icon

Bývanie u svokrovcov

sowka
19. dec 2025

Ahojte. Prosím baby, ktoré máte skúsenosti, poraďte. Sme momentálne v situácii, že bývame dočasne u svokrovcov. Cca mesiac sme tu ( po novom roku začíname stavať rd) máme chlapca 3r, a čakáme druhé, termín mám vo februári. Otázka je, nemáme veľa možností, ako a kam deti uložiť, da sa zvládnuť bývanie, že budu s nami obe v spálni? Máte nejake rady, finty, ako toto obdobie zvládnuť a nebláznit sa? 🙂 manžel spi väčšinou v inej izbe, takej malej, lebo robí na rôzne zmeny, tak aby sa vyspal, spi mimo,a ja zostávam s malym v spálni. A začínam mať obavy, ako to zvládnem s deťmi v jednej izbe 😀🙈

Strana
z4
anonym_962aa0
20. dec 2025

My mame 6i dom a spavali sme tak dobrovolne😁😍❤️❤️ naj obdobie mojho zivota. Starsi v postielke prirazenej k manz.posteli a kojene drobca so mnou v posteli.prezili vsetci😁😍❤️❤️

anonym_962aa0
20. dec 2025
@anonym_8f2b77

@sowka My sme s dvoma deťmi bývali u svokrovcov, lebo meškalo dokončenie bytového domu a nastupovali sme do novej práce,presťahovali sme sa do rodného mesta manžela.Bol to najlepší rok v mojom živote.Pre mňa rekreácia, lebo som mala skvelých svokrovcov.Dedko vždy keď som chcela niečo urobiť,tak mi povedal že ešte sa narobia keď budete sami.Boli skvelí a tá izba na spanie stačila lebo celý čas sme trávili všetci spolu.Kde je vôľa,tam je cesta

@anonym_8f2b77 uzasna nevesta😍❤️ bodaj by ich v dnesnej dobe bolo viac.bohuzial, ako safranu..

anonym_962aa0
20. dec 2025
@anonym_8f2b77

@anonym_d5a76a Úplne súhlasím, tiež som mala skvelých svokrovcov a prežili sme rok s nimi,lebo sme sa presťahovali a odovzdanie bytu meškalo,ale nová práca bola vybavená aj s termínom nástupu.Nechapem tiež ako niektoré nadávajú na svokry, veď im vychovali manželov.

@anonym_8f2b77 dalsia super nevesta.dobre sa to cita❤️

sowka
autor
20. dec 2025
@anonym_0ba51f

@sowka tak to si si mala rozmysliet vtedy ked ste si riesili deti a nemali ste kde byvat..
Taka slovenska klasika nemam kde byvat ale deti ako smeti a potom tu na mk fnukaju na svokry, na nekomfort byvania a na to, ze to v jednej izbe nezvladnu no hold to je tak ked clovek nezapoji hlavu

@anonym_0ba51f pani čítala, čo som pisala ? Mali sme svoj byt, ktorý sme predali. A už túto debatu ukončujem, lebo vy ste tu samé hviezdy dokonalé 😀

anonym_962aa0
20. dec 2025
@klotildabazarik

@sowka nikdy! nerobim si dalsie dieta ked nemam s prvym kde byvat, ale u vas uz neskoro, cize co najrýchlejšie postaviť dom

@klotildabazarik ty si nerob🙈oni ho maju z lasky.. ❤️

anonym_0ba51f
20. dec 2025
@sowka

@anonym_0ba51f pani čítala, čo som pisala ? Mali sme svoj byt, ktorý sme predali. A už túto debatu ukončujem, lebo vy ste tu samé hviezdy dokonalé 😀

@sowka bla bla bla vyriesim si byvanie a potom sa pustam do stavby domu, ked na to nemam nerobim taketo rozhodnutia
Byvat to nema kde ale deti ako smeti

anonym_6f6e78
20. dec 2025
@luccys

@anonym_6f6e78 No nie, kazdy by rok u svokry neprezil. Ja teda urcite nie.

