icon

Bývanie v byte a susedia

lenka2710
22. júl 2022

Baby idem si k vam po radu, alebo sa len vypísať, alebo ja neviem co vlastne od toho čakám! Ide o to, že bývame v byte už 7 rokov a celých 7 rokov mame problémy so spodnou susedou a čim ďalej tým viac to graduje! Mame 2 deti - 7 ročnú a 2rocneho! Každý kto má deti, vie co dokážu a ze proste nebudú celý deň sedieť! Ide o to, že suseda pri každom prebehnuti alebo hocakom hluku vyklopava a ja už som z toho úplne s nervami v p.deli! Nič ide nerobím, len vrieskam po deťoch, až sú ticho, nedupu, nekricia, nebehaju! Už mi to dnes tak ľúto prišlo, že proste nič zlé nerobia, len sú proste deti!
Už sme s mužom začali aj prerábať, nové podlahy robiť, že bude lepšie, lebo predchádzajúci majiteľ to docela odflakol, kúpili sme tie najdrahšie podlahy, prisam vačku, najlepšie čo je teraz na trhu, že teda aj tými podlahami to bude, no prd! V obyvke mame ešte koberec a 1cm podložku z tých penový h puzzle a ešte aj tam keď sa hrajú, tak trieska! Staršia dcérka mi už povedala, že nič iné nerobím, len po nich zjapem, ale ja už proste viem, že keď prebehnú alebo malý náhodou zadupe, že bude zasa vyklopkavat! A to sme ešte väčšinu času teraz preč, ved chodím už do toho bytu len jest a spat pomaly a ešte aj tak je zle! Už normálne s odporom odomykam dvere! Chcem len vedieť, či to len my také mame, alebo aj niekto iný v takej situácii, čo robiť??

zuzanaete
22. júl 2022

@dievcacitajucelist Takyto susedia mali v zasade deti, ktore nikdy nekricali, nebuchali, nehadali sa … Mame taku susedu v baraku.

katuskatt
22. júl 2022

Aj my máme ten problém so susedom. Máme 8 ročnú a 3 ročného a tiež celé dni nerobím iné len nekrič, nedup, nebuchaj........ Sused nám zo spodu trieska každý deň. Obidvaja majú teraz ovčie kiahne, takže nikam nemôžu ísť. Prerábali sme si byt a zas mal problém, že búchame,pritom sme začínali okolo pol 10 a končili sme o 16:00 ,dole bol oznam a on mi tam ešte napísal: Do kedy ešte?? Takže viem veľmi dobre o čom píšeš, veľa krát som znechutená z bývania tu.

lenka2710
autor
22. júl 2022

@lesana25 vieš keď sme sa sťahovali pred tými 7 rokmi, chceli sme mať dobré vzťahy so susedmi! Ustúpili sme, dali sme koberce a odvtedy je to stále niečo, a stále len my robíme ústupky a to bola asi chyba, už hneď na začiatku

kikk
22. júl 2022

Suseda zrejme zistila, ze si na Vas moze dovolit a ze sa kazdej jej vycitke podvolite. Skuste reagovat trosku raznejsie, alebo nech nabuduce otvori manzel a vysvetli jej, ze su to skratka deti a deti santia, blaznia sa, uzivaju si zivot, su vesele a maju na haku zakomplexovanycb susedov. Drzim palce!

pribinak
22. júl 2022

@lenka2710 však zorganizuj party u Vás. Henta prišla jak bosorka na metle. Sestra otvorila s úsmevom na perách a fakt povedala, že nech si zvyká. Odteraz to bude takto.
Bachla dverami a bolo. Tá bosorka vykrikovala že zavola policajtov, ale nevolala, lebo vedela te by to bolo zbytočne
Sestra pustila detské videá a pesničky, decka sa tak rozblaznili že dovi - dopo

Bosorka pochopila.

diamond007
22. júl 2022

@lenka2710 ja by som jej nabudúce ani neotvorila dvere už. Kratis deti a nadávaš im zbytočne

elian
22. júl 2022

S kľudom Angličana jej povedz,že ešte raz zabucha voláš policajtov a podávas na ňu trestné oznámenie za obťažovanie 🙃

marianeta
22. júl 2022

A načo jej otvaras? Ja by som ju slušne poslala do jedného z otvorov..Rušíte nočný kľud? NIE! Proste jej len vadia deti, a kto vie ako sa choval k tým svojim, že si nedovolili ani pipnut.. Chápem ,že je to na nervy, ale asi by som už podala sťažnosť za obťažovanie.. Požičiam ti mojich chlapcov..To by si pani suseda povedala aké tiché deti tam boli 😁.. Na deti nekrič.. Sú to deti, a nemôžes im zalepiť ústa páskou a priviazať ich k radiatoru..

