icon

Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela

symoneta
2. jún 2016

Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.

charlie1980
4. jún 2016

@mojkamojka Teraz sa uz nemusime bat 😀 Mame tu superplodnych emigrantov, ktori budu na nas chudakov Europanov robit 😄 Svet je preludneny. Len v ekonomicky slabych krajinach na ekonomiku nemyslia, ved aj tak nemaju o Co prist a ani Co ziskat. Tak Co by nemali aj 10deti ? Teraz nam ich posunuli do Eiropy. Tolko podpora plodnosti 😀

emilia25
4. jún 2016

@charlie1980 pozri sa ja som sa na tuto temu bavila s mojich gyndosom je to stary odbornik on to vidi najlepsie ze za nim chodia zeny 30 a viac rocne ze maju problem.takze aj u mna som ten rozdiel videla prvorodeneho som porodila ako 23 rocma pocas tehu ziaden problem a tehu na prvy sup.pri 4 uz ako 30rocna tak tam sa uz na mna lepilo skoro vsetky infekcie a zapaly ake mohli mocove cesty som vzdy mala v poriadku a zapal tolko antibiotik som pocas tohoto posledneho tehu pojedla ze to za cely moj zivot som ich tolko nemala.seklo ma tak v krizoch ze som sa citila jak sto rocna babka.a to ani nehovorim ze vsetky 3 deti na prvy prvucicky sup a pri 4 rok snazenia a nic.takze stale si myslim ze ten vek v plodnosti hra obrovsku hlavnu rolu.

terezka1947
4. jún 2016

@emilia25 tiez sa pripajam...sice prveho syn som mala v 31r a da sa povedta,ze ako tak tehu ok,ale posl.mesiac problemy s tlakom,atd,atd....preeklampsia...no a druhe tehu od zaciatku problemy
a co tak mam kamosky,tiez to vidim,ze vek nie je " iba cislo"...takze,keby som mal aza seba hovorit a najma,poznala som manzela skor 😀 😀 😀 rodim hned,co najskor...lebo na dieta nikdy nebude najvhodnejsia doba,ale radsej to mat tazsie s dietatom ako sa trapit s dietatom a mat vsetko materialne

charlie1980
4. jún 2016

@emilia25 Ano, vek je jednym z faktorov. Ja som mala prve v 33r na 1.sup a v 35r na 6.cyklus. Lenze ja uz k mladej generacii nepatrim. Obidve tehotenstva uplne bezproblemove. Dnes maju hlavne mladi ludia Problem. Smernice WHO uz upravovali, znizovali normy, pretoze chlapi maju desne spermiogramy. Kedysi bola neplodnost vacsinou vyhradne zalezitostou zeny. Dnes su chlapi neplodni 50:50. vsetko Co konzumujeme, dychame, sposob zivota nici nase ludstvo. Jasne, ze v 35r to uz nejde ako v 25 (za predpokladu, ze par je zdravy), no hlavnym dovodom, Preco ludia chodia do centier, je zdrav.stav a nie odkladanie materstva

terezka1947
4. jún 2016

@charlie1980 u nas nebol problem otehotniet,ale problem normlane donosit....
bohuzial,vela robi zivotne prostredie a su veci,kt.neovplyvnime....
na,nastatsie....mame to najcenejsie,drobcov nasich

emilia25
4. jún 2016

@terezka1947 ja som muza spoznala par mesiacov po skole 2 a pol roka sme spolu zili.ked som mala pracu a istu matersku sme si povedali ideme na to isla na kontrolu ci som v poriadku.pocas tehu sme mali svadbu v 6 mesiaci vsetko sme to mali takto naplanovane.v utorok to bolo 8 rok co sme manzelia.nam dokonca vysiel aj pocet deti 4.a dokonca konecne aj dievcatko po 3 chalanov.moj muz mal 30rokov ked sme sa spoznali a malu splodil v 40tke.

terezka1947
4. jún 2016

@emilia25 my sme sa s muzom zoznamili pred mojou 30tkou,no a po roku svadba a teraz bude 5r.,skoda,ze sme sa nespoznali skor 😀
ale aj tak som rada..sice by som este tak tuzila po tretom dietatku,ale svokor ochorel a starat sa budem musiet ja...takze uz naozaj tretie asi nezvladnem....ale kto vie....vselico sa este moze stat.

emilia25
4. jún 2016

@terezka1947 mi sme mali v plane rozdiel 3 roky no len ked sme uz videli ze prvy druhy je uz sebestacnejsi tak sme sli do dalsieho len 3 a 4ta tam je rozdiel 3 roky aj niekolko mesiacov a tych niekolko mesiacov som musela byt na pn aj ked som s nim bola na predlzenej platenej r d.mne to v praci proste neuznali a kedze ju mam v cr a zijem v sr riesili sme to takto.

