icon

Bývanie u svokrovcov, investovanie peňazí

leatithia
10. mar 2018

Ahojte žienky, rada by som sa poradila ohľadom veci, ktorú teraz riešim. S priateľom chodím rok, zatiaľ nebývame spolu. Chceme už riešiť rodinu a chceme spolu bývať. Priateľ si prerobil rodičovský dom v ktorom ma horné poschodie pre seba, na prízemí bývajú jeho rodičia. Dom je už na neho napísaný. Ja by som si za svoje úspory chcela postaviť chatu, minidomček, kde by sme mohli tráviť víkendy. Chatu beriem aj ako investíciu aj ako miesto kde budem mať aspoň občas súkromie, kedže bývať sa bude so svokrovcami. Chatu by som mala v mojej rodnej dedinke. Keď som o tom povedala priateľovi dosť sa urazil a nechce o chate ani počuť....Peniaze, ktoré mám našetrené mam vraj použiť na rodinu, deti, dovolenky, auta a ako finančnú rezervu....Myslí si, že chatu beriem ako moje zadné dvierka a ak na nej budem trvať ukončí náš vzťah....

sasa1310
10. mar 2018

@11mirka22 teoreticky. Prakticky si ju určite nevezme, lebo je vypočítavý, aby jej nemusel nič dať.

marce63
10. mar 2018

Dievča, ja mám 55 a človeka s takým charakterom by som nechcela, ani keby mal zámok. Počúvať tie jeho reči a to je ešte obdobie, kedy by ste si mali hrkútať ako hrdličky. A čo bude potom neskôr. Maj svoju hrdosť a opusti ty jeho, veď nie si žiadna handra. Síce tým utrpí jeho ego / že on taká dobrá partia/, možno od zlosti aj vyroní slzu. Budeš nevďačnica, alebo neposlušná nevďačnica. Časom si vyhliadne nejakú submisívnu ženu s venom a bude spokojný. Nemáš 15, tak uvažuj ako dospelá osoba a nedaj sa manipulovať. Ak s ním v tom dome už nebývaš, tak tam radšej ani nevkroč, aby si on a jeho rodičia na teba nevymysleli nejakú taktiku, nasľubujú atď...

cacianka
10. mar 2018

Baby tu popisali vela nazorov.ja som doplnila aj majetkovopravnu stranku.teda snaha bola ale % dedenia som neratala presne vychadzala som z hesla " spolocne nadobudnuty majetok"...

marce63
10. mar 2018

@kikina84 Dúfam, že nebudeš musieť túto tému o 2-3 roky hľadať. Autorka si to dobre premyslí a neurobí hlúposť.

leatithia
autor
10. mar 2018

@marce63 nie, este som sa k nemu nenastahovala....a mate pravdu mali by sme byt teraz cerstvo zamilovani a neriesit takeho veci

daakotaa
10. mar 2018

@leatithia a vieš preco sa rozvedol ?

leatithia
autor
10. mar 2018

@daakotaa vravel, ze to bolo preto, lebo jeho ex bola velmi chladna, sebecka a panovacna.....

zabina27
10. mar 2018

Inak je to úplný samaritan, za tvoje peniaze ti vlastne milostivo urobí dieťa, o ktorom vie, že po ňom túžis a je bohovsky na koni, lebo má pocit, ze on je tvojou poslednou sancou
@leatithia

daakotaa
10. mar 2018

@leatithia asi neskákala ako on pískal...

takaakoty
10. mar 2018

@leatithia A presne taka chladna, sebecka a panovacna budes o par mesiacov ak ty....hned ako prestanes robit to, co on považuje za správne 😉☺

11mirka22
10. mar 2018

@leatithia tak sa ho skús len tak spýtať v čom si ty iná ako jeho bývala ... asi si si tiež sebecka, keď si chceš postaviť za svoje úspory chatu... a ešte ber to ako radu od skúsenejšieho - never nikdy mužovi, ktorý zle hovorí o svojich bývalých ženách!!! Buď sa ešte nevysporiadal s rozchodom, alebo si nepriznal a ani nikdy neprizná svoj podiel viny na rozchode. Pre mna dôležitý faktor pri nadväzovaní vzťahu s mužmi....

maminuska
10. mar 2018

@11mirka22 jedna z najdôležitejších vecí ktoré by som si všímala na rozvedenom potencionálnom budúcom partnerovi. Ako hovorí o exmanželke alebo expartnerke. Je iné ak by povedal že nerozumeli sme si ,mali sme iné povahy , často sme sa hádali , našla si iného partnera ...toto je tak normálne povedané bez nejakej nenávisti , ale ak niekto povie ..kurvila sa , bola nenažraná , panovačná , frigidná ..celé zle.