0silvia0
22. júl 2022

@lenka2710 ked ona trieska, tresni jej aj ty do radiatora. Ked bude po tebe ziapat, zvys hlas na nu, ze sa budes stazovat za neustale obtazovanie a tieskanie. Ked chce mat ticho, nech ide byvat na lazy. Byva v cinziaku, tak nech si zvykne, ze hrobove ticho tam asi nebude🤷‍♀️

hlinka77
22. júl 2022

@lenka2710 moja známa mala presne takú susedu. Vybuchovala na dvere a vyklepkávala na radiátor pre každú blbosť. Keď už to prekročilo únosnú hranicu a oni boli s nervami nakonci, niekto im poradil nech sa na ňu sťažujú za obťažovanie. Tak normálne napísali sťaznosť ( neviem kde), aj sa to teda riešilo a s “ milou” tetuškou mali pokoj.

tykat
22. júl 2022

@lenka2710 prestan na deti kricat, nech ziju tak ako deti maju zit. Suseda nech si vyklopkava, od 6 do 22 je takyto bezny hluk normalny. Cim viac sa budes podriadovat tym viac jej bude vadit aj ojedinele buchnutie lebo na neho podvedome caka s nachystanou palicou na klopanie.
Nech je rada ze nad sebou nema nejaku techno mladez lebo by sa uklepkala k smrti.

gabika128
22. júl 2022

@lenka2710 ja si z detstva pamätám rôzne zážitky s našou Susedou 😂 a to stará pani bývala nad nami. Čím bola staršia, tým sa to zhoršovalo. Ale u nás mama nekričala po nás , iba sme sa smiali alebo ju ignorovali. Otec jej raz v noci, keď nám zvolila pretože si dovolil sa sprchovať, otvoril nahý. 😂 odvtedy klopala a zvonia menej, ale aj šparatko nám dala do zvončeka, na radiátor trieskala atď. Hygienu na nás zavolala...

domak2
22. júl 2022

@lenka2710 niektorí ľudia majú reálne mentálnu poruchu, že počujú zvuky/hlasy atď, tam nespravíš nič. Nech sa presťahuje do vakua. Ja bývam vedľa hlavnej cesty, pri zvuku sanitiek zaspavam😅 jedine co ma vytaca keď sa tu premávajú na silných motorkách, ale tiež sa im nejdem na cestu hádzať. Keď zabucha, zabuchaj jej naspat.

ivangeline
22. júl 2022

Wtf? Ignoruj. :D

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
darijja
22. júl 2022

@lenka2710 sama pises ze maly dupe a krici ked nie je po jeho.. tak asi sa bez vetra ani listok na strome nepohne 🙂

kandelabra
22. júl 2022

nečítala som komentáre, ale robíš to zle. Jeden deň dovoľ deťom všetko, ale že úplne všetko, hádzať loptu, skákať na švihadle, ty si obuj nejaké štokle a nech sa ešte pridá aj muž, možno by ste mohli aj za nábytkom poutierať prach a za tým účelom všetko poodsúvať. Ukážte susede, ako vyzerajú hlučný susedia, a ver mi, že potom už bude vďačná aj za normálny deň. A pamätaj si, horný sused vždy dokáže urobiť väčšie peklo zo života ako dolný.

terimon
22. júl 2022

My sme sa prisťahovali so 4-mesacnou do nového bytu,koliky,reflux, veľa plakala a sused pod nami (stary mladenec muzikant) tiez z toho nebol nadšený, sťažoval sa,ze sa pri nas nevyspi v noci ani cez den. A ked mala začala chodiť,to este len boli sťažnosti,hanbila som sa, takéto spory su nepríjemné,a tiez som malu len v kuse okrikovala, tiež sme nakupili koberce kde sa dalo,ale aj tak to bolo počuť 🤷 Ale ja naozaj nemôžem zato,ze nepracuje a cely den je doma a musi nás počúvať!
Ale vychytnaval si pomstu,pravidelne v case obedneho spánku na plné gule vypeckoval tu elektricku gitaru a hral ako blázon hodinu,jasne ze malu zobudil,robil ai tym sam sebe zle.