andrejta
4. jún 2016

@charlie1980 nerozumiem preco by jej sice len proformamal poziciavat peniaze... Nemalo by to byt opacne, ci?

charlie1980
4. jún 2016

@andrejta Pretoze teoreticky nehnutelnost by bola v katastri zapisana na jeho meno 1/1 a len on by s nou mohol nakladat. Samozrejme on s jej investovanym kapitalom. Preto by proformalne pozical on jej....aby bol on jej "dlznikom" Chapeme sa ?

charlie1980
4. jún 2016

Co ? Ona jemu, on jej ....? Komu Co ? Uz sa stracam 😄 *ona jemu. Co sa tu hrame o slovicka? Ved podstatu si porozumela.
@andrejta

googlinqa
4. jún 2016

To je nevyhoda manzelstva, ty zarabas teraz viac...potom sa budes starat o deti, o muza, vsetko cely dom 😀 a ak sa nahodou vyskytnu problemy a pojdete od seba prec budes dokladovat? Jaaaj, no, poviem ti to tak, ak je to len jeho, nech si to aj on sam rekonstruuje a hotovo, v takom dome by som sa nikdy necitila ako vo svojom... Alebo kup od neho polovicu a hotovo ak na to mas a on s tym suhlasi hmm

emilia25
4. jún 2016

A pisala sem aspon raz zakladatelka som si nejak nevsimla.

guinevre
4. jún 2016

@emilia25 Nechapem, ci je to problem, ze si idem robit deti po tridsiatke ked uz mam pracovne a financne zazemie, dom? Mam robit deti v dvadsiatke kvoli statu??

charlie1980
4. jún 2016

@guinevre Tazko sa nam to chape, pretoze kazdy mame latku nastavenu inak.....niekoho robi stastnym plny dom deti, bez ohladu na ich zabezpecenie, niekto ani za pana vzdat sa kariery "na ukor deti", niekto chce vsetko alebo nic, niekto je spokojny aj ked bude 10r na materskej. Pohlady ludi sa tak strasne lisia, priority, naroky na tomto svete. My nepochopime ich a oni nepochopia nas. Kazdopadne, hlavna je spokojnost. Deti, ludi okolo nas. Niekto nebude spokojny ani so zamkom a iny je vdacny aj za zdrave deti....ja chcem vsetko 😀 Alebo nic 😀

guinevre
4. jún 2016

@charlie1980 Samozrejme, kazdy si vybera podla seba a svojich priorit, ale potom nech sa nestazuje. Kazdopadne, majetok ktory partner zdedil zakladatelke nepatri a povazovala by som za drzost keby moj partner takto silou mocou trval na tom aby som nanho prepisala polovicu majetku ktory som zdedila od rodicov.

emilia25
4. jún 2016

@guinevre to je kazdeho osobna vec.nech si rodia aj v 50 ked sa na to citia.ja som chcela v tom najplodnejsom obdobi a teraz mozem ist aj do prechodu a vobec by mi to nevadilo ze v 30.moj vytuzeny pocet je naplneny a potom mozem dalsich 35rokov pracovat bez toho aby sa zametnavatel bal ze pojdem na dalsiu matersku co pri takych co maju jedno je velke riziko.

terezka1947
4. jún 2016

@guinevre vidis a moj svagor toto chce=nuti manzelovu sestru,aby zatial zijuci otec prepisal cely dom aj na neho,inak sa odstahuje a neurobi na dome nic=teda,vlastne sa uz aj odstahoval
a teraz mi napadlo...fakt,ze dedene nic nedostane
no a svagrina je tak zmanipulovana,ze sama povedala,ze co dostane jej manzel,ked sa rozvedu?????no...to moze normalna zena povedat?????

mojkamojka
4. jún 2016

@terezka1947 co dostane manzel ked sa rozvedu? To co do toho vrazil. Teda hov.o 😀

charlie1980
4. jún 2016

@emilia25 Kazda minca ma 2 strany. Keby som bola zamestnavatelom, obavala by som sa skor toho, ze vecne by niektore z deti bolo chore a ty tym padom absentovala v praci. Zalezi aj od toho, ako vysoko je tvoja latka nastavena. Neviem si predstavit niekoho na pozicii vo veducom postaveni, kto ma doma 4 deti, kedze pri takomto druhu prace by sa mal maximalne sustredovat na pracu. Aspon ja by som ako zamestnavatel volila najlepsie bezdetneho/nu.

guinevre
4. jún 2016

@emilia25 Presne tak, je to kazdeho osobna vec, takze tuto temu uz vytahovat nemusis.

sendy1977
4. jún 2016

@maminuska čisto teoretický, ak napíšem nehnuteľnosť iba na syna, dá sa nejako ošetriť aby on v čase najväčšej zamilovanosti nenapísal 1/2 nehnuteľnosti na manželku.

