Bývanie v malých bytoch s deťmi: Ako zvládať?
Vždy ma zaujímalo, ako sa rodiny dostanú do situácie, že žiju napr 3-4členná rodina v 2izbovom byte. Ale podobná situácia je 5 členná rodina v 3i byte. Vobec to nemyslím zle, len nejako v mojej bubline som ani nevedela, že je toto bežné, skor som to považovala za velmi raritnú situáciu. Bývali sme s manželom ešte ako mladí v 2i byte v nájme a už aj to mne pre nás dvoch prišlo malé. Momentálne žijeme v dome. Ja chápem, že človek chce deti, aj my sme chceli, ale počkali sme na nehnutelnost, aby to bolo komfortné a fajn, čiže som rodila až v 28r. aj ked by som dieťa rada prijala skor, ale nechceli sme kedže sme nemali vyriešené bývanie. Myslíte, že ide o rodiny, kde mali deti skoro a už sa potom horšie riešilo bývanie a tak sa nejako zasekli v malom byte? prípadne žili v nájme a s dietatom sa im horšie rieši hypo, tak sa z nájmu na určitý čas stalo semipermanentné riešenie? Ako sa vlastne človek dostane do takejto situácie?
@anonym_autor každý žije tak na čo má. Pokiaľ sú spokojní tí ľudia je to ok.
My sme tak žili kým sme stavali dom...ale dcéra státia mala izbu a mala bola s nami jej posteľ bola nacapena na našej. Bolo mi tam ťažko...veľmi ťažko.
Bolo to malé a dusilo nás to. Vďaka Bohu a manželovi a svokrovi žijeme v dome a každý má kopec plaču na život...ale len na to nemám bohužiaľ musela by som byť spokojná aj tam kde som bola.
@anonym_autor očividne riešite do čoho Vás nič.
@kristina2412 ja som sa len zamýšľala ako sa človek dostane do takej situácie. Nič neriešim. Hádam sa môžem zamýšľať nad niečim, čo som nedávno zistila. A ako citam komenty, ozaj sa tak dnes žije.
@anonym_ee5b0c Nic v zlom, ale 5 ludi sa bude proste tlacit vzdy v 2-izbaku. Chapem, ze nebola asi ina moznost, ale robit z toho nieco akoze "vsetko bolo super" je tiez od veci
@anonym_16f289 ja viem,ze tu na MK ste miektore zvyknute zit vo vilach,domoch,mozno niektore princezne tu aj na hrade byvaju. Ale ja najlepsie viem,ci sme sa tlacili alebo nie. Neubudlo z nas a takisto neubudne ani z mojich deti. Ktori spia tiez spolu v 1 izbe si predstav 🤷♀️ nepotrebujem mat 100m2,ani 200.
Tak lebo su na svete aj hlupi ludia, ktorym to moc nemysli ;)
@anonym_16f289 Ja to nemyslím ako kritiku, ale nechápem to, že žijem v nájme a urobím si dieťa a nemám vyhliadku za lepšou situáciou. To mi príde aj stresujuce aj nezodpovedné zároveň. Alebo aj keby to je ich dvojizbák, stale mi to príde málo.
@anonym_autor Nie som ten pripad, ale dokazem si predstavit, ze si dvaja slabsie zarabajuci nedokazu kupit vlastny dom a biologicke hodiny uz tikaju... Dost ludi byva natlacenych v bytoch.
@anonym_16f289 Ja to nemyslím ako kritiku, ale nechápem to, že žijem v nájme a urobím si dieťa a nemám vyhliadku za lepšou situáciou. To mi príde aj stresujuce aj nezodpovedné zároveň. Alebo aj keby to je ich dvojizbák, stale mi to príde málo.
@anonym_autor a este si pohorsia,lebo zena na rd,cize este nizsi prijem spolocny.
@anonym_16f289 ja viem,ze tu na MK ste miektore zvyknute zit vo vilach,domoch,mozno niektore princezne tu aj na hrade byvaju. Ale ja najlepsie viem,ci sme sa tlacili alebo nie. Neubudlo z nas a takisto neubudne ani z mojich deti. Ktori spia tiez spolu v 1 izbe si predstav 🤷♀️ nepotrebujem mat 100m2,ani 200.
@anonym_ee5b0c Ja netvrdim, ze z teba ubudlo, ale netvrd mi, ze ste sa 5 netlacili v 2izbaku. 2 izby budu vzdy len 2 izby. Ja som chvilu zila v 2izbaku s muzom a malym synom a bolo to ltt. Neviem, kde by som dala dalsie 2 deti.
@anonym_ee5b0c Ja netvrdim, ze z teba ubudlo, ale netvrd mi, ze ste sa 5 netlacili v 2izbaku. 2 izby budu vzdy len 2 izby. Ja som chvilu zila v 2izbaku s muzom a malym synom a bolo to ltt. Neviem, kde by som dala dalsie 2 deti.
@anonym_16f289 to ze ty si sa tlacila,nezbanena,ze sa tlacia ini. A zase,nie kazdy je tak rozmaznany. 3 sa tlacit v dvojizbaku, je tiez za mna mimo 🤷♀️

@kristina2412 ??? Vy ste to nepochopili očividne
@anonym_autor očividne riešite do čoho Vás nič.