Bývanie v byte a susedia
Baby idem si k vam po radu, alebo sa len vypísať, alebo ja neviem co vlastne od toho čakám! Ide o to, že bývame v byte už 7 rokov a celých 7 rokov mame problémy so spodnou susedou a čim ďalej tým viac to graduje! Mame 2 deti - 7 ročnú a 2rocneho! Každý kto má deti, vie co dokážu a ze proste nebudú celý deň sedieť! Ide o to, že suseda pri každom prebehnuti alebo hocakom hluku vyklopava a ja už som z toho úplne s nervami v p.deli! Nič ide nerobím, len vrieskam po deťoch, až sú ticho, nedupu, nekricia, nebehaju! Už mi to dnes tak ľúto prišlo, že proste nič zlé nerobia, len sú proste deti!
Už sme s mužom začali aj prerábať, nové podlahy robiť, že bude lepšie, lebo predchádzajúci majiteľ to docela odflakol, kúpili sme tie najdrahšie podlahy, prisam vačku, najlepšie čo je teraz na trhu, že teda aj tými podlahami to bude, no prd! V obyvke mame ešte koberec a 1cm podložku z tých penový h puzzle a ešte aj tam keď sa hrajú, tak trieska! Staršia dcérka mi už povedala, že nič iné nerobím, len po nich zjapem, ale ja už proste viem, že keď prebehnú alebo malý náhodou zadupe, že bude zasa vyklopkavat! A to sme ešte väčšinu času teraz preč, ved chodím už do toho bytu len jest a spat pomaly a ešte aj tak je zle! Už normálne s odporom odomykam dvere! Chcem len vedieť, či to len my také mame, alebo aj niekto iný v takej situácii, čo robiť??
@gabriela2952 inak ani v dome nie je niekedy kľud, keď sa začnú všetke psy z ulice "rozprávať" 😁
@dievcacitajucelist cez deň cirkulárky a kosačky, v noci psy 😀 ale ja som happy... a zabudla som na ranné kohúty 😀
@spadnutaslivka jedného komunikatívneho psa a aj kohúta mame aj my 😁 ale to patrí jednoducho k tomu 😊
@spadnutaslivka u nas aj susedove papagaje, skriekaju pri vychode slnka.
@dievcacitajucelist ja si neviem predstaviť úplné ticho. Keby som chcela ticho, presťahovala by som sa niekam na samotu. Ja zbožňujem ten vidiecky ruch. Pripomína mi to, že ešte nie je všetko s ľudstvom stratené a že ešte stále existujú ľudia, ktorí si pomôžu pri vykopávaní zemiakov, že ešte stále sa dá zájsť k susede pre vajíčko do koláča alebo pre trochu cukru, alebo ju len tak zavolať poklábosiť pri turkovi.
Niektorí susedia sú extrém aj na jednej aj na druhej strane, ja som mala šťastie na susedov s deťmi, ktorí od rána 7 do večera 21.nonstop behali, trieskali sa o zem, hádzali veci o zem, hučali po sebe, prismavacku oni snáď ani cez deň spat nechodili, ako sto čertov boli. Bolo to na prášky, som sa tešila, keď som v práci a neznášala víkendy, potom som sa chvalabohu odsťahovala a odvtedy mám svätý pokoj. Takže chápem obe strany, tvoje deti to nerobia nonstop, no teta je očividne už dosť stará a nezvláda to, tak robí problemy
Mam jeden byt, ktory prenajimam a spodna suseda je rovnaka hysterka - ona ma tu drzost, ze mi o polnoci volala, ze najomnici sa sprchuju…..alebo raz ze chodia v topankach po byte - zrejme opatky klopkali……raz o jednej v nocI,ze pozeraju telku..…vzdy som jej poradila, aby volala policiu…..a samozrejme som jemne poziadala najomnikov, aby dodrziavali nocny klud, ale mne tento teror pripada ako obmedzovanie osobnej slobody…ved nic nezvykle nerobili…...nenechajte sa terorizovat neurotickou osobou, normalne deti su hlucne, pozor aby neboli zakriknute a ustrasene, drzim palce
@spadnutaslivka Presne a inak aj na tej samote máš "hluk" lesa, prirody...človek musí byť aspoň trochu tolerantný voči iným ľuďom, zvukom inak by sa ťažko žilo...