@leatithia a nenapísala si ako ho teda ošklbala o tie peniaze z domu .

blunka
10. mar 2018

Ahoj, tvoj "vztah" naozaj nie je dobry.
V celej veci nejde o chatu. On ťa nelubi.
On potrebuje TVOJE financie + manipulovat tebou ako keby si bola nesvojpravna + masti si na tebe ego ake je on zlate vajce a ty chudera.
Do ho jeho predstavy kde on je v jeho ponimani bohaty zabezpeceny muz (obrovskym domom) nezapada silna zena vlastniaca novu chatu kde sa moze kedykolvek od neho odstahovat.
On CHCE mat chuderu, ktorej bude cely zivot vyblakovat aka mu ma byt vdacna za to ze ma kde byvat.
Ked chlap lubi a planuje so zenou žit, chce aby jeho milovanu videl a spoznal cely svet. Tebe rozprava bachorky o imaginarnych detoch a imaginarnom byvani v jeho dome a ked ideš na navstevu do toho isteho domu kde byvaju aj oni, tak ta ani nepredstaví.
To ze si myslel ze ich naznasas bola len vyhovorka ked si ho konfrontovala s tym ze sa ti to nepaci.

Ultimata rozchodom ak si kupis chatu a minies mu peniaze s ktorymi uz pocita pre seba.
Na materskej budes svoje hrajkanie financovat sama. No des !!!!!!!!!!!!!!

Už to ani nenaťahuj, lebo zabíjaš ČAS - svoj život, rozíď sa s ním cim skor, aby ta mal cas stretnut ten pravy. Pozri ako laska aj vo vyssom veku pride, ale ak ide o tie deti ako si sama pisala ze mas 35 (ja mam 36 pomaly 37 a tiež som bezdetna viem co to je za tlak ten vek, muza ale mam,len ze chapem ten tlak ze ci stihnes) tak hento neni chlap vhodny na deti s tebou. Čim skôr to ukončíš tym rychlejsie to pojde s novym milujucim ujom.
Kym si zadana, ozajstny chlap s charakterom o teba neprejaví zaujem.

Skús si vyhladat na nete clanky, kde sa popisuju znaky ako sa sprava chlap ktory ta naozaj MILUJE.
Normalne gooooogli ako pubertacka. Nie ze keca ake je on zlate vajce, ale take tie nie SLOVA ale SPRAVANIE muža ktory naozaj lubi.
A uvidis kolko z tych znakov ma tvoj.

A nechapem ako si mohla slubit ze pojdes byvat do domu so svokrovcami, ked ich ani nepoznas a nikdy ste spolu neprehovorili ? To sa nebojis ze si nesadnete ? To je ako keby si si spolubyvajucich vybrala ako v loterii, že koho ti prideli nahoda tak s tym budes byvat.

Mimochodom isla som neochotne pred svadbou na 4 roky byvat k svokrovcom. Tiez 2 plne oddelene byty v jednom RD. Dalo sa, boli vcelku v pohode nemusi to byt vzdy zle.
Potom sme kupili 3i byt, ja som nan dala minimum penazi (vsetko co som mala ale bolo to minimum proti sume co dal chlap) + hypo.
Jeden z nas musel hypo brat a druhy mu bol rucitelom (ŠFRB). Bolo jedno kto co.
Vybavovala som to cele ja. Chlap mi povedal ze si to mam zvolit ako chcem.
Takze dal mi vysoku sumu svojich penazi (tiez uplne vsetko co mal) + za ne som kupila ten byt je napisany len na mna + plus hypo nan je tiez na mna. On je rucitelom za tu hypo.
Dal peniaze, byt je len na mna, ruci za hypo, hypo platime pol napol. Vzali sme sa az 3 roky po kupe toho bytu.

puklica13
10. mar 2018

@leatithia tak si to zhrniem..on chce aby si sa nasťahovala k nemu do domu kde ti nepatrí nic a kde ti to bude podľa všetkého neustále pripomínane..ale máš bývanie zdarma tak si to tam zas musis odpracovať ( tak budeš robiť kolo domu jak mulica)..tvoje úspory sa rozflakaju na spoločné dovolenky a dieťa..lebo veď keď budeš na materskej tak si hádam nemyslíš že on bude živiť teba a dieťa..stačí že sa postaral o bývanie..tak ty budeš vyberať svoje peniaze z vášho spoločného účtu ( co ti asi tiež bude vyčítane) aby si decku kúpila plienky alebo sebe topánky..a keď sa úspory minú a teba to prestane baviť definitívne tak ťa s holou rito kopne do zadku....takto nejako???

