icon

Bývanie u svokrovcov, investovanie peňazí

leatithia
10. mar 2018

Ahojte žienky, rada by som sa poradila ohľadom veci, ktorú teraz riešim. S priateľom chodím rok, zatiaľ nebývame spolu. Chceme už riešiť rodinu a chceme spolu bývať. Priateľ si prerobil rodičovský dom v ktorom ma horné poschodie pre seba, na prízemí bývajú jeho rodičia. Dom je už na neho napísaný. Ja by som si za svoje úspory chcela postaviť chatu, minidomček, kde by sme mohli tráviť víkendy. Chatu beriem aj ako investíciu aj ako miesto kde budem mať aspoň občas súkromie, kedže bývať sa bude so svokrovcami. Chatu by som mala v mojej rodnej dedinke. Keď som o tom povedala priateľovi dosť sa urazil a nechce o chate ani počuť....Peniaze, ktoré mám našetrené mam vraj použiť na rodinu, deti, dovolenky, auta a ako finančnú rezervu....Myslí si, že chatu beriem ako moje zadné dvierka a ak na nej budem trvať ukončí náš vzťah....

ukulela
10. mar 2018

@leatithia sorry, montovanu chalupu postavis do pol roka s prstom v nose, decko este ani na svete nebude ... bulika ti do gebule, aby ta spochybnoval.

fiffinkaa
10. mar 2018

Ahoj..myslim si ze dovolenky, vylety a potreby pre deti by sa mali financovat z rodinneho rozpoctu, pokial by si bola na materskej tak z manzelovho platu, ako inac..tvoje celozivotne uspory su len tvoje, on sa rozhodol svoje celozivofne investicie vrazit do svojho domu, ty sa rozhodni sama..moja rada? Zainvestuj, ci nehnutelnost / chata, byt/, pozemok, inak ked sa vezmete, alebo zacnete spolu zit ti z tvojich financii nic coskoro neostane, premrhas ich a na peniaze sa tazko robi..chata na vikend? ..to bude dovod na caste hadky..muzovi a svokrovcom sa nebude pacit ze odchadzas na vikend, co tam chces sama robit, muz s tebou nepojde, okolo domu je nonstop praca, chatu si kupuju cinzakovci...Sadit mozes aj na zahrade..budes tam chodit s detmi, nemas deti..ano mozes ich mat ale este ich nemas..moja rada, kedze nemas 20r.a si rozumna zena, zainvestuj a zbav sa tvojich uspor este pred svadbou..len tak ochranis svoje financie, lebo na ne mas narok len ty. Byvanie so svokrovcami, no coment..

marce63
10. mar 2018

"Vraj to berie tak, že všetko je spoločné...jeho dom mám brať ako môj...aj peniaze sú spoločné, v budúcnosti chce len jeden účet a tak....teda chata má byť aj jeho rozhodnutím nie iba mojim"
Ešte raz si to dobre prečítaj a dobre porozmýšľaj nad tým. Ten chlap si všetko pekne dopredu naplánoval a teba chce zmanipulovať tak, že jeho rozhodnutia vezmeš aj za svoje a pekne si naplánujete bývanie v JEHO prerobenom dome. Dievča, veď on sa už rozhodol, čo spraví aj s TVOJIMI peniazmi! Prosím ťa, rozmýšľaj. Je to majetnícky človek, ktorý si bude presadzovať len jeho názory. Teraz jedná v rukavičkách, ale počkaj, keď miniete tie tvoje našetrené peniaze, budeš s dieťaťom doma, závislá na ňom, veď sa rútiš do katastrofy. Prečo by on mal zmeniť svoje plány? Ty sa mu máš prispôsobiť a on bude rozhodovať na čo miniete tvoje peniaze. On si je príliš istý, že radšej zostaneš bez neho v chate/ obrazne povedané/. Aj keby ti hneď prepísal polovicu z tých 200m2 a nárokoval si rozhodovanie, či ty nejakú chatu postaví, alebo nie, je to vždy pre teba len pasca. Keby vám to nevyšlo, myslíš, že je to také jednoduché, že ťa švihnutím čarovného prútika vyplatí aty budeš mať bývanie. Koľké ženy tu už nariekali, že si dobrovoľne zničili život s takýmito indivíduami. Ešte spolu ani nebývate a on už kalkuluje, čo mu budeš platiť z materskej, no to je neslýchané. Nie, že bude mať rodinu, budete mať milované dieťa, pre ktoré urobí aj nemožné. Ty veľmi vážne prehodnoť tento vzťah, z tohoto nič dobré nebude. A ešte na okraj, asi by nebolo zle stretnúť sa s jeho bývalou ženou a získať objektívnejší pohľad. Len tak mimochodom, chlapec asi dobre nepozná legislatívu. Ak budete manželia, budete mať dieťatko a ty zostaneš s ním aj na rodičovskej dovolenke s príspevkom cca 220-€ a on bude zarábať 900-€, máš podľa zákona nárok na rovnaký životný štandard, ako manžel. Ale on si to predstavuje tak, ako dobre že máš úspory, budeš mať z čoho prispievať.
A keby si ich nemala? Vyženie ťa po 5 mesiacoch do práce. A z roboty rovno na 30 á pozemok robiť.