Susedu by som uz zrusila. na koberci, penovych položkách nemozu robit taky hluk aby vybuchovala. Ja si pamatam ze u otca sme jedli v obyvacke lebo v momente ako niekto sadol za stol (a to neskripali stolicky) proste v kuchyni bol zivot, zjapala spodna suseda na schodoch. Ja si myslim zr je to priam porucha dusevna tych ludi. Byvala som v bytr, zvykli sme si v pohode na sem tam paety u susedov, hovory suseda za stenou, schody, výťah. Nechodili sme nikoho vybuchovat. Cize ak je niekto takyto nervny, stuplne do usi nech si da a najde si iny konicek ako obťažovať susedov.
@dievcacitajucelist presne, sme skoro na samote a zvykala som si teda po príchode z mesta dlho na "zvuky" prírody
@lenka2710 ak ste toho tolko spravili vykaslat sa na susedu..aj ste sa jej pytali co ma za problem? Ja nie som konfliktna,ale toto uz je sikana.poslala by som muza sa s nou slusne porozpravat.ak nezaberie vykaslala by som sa nanu a nech sa deti hraju normalne..pripadne jej ukazat,co dokazu :D moj sa s tatrovkou prehanal,uvidi potom susedka co je hluk :D
@lenka2710 neviem ti poradiť, ale zažili sme to isté. Absurdné na tom bolo, že sme boli s vtedy ešte priateľom bez detí, celé dni v práci, víkendy prevažne u rodičov a nášmu, asi 35 ročnému, susedovi pod nami vadilo úplne všetko, že chodíme na wc, že varíme, pozeráme telku, všetko. Návštevy minimálne, a ak aj náhodou nejaká prišla (bez detí), ja celý čas nervózna, nech sa náhodou niekto hlasnejšie nezasmeje.. úplne psycho.. a nestačilo proste neotvoriť, trieskal na dvere, agresívny bol, vyvolával majiteľom bytu, úplný psychopat, ja som sa ho bála ☹️ my sme sa nakoniec odsťahovali do domu a teda poviem ti, že aj 5 rokov odvtedy, keď mi napr. náhodou niečo spadne, na moment stŕpnem.. jediné zadosťučinenie bolo, že po nás sa do toho bytu nasťahovali študenti, ktorí asi nechodili spať o ôsmej.. 🤭 😁
@lenka2710 nabudúce keď bude trieskat o radiátor daj deťom do rúk varešky a pekne jej všetci odpovedajte treskom. Zakaždým.
Pozri s rozumným susedom sa dohodnete, ale s toto šibnutou nervóznou starenou nikdy. Čím viac ustúpite tým bude horšie a bude vás viac a viac sikanovat. Tam nieje iná cesta ako jej prestať ustupovať. Nočný kľud je od 22.00 do 6.00 dovidenia!
Mam kamošku tiež sa nasťahovala s malými deťmi do bytu po jednom známom. Mala 3 poschodová bytovka plná dôchodcov, najvyššie poschodie. Chalan sa koli susedom odsťahoval a byt prenajal, celej grupe dôchodcov velil "domovnik", mrzutý starý ded ktorému vadilo všetko, že ma návštevy a vo vchode sú potom cudzí ľudia, že príliš často chodí po schodoch, že búcha dvermi, nebodaj ked si pustil hudbu už vyklopkaval.... Pritom tam chalan býval sám a v byte ani moc nebol. No a potom tam prišla bývať kamarátka, 2 divoky chalani, ona ešte na materskej, cele dni doma, práčka išla stále, vysávač, TV, kamoška čistý extrovert takže samé návštevy. Jasne ze po pár dňoch už ju šiel sused riesit ale nepochodil, mali zopár hádok, aj policajtov volal ale nepomohol si, ešte aj policajti ho vysmiali ze to su klasické zvuky domácnosti počas dňa. Ona sa s ním moc nepaprala, slušnosť bokom doslova na neho nahukala.... A dedko to proste vzdal
Na každé jej zabuchanie by som extrémne odbuchala zakazdym. A neotvárala jej dvere, ak ťa odchyti na schodoch, povedz jej, že si jej niečo hodila do schránky (štuple) a že keď ešte raz zabucha tak budes extrémne trieskať celý deň, že potom až zažije čo je hlučný sused.. nech sa odsťahuje na samotu k lesu, ako koniec, toto je šikana už od nej.