mimi1237
10. mar 2018

Coo? On sa NEUNUVAL ta ani rodicom predstavit a uz ti dava na vyber a este ohladne TVOJICH penazi? To co za chuja vypocitaveho?
A tie reci? Z cim.prides do vztahu ?zlate vajce?
Ako ja normalne cumim
Toto chvalenkarske povrchne vypocitave cudo ti zato stoji? Zo zdravym rozumom sa zariad podla seba a ten prepac ale chuj nech sa stara o svoje lebo inak ta caka mozno aj peklo zivot s nim

tereniz
10. mar 2018

@leatithia Tak on sa vyhraza,ze ak zacnes stavat,tak sa s tebou rozide 😂😂😂 ja mam pre teba riesenie ako vysite 😎😎😎 Zacni ihned stavat a rozid sa s nim ty 😎😎

blunka
10. mar 2018

Baby ja vam musim este napisat jeden skutocny pribeh ....
Mam problemy s ocami sa mi zle vytukava mobilu a uz nevladzem ist zapinat velky PC, tak pardon za chyby.
Pri tomto prispevku mi stale chodi po rozume jeden pribeh. Mala som kolegynu - ako slobodna bezdetna vysokoskolsky vzdelana a pekna baba mala frajera. Stareho rozvedeneho chlapa s ucnovskym vzdelanim s 1 dietatom. Vztah zacal tak ze ju rok klamal ze je uz rozvedeny a nebol ! Ona to naozaj nevedela. Nastvala sa, odprosil ju.
Panko v priebehu vztahu kupil starsi prizemny dom. Ona mu posieala od kupy pol sp

leatithia
autor
10. mar 2018

@mimi1237 ano asi musim pouzit rozum...chcela som sa riadit srdcom...ale asi dopadnem zle

mirro
10. mar 2018

@leatithia v skratke,rozíď sa s ním. Zírám,keď som to všetko čítala. A mimochodom,myslíš,že on túži po deťoch s tebou? Skôr si myslím,že to berie ako nutné zlo. On už dieťa má. A máš ísť bývať do zlatej klietky a ani sa neunúval predstaviť vás? A že tvoja obeta??? Nie,nie a ešteraz nie. Nájdeš iného.

blunka
10. mar 2018

Sorry dopisem

leatithia
autor
10. mar 2018

@mirro ano, hovori ze deti este chce....dobre vie, ze ja po detoch velmi tuzim a ak by deti nechcel tak by som s nim ani nebola

mirro
10. mar 2018

@leatithia a svoje prachy použi rozumne,nie rozdrbať na somariny...

mimi1237
10. mar 2018

@leatithia a co ti hovori intucia?nic? Ak ano tak ber to tak ze sa zariadis aj srdcom,ta vychadza z nasho vnutra,podla mna hned ako by si sa nastahovala k nim by si videla ze je to cele zle to co ti napisala vyssie - blunka ,ta to vystihla uplne presne este by som dodala ze nevies aky su jeho rodicia ak su taky ako on to by si mala hned tri v jednom kedze byvanie by bolo spolocne
To je samovrazda podla mna.

bmuller
10. mar 2018

Mne to pride, ze vy dvaja ste v zivote na uplne inych urovniach... On uz vlastne ma/l a zazil vsetko, co bezny clovek v zivote chce - manzelstvo, dieta, vlastny dom... uz teda len mat daky kludny zivot. A ty zas naopak nic z toho a po vsetkom este len tuzis - a mas pravo, aby to bolo podla tvojich predstav. Lenze si v situacii, ked to prave podla tvojich predstav nesmeruje. Mozes sa zariadit hocijak vo vztahu, to uz zalezi na tvojich pocitoch - ale do toho, ako nalozis so svojimi peniazmi, si hovorit nedaj... Mozes argumentovat tym, ze ty zanechas svoj oblubeny kraj, ked sa nastahujes k nemu, preto chces tam mat aspon nejaky svoj kusok zeme ci chatku, alebo nieco podobne.
PS. Ale ked sa vlastne s jeho rodicmi nepoznate - ako si on moze byt isty, ze napr. jeho mame budes sympaticka a bude vobec chciet, aby si tam zila? (to samozrejme nemyslim v zlom, len teda, ze ako si je on taky isty, ze tam budete schopni zit)...

