icon

Čakáme bábo a dosť sa hádame

22. máj 2020

Ahojte, som s priateľom rok a čakáme bábätko. Milujeme sa ale v poslednej dobe sú hadky dost časté. A on väčšinou všetko pripisuje tomu ze som tehotná a viac podráždená.... Tak napríklad včera... Cez deň mal nejakú prácu ja som sa necítila dobre celý deň mi tvrdlo brucho tak som ležala rozmýšľala som aj ze skočím na pohotovosť.... Tak som nebola pri nom.. Večer ako už konečne skončil s robotou na terase, som sa rozhodla ísť poňho poňho nech sa mi trosku po venuje lenže on už bol dostatočne naliaty a sedel na terase s kamarátkou jeho sestry sám a popíjal snou tak som mu znova povedala ci ide kumne po pol hodinke prišiel za mnou stým ze ide na cigu ešte a osprchovať sa čakala dom ho dosť dlho a jeho nikde tak dom išla na terasu a on tam zas popipijal stou kamarátkou neskôr som mu to vyčítala takmi povedal vraj si mam kúpiť tabletky na hlavu a ze soom sa zmenila atď povece mi prosím vásšnázor preháňam to?? Ďakujem

zuzanka.zuzu
22. máj 2020

@nikolka1986 a čo mu má kamarátku zakázať? ty máš doma psíka či rovnocenného partnera?

@daganov myslíš si, že je to práve "odvaha"? ak vynecháme naivné ženy (isto ma miluje) alebo vypočítavé ženy (načo do roboty?), tak mne vychádza, že je to skôr hlúposť, nie odvaha

autorka - tebe "tak pripadá"? a to ste zatiaľ nemali čas sa rozprávať o financiách? lebo to nie je kalkul ujasniť si so svojím manželom financie (snáď máte poriešené, že nebudeš všetko ťahať z 200e rodičáku)
PS: VERIM, že tento chlast bol príležitostný a že "príležitostne" nepopíja pravidelne

fokuska
22. máj 2020

Nechcem ta nejak strasit, ale lepsie to len tak nebude.
Sadnite si spolu, dajte pokojny rozumny rozhovor ako dvaja dospeli ludia. Ak nebude ochotny normalne sa porozpravat a pocuvat ta - co tebe vadi, co ty citis, co ako vnimas, co si ako predstavujes, tak sa nezmeni nic a do buducna to bude podla mna len horsie.
Rovnako tak pocuvaj ty jeho, ak bude ochotny hovori. Ale naozaj uprime, nie je ty trepes hovadiny, chod sa liecit - to je uz aka ucta k buducej manzelke?
Velmi dobre by som si rozmyslela ci si takeho vezmem...

autor
22. máj 2020

@zuzanka.zuzu nebudem žiť z rodičaku tri roky som pracovala vo svajciarskuam nasetrene a predpokladám ze dostanem aj slušnú materskú...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
22. máj 2020

@fokuska ďakujem ti za jedinú normálnu radu v tomto príspevku.. Porozprávam sa sním ešte úplne v pokoji večer pri telke skúsim mu dohovoriť..

daganov
22. máj 2020

@zuzanka.zuzu mala som to slovo odvaha dať do úvodzoviek, myslela som to presne tak, ako si to napísala. Mne to už pripadá ako preteky, ktorá bude skôr tehotná. To je jedno, že ho pozná chvíľu, že nemajú vyriešené, ako budú hospodáriť, ako budú bývať, len rýchlo rýchlo otehotnieť. Je tu toho fakt more - som nezamestnaná, čakám dieťa...vyliezla som ledva zo školy, som tehotná, alebo ešte aj nevyliezla...asi bude chyba niekde v nás, rodičoch.

autor
22. máj 2020

Ináč som trosku zaskočená za útoky niektorých žien na moju osobu... Co tak sa najprv opýtať ako to je... Človek si príde po radu slušne sa opýta a ostane ešte viac nervózny som čakala viac pochopenia od žien toto je asi posledný príspevok a zruším to tu asi...