...sama pises ze maly dupe a krici ked nie je po jeho..pod vami bývať musí byť naozaj pôžitok. Je mi naozaj ľúto ľudí, ktorí z nejakého dôvodu musia bývať v paneláku. Kolegyňa s 3 deťmi kúpila byt na prízemí, aby nerušili. Elementárna Kinderstube.
@lenka2710 tvoja suseda je pravdepodobne labilná a žiaľ takých ľudí je čím ďalej tým viac. V činžiakoch je to vždy náročné... Jej vadia zvuky tvojich detí a tebe zvuky jej vyklopávania. Ak nepomôže rozhovor s ňou, tak jediné čo s tým vieš ty spraviť, že hoci ona nezačne ignorovať zvuky tvojich detí, môžeš ty začať ignorovať zvuky jej vyklopávania a povedať si sama pre seba : veď to je len dieťa zo spodu, ktoré sa potrebuje hrať. 🙂 Držím palce.
Pozerám že hneď prvá navrhovaná téma pod touto tvojou je tiež tvoja cca spred roka. Už vtedy ti hovorili aby si ju upratala, namiesto toho stále doma ziapeš po deťoch nech sú ticho. Tu je každá rada asi zbytočná.
@lesana25 pozrela som sa a fakt.
To ešte stále neupratala tu neuroticku opicu ?!
Bežné správanie detí, nič extrémne , ani nočný kľud nerušia, tak by som na starú nahucala až by zabudla ako sa volá a kde býva. Muž by jej veľmi tvrdo dohovoriť.
Som veeeelmi tolerantná, ústretová, chápavá, ale toto by si zlizla. Povedala by som jej že predávame byt 10 clennej rómskej rodine, pozvala kamošky a veeeela detí, urobila diskotéku a just 3x za týždeň.
@lenka2710 preto stale bucha lebo jej vzdy ustupis a naziapes na decká, šak aj to musi pocut. Nabuduce ked zabucha, zabuchaj aj ty a buchajte si cely den. Ked sa pride stazovat ,tak sa postazuj ako ti vadi to jej búchanie tak jej buchas naspäť aby prestala 🙂 a tvoje deti nech su detmi, chudatka, vo svojom domove nic nemozu...
Nevrieskaj po detoch, susede treskni s dverami pred nosom. Do radiatora by som si netrieskala, este zacne tiect a budes mat škodu kvoli susede…pokial nie je 22:00 tak ti suseda moze vies co. Samozrejme vramci normy a unosnosti… pokial tvoje deti nejdu zburat svojim dupotom strop a susede nepada omietka z neho na hlavu…. Neriesila by som a ani nijako nereagovala. Pripadne povedz, ze sa budes stazovat na jej obrazovanie a sekirovanie a vybavene.