lubimmisku
22. júl 2022

@lenka2710 urcite si nehuc po deťoch za to. To suseda ma problem, ze jej vsetko vadi, nie tvoje deti, ze su detmi. My to mame podobne. Pomaha, ze sa deti hraju v izbach, nie v obyvacke. A ked susedia zabuchaju na strop, tak im rovnako silno odbucham. Zabuchaju, odbucham znova a potom uz len pocujem ako si tam nadavaju. Ich problem, ja mam čisté svedomie, ze ziadny extra hluk nerobime a ked budu otravovat, tak im ukazame, aky hluk urobit vieme 😄. Urcite si nebudem tisit deti, za to, ze dcera pohne nocnikom alebo mi padne ovladac. To zase nech si nemyslia. A mame novu plavacku na povodnej, medzi tym podlozku. Hod to za hlavu, inak sa zblaznis.

stanislavicenka
22. júl 2022

@lenka2710 mas deti. Pod nami byva sused, mam deti 4 a 6, a nahanaju sa, hraju s autami, skacu, pistia. Ak mu to vadi, nech pride. A vasu susedu by som nechala vyklopkavat, kolko chce. Je sama, zabudla na svoje deti, ked boli male? Hlavne klud. Deti su deti. Tvoja starsia to vidi, a citi

luccija
22. júl 2022

@lenka2710 bude sa to iba zhorsovat.Odbuchaj jej naspat.Moja babka byvala v 2 izbovom byte a vzdy sa stazovala, ze sused presuva nabytok, bucha, ked som bola u nej vzdy bolo ticho.O par rokov som sa tam nastahovala a sused kazdy den pilil drevo, presuval asi dosky, az raz som sa dozvedela od jeho susedov, ze doma vyraba nieco z dreva ci nam nevadi ten buchot
A babke sme vzdy tvrdili, ze neexistuje co hovori uz sme si mysleli, ze si vymysla a zacina jej nejaka paranoja.
Na deti nekric, ale musi to byt neprijemne.

elizabet173
22. júl 2022

@lenka2710 na buduci vikend daj deti k babke, pozvi zo dvadsat ludi na party, do 22,00 hudba, tanec, lietat po byte asi nebudu a na druhy den jej chod povedat, ze este raz vam zaklope, tak budes zurky poriadat kazdy vikend. Na deti by som urcite neziapala, su to deti.

lenka2710
autor
22. júl 2022

@darijja ale ved ja netvrdím, že je u nás hrobové ticho! Ale nemôžem stat stále pri malom a kukať, či nedvihne nohu a nezadupe a taktiež, sa nebudem rúcať a dávať mu všetko, len aby bolo ticho a aby neplakal a nedupal! Odtiaľ potiaľ, ale aby som si ani byt nemohla povysavat v čase keď to mne pasuje, to je už cez! Proste v paneláku je pocut ozaj všetko! Ale keď niekto búcha na 9 mesačne dieta, ktoré ničomu nerozumie, len preto lebo sa batoli na koberci, to mi rozum neberie

thoughtfulweirdo
22. júl 2022

Naši mali rovnaký problém pri najmladšom bratovi. Tie sťažnosti a vyklopavanie gradovali do absurdných levelov, sťažovala sa na hluk v čase, kedy nikto nebol doma, vraj jej z toho popraskala omietka a podobne 😅 mama sa tiež snažila o korektné vzťahy a slušné riešenie situácie, ale raz už neudržala nervy a na milú susedu najačala, ale doslova najačala, že je cvok a patrí na psychiatriu a ak sa ešte niekedy opováži sťažovať na bežný chod domácnosti pred 22h, nech sa pripraví na to, čo sa potom ešte len začne diať 😅 a milá suseda skrotla a dnes si už aj tykajú 😄 keď slušné jednanie nepomáha, prešla by som do priamočiareho.