fokuska
22. máj 2020

Hlavne s nim hovor ako partnerka - rovnocenna, nie ako matka. Uvidis ako sa k tomu postavi, ci bude mat zaujem pochopit ta a najst sposob ako budete obaja spokojni, alebo aka bude jeho reakcia.
Daj potom vediet ako to dopadlo.

autor
22. máj 2020

A ešte raz píšem som finančné zabezpečená pracovala som poctivo hneď po mature a aj cez školu dokonca neviem prečo zomna robíte bezdôvodne chuderu

autor
22. máj 2020

Neprišla som sa pýtať o vás názor nato ze som tehotná v 23.! To dieťa je pre mňa najväčším darom v mojom živote a vážim si to viac ako niektoré staršie co tu pozerám a starostlivosť bude mať tú najlepšiu!

sante81
22. máj 2020

Plánujem dieťa keď nemám kde hlavu skloniť, otec dieťaťa dáva prednosť alkoholu pred ženou, kam sa vytratil zdravý rozum v dnešnej dobe? Ja ťahám už na 40, ale mala som aspoň zodpovednosť, teraz každá druhá téma bije ma, nestará sa, nemiluje má, podvádza ma, ženy ja vám nerozumiem..

sante81
22. máj 2020

@daganov súhlasím, máme rovnaké názory 👍

autor
22. máj 2020

@sapetka pýtal sa ta niekto nato co si myslíš o tom ze som tehotná? .... Ako fakt som sklamaná z týchto komentov co tu píšete po niektorý... 😀 Stoho že som tehotná sa teším viac ako niektoré staršie ženy o moje bábätko bude ukážkovo postarané...robite stoho po niektoré vedú preboha mam 23 nie 15 staré mami rodili v 16

lenuliatko84
22. máj 2020

@nikolka1986 podla mna je divne ked zenaty chlap chodi piť s druhou zenou.nie som sekera ale tiez by som toto netolerovala

zuzanka.zuzu
22. máj 2020

autorka - neurážaj sa, nikto teba alebo nedajbože tvoje rozhodnutie nechať si dieťa predsa nesúdi... len si si našla debila (aspoň podľa opisu, ktorý si tu poskytla). to, že si pracovala (a určite tvrdo, lebo vo Švajci ani nikde inde na svete nič zadarmo nedávajú) ešte neznamená, že si zjedla múdrosť sveta.

s_a
22. máj 2020

Nikto ti nič nepíše za to, ze si tehotná v 23, ale ze si si urobila dieťa s chlapom, ktorého ani nepoznáš a ešte sa čuduješ ako sa správa

zuzanka.zuzu
22. máj 2020

@nikolka1986 ja som úplne kludná, doma mám poriadok - presne práve kvôli pravidlám a nie príkazom, lebo to je sakra rozdiel... tomuto chlapovi je to jedno, ako sa cíti jeho snúbenica, môj manžel mňa rešpektuje, aj moje pocity, takže z terasy by odišiel so mnou (ani by tam nešiel, ale to je iná vec) - odišiel by nie preto, že som mu "zakázala kamarátky" ale preto lebo ma ľúbi... a je v tom rozdiel.

autor
22. máj 2020

@zuzanka.zuzu ja netvrdím ze som zjedla múdrosť sveta... Lenže polovicu komentov je tu o tom ze z čoho budem žiť ci s tých 200 e a ze som len vyšla zo školy atď nepísala som tu predsa že mám finančné problémy 😀 a jedna ne menovaná tu napísala ze no prosím dieťa čaká dieťa a druha zas že to dieťa nech vychováva ta kamarátka.. Akože chytám sa za hlavu.. Iba reagujem na tieto komenty

zuzanka.zuzu
22. máj 2020

aha ano, ten komentár, aby vychovala dieťa tá kamarátka som nepochopila ani ja, to bola asi provokácia.

môj komentár o 200e bol k tomu, či máte poriešené hospodárenie. nie preto, že by sme z teba robili chuderu. ty sama si napísala, že ti "pripadá" ako asi financovali dom... ale ono je dôležité sa o takýchto veciach rozprávať skôr než si založíš rodinu - v tvojom prípade už neskoro. takže je dôležité sa o tom rozprávať skôr, než sa vydáš. nehraj finančne nezávislú hrdinku pred niekým, s kým plánuješ byť po zvyšok života.