@lenka2710 u nas bola uz aj socialna pracovnicka. Ako vsetko co chcel od nas sused sme splnili, mame peny a koberce a vacsinou sme von. Ale ja nezarucim, ze malemu idu zubky a nebude plakat alebo, ze mu nedajboze spadne na zem hracka.. ma rok a pol a ano v kuse po nom kricim, prosim.. chuda podla mna ani nerozumie preco ma sediet len na riti. Tiez muz bol nakricat, ze maly spi uz o pol 8 a stava o 7, tak nech neotravuje uz. Dcera ma 2 mesiace a zo zaciatku este vela plakala aj v noci. Nesedelo jej moje mlieko, museli sme prejst na um a ta adaptacia trvala asi 3 tyzdne. A raz telefonat z uradu, ze pridu lebo dali podnet za zanedbanie a tyranie deti. Pani bola doslova hnusna a kutrala mi vsetko aj susedov sa bola pytat na nas. Chvalabohu, ze nas pozna cely blok pomaly, ze nas syn ich stale zabavi a odmeni usmevom. Samozrejme nenasla nic a tak zdurena odisla .. a som zvedava, ze co si nabuduce sused vymysli
@lenka2710 jezis ja by som pani susede odporucila sa odstahovat do domova dochodcov, tam ju deti rusit nebudu. Akoze vdaka bohu za nasich susedov. Maly prvy rok plakal 20 hodin denne, odvtedy je stale ako z divych vajec, skace z gauca beha, hra fotbal, trieska s autickami. Ked sa ich pytam ci to nie je uz cez, tak mi vzdy hovoria ze to vobec nemam riesit, ze byvame viac ako pol dna mimo domu a su to deti, ze to je proste normalne.
Áno, písala som tu už! Ale ono to je tak, ako keby mala aj ona nejaké etapy alebo co! Proste decka robia každý deň to isté, v rovnaký čas chodievame von, potom sa najedia a malý ide spať! A to je napríklad ze tri mesiace úplný kľud, nič a potom zasa týždne co búcha aj niekoľko krát za deň 🤷♀️
Ale včera mi kamoška písala, že sa hrali u nás pred bytovkou a bolo tam ešte dosť aj iných detí a tiež že na nich zjapala z balkóna, že nech sú už ticho, ona nemôže mať ani okná otvorené! Takže skôr je to tak ze jej vadí úplne všetko a všetci, len sem tam ma možno dobrú chvíľu! Ale od každej z vás si niečo zoberiem a ďakujem za vaše príspevky 😉
Ale ako to tak čítam, tak všade sa nájde niekto, komu niečo vadí! Napríklad nad nami býva tiež mama so synom, cely čas je tam relatívne kľud a keď majú návštevu, že ozaj sú hlučni, tak im zasa búcha sused nad nimi 🤷♀️
Takže ani prízemie nieje výhra a napríklad ani dom nie, pokiaľ človek natrafí na zlých susedov, tak aj bývanie v dome môže byť peklo, pokiaľ človek nejde ozaj na tie lazy bývať 😅
@aaao a ved to je to, že my sme možno reálne v tom byte 5-6 hodín denne dalo by sa povedať aktívni, inak sme vonku, alebo malý spi! Víkendy ani nepočítam, to nie sme doma vôbec! A najviac ma naštve, že prídeme v nedeľu večer po celom vikende na chalupe, malý len prebehne cez byt a ona už búcha 🤦♀️ akoze ešte sa lietať asi naučime alebo co
@lenka2710 ja by som jej asi od nervov hlasila, ze odchadzame a prichadzame. Ked by som isla s deckami von, zaklopala by som jej, a povedala dobry den, odchadzame na vylet, uzite si ticho a odpocinte si. Ked by som prichadzala, hlasila by som, uz sme doma, pustite si telku, lebo lietat sa este len ucime🤷♀️
Ty vole, ty si neskutočná matka. 7 rokov necháš terorizovať svoje deti? Potom sa nečuduj keď z nich vyrastú rovnako uvrešťané osoby ako ich neurotická matka. A vieš čo ti prajem? Aby keď budeš stará a nevládna a deti ťa náhodou budú doopatrovať aby po tebe vrieskali rovnako ako teraz po tých chúďatkách ty. Sa spamätaj kým je čas a začni tú kravu ignorovať. Ty nevidíš, že jej tým vrieskaním len prilievaš olej do ohňa?
