Bývanie u svokrovcov
Ahojte. Prosím baby, ktoré máte skúsenosti, poraďte. Sme momentálne v situácii, že bývame dočasne u svokrovcov. Cca mesiac sme tu ( po novom roku začíname stavať rd) máme chlapca 3r, a čakáme druhé, termín mám vo februári. Otázka je, nemáme veľa možností, ako a kam deti uložiť, da sa zvládnuť bývanie, že budu s nami obe v spálni? Máte nejake rady, finty, ako toto obdobie zvládnuť a nebláznit sa? 🙂 manžel spi väčšinou v inej izbe, takej malej, lebo robí na rôzne zmeny, tak aby sa vyspal, spi mimo,a ja zostávam s malym v spálni. A začínam mať obavy, ako to zvládnem s deťmi v jednej izbe 😀🙈
@sowka ahoj, neviem ako to myslíš, že ako to zvládneš s dvoma v jednej izbe. Čo je na Tom? Čoho sa konkrétne obavas? Je to taký typický príklad by som povedala.
Keď sa bábätko zobudí, obstaraš a idete spať
Tak ďakujem za reakcie. Ale toto bol asi posledný krát, čo som písala na modrého koňa 🤣 vy viete niektoré naozaj zaperliť, to teda čumím 🙂 narobili sme si deti a sme nasačkovani u svokrovcov ? Aby som to tu uviedla na pravú mieru. Predávali sme byt, medzitým som zistila, že som tehotna, byt sa predal, vybavili sme papiere a od januára nám stavia dom firma. Len toto medziobdobie sme potrebovali niekde prebývať. Svojpomocne podľa mna už v dnešnej dobe znamena naozaj len SVOJpomocne 🙂 ďakujem vám za reakcie, a myslím, že to dáme. Len niektoré kamošky mi dali chrobáka do hlavy, že aspoň starší by potreboval vlastnú izbu, že to budeme mať ťažké a pod. Ale nastavím sa tak, že to bude ok. Aby som tu už nikdy nemusela písať o radu 😀
Ja to tak mám s oboma od narodenia som snimi v izbe samých by som ich nenechala.Mam 1,5 ročný rozdiel medzi deťmi a keď sa najmladší budil vnoci zobudil aj sestru ale bez toho to nejde aby neboli vtedy všetci v pozore 😄 .Trvalo to pár mesiacov ale prezili sme
@marsmykkok je aj niečo ako plánované rodičovstvo. Ak nemám kde bývať, tak si do 1 izbičky u svokrovcov neurobím dve deti
A stále má každý hlavu a ruky a môže si zarobiť, nemusí dediť, ani sa dobre vydať či oženiť, ale vlastnou prácou sa dopracovať k streche nad hlavou
Na toto si asi zabudla
@anonym_bb9eea pani zlata 🙂
@marsmykkok maturita ? Hm….hadky u svokrovcov, natlačení v 1 izbe, nervy…..ale ciel je maturita
Dobrá blbosť
@pribinak vy musíte byť veľmi obľúbená osoba 🙂
Tak ďakujem za reakcie. Ale toto bol asi posledný krát, čo som písala na modrého koňa 🤣 vy viete niektoré naozaj zaperliť, to teda čumím 🙂 narobili sme si deti a sme nasačkovani u svokrovcov ? Aby som to tu uviedla na pravú mieru. Predávali sme byt, medzitým som zistila, že som tehotna, byt sa predal, vybavili sme papiere a od januára nám stavia dom firma. Len toto medziobdobie sme potrebovali niekde prebývať. Svojpomocne podľa mna už v dnešnej dobe znamena naozaj len SVOJpomocne 🙂 ďakujem vám za reakcie, a myslím, že to dáme. Len niektoré kamošky mi dali chrobáka do hlavy, že aspoň starší by potreboval vlastnú izbu, že to budeme mať ťažké a pod. Ale nastavím sa tak, že to bude ok. Aby som tu už nikdy nemusela písať o radu 😀
@sowka ked sa male narodi starsi bude na tebe mozno najviac prilepeny a do inej izby ho este dlho bez placu nedostanes 😃 ...vlastna skusenost, spala som tak 3 roky vo velkom dome.
@anonym_536092 a tak čo teraz? Ideš všetkým radiť nech si do muzivej detskej izby nasekaji deti a potom nevedia ako to žiť? Či čo? Alebo že všetky majú rodiť v 18stke?
