciu, zostane na krku autorke a bude ju citovo vydierať. Túto debát s priateľom rázne ukončiť a ak chce nech nájde on svojej mame dočasne bývanie a pomôže jej s podaním o rozvod.

nicegirl369
2. jan 2023

@nikoll_ co je toto za hlupost. Preco si jeho mama nenajde podnajom a nepoda ziadost o rozvod. Ak jej je s muzom tak zle, vydzi aj v malej lacnej garzonke. Ked sa rozvedu a predaju byt, moze si kupit nieco male, pripadne sk jej budu chybat peniaze, nech si priatel vezme ciastocne hypo s tym, ze byt by bol napriklad z polovice jeho. Priatelovi nie je blbe, ze od zaciatku vasho vztahu byva u vasich a teraz zas v ich byte a este tam chce dotiahnut aj mamu? Kolko ma chalan rokov? Pride mi z toho, co pises trosku divny. Prispieval aspon na domacnost tvojim rodicom? Stahovanie jeho matky do bytu tvojich rodicov je absolutne scestne a ja na tvojom mieste by som s tym v ziadnom pripde nesuhlasila.

cacianka
2. jan 2023

@ahhola prečo necitas úvod a zopár príspevkov ?

tykat
Autor odpoveď zmazal
tykat
2. jan 2023

@nikoll_ ...ona nie je tvoja svokra.
Neviem preco ju napadlo ze by mala byvat v byte tvojich rodicov. A ked sa nahodou rozidete tak co? Kam pojde?
Nech si len pekne riesi svoje problemy a nevesia ich na inych. Ty nie si zodpovedna za to ci jej sa chce alebo nechce zit.

marce63
2. jan 2023

@nikoll_ Koľko rokov má mama tvojho partnera. Píšeš, že chodí do práce, takže ešte nemá dôchodkový vek. Alebo je pracujúca dôchodkyňa?
Ona, ani jej syn cca dva roky neriešili svoju bytovú situáciu. Teda syn ju vyriešil tak, že, býva s tebou v byte, ktory vlastnia tvoji rodičia. Nie je mi jasné, prečo jeho mama nič nepodnikla, keď to s manželom ich byte nemôže vydržať. Na čo čaká?
Kto je vlastnikom bytu, kde býva mama tvojho partnera s manželom ?
Ak je byt v BSM, môže podať o rozvod
manželstva, tym sa zruší BSM.
Ak sa obáva, že by jej manžel ublížil,
môže toto obdobie bývať v podnájme.
Ak nemá úspory na zloženie zabezpeky na podnajom, tu je priestor pre syna, aby jej pomohol a situaciu vyriešili. Ak chceš pomôcť partnerovi, môžeš sa podieľať na hľadaní podnájmu.

katkami123
3. jan 2023

Zázrak!!!!
toľké roky drží pri ožranovi, nikdy neriešila odchod, dokonca držala, keď vyhodil na ulicu jej syna, stále pri ňom. A zrazu, ľaľa ho, priateľka s bytom a už zrazu nevydrží, aj samovraždu ide páchať, už má tašky zbalené.

Tak v prvom rade povedať jeho mame, nech ťa nezaťahuje do jej rodinných problémov s manželom. Postarali ste sa o jej syna (tvojho priateľa), zato, že ona zacítila príležitosť empatickych ľudí, treba to preťať. Na hlavu nebude len jej muž, ale aj ona a po pravde, tvoj priateľ mi tiež nepríde Ok. Nie je to jeho byt, nie je to ani tvoj byt, je to byt VAŠICH RODIČOV a ty sa obavas, co sa stane, kebyže ti tam navrhne dať bývať jeho mamu. Socka správanie. Tak snáď o byte vasich rodicov nebude rozhodovat cudzí človek - tvoj priateľ a jeho mama, kto tam ma bývať, jedine vaši. Skôr mám pocit, ze ty sa bojíš vlastného priateľa a jeho názor je vo vašom vztahu smerodajný. Dávaj bacha a pozeraj aj na neho viac kritickým okom, lebo tam to s ním asi tiež nebude Ok.

katkami123
Autor odpoveď zmazal
katkami123
3. jan 2023

Typické parazity - podáš prst a stiahnu celu ruku, ešte nakoniec v tom byte skončí tvoj priateľ s mamkou a ty budeš utekať ku rodičom.

Prečo sa priateľa neopytaš, či mu to nie je trápne dotiahnuť ku Vam aj jeho mamku? A kedže to nie je tvoj byt, aby sa na to opýtal v prvom rade oboch tvojich rodičov, lebo je to ich byt. Ty sa to pýtať nebudeš, nechceš byť do toho zaťahovaná a je to jeho matka. Snáď sa po tomto aspoň tvojim rodicom rozjasní, lebo ty si slepá ako patrón.

babulkomale
3. jan 2023

@nikoll_ uplne super moznost, chodte do toho. Minule tu bolo ze 60 rocny mamickar sa neosamostatnil, zije s mamou v dome 40 rokov, vsade kam by planovali odist chcel tahat aj mamu so sebou, deti su uz prec z domu a bolo tu prekvapivo vela odpovedi ze ved kazdy sa osamostatnit nemusi a pohoda ked si rozumeju, to nevadi ze svokra sikanuje nevestu ktora ma uz po 60-tke.
Takze parada, urcite tu dostanes vela rad ako vychadzat v jednom byte so svokrou.