@lenka2710 necitala som komenty ale mam doma to iste. Nastahovali sme sa ked mal maly 1rok. Pod nami 40tnici s 10rocnou dcerou. Neustale nam vybuchavali na plafon. Pri dverach mi zvonil a ziapal. Ziapal po mne ze preco maly o 7 beha oni chcu spat. Maly presiel, buchali, hodil daco, buchali. Vysavala som, buchali. Ale ze oni sa do 3 v noci rehocu alebo ziapu po sebe, to je ok, to ja pocuvat mozem. Ale cez den ze zijeme, to je problem. Absolutne chapem ze si z toho na nervy lebo aj ja som. Tuto noc som zas nespala poriadne, lebo do 2:30 najskor po sebe ziapali a potom sa rehotali. Totalni psychopati. Alebo si hraju na husle s kludom anglicana do 23hod. Alebo presne na obed zacnu. Ked som om hovorila ze tie husle maleho budis, ze on si vo svojom byte bude robit co chce. Ked som mu povedala, ze fajn, tak aj ja, tak zacal ziapat po malom ze je pankhart zasrany a urobi nam peklo zo zivota. A aj robi. Teraz ma maly 4 roky. Vysvetlujem mu stale ze pod nami je taky ujo ktoremu vadi ked beha a dupe. Maly to uz chape a snazi sa krotit. Ale tiez som po nom len ziapala stale ked bol maly. Lebo som bola vynervovana zo susedov. To ke zacarovany kruh. Och, tak strasne ta chapem 😩 ale odkedy som si povedala, ze su to proste psychopati a s nimi sa neda bavit, neotvaram im ked buchaju na dvere a ked odbuchnu na plafon, ignorujem. Alebo to maly vybavi za mna a zadupe im uz narocky. Ciste psycho. Ale trochu som sa skludnila a teda uz asi rok na maleho absolutne nekricim kvoli tomu. S kludom upozornim ze nepaci sa mi ked dupe lebo ten ujo s tetou pod nami a mamina je potom smutna ked buchaju z dola a on prestane aj sam. Lebo vie co to so mnou robilo ked som stale po nom ziapala. Mne je luto len tej ich dcery, ked sme sa sem prestahovali, stale sa k malemu prihovarala, chcela sa s nim hrat. Teraz? Tak je nasiaknuta tej zlosti k nam, ze mi zabuchne vchodove dvere pred ksichtom, vyplazuje mi jazyk a rehoce sa ked sa stretneme vonku nahodne, ide okolo a krici na maleho s tym ze ked sa otoci, vyplazi mu jazyk a rozuteka sa prec. Ma 12-13rokov. Co z nej vyrastie? Grcat sa mi z toho chce
@lenka2710
A keď už iné nie,keď nie po dobrom,tak by určite pomohlo aj také susedské po papuli. Nie veľa,aby tam nebolo ublíženie na zdraví,len tak na výstrahu. Vtedy keď aj zavolajú policajtov sa samozrejme priznám a za to je 10€ pokuta za priestupok voči občianskemu spolunažívaniu.(mám vlastnú skúsenosť). A za tých 10€ to myslím že stojí,hlavne potom tie pohľady 🤣
@lenka2710 my sme si v panelaku 5 rokov super nazivali aj s detmi...pod nami suseda-kamoska, ktora ma vysmiala ked som sa jej povedala, nech mi klopne keby bol velky hluk od deti... velmi casto bola prec a samozrejme po 8 vecer uz bol klud...ani v najhorsom sne mi nenapadlo, ze sa moze odstahovat k frajerovi a byt nechat svojmu arogantnemu synacikovi, ktory roky zil v inom meste.. kazdu noc zurka do tretej, hucali ako paviany, ale ked deti co len prebehnu, zajacia, uz trieska ako besny.. je mlady, sedi doma na vajciach a nic nerobi... tiez nemozem deti priviazat, zvlast ked von padaju sekery a nemame kam ist...a vecer mu nabehnu kamosi a rucia do noci -ale to uz je prenho asi ok.. chvilku pracoval, bol klud ale uz zase si doma vala gule..

Myslím, že nie vy a vase deti obťažujete susedu ale skôr ona vás.
Pokiaľ nerusite nočný kľud a vase deti nedupu od rána do večera tak by som sa na ňu z vysoka vykaslala 😊
Co jej vadí smiech deti?? 😁 Ľudia ktorý si kúpia byt musia bohužiaľ počítať s tým ze tam nebudú mať také ticho ako v dome 😊