icon

Bývanie so svokrovcami

kacenkablazniva
5. aug 2016

S priatelom(teraz uz manzel) sme sa spoznali pred 3rokmi.Dva roky uz spolu byvame.Z toho dva mesiace ako manzelia.Byvame u svokrovcov.Nemozem na nich povedat ani jedno zle slovo,su to najlepsi svokrovci na svete.Lenze necitim sa tu ako doma.Proste byvame u svokrovcov a neni to nase,ani nikdy nebude.Chcela by som mat vlastne byvanie,maly domcek zo zahradkou a mat kludny zivot.Bohuzial nemame na to financie a vyzera to tak,ze tento stav ostane uz nastalo.Je nas tu vela ludi pokope,aj svagrovci s detmi tu byvaju a velakrat clovek tu nema ziadne sukromie.Neviem,nejak som tu nenasla svoje miesto.Mam sa s tymto stavom zmiernit alebo verit v zazrak,ze mozno raz sa nam podari osamostatnit sa?

natalym
5. aug 2016

@sissy27 No podľa mňa sa to ani veľmi nedá. k hypo treba platiť byt, elektriku, vodu, majú dieťa.
Dvaja z min. mzdy?

kacenkablazniva
autor
5. aug 2016

@sissy27 Ja som sa s nim rozpravala o tom uz velakrat aj pred svadbou,aj po svadbe.Ale odpoved vzdy ta ista,nemame na to,a aby som na to tak silou mocou netlacila,ze zatial je nam tu dobre a a ked budeme na tom lepsie financne tak mozme nieco poriesit.

natalym
5. aug 2016

@kacenkablazniva 3 roky nie je až tak veľa a ste spolu 2 roky. To je nič. Si len frustrovaná. Ak Tvoj muž nie je ožran a lenivec, určite sa pohnete, treba si urobiť nejaký plán a spoločne ísť za tým.

sissy27
5. aug 2016

@natalym to je jedno, čísla len orientačné... ale keď sa chce, tak sa dá... aj ďalší príjem sa dá ak sa chce... ale tu sa zjavne nechce...
@kacenkablazniva tak potom odporúčam zložiť ružové okuliare... tvoj muž nechce, nemá dôvod, povedal ti to dosť jasne... keby veľmi chcel, tak finančne ste na tom lepšie aj hneď od ďalšieho mesiaca... alebo sa uskromníte a idete do tej hypotéky...ale nechce...

katarinapekna
5. aug 2016

@kacenkablazniva ked nemáš kde bývať, tak načo zbieraš chlapa? načo ti je nejaký trt, ktorý ti nevie ani vlastnú strechu nad hlavou zabezpečiť??? to si mohla radšej vo svojej detskej izbe ostat.

kacenkablazniva
autor
5. aug 2016

@natalym Ozran neni,len trochu lenivy.A ja furd od zaciatku premyslam o vlastnom byvani,ale sama a bez penazi vela nenarobim.

kacenkablazniva
autor
5. aug 2016

@katarinapekna Mam kde byvat,len chcela by som vlastne byvanie.

natalym
5. aug 2016

@sissy27 Tri roky sú spolu. Z toho dva bývajú spolu. ty si bola kde v tom čase, alebo mnohí iní? Zase sa netreba pre to zblázniť. Treba hľadať riešenia to je jasné.
Ale netreba si myslieť, že chlapa to neserie. Môj napr. tiež nerobil nič, ale dnes viem, že proste čakal na príhodnú chvíľu a pohlo sa to. Chlapi o tom nekecajú.
Zatiaľ na nič zrejme neprišiel, resp. zatiaľ je to takto, tak nerieši.
Treba mu to pekne povedať, že Ťa to trápi a že idete tvoriť plán. Každý prispeje niečím. My to tak robíme, už teraz po 20 tich rokoch. Sadneme, povieme si nejako výhľadovo a dohodneme sa čo každý z nás pre to urobí. Potom sa vadíme, že kto čo neurobil síce, ale vedomie toho plánu je upokujujúce. A niekedy to aj výjde.
@kacenkablazniva

obsadenemeno
5. aug 2016

@kacenkablazniva verit na zazrak. Urcite. Ved preco by sme sa snazili ked mozeme dufat v zazrak?

moni244
5. aug 2016

@kacenkablazniva vy mate nad 35 rokov a doteraz nemate vlastne byvanie? Ja uz fakt nechapem, co toto je za generacia, sediet u svokrovcov, nadavat na to, ale ine sa neda, tak ked nemam robotu tam, idem inde. Toto su krasne vzorce pre deti do buducna

mircalla
5. aug 2016

@kacenkablazniva Aky bol dovod zamiestnutia hypo? Ze vek, tomu neverim. Aky je dovod? Obaja pracujete.
A co ste robili doteraz? Chlap co chce byvat u mamicky, no dakujem pekne

@moni244 uplne suhlasim.

