icon

Bývanie v dome s ex a nový vzťah

19. mar 2023

Ahojte,

ako by ste riešili situáciu keď priateľ býva so svojou ex v dome, ktorý spolu vlastnia? Jeho bývalá nemá problém. Odišla by, pokiaľ ju chlap vyplatí a dá jej 1/2 z ceny domu - 180 tisíc. V novembri ako živnostník žiadal hypotéku a nedali mu ju. Teraz podal daňové priznanie a znova hypotéka zamietnutá. Keďže ide novo postavený dom, ktorý pred necelým rokom skolaudovali, o predaji nechcú ani len počuť, keďže by museli platiť vysokú daň, lebo od kolaudácie neuplynulo 5 rokov.

Spomínal, že 8000€ ročne by vedel ušetriť. Platy sa stále zvyšujú a ak klesnú úroky na hypotéke tak možno budúci rok by mu ju dali. Čakali by ste na takého chlapa?

Strana
z2
akiana
19. mar 2023

@zorkahorka Lebo mozno az tak velmi od seba ist nechcu. Pri cenach nehnutelnosti dnes by predajom krasne zarobili. Lenze jemu vyhovuje mat fulltime vypovoc v dome a zaroven novu a neokukanu babu v posteli, len autorke to nikto nepovie. Ini chlapi toto riesia v manzelstve milenkami, on to zoficialnil tak, ze “nepredame dom lebo je novy”. To autorka uvadza ako dovod, preco ho nechcu predat a rozdelit sa.

modrykonik33
20. mar 2023

@akiana ani ja by som nepredala nový dom, v ktorom som sa niekoľko rokov namakala

akiana
20. mar 2023

@modrykonik33 No dobre, a potom v nom radsej ostanes zit naveky s byvalym a jeho novou frajerkou? Ak nemas 180K na to, aby si ho vyplatila? Lebo ine riesenie velmi nevidim.

Strana
z2