icon

Bývanie u svokrovcov

sowka
19. dec 2025

Ahojte. Prosím baby, ktoré máte skúsenosti, poraďte. Sme momentálne v situácii, že bývame dočasne u svokrovcov. Cca mesiac sme tu ( po novom roku začíname stavať rd) máme chlapca 3r, a čakáme druhé, termín mám vo februári. Otázka je, nemáme veľa možností, ako a kam deti uložiť, da sa zvládnuť bývanie, že budu s nami obe v spálni? Máte nejake rady, finty, ako toto obdobie zvládnuť a nebláznit sa? 🙂 manžel spi väčšinou v inej izbe, takej malej, lebo robí na rôzne zmeny, tak aby sa vyspal, spi mimo,a ja zostávam s malym v spálni. A začínam mať obavy, ako to zvládnem s deťmi v jednej izbe 😀🙈

maya_hi
20. dec 2025
@anonym_5f2f4a

Taka typicka slovenska rodina z nizkej spolocnosti.

@anonym_5f2f4a typická primitívna odpoveď z nízkej spoločnosti 😏

maya_hi
20. dec 2025
@pribinak

@sowka uznavam že pravda mnohym kole oci a finančná gramotnost či plánované rodičovstvo sú na Slovensku fakt horúce témy 🤣

@pribinak ty máš inú predvianočnú náladu 😁

maya_hi
20. dec 2025

@sowka nič si nerob z vynervovaných trúb ktoré žijú možno v horšom marazme a už dlhodobo. U teba je to len prechodné obdobie a zvládneš to nejako, neboj nič. Keď budete túžiť po blízkosti prišuchneš sa k mužovi do izbičky keď deti zaspia a zase sa vrátiš 😁. A počas dňa sa snažte byť čo najviac mimo. Niekde si zájdite, choďte von na prechádzku, kdekoľvek... Aby ste tam len prespávali. Tá uzavretosť je na psychiku dosť náročná.

maya_hi
20. dec 2025
@anonym_bb9eea

@marsmykkok je aj niečo ako plánované rodičovstvo. Ak nemám kde bývať, tak si do 1 izbičky u svokrovcov neurobím dve deti
A stále má každý hlavu a ruky a môže si zarobiť, nemusí dediť, ani sa dobre vydať či oženiť, ale vlastnou prácou sa dopracovať k streche nad hlavou
Na toto si asi zabudla

@anonym_bb9eea idú stavať dom. Asi si nedočítala... zase raz do konca 😏

pribinak
20. dec 2025
@maya_hi

@anonym_bb9eea idú stavať dom. Asi si nedočítala... zase raz do konca 😏

@maya_hi jaj a to je dôvod sa nasackovat s dvomi deťmi do detskej? Čo tak zarobiť postaviť dom a mat v ním kopec dwti ? Ty nedočítala do konca

maya_hi
20. dec 2025
@pribinak

@maya_hi jaj a to je dôvod sa nasackovat s dvomi deťmi do detskej? Čo tak zarobiť postaviť dom a mat v ním kopec dwti ? Ty nedočítala do konca

@pribinak tak v prvom rade oni idú stavať dom. A nakoniec, je to každého osobná vec a nikoho do toho nič ako si to zariadia. 😏 Ja som myslela že to len babky na dedine ohovarajú iných "ako správne/nesprávne" žijú. A aha na MK čo sa roztrhlo 😁

pribinak
20. dec 2025
@maya_hi

@pribinak tak v prvom rade oni idú stavať dom. A nakoniec, je to každého osobná vec a nikoho do toho nič ako si to zariadia. 😏 Ja som myslela že to len babky na dedine ohovarajú iných "ako správne/nesprávne" žijú. A aha na MK čo sa roztrhlo 😁

@maya_hi hlavne začni s tým sušenom sama od seba

anonym_8f2b77
20. dec 2025

@sowka My sme s dvoma deťmi bývali u svokrovcov, lebo meškalo dokončenie bytového domu a nastupovali sme do novej práce,presťahovali sme sa do rodného mesta manžela.Bol to najlepší rok v mojom živote.Pre mňa rekreácia, lebo som mala skvelých svokrovcov.Dedko vždy keď som chcela niečo urobiť,tak mi povedal že ešte sa narobia keď budete sami.Boli skvelí a tá izba na spanie stačila lebo celý čas sme trávili všetci spolu.Kde je vôľa,tam je cesta