veronika65
22. júl 2022

Dôchodcom asi hrabe a nudia sa v bytovke 😂😂 keď som chodila na výšku, tiež mi chodila babka klopať, nech vypnem práčku (žiadnu sme na byte nemali), stíšim hudbu ( 98% počúvam cez slúchadlá), že či je normálne robiť v nedeľu o 21 párty (akurát som docestovala a bola sama) a XY rôznych situácií, keď mi stále tvrdila, že len my robíme bordel lebo tam žijú slušní ľudia 😂😂😂 fakt samí dôchodcovia a v bytovke úplne ticho len ona stále niečo počula

svetlonos
22. júl 2022

@lenka2710
my sme sa nedavno prestahovali. Pred nami byvali v byte dvaja muzi, takmer cely den v praci. Nas maly ma dva dva roky. Velmi rad taha stolicky, bednicky a auta. Po nejakom case mi milo na schodoch povedala, ci by som s tym hlukom nemohla nieco robit. Mohla, dala som tam nalepky zo spodu.
Minuly tyzden v nedelu rano o 8:00 maly zobral kladivko a klepal na koberec…
Poobede uz klopala, mila, ze sa chce porozpravat. Ze teda to klopkanie tak skoro skoro rano, hrozne nieco, clovek si chce pospat. Ze ona chce mat dobre vztahy so susedmi, ze ved aj jej deti boli male (syn ma skoro 30 a byva este u maminky v dedskej izbe)
No a to ze pocut kroky ani nespomina. Ona vraj nechce ist hned so staznostou na spravu bytov.
No plestit zo dve som jej mala chut. Tiez som bola nervna a kricala na maleho, a potom si vravim, co som vadna??
On ma drevene kocky, pekne sa hra a ja budem hucat, lebo baboka sa v nedelu o osmej nevyspinuskala?
No isto. Nech sa odstahuje ked sa jej nepaci. Ja si na deti koli pinde hukat nebudem.
Tak som zvedava a dufam ze nebude robit naprieky, krava jedna.
Co kroky, ja si mozem nastavit kalendar aj hodiny podla troch susedov, kto skym kedy spava… Pocut tam vseto, minule som myslela, ze nam niekto beha po obyvacke a to hore u susedov. Takze, steny papierove…. Suseda nad nami dokonca pocuje presne o com sa s malym rozpravam - bez kriku.
Takze tiez to vidim na pruser do buducnosti, uvidime. A to chceme este druhe dieta 😂

lenka2710
autor
22. júl 2022

@svetlonos ja počujem suseda aj vykonávať malu potrebu na záchode, úplne všetko je pocut
Aj u nás prišla anonymná sťažnosť na správu bytov, aj sa to riešilo na schôdzi, že to nieje v ich kompetencii riešiť a ozvala sa najstaršia pani z bytovky! Krútila hlavou a vraví, och joj každý zabudol ze mal deti, že to tu behalo, zjapalo po chodbách! Deti odrastli a keď príde niekto novy s malými deťmi, už je zle, lebo každý už chce mať pokoj! U nás je 31 bytov a len v troch sú mladé rodiny s deťmi, zvyšok dôchodcovia

inull5
22. júl 2022

@lenka2710 zaklopala by som jej naspäť.. A keby prišla za mnou tak by aj odišla..byvam síce v dome ale, ale aby som davala kvôli susede cez deň pozor aby decká pomaly nechodili. No isto. Deti nič zlé nerobia, pani si asi nevšimla, ze býva v byte,kde to proste počuť.

svetlonos
22. júl 2022

@lenka2710 Je to arogancia spojena s debilizmom a proti tomu miet bylinky. Ja som tiez bola raz ci dvakrat hore u susedov v byvalej bytovke. Tak hrozne tam deti plakali vecer. Bola som sa spytat ci sa nieco nestalo, lebo ze to znie akoby ich bili. Inak pani mila a deti ok celkom.
Maly asi 8-9 neposluchal, zobrala mu mobil a on spustil taky plac. Na toho sa pol sidliska stazovalo aky hrozny je. Ale k nasmu malemu sa vzdy choval pekne. Mne to bolo luto a povedala som mu ze im verim ale druhy nemusia. Normalne sme sa porozpravali a bolo. Hucali stale ale su to deti no Boze.

nenne9
22. júl 2022

@lenka2710 zavolaj mestsku policiu ze ta neustale obtazuje suseda, vybuchuje,chodi k vam atd....radim ti z vlastnej skusenosti, zazila som