Negatívna skúsenosť s lacnejšou izoláciou: Poučenie z rekonštrukcie
Ahojte, chcem pridať našu negatívnu skúsenosť s rekonštrukciou bytu, možno to niekomu pomôže pri rozhodovaní. Keď sme menili staré parkety za vinylovú podlahu v celom byte, majstri nám hovorili, nech kúpime drahšiu podložku kvôli odhlučneniu (kročajovú izoláciu). My sme si samozrejme mysleli, že z nás chcú len vytiahnuť peniaze, veď podlaha ako podlaha a kúpili sme tú najlacnejšiu penovú z hobbymarketu. Výsledok? Bývame tu pol roka a suseda pod nami nám chodí búchať na dvere skoro každý deň, že počuje každý jeden náš krok, keď deti prebehnú, tak vraj jej v linke hrkajú poháre. Už sme z toho na nervy, vzťahy so susedmi na bode mrazu a to podotýkam, že nebeháme v topánkach. Keby sme vtedy dali o 150 eur viac za poriadnu izoláciu, mali by sme svätý pokoj. Teraz už s tým neurobíme nič, jedine všetko vytrhať.
@anonym_autor sú ľudia, ktorí si nájdu vždy nejaký dôvod, prečo sa prísť hádať. Náš sused musí mať pocit, že nad ním máme snáď ZOO, nikdy neprišiel so sťažnosťou na hluk a ešte keď ho vonku deti otravujú (keď je v garáži), tak je na nich vždy úplne milý a poukazuje im kadečo. A podložku tu máme tiež najlacnejšiu - už sme tak byt kúpili.
@anonym_autor my zas máme suseda debila čo už rok každý deň od 7 rána vrtá, zbíja, rekonštruuje jak jeblý. Neviem čo toľko furt robí, ale dala by som všetko za dupotanie detí, namiesto toho mám zbíjačku, ešte aj teraz keď to píšem
Tentoraz nedávajte na susedov, naozaj je potrebné nešetriť kde netreba. Ja by som to asi prerobila, takto budete všetci v strese.
@anonym_autor a ty si nikdy nikde predtym necitala, ako sa ludia stazuju po prerabkach ze je vsetko, ale ze uplne vsetko pocut? 🤦♀️ Ak ju nemate prilepenu, tak sa podlaha da pekne vybrat, a podlozku doplnit, inak vas budu vsetci (a nie len sused pod vami, ale aj sikmo) za chvilu nenavidiet.
@anonym_autor my zas máme suseda debila čo už rok každý deň od 7 rána vrtá, zbíja, rekonštruuje jak jeblý. Neviem čo toľko furt robí, ale dala by som všetko za dupotanie detí, namiesto toho mám zbíjačku, ešte aj teraz keď to píšem
@anonym_bf0bac mozno tiez chcel usetrit kde sa nema, a tak preraba niektore veci dokola 🤣 Ja viem, nie je to vtipne 🫣
@anonym_autor vies co, posla mna to nie je take strasne, ten rozdiel. My sme sice davali v dome pod plavacku taku drahsiu, ale to kvoli podlahovemu kureniu. To je teda dom. To je ine.
Ale v byte sme davali uplne to najlacnejsie, co vtedy bolo, nemali sme nic nazvys, podlaha v tom case stala okolo 6-8 eur za m2 a dali sme uplne obycajnu podlozku. A susedia sa nestazovali, mali sme 3 a neskor 4 deti. Normalne sa hrali, mali sme sice aj koberec, ale len v strede obyvacky kusovy a v detskej tiez taky maly. Nebehali na odrazadlach, nic take, ale nejak extra som ich neupozornovala, aby "nebehali". Niektorym ludom by vadilo vsetko a vzdy. A predtym tam kto byval, mali deti? ci Vy a mali ste koberce na tych parketach? Ci ako? Lebo tie parkety, ak vrzgali, ako stare zvyknu, to je tiez "lahoda". Nechapem, ze by to az taky rozdiel mal byt...🙄
Tomu sa len povie netolerantný sused a taký sa nájde snáď v každom vchode. Aj my sme jedného vyfasovali, no našťastie býva nižšie pod nami, no susedia s ním majú doslova kríž. My naopak máme psíka, aj si posteka a nikto sa nesťažuje. Nad nami zasa býva suseda,ktorá tak kričí, že sa nám otriasa byt, no nesťažujeme sa. Všetko je o tolerancii a treba si uvedomiť, že bývanie v paneláku je už raz také....100 ľudí nakope....

Uz len kupit tichoslapky.