natalym
5. aug 2016

@moni244 Len Slováci riešia vlastné bývanie. Nie je to až také životne dôležité. Dá sa žiť v prenajatom, keby u nás existovalo viac možností. 😉

krystofkal
5. aug 2016

@kacenkablazniva vždy je možnosť odísť a začať bývať vo svojom. Veľa ľudí ma s prepáčením holý zadok, ale idú teda do hypotéky. Predsa len je to lepšie ako byť so svokrovcami a bez súkromia 😉

moni244
5. aug 2016

@natalym ved da sa, ale oni ani to, len mamahotel

natalym
5. aug 2016

@moni244 Veď som to písala. Spolu bývajú len dva roky. To nič nie je. Zase je tu frustrovaná baba a ráno bude lepšie. 😉

moni244
5. aug 2016

@natalym ale maju dieta, tak najprv sa zariadim, domacnost a tak a az potom mam dieta

mysga
5. aug 2016

Ak si sa s nim rozpravala velakrat aj pred svadbou, tak potom si sa zrejme zmierila s tým, že na to nemáte a nič nebude, keďže si si ho vzala. Ak ti nedal konkrétny plán - začnem robiť tam a tam, zoberieme hypotéku (kde nie je 15% úrok, to je pri spotrebákoch) atď atď, jednoducho NORMALNY PLAN, tak zrejme to nikdy v pláne nemal. Ani ťa neklamal. Pardon, ale človek nad 30 musí mať buď niečo našetrené, alebo je to stratený prípad. Čo ako robil od (minimálne) napr. doštudovania vysokej školy v 26.rokoch? A to ani nehovorím, že ak skončil strednou školou kdesi v 20tich a nič nenadobudol. Alebo nenadobudla(lebo ani ty nemáš 20). Minimálne peniaze našetrené. Teda v prípade, že žil u rodičov a nie niekde v prenájme z ruky do úst. Pretože nie je povinné mať nehnutelnosť, dá sa žiť aj v prenájmoch bez nejakého velkého šetrenia, jednoducho tak žijú... Ale ak človek žije u rodičov a nemá v matraci zašitých pár tisíc, tak ja už fakt neviem ....

sissy27
5. aug 2016

@natalym veru v 32 som svoje bývanie vyriešené mala... a áno, Slováci riešia vlastné bývanie, pretože bývanie v podnájmoch je minimálne raz tak drahé a nikdy nevieš, kedy ťa majiteľ pošle preč... zmluvu na 10 a viac rokov ti asi sotva niekto dá... mestských nájomných bytov je minimum, žiadateľov veľa, podmienky prísne a cena zase vyššia ako pri vlastnom... vlastné bývanie je proste finančne najvýhodnejšie (hneď po mamahoteli)... no a tohto konkrétneho chlapa to očividne neserie, veď sa vyjadril, že jemu to vyhovuje...

sissy27
5. aug 2016

@moni244 kde si čítala, že majú dieťa? ja som sa dočítala len toľko, že ako sa dá vlastne otehotnieť, keď ejakulát po styku vytečie von... ale možno mi niečo ušlo...

moni244
5. aug 2016

@sissy27 sama pisala hned na zaciatku, ked som sa jej opytala, ci maji dieta, ze maju

mircalla
5. aug 2016

@mysga presne ako pises, a to najma pri mamahoteli je dost sokujuce, ze ani nejaky zakladny vlastny kapital

natalym
5. aug 2016

@moni244 Stáva sa, nie?

moni244
5. aug 2016

@natalym ked mas 20, nie cez 35

natalym
5. aug 2016

@sissy27 Veď áno máš pravdu. Vyjadril, že zatiaľ mu to vyhovuje, nie?

tykat
5. aug 2016

@kacenkablazniva Koľko rokov máš? 50? ...že sa chceš zmierovať s týmto stavom. Máte zdravé ruky, deti nespomínaš, tak šup-šup pričiniť sa o vlastné bývanie.
Svokru by asi švihlo keby si prečítala, že u nich ostanete natrvalo, lebo máte dojem že sa už nič nezmení 😀

moni244
5. aug 2016

@sissy27 tiez som tu temu citala, aj niekde inde som na nu narazila a teraz neviem kde, no su ludia, co nevedia zakladne veci, mozno aj preto v 35 nic nemaju

sissy27
5. aug 2016

@natalym obávam sa, že ak mu to vyhovuje takmer 40 rokov, tak už na zvyšných 30 sa nejako nebude namáhať s osamostatnením...

natalym
5. aug 2016

@moni244 Stáva sa to. Ale bože nebuď taká múdra, Ty si jakživ neurobila nejakú kravinu?

natalym
5. aug 2016

@sissy27 Však dneska je to normálne, nie?

moni244
5. aug 2016

@natalym proste mi pride divne, nemat zazemie, nasetrene a byvat pritom u rodicov a blbosti som robila, okolo 20, ked som odisla z domu