janinah
10. mar 2018

@leatithia pokiaľ nemajú platených pomocníkov,tak tí ľudia tam nežijú,oni nonstop makajú...ste aspon raz v mesiaci vy dvaja kdesi na víkende ako to u zamilovaných dvojic býva?ako vyzerá víkend,ak si ty u nich?..ale ani neodpisuj,ty odtiaľ utekáááááj,dievča, a ani sa neobzri....

sense
10. mar 2018

Cim viac cim citam tym viac sa mi rozum zastavuje. ...any nakomiec nehladal ken vypomoc do domu a k rodicom....

...a reci typu ze ty uz mas svoj vek na deti a kto by ta chcel.... A ze mozete do podnajmu ale vsetko napoly aj jed budes na materskej? By mu hnef povedala ze si nechad ale hned urcit vyzivne a napoly bude nie len platenie uctov ale aj nocne vstavanie k duetatu....nebud zufalka a kasli na neho....mam jamaratku kt skoncila v 35neperspektivny vztah a o dvs roky bola vydata a aj dieta je ,ma 40 a rozmysla nad dalsim

michaela1109
10. mar 2018

@leatithia no hádam svoje peniaze môžeš investovať kde uznáš za vhodne a takéto za vyhrážky by som mu strelila 😆 podľa mna ta chata je super nápad ja byvam tak isto hore my a dole svokra a teda tu chatu by som uvítala :( a teda bola by som tam každý víkend a každé jedno svoje voľno! 🙂

michaela1109
10. mar 2018

@marce63 úplne súhlasím !

bodkolienka81
10. mar 2018

A teda nezabudajme, ze pan potrebuje peniaze na pravidelne platenie na jeho prve dieta, ktore je aj pravoplatnym dedicom domu a veskereho jeho majetku.. Ja neviem, v akej zufalej situacii zena musi byt, aby sa "ulakomila" na tento prazvlastny balik..

mechurik
10. mar 2018

bal veci a utekaj🙂 a kup si svoj dom nie len chatu .

leatithia
autor
10. mar 2018

@bodkolienka81 nie je to zufala situacia, len ho lubim..nic v tom nie je....dnes sme spolu hovorili a povedal mi nech sa rozhodnem ci chcem tu chatu lebo ak ano tak konci.....ze ak postavim chatu tak s cim pridem do nasho vzahu....ze chcem deti, teda budem doma s hrajkat s detmi a on bude od rana do vecera v praci aby nas uzivil

myjusiatko
10. mar 2018

@leatithia tak tvoja posledna odpoved ma az rozosmiala aky je to sebec. Ze s cim prides do vztahu? No tak prides s chatou. S cim pride on? 🙂 daj si pozor. Ja by som sa bala s nim planovat spolocnu buducnost. Minimalne ma desia tie jeho predstavy, ze by ta nemal zivit na materskej.

zlotazla
10. mar 2018

@leatithia a teraz mi odpovedz keby ti takuto story povedala kamaratka co jej poradis?naozaj ma to zaujima

xxxkatka
10. mar 2018

@leatithia utekaaaaaaaj toto len citam a uz mi tlak stupa 😀 btw pokojne ten dom ber ako svoj- ked budes na liste vlastnictva, inak tvoj nie je a ani nikdy nebude. A on to veeelmi dobre vie... A to ultimatum, uff mam dost....

tncka
10. mar 2018

@leatithia postavte si spolu domcek za tie prachy

tana85
10. mar 2018

@leatithia len z tohto mam dost! CHCES deti (len ty, on odrazu uz nie??), budes sa s nimi doma hrajkat (no dpc, pardon za vulgarizmus, ale javsa teda doma nehrajkam) kym on bude v praci od rana do vecera...dovidenia, toto nemozes mysliet vazne, ze ho lubis

leatithia
autor
10. mar 2018

@zlotazla clovek vie poradit stale inemu cloveku, len nie sebe...radila by som jej ist od neho prec ak nesuhlasi s chatou😔

leatithia
autor
10. mar 2018

@tana85 ano presne tak sa vyjadril...ze sa budem hrajkat s detmi..a ak chcem 2 deti...vraj sa budem hrajkat 6 rokov....