oktoberbaby2020
22. máj 2020

v prvom rade mi pride divne ze si popija s kamoskou a ma doma tehotnu ktorej by sa mal venovat po praci, trosku sa porozpravat, ako jej je, ci nieco potrebuje pripadne pomasirovat nohy ked jej neni dobre atd. to ze si tehotna, ano mozes byt emocionalnejsia ale zasa aby ti povedal take veci ze daj si tabletky atd. neviem..nevonia mi to nicim dobrym, ci ta ma rad ci nie. skus sa s nim otvorene porozpravat o tom vsetkom. drzim palce!

ayanamirei
22. máj 2020

zas si to vezmime z tej druhej strany, autorka je rizikova, lezi cely den doma, muz maka cely den vonku na dome - pochopitelne, ze si po praci da pivo a chce si oddychnut a porozpravat sa a ked autorka dojde, ze nech ide hore, tak sa mu nechce, lebo sa mu zjavne nechce pocuvat staznosti , lebo je narobeny - co by jej urobilo si sadnut k nemu na terasu do deky, prisunut druhu stolicku, vylozit nohy a porozpravat sa chvilu? nic...

s_a
22. máj 2020

@ayanamirei aj môj muž porobí okolo domu, tiež má toho dosť koľkokrát, ale keď vidí, že mi nie je dobre, tak mi ešte pomôže aj upratať a potom SPOLU oddychujeme pri telke, nenapadlo by ho ísť radšej popíjať s nejakou kamarátkou.. a podľa mňa to až tak pochopiteľné nie je, aby si muž dával po každej práci pivo.. ako ok, nech si to pivo dá, ale nech nepopíja s cudzou ženskou a ešte sa nepríjemne správať.. to podľa mňa žiadne ospravedlnenie pre toho chlapa nie je, ak je to všetko tak, ako napísala autorka.. že sa správa k tehotnej žene na rizikovom ako hulvát. a môže robiť koľko chce..

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
22. máj 2020

@oktoberbaby2020 ďakujem za pochopenie porozprávame sa a verím ze to bude dobre inokedy mi aj masíruje nôžky mojkame sa ako normálne páry nieje to vždy čierne 🙂

sissy27
22. máj 2020

No keď doňho skáčeš tak ako tu v tejto diskusii tak sa ani nečudujem, že radšej popíja s kamoškou na terase a kašle na teba. Lebo niečo mi našepkáva, že toto určite nebol prvý podobný konflikt medzi vami...

kassandra25
22. máj 2020

Moja. Myslela som to ironicky. Velmi zaujimave, ze nedokazes odpapulovat tvojmu, len priatelovi, ale tu si pytas rady. Mam ta za malu slecnu, nevyzretu, ktorej niet pomoci, lebo niet rady. Velka skoda, ze si sa nespamatala ty pri tvojom len priatelovi.

ayanamirei
22. máj 2020

@s_a ale iste, v normalnom parnerstve to tak funguje, ale oni maju 23 a su spolu rok a uz cakaju dieta x mesiacov , to nieje zrovna pevny zaklad na dlhorocne fungujuce manzelstvo a partnerstvo ☹ moj muz funguje rovnako ako tvoj, ale my sme spolu uz strasne dlho a ja ho poznam ako svoje ponosky a popravde keby sme mali spolocnost na dome tak nebudem zalezena ako kvocka vnutri, ale vylezem na hodinku von si sadnut (s vylozenymi nohami sa da sediet aj na terase), porozpravam sa aj ja a potom ideme spokojne spolu dovnutra.

autor
22. máj 2020

Milé žienky s priateľom sme si to vydiskutovali ospravedlnil sa on mne ja jemu.. Nevie niekto ako sa dajú tieto diskusie vymazať myslím zze bola chyba tu písať 🙂 za niektoré názori ďakujem.. Za tie iné až tak nie.. Prajem pekný deň všetkým

retatka
22. máj 2020

@nikolka1986 PRESNE