maya_hi
20. dec 2025
@pribinak

@maya_hi hlavne začni s tým sušenom sama od seba

@pribinak a zase dávaš nevyžiadané rady 🫠 zlatá

pribinak
20. dec 2025
@maya_hi

@pribinak a zase dávaš nevyžiadané rady 🫠 zlatá

@maya_hi aj ty 🥳🥳🥳

maya_hi
20. dec 2025
@pribinak

@maya_hi aj ty 🥳🥳🥳

@pribinak tak dúfam že ti pomôžu 🥰 vlastne, nie, nedúfam. Ani neverím 😁

eternity24
20. dec 2025

@sowka ja som tiez takto vyrastala. Bývali sme u starej mami z otcovej strany. Mali sme jednu izbu, rodičia a my dve deti. Nemám na to žiadne zle spomienky ani traumy… Niekedy nas uspávala stará mama a rozprávala rozprávky. Asi keď som mala 6, ale možno 5, nepamätám presne, presťahovali sme sa do nášho domu.

anonym_8f2b77
20. dec 2025
@anonym_d5a76a

@anonym_1c73f4 u mňa to teda žiadny rozdiel nebol, u rodičov som žila do svadby, bolo mi u nich fantasticky, mala som krásne detstvo. U svokry sme bývali necelý rok, kým sme si prerobili byt. Tam mi bolo úžasne tiež, moja svokra je jedným z najlepších ľudí, akých som v živote stretla. Doslova ma rozmaznávali. Moja mama mala tiež takú skúsensoť, tá prežila celý žviot u svokrovcov, mali sa veľmi radi. Nemôžeš na základe vlastnej skúsenosti písať, akoby to bolo pravidlom všade. Nie je

@anonym_d5a76a Úplne súhlasím, tiež som mala skvelých svokrovcov a prežili sme rok s nimi,lebo sme sa presťahovali a odovzdanie bytu meškalo,ale nová práca bola vybavená aj s termínom nástupu.Nechapem tiež ako niektoré nadávajú na svokry, veď im vychovali manželov.

mandzula
20. dec 2025
@nelka93

@mandzula a co majú robiť ženy, ktore svojho chlapa spoznajú neskôr? Spravit si rýchlo decko, lebo su práve v najvyššej plodnosti, co na tom, že sa poznajú mesiac?

@nelka93 Su v zivote rozne situacie, o tom vsak tato tema nie je a aj moja reakcia sa tykala niecoho ineho - odsudzovania autorky, akoby bola neviem aka nezodpovedna. Pritom ide len o prechodny stav, kedze nemienia zostat u svokrovcov, ale zacinaju stavat dom.

sowka
autor
20. dec 2025

Joj baby ale sa to tu zvrhlo. Dakujem za odpovede, prajem pekne sviatky, a ano zvládneme to. Ano nasackovali sme sa s uz skoro 2 deťmi k svokrovcom, je to odsúdeniahodne 😀 a nabudúce si 2 x rozmyslím, ci sem vôbec nieco napíšem, normalne neverím, ze zeny vedia byt taketo nepríjemné na seba.

anonym_5fe095
20. dec 2025

@sowka ahoj my spíme vsetci v spálni deti 2r vo svojej postielke a pol ročne tiez vo svojej postielke ale vela krat spi celu noc na prsníku medzi nami. Da sa to zvládnuť ale je to narocne. Ale ty uz mas velike dieta ktoré rozumie takze sa budete vediet dohodnúť. Ja ked naraz uspavam tak staršiu dam do postieľky rozprávame sa kym kojim babo potom ide babo so postieľky zhasnem a zapnem sum. Staršia si tak zvykla ze sa chuda nezodbudi ani ked babo reve. Keby ta este nieco zaujímalo kludne sa pýtaj 🙂

sowka
autor
20. dec 2025
@anonym_5fe095

@sowka ahoj my spíme vsetci v spálni deti 2r vo svojej postielke a pol ročne tiez vo svojej postielke ale vela krat spi celu noc na prsníku medzi nami. Da sa to zvládnuť ale je to narocne. Ale ty uz mas velike dieta ktoré rozumie takze sa budete vediet dohodnúť. Ja ked naraz uspavam tak staršiu dam do postieľky rozprávame sa kym kojim babo potom ide babo so postieľky zhasnem a zapnem sum. Staršia si tak zvykla ze sa chuda nezodbudi ani ked babo reve. Keby ta este nieco zaujímalo kludne sa pýtaj 🙂

@anonym_5fe095 to je super, presne v takúto odpoveď som dúfala😀 a ďakujem, vidim, že sa to dá. Maly pochopi, uz ho na to postupne pripravujem 🙂

anonym_5fe095
20. dec 2025
@sowka

@anonym_5fe095 to je super, presne v takúto odpoveď som dúfala😀 a ďakujem, vidim, že sa to dá. Maly pochopi, uz ho na to postupne pripravujem 🙂