mariamaria88
10. mar 2018

ziadne dieta..dobre si to premysli vztah!!!uz len jeho ucta k zene klesla pod bod mrazu ked ma matersku za ,,hrajkanie,,sa..,.....

cakankaa
10. mar 2018

@leatithia ja by som sa skúsila stretnúť s jeho exmanželkou

sashabb
10. mar 2018

Fakt nevidíš aký je sebec???
Mne to príde, že ťa chce len skrz tie TVOJE peniaze. Pretože ak vie z fleku povedať, že s tebou končí ak chceš nejaký SVOJ majetok, tak ťa teda vôbec nemá anilen rád.

Inak aby si neskončila bezdetná a nútená postarať sa o jeho rodičov. Lebo veď ty bývaš v JEHO dome, tak je to tvoja povinnosť. 😖

deti95060810
10. mar 2018

@leatithia s týmto človekom chceš zostať, ešte si to dobre premysli. 😲🙄😨
ak pôjdete do podnájmu tak budete platiť nájom napoly aj keď ty budeš na MD.....😈 nie, nie s týmto človekom by som žiť nechcela.... 😉

leatithia
autor
10. mar 2018

@sashabb ked mi to tu tak pisete tak to zacinam vidiet, ze je sebec....

cacianka
10. mar 2018

Ze vraj ber jeho dom ako tvoj...

sticker
veronika0122
10. mar 2018

Dobre ti ženy radia, toto nie je o láske z jeho strany, ak tak iba z lásky k penniazom. Tvojim. Predstav si zivot s takymto clovekom, ktory ti uz teraz hovori o tom, ze ta bude musiet zivit.....

zlotazla
10. mar 2018

@leatithia lebo ked niekomu radis tak mas nadhlad nad celou situaciou.to ze niekoho lubis nie vzdy staci.to posledne co povedal o materskej by pre mna bol dovod na ukoncenie vztahu.

tinka0000
10. mar 2018

@leatithia
Mas silu ho opustit ? A dieta si mozes urobit s kym chces, uz ked tak naro pozerat..radsej pockat , mozno pride iny do zivota, ktory sa postara a bude mat uplne iny nazor a nie komandovat ta co mas robit so svojimi peniazmi...♥
Drzim palce ♥♥

11mirka22
10. mar 2018

@leatithia je to zúfalá situácia práve preto že ho ľúbiš. Toto ti akože čo povedal.... keď absolvujes aspoň jednu materskú dovolenku, budeš sa na to inak pozerať, ver mi. A odlub sa od neho prosim ta, ale rýchlo. Z jeho strany totižto o láske nemôže byt ani reč....

bodkolienka81
10. mar 2018

@leatithia bola to skor recnicka otazka pre zenu, ktora s tymto panom za danych podmienok zostane a ja dufam, ze Ty to nebudes..ved to sa ani neda tak velmi lubit, ze vsetko dolezite prehliadam..Tuzbe mat chatu (ked nemam byvanie ake si predstavujem) nerozumiem. Nerozumiem potrebe obetovania sa (byvat u svokrovcov, akceptovat muza s dietatom, ked mi to raz vadi); zastavam myslienku spolocneho vybudovania domova mimo rodicovskeho domu/zahrady.

leatithia
autor
10. mar 2018

@tinka0000 ak nezmeni svoj nazor tak ho budem musiet opustit, lebo ked si spomiem na to byvanie v jeho velkom dome , ktory sa mi ani nepaci plus svokrovcov k tomu...na to ze ma dieta ktoremu plati mesacne okolo 200e a na ktore nemozem povedat ani krive slovo lebo hned je ohen na streche tak je mi z toho na nic.....a este mi hovori ze ani si neviem predstavit ake zlate vajce v podobe neho sa mi dostalo do ruk...ze aky dom ma vystavany a pod

tinka0000
10. mar 2018

@leatithia Tak moja zlata, jemu ide len o peniaze...a vidii vsade len peniaze a bude robit vsetko preto aby mal peniaze....🙂 Pre neho su v zivote dolezite peniaze..
A so svokrovcami ako vychadzas ??
Chvalenkar je to,a preto ti nechce ,,dovolit, chatku aby si bola nanom ,,zavisla,, aby si bola ako jeho podradena..
Drzim palce ♥