blunka
10. mar 2018

pacovanie- pol splatky hypoteky.
Chlapik v najblizsich 5 rokoch zveladoval svoj dom. Žiadne minanie penazi na vztah, lebo treba opravit som. zrekonstruoval prizemie, zobytnil podkrovie, skalky v zahrade, jazierko, altanok ... no vila z toho. A akosi automaticky ocakaval ze ked on financuje dom - SVOJ DOM, ona okrem pravidelnej splatky hypo z platu bude svoje uspory minat na financovanie zitia rodiny - nakupy, buduce dieta.
Nahovoril jej, ze po svadbe prepise pol domu na nu. Nikdy to nespravil, ak to ona pripomenie ze to slubil, vyvreskuje ze je zlatokopka.
Odisla z firmy na matersku. Po 2 rokoch sa mi vratila spat. Na dieta nezaplatil NIC. Stale to zdovodnoval ze ved on dava vacsie peniaze do zveladovania domu. Po 1,5 roku materskej minula VSETKY svoje uspory a revala u svojej mamy ze nema peniaze. Po 2 r. materskej sa musela vratit do prace. Samozrejme ked zacala znova zarabat, debilek ocakaval ze bude prispievat viac.
Nikdy nedostala vianocny darcek, kazdy rok kvoli tomu reve. On na svoje narodeniny robi gulasky pre celu dedinu, jej ani ruku nepoda a tvari sa ze nevie ze ma narodeniny.
Pri kazdej hadke jej vykrikuje tu istu vetu ze prisla s holou ritou do vztahu a ze moze si zobrat tie tesco igelitky !!!!!!!! s ktorymi prisla a vypadnut.
Tvrdil jej ze dieta chce. Ale stale jej vyblakuje ze on uz dieta ma (prve), ze to ona ho donutila, ze toto je jej nech sa stara a plati ona.
Ake pred cudzimi hra super ocinka.
Najlepsie je ze debilek je vo svojej hlave tiez presvedceny ze je zlate vajce, najlepsi chlap pod slnkom. Že ten dom rekonštruje pre NICH ze ked on zomrie ze to oni vsetci zdedia.
Ale v realite on si ju len isti aby od neho neodisla !!! Ano nieco zdedi ked bude cakat na jeho smrt. Ale nemoze si dovolit odist lebo nebude mat nic.
Ona vlastne cely zivot financuje dospeleho chlapa a prevzala nutene aj zivenie dietata na seba aby si panko mohl minat peniaze na SVOJ DOM a aj sem tam vystrelky svojich zalub.
Keby som denne roky nepocuvala tu koleginu, neverila by som ze taky primitiv existuje.
Nehovoriac o sem tam bitkach ktore si "zasluzila".

Zaver: teraz je znova na materskej a ma s nim dalsie dieta......... Ako vravi ked ten sex je s nim taky dobry ........
kto chce kam pomozme mu tam

katrinka34
11. mar 2018

Ženy prosím vás ... Ja som doma na materskej už 8 rokov s 3 deťmi a živí nás len a len manžel. Keď sme začali stavať dom bola som ešte na vysokej škole. A tu vidíte spravodlivosť kde ??? Podľa mna je normálne aby nechal prepísať polku domu na ňu a peniaze si naozaj odložili ... na deti, výlety, dovolenky .... Načo im bude dom a chata, keď bude na materskej a bez peňazí ... Mne príde chata naozaj hlúposť .... A keď sa náhodou rozídu, pôjde bývať do chaty ? Peniaze by som si nechala na úcte a nemíňali ich, nechala by som si ich naozaj na investične veci ... Alebo ked nechceš bývať u svokrovcov, kúp za nešetrne peniaze byt na svoje meno a bývate tam ;)

daakotaa
11. mar 2018

@katrinka34 len on nechce tu polku domu na autorku prepísat a peniaze minuť. Musiš sa pozriet na to z jej stranky. On dom ma, nikdy jej polku neprepise lebo je to jeho dom , byvaju tam jeho rodicia a uz raz vyplacal exmanželku. Ked sa k nemu nastahuje zhrabne peniaze a minie do domu ( ved tam už aj ona byva). Ked sa raz rozidu jemu zostane dom a jej dieta a hola riť. To je jej situacia.
U teba- keď SME zacali stavať- u autorky to SME nejak chyba.
Ja osobne by som chatu prijala a je to aj dobra volba pre autorku. Jej priatelovi uz jedna zena vadila a rozviedol sa tak nikdy nabude mat istotu ci mu nezačne vadit aj ona. Kam potom s dietatom pojde?

sasa1310
11. mar 2018

@blunka pri hypotéke inak nie sú ručitelia. "ručí" sa iba nehnuteľnosťou a to záložným právom na nehnuteľnosť. Čiže ty si si kúpila byt sebe a on ti prispel...v podstate

sasa1310
11. mar 2018

@blunka len otázne je, kto je v tom vzťahu väčší "primitív". Ale je obdobný ten príbeh a verím, že budú rovnaké konce mať oba

mircalla
11. mar 2018

@leatithia Ak sa tebou skonci - tym lepsie pre teba. Vypada to totiz, akoze on si vyhradzuje urcovat, ako budu veci fungovat a tiez ti kecat do vlastnych financii. Vyhrazky a ultimata po roku vztahu - nuz vies kam to zajde

2. predstava byvania so svokrovcami je pre mna uplne neprijatelna. Viem, ze na Slovensku tak vela ludi zije, ale ani keby mi za to platili