@sowka jasne to zvládneš 🙂 držím palce

klotildabazarik
20. dec 2025

@sowka nikdy! nerobim si dalsie dieta ked nemam s prvym kde byvat, ale u vas uz neskoro, cize co najrýchlejšie postaviť dom

123369
20. dec 2025

@sowka takto to začína, decká budú rásť a vy si zvyknete spať od seba a deti si zvyknú spať s tebou.
Chvála Bohu , môj muž nikdy toto nepovedal,hoci robil na zmeny,aj keď malá rumazgala celé noci, vždy mi pomáhal a bol oporou 🙏🙏 už asi v roku a pól cestovali do vlastnej izbičky. Veď je to len prechodné obdobie. A možno budete všetci v noci spať aj detičky.

anonym_6f6e78
20. dec 2025

Boze otrasne komenty niektorych zien naozaj, my s muzom sme byvali u svokry, zacali sme stavat dom SVOJPOMOCNE, muz kazdy tyzdden na 4 dni na tyzdnovke a prezili sme a teraz si byvame v svojom dome a nie u svokry v izbe… dom ma 320m2 a stavali sme po vikondoch 1rok a 2 mesiace co si myslim ze kazdy by vydrzal, je to velmi kratka doba.. take zeny ako tu na MK nastastie v realite nepoznam, otraaaaas!

anonym_6f6e78
Autor odpoveď zmazal
anonym_6f6e78
20. dec 2025
@klotildabazarik

@sowka nikdy! nerobim si dalsie dieta ked nemam s prvym kde byvat, ale u vas uz neskoro, cize co najrýchlejšie postaviť dom

@klotildabazarik riadna odpoved, v realite musis byt riadne pozitivy clovek 😁 baby niektore mi tu je vas luto musite mat riadne deprimujuce zivoty ked tu vypisujete take bludy, teba sa tu nik nepytal nato ze kto si mal robit dieta a kto nie tak sa prosim ta nevyjadruj 😁 inak autorka neboj sa zvladnes to lavou zadnou s prehladom… podla niektorych tu je najlepsie decko si urobit po 40, do 40 byvat u mami alebo v podnajme, potom stavat dom- uver splacat budu aj pravnucata a na stuzkovej deti ss budu za vas hanbit lebo tam budete stare babky

ankare
20. dec 2025

@sowka Najlepšie by bolo, keby manžel spával so starším dieťaťom a Ty s bábätkom.

anonym_36cd49
20. dec 2025
@anonym_5f2f4a

@anonym_5f2f4a Aši ťažko sú z nízkej spoločnosti keď idú stavať dom co sa majú trepať do podnájmu a platiť zbytočne keď im treba každé euro ach bože najprv rozmýšľam a potom píšem

anonym_36cd49
20. dec 2025
@sowka

@sowka Neboj zvládneš to ten čas rýchlo zleti kým postavia domček a potom ten pocit neopísateľný 😆my sme to tiež tak mali predali sme byť a začali stavať dom medzitým u svokry síce s 1dietatkom ale dalo sa na vydržať a teraz už mám 14rokov svoje a paráda

luccys
20. dec 2025
@anonym_6f6e78

Boze otrasne komenty niektorych zien naozaj, my s muzom sme byvali u svokry, zacali sme stavat dom SVOJPOMOCNE, muz kazdy tyzdden na 4 dni na tyzdnovke a prezili sme a teraz si byvame v svojom dome a nie u svokry v izbe… dom ma 320m2 a stavali sme po vikondoch 1rok a 2 mesiace co si myslim ze kazdy by vydrzal, je to velmi kratka doba.. take zeny ako tu na MK nastastie v realite nepoznam, otraaaaas!

@anonym_6f6e78 No nie, kazdy by rok u svokry neprezil. Ja teda urcite nie.

anonym_0ba51f
20. dec 2025

@sowka tak to si si mala rozmysliet vtedy ked ste si riesili deti a nemali ste kde byvat..
Taka slovenska klasika nemam kde byvat ale deti ako smeti a potom tu na mk fnukaju na svokry, na nekomfort byvania a na to, ze to v jednej izbe nezvladnu no hold to je tak ked clovek nezapoji hlavu

lenkadenisa
20. dec 2025

@sowka vlastná skúsenosť - nájdite si podnájom. My sme boli u svokrovcov 9 mesiacov (prerábali sme dom vedľa v ulici) a vzťahy sa totálne pokazili. A to sme mali 2 izby pre seba.

margotka17
20. dec 2025
@anonym_5f2f4a

@anonym_5f2f4a zrejme to bolo pre nich krajne riešenie, ale veď je to len dočasne, zvládnete to neboj sa.