Akože uplna blbosť. Každý si vie naplánovať veci a aj rodičovstvo
@pribinak Tak ja ti poviem, ako sa u mna dalo naplanovat rodicovstvo, ked to vraj podla teba vie kazdy - lekarka mi povedala, ze nie je sanca pocat prirodzenou cestou, dala mi kontakt na CAR. A vies co? Otehotnela som. V dome sme vtedy mali obyvatelnu jednu izbu, uspory biedne, lebo sme najprv planovali robit, nasetrit na rekonstrukciu. Ale je fajn, ze tu mame aj dokonalych ludi ako ty, svet je spaseny.
Tak my mame velky dom so 6timi izbami,ale aj tak sme spali velmi dlho syn,ja,dcera,muz,a dalsi syn.Kym sa deti same neodstahovali do svojich izieb.A nikdy muza nenapadlo sa odstahovat do inej volnej izby,aby sa vyspal na rannu,nocnu,ci poobednu.Ani vtedy,ked sme si malu prehadzovali z ruky do ruky.
@sowka nieco sa musim spytat. Idete stavat, ty na materskej, muz na zmenách a realne kolko rokov chcete stavat? Za mna je praca na zmeny velmi tazka, sice som to neskusala ale myslim si to. Do toho stavat. Nespravila by som to muzovi. Bude behat praca a stavba. Nebol by lepsie kupit byt a mat radsej nejaku zahradku k nemu? Alebo kupit rovno dom. Takto sa budete 2-3 roky trapit.
Taka typicka slovenska rodina z nizkej spolocnosti.
@anonym_5f2f4a ty si neuveriteľná trúba, ved sa tak nechystajú žiť večne. O dva roky sú vo svojom dome, možno aj skôr podľa typu stavby.
@maryetta bývať u rodičov a bývať u svokrovcov je rozdiel nebo a peklo
@anonym_1c73f4 u mňa to teda žiadny rozdiel nebol, u rodičov som žila do svadby, bolo mi u nich fantasticky, mala som krásne detstvo. U svokry sme bývali necelý rok, kým sme si prerobili byt. Tam mi bolo úžasne tiež, moja svokra je jedným z najlepších ľudí, akých som v živote stretla. Doslova ma rozmaznávali. Moja mama mala tiež takú skúsensoť, tá prežila celý žviot u svokrovcov, mali sa veľmi radi. Nemôžeš na základe vlastnej skúsenosti písať, akoby to bolo pravidlom všade. Nie je
Tak my mame velky dom so 6timi izbami,ale aj tak sme spali velmi dlho syn,ja,dcera,muz,a dalsi syn.Kym sa deti same neodstahovali do svojich izieb.A nikdy muza nenapadlo sa odstahovat do inej volnej izby,aby sa vyspal na rannu,nocnu,ci poobednu.Ani vtedy,ked sme si malu prehadzovali z ruky do ruky.
@anonym_30ccfb mali sme to podobne, 5 izieb a spali sme s mužom a dieťaťom dlho v jednej
@sowka dáte to, veď je to len pokým nebude dom postavený. A ani nemusí v ňom byť všetko dokončené, stačia dve izby, kúpeľna a kuchyňa. Moja kolegyňa bola v podobnej situácii, na prvé dieťa čakali pomerne dlho, potom sa podarilo umelým oplodnením an neviem koľký krát, medzitým zdedili pozemok, tak sa rozhodli stavať, predali byt, išli k svokrovcovm do jednej izby a zistila, že je tehotná. Prekvapenie. A to spávali všetci štyria v jednej izbe, sťahovali sa, keď malo mladšie dieťa rok aj niečo.
@sowka ahoj, my sme tak boli u mojich rodičov , síce sme mali k dispozícii 2 izby na spanie, ale spavali sme všetci v jednej izbe( lebo obe deti chceli spat pri mne) manžel chodil na týždňovky. A keď sme sa presťahovali do vlastného domu, tak každé dieťa išlo do svojej izby, ale keď je manžel v práci tak na striedačku prídu spat aj ku mne a ja som za to rada ❤️ neboj sa, zvládnete to. Ja si myslím že keby sme aj vo svojom dome tak s termo stavame stále spolu kým sú malé.
@sowka a vy môžete byť len v tej 1 izbe či môžete využívať aj iný priestor v dome? Lebo na spani v 1 izbe s deťmi nevidím nič zvláštne.