@luccys no tak to je u ludoch potom, ja som zatala zuby, podelili sme si prace a kazdy fungoval normalne nik sa nevadil ani nehandrkoval nic, ako hovorim to je o ludoch a rok vydrzim hocico, mat svoj dom urobeny svojimi rukami je pocit na nezaplatenie a nehovoriac o tom aky je krasny , takze za ten rok mi to stalo

anonym_6f6e78
20. dec 2025
@anonym_0ba51f

@sowka bla bla bla vyriesim si byvanie a potom sa pustam do stavby domu, ked na to nemam nerobim taketo rozhodnutia

@anonym_0ba51f boze comu nechapete? Je to docasne, radsej by som nic tske nepisala este neviete vy v akej situacii sa ocitnete, boze troska empatie by tu nezaskodilo

anonym_0ba51f
20. dec 2025
@anonym_6f6e78

@anonym_0ba51f boze comu nechapete? Je to docasne, radsej by som nic tske nepisala este neviete vy v akej situacii sa ocitnete, boze troska empatie by tu nezaskodilo

@anonym_6f6e78 ja som si svojim presla a poucila sa
Pouci sa aj autorka

luccys
20. dec 2025
@anonym_6f6e78

@luccys no tak to je u ludoch potom, ja som zatala zuby, podelili sme si prace a kazdy fungoval normalne nik sa nevadil ani nehandrkoval nic, ako hovorim to je o ludoch a rok vydrzim hocico, mat svoj dom urobeny svojimi rukami je pocit na nezaplatenie a nehovoriac o tom aky je krasny , takze za ten rok mi to stalo

@anonym_6f6e78 Tak mozno s tvojou svokrou sa da. S mojou nie. Ani moj muz by to s nou rok nedal.

sowka
autor
20. dec 2025
@anonym_0ba51f

@anonym_0ba51f absolútne nepoznáte našu situáciu, tak si prosím choďte naliať pohár vina a užite si pekný večer. Predpokladám, ze ste sama ako prst, vobec by ma to neprekvapilo 🙂

anonym_0ba51f
20. dec 2025
@sowka

@anonym_0ba51f absolútne nepoznáte našu situáciu, tak si prosím choďte naliať pohár vina a užite si pekný večer. Predpokladám, ze ste sama ako prst, vobec by ma to neprekvapilo 🙂

@sowka jojooooj mylite sa 🙂
Take vino by ste si mohli aj vy dat ale chapem vo vasom stave uz hormony prevladaju nad rozumom

sowka
autor
20. dec 2025
@anonym_0ba51f

@sowka jojooooj mylite sa 🙂
Take vino by ste si mohli aj vy dat ale chapem vo vasom stave uz hormony prevladaju nad rozumom

@anonym_0ba51f viete čo, asi je to škoda času vôbec tu s vami diskutovať, vy ste zjedli všetku múdrosť sveta a mnou hádžu hormóny a takto by som to ukončila

princezna_bosorka
20. dec 2025

@sowka uplne normalne... ja mam deti 3r a 1,5 r, obaja spia s nami v spalni nonstop, uspavam oboch vacsinou len ja... ale teda je fakt, ze sa vacsinou nebudia navzajom ani pri zaspavani a ani ked sa niektory zobudi v noci (mladsi je este kojeny, v noci sa par krat budi).

martin96321
Včera o 07:49
@anonym_bb9eea

@marsmykkok je aj niečo ako plánované rodičovstvo. Ak nemám kde bývať, tak si do 1 izbičky u svokrovcov neurobím dve deti
A stále má každý hlavu a ruky a môže si zarobiť, nemusí dediť, ani sa dobre vydať či oženiť, ale vlastnou prácou sa dopracovať k streche nad hlavou
Na toto si asi zabudla

@anonym_bb9eea Ak si sa k vysokemu zivotnemu standardu dopracovala vlastnou pracovitostou od nuly bez kohokolvek pomoci tak gratulujem. Ale v tom pripade by si si mala spomenut ake to bolo predtym a nezhadzovat ludi. Lebo zabudol vol ze telatom bol. Lebo v opacnom pripade to vyznie tak,ze si len od prirodzenia podnikava.

evansova
Včera o 13:32

Je to tak ako to je. Asi sa s tým nedá veľa robiť, takže to jednoducho vydržíš, lebo musíš.

zoe111
Dnes o 06:51
@anonym_5f2f4a

Taka typicka slovenska rodina z nizkej spolocnosti.

@anonym_5f2f4a lebo ty si asi z tej najvyššej🙄

zoe111
Dnes o 07:01
@sowka

@betulinka1
Pozemok mame, byt sme predali práve preto, ze sme si nezvykli, keďže sme obaja vyrastali na dome, ale bolo to nase prve spolocne bývanie. Predali sme byt, môžem povedať, že za veľmi dobrý peniaz, a za to chceme teraz postaviť dom. Teda firma. A uz som tu písala, nie svojpomocne, lebo to viem, že by sa tam ničil len manžel a to samozrejme nechcem.
@letfenixa mame tu este takú menšiu izbu, ktorú využívame ako obývačku.

@sowka všetko bude v pohode. "Gertrúdy" , ktoré tu píšu sprostosti, si netreba všímať. Všetko sa dá zvládnuť, len je potrebná tolerancia a deti nebudú mať žiadnu traumu z toho, že spali s Vami v jednej izbe☺️!

Strana
z4