emilia25
4. jún 2016

@charlie1980 no tak v tomto pripade netreba mat deti vobec lebo zacimat karieru a potom mat 3 rocnu ci karieristky rocnu pauzu tak zacina opet v nizssej pozicii.mne bolo povedane ze keby sa chcem vratit spet do prace vsetko by som musela absolvovat ako novy zamestnanec dokonca aj doktorov.tak ze by tu karieru museli budovat opet ale tu uz by boli tiez rizikove ako si pisala.takze najlepsie deti nemat.

guinevre
4. jún 2016

@emilia25 Vela do toho vidis. Alebo tam bude rozdiel medzi kariera a praca, mozno si myslela na pracu. Seriozny zamestnavatel neriesi kolko mas deti, ci mas, a ci chces mat. Nas sef ma 4 deti, moja nadriadena nema vobec rodinu, ma 45 rokov. V time mame matky s niekolkomesacnymi, rocnymi miminkami, ziadny problem, nakolko mozeme robit aj z domu, jedna konkretne si upravila aj pracovne hodiny na 12-20h, takze stiha vsetko. Mne teraz dali zmluvu na dobu neurcitu a vedia, ze mi je uz najvyssi cas otehotniet, a ze to za 3-4 mesiace skusime, aj tak ma zobrali, ale ja neplanujem sediet potom doma 3 roky, mozno aj to tusia, takze su aj kompromisni zamestnavatelia.

A nie, u nas nezacinas na nizsej pozicii, ak si bola na materskej.

charlie1980
4. jún 2016

@emilia25 Pravdupovediac, vymozenost zostavat doma s detmi 3r poznam iba na Slovensku 😀 Vies kedy som ja nastupila do roboty po porode ? Po 3 mesiacoch. A vies Preco ? Pretoze v state, v ktorom som rodila, bola materska 3 mesiace. Netvrdim, ze 3 mesiace materska je v poriadku, Ale snad 3r byt doma s dietatom je teda tiez na zamyslenie. Samozrejme, ak je par zabezpeceny, nech zena zostane aj cely zivot s detmi doma....Ale Co neuznavam, su 3r retazove materske, pri 4 detoch je to minimalne 12r. A preto, pretoze je system nastaveny tak, ze zena ostava doma, lebo vsak moze, to z nich potom robi zeny, ktore tu vyplakavaju, ze nevedia, Co dalej, lebo su zavisle od muza atd atd..mimochodom....ta materska tri mesiace....mala som na vyber: Bud nastupim alebo vypoved😉 Na SK je ludom vsetko jedno: ved dako bolo, dako bude.

emilia25
4. jún 2016

@guinevre takych zamestnavatelov je ozaj malicko.clovek pomaly musi mat stastie natrafit na takych.a povecsine kazdy ma zmluvu na dobu uricitu uz len zmienka ze sa zena chysta otehotniet uz jej tu zmluvu nepredlzia.ja mam na neurcito a aj tak by som musela vsetko ako novy zaucat lebo mam dlhu pausu.

emilia25
4. jún 2016

@charlie1980 vies co urobili v cr matkam aby ich dostali skor do prace urobili balik penazi ktory si mozu lubovolne rozlozit.ked to clovek prepocital tak zistil ze kazdu mamicku odrbali o 1000cz ale par mesiacov mala o dalsich 1000cz viac rodicaku.takto donutili ist mamicky skor do prace.

charlie1980
4. jún 2016

@emilia25 Deti mame zivit my v prvom rade, nie stat. To si treba uvedomit. Spoliehat sa na seba, pocitat. To je zaklad. Volba mat deti je nasa volba. V prvom rade.

emilia25
4. jún 2016

@charlie1980 to je pravda.aj tak to je a bude.cele detstvo az do dospelosti sa rodicia staraju financne a aj v dospelosti pomahat.tie 3 roky co je zena doma a dostava od statu to x nasobne vrati.

maciatkolulu
4. jún 2016

@emilia25 ano, ale ta matka nemusi byt doma tri roky, nikto ju nenuti a moze ist do prace, dokonca dostane statny prispevok a to aj na sukromne jasle, co podla mna v zahrnici nefunguje, takze stazovat sa velmi nemozeme, pretoze sme jedna z mala krajin, ked matka moze byt doma tri roky a ma to este aj platene. Ked jej to nestaci, tak hold do prace, lebo podla mna take dvojrocne dieta uz nie je az taky problem zaclenit do kolektivu, ja som bola od roka, ak nie od pol a nevadi, vtedy nemali matky taku matersku ako teraz, ked sa chce niekto stazovat na financie, tak hold sup doprace, ten kto ma moznost a peniazky stacia, tak nech ostane doma aj cely zivot.