@betulinka1
Pozemok mame, byt sme predali práve preto, ze sme si nezvykli, keďže sme obaja vyrastali na dome, ale bolo to nase prve spolocne bývanie. Predali sme byt, môžem povedať, že za veľmi dobrý peniaz, a za to chceme teraz postaviť dom. Teda firma. A uz som tu písala, nie svojpomocne, lebo to viem, že by sa tam ničil len manžel a to samozrejme nechcem.
@letfenixa mame tu este takú menšiu izbu, ktorú využívame ako obývačku.
@mandzula nemyslím si, že ženy ktoré nemôžu otehotnieť sa zobudia príliš neskoro. Mnohe to riešia rožky, často už vysokoškoláčky, alw často narážajú na lekárov, ktorí pokial nemajú 35 a viac nemajú ani poriadny zaujme to rieist
@pribinak to asi nie, ale mohli zacat skor riesit situaciu ohladom inych moznosti. Sesternica tiez mala poznamky, ze ziheme v byte, ona stavia dom, ona bude mat to a tamto. Preco mam deti skor ako dom. Ked prisiel cas na deti, nedarilo sa, ale umele preplacaju do 40 rokov. Najskor mala inseminacie, a stihla 1 umele. Peniaze na dalsie nemala, lebo ma obrovsky dom s 2 detskymi, 3 kupelnami....luxusne auta, kadu v altane a vsetko mozne. Len deti nema.
Ja mam deti 2 a dom tiez. Neskor ako ona, ale prisiel rad aj na to.
@sowka ano, odpovede sa zvrtli na neviem čo🤦♀️. A ty sa tu vôbec nemusíš obhajovať. Každý si v tomto prípade urobí, ako chce. Je to naozaj v nastavení. Ako som písala. Mladí z rodiny tak spia, lebo je to ich voľba, aj ked majú v dome ešte x izieb a x postelí.
@anonym_1c73f4 u mňa to teda žiadny rozdiel nebol, u rodičov som žila do svadby, bolo mi u nich fantasticky, mala som krásne detstvo. U svokry sme bývali necelý rok, kým sme si prerobili byt. Tam mi bolo úžasne tiež, moja svokra je jedným z najlepších ľudí, akých som v živote stretla. Doslova ma rozmaznávali. Moja mama mala tiež takú skúsensoť, tá prežila celý žviot u svokrovcov, mali sa veľmi radi. Nemôžeš na základe vlastnej skúsenosti písať, akoby to bolo pravidlom všade. Nie je
@anonym_d5a76a to nie je len moja skúsenosť(stačí.si prečítať príbehy žien ako im
svokra ničí život).
Najlepšia kamarátka sa vydávala keď jej muž mal 40, doslova jej svokra ničila život. Montovala sa.doslova do všetkého,.výchovu detí, financií, travení voľného času aj stravovania. 70rtej30rocnej bal dieťa na široko, dávaj do mlieka krupicu, daj dieťa do chodítka, nemožes kohút v parku, nekoj.vobec už dávaj kravské mlieko a otec sa už vonkoncom vôbec nemá spolupodieľať na chodbe domácnosti a výchove detí. A mlela.dookola sú uší obom to isté. Kým raz kamoška nezbalola veci a neodišla s deťmi aby sa chlap rozhodol či chce matku či ich.
Druhá najlepšia kamarátka ma to isté len v pepito ale tam bol horší svokor. Horho tažko si presadila aby šli do nájmu kým sa bábo narodí, ale po roku sa byť predával a oni sli späť k nim, s tým že budú hľadať iné, ale dovtedy hučali jej mužovi aby ostali kým zostali. Ona nechcela dať ostrihať 2r blonďavá dcéru , tak kým šla k dr oni jej doma dieťa ostrihala na krátko, napchávali sladkostami.Bolo toho veľa. Jej muž chodil na týždeňovky a keď bol doma ona ho musela obskakovať dobre že nie poklaknúť že došiel domov. Určovali jej aj to kde môže či nemôže brigádovať/pracovať. Po narodení druhého dieťaťa dostala PPD, namiesto pomoci sa dočkala iba výsmechu, lebo si len vymýšľa. Zobrala deti šla bývať k mame a dala sa liečiť
Ďalšej kamarátka duneli do hlavy že akceptujú výhradne potomka mužského pohlavia. Keď sa narodilo dievčatko tak chodili pozerať a furt posteli poznamenať že sa bábo nepodobá na otca ani nikoho z otcovej strany. Potom už za Ali s tým že sa podobá na suseda,postára atď.že ona muža určite podviedla. Chlap ju začal spovedať kde bola, s kým sa stretla, čo robila. Nemohla sa na ulici pri kočíkovaní rozpravať so žiadnym mužom, ani len pribuznými jej muža. Nahlodalo to manželstvo. Jej muž ju podviedol, kým ona sa bála odísť s deťmi už aj z ulice. Najkrajšie na všetkom je, že keď milenka otehotnela hoci na dome videli chlapca porodila dievča
Bývanie so svokrovcami neriešim, to je úplne ina kapitola, a to som si povedala, že vydržím. Vydržala som aj horšie veci, a nie je to s nimi až také zlé, ako čítam príspevok vyššie 😀 aj keď áno, maju svoje muchy, ale nebudeme tu navždy, tak to nejak prekusnem. A našťastie manžel nie je ten typ, že by držal len s nimi stranu a ja tu ticho sama trpím.
@betulinka1
Pozemok mame, byt sme predali práve preto, ze sme si nezvykli, keďže sme obaja vyrastali na dome, ale bolo to nase prve spolocne bývanie. Predali sme byt, môžem povedať, že za veľmi dobrý peniaz, a za to chceme teraz postaviť dom. Teda firma. A uz som tu písala, nie svojpomocne, lebo to viem, že by sa tam ničil len manžel a to samozrejme nechcem.
@letfenixa mame tu este takú menšiu izbu, ktorú využívame ako obývačku.
@sowka Drzim palce nech to mate cim skor. Co sa tyka spania s detmi, uvidis ake bude babo a ci bude budiť staršieho. Ked mate dve izby doriesis za pochodu. Ale deti nemaju problem spat s rodicmi v jednej izbe. Naopak to pre ne moze byt fajn.
Bývanie so svokrovcami neriešim, to je úplne ina kapitola, a to som si povedala, že vydržím. Vydržala som aj horšie veci, a nie je to s nimi až také zlé, ako čítam príspevok vyššie 😀 aj keď áno, maju svoje muchy, ale nebudeme tu navždy, tak to nejak prekusnem. A našťastie manžel nie je ten typ, že by držal len s nimi stranu a ja tu ticho sama trpím.
@sowka my sme bývali u mojich rodičov, keďže majú veľký dom. Keď mala dcéra 3 roky, narodil sa nám syn. Mali sme síce k dispozícii viac izieb, no spali sme v jednej. Pre mňa to bolo praktickejšie, mať obe deti pri sebe. Dcéra však spala veľmi dobre,čiže ju synove koliky vôbec nezobudili. Keď však bolo potrebné, išla som uspávať do obývačky, prípadne do inej izby. Keď sa nám narodilo tretie dieťa, to už sme bývali sami a len s nostalgiou sme spomínali, ako nám bolo dobré u mojich rodičov, ale chceli sme vlastné bývanie (asi ako skoro každý) a tak sme toto prechodné obdobie riešili tak. Vôbec nerieš, čo tu kto zle píše a vyrýva,vieš, sú ľudia, ktorí potrebujú svoju zlosť dostať von a tu to je ideálne...Takže neboj sa, zvládneš to s deťmi v spálni v pohode, je to len dočasné a potom budete vo svojom.
@pribinak Zriedkavy? Pozri sa na diskusie tu, kolko zien ma problem otehotniet, lebo cakaju na dokoncenie studia, dokoncenie domu atd. a potom behaju po reprodukcnych klinikach. Nedavno som citala rozhovor s repro lekarom a vravel, ze najvacsim problemom je vysoky vek zien, ked zacnu riesit deti.
@mandzula a co majú robiť ženy, ktore svojho chlapa spoznajú neskôr? Spravit si rýchlo decko, lebo su práve v najvyššej plodnosti, co na tom, že sa poznajú mesiac?

@pribinak utocis tak ako v 80% vsetkych Tvojich prispevkoch na fore, ved Ti to kazdy chvilu niekto vyhadzuje na oci 🙃. A nepotrebujem sa tu s Tebou o tom dotahovat... Pekny vecer.
@anonym_536092 wau….ty anonym ideš súdit mna 🤣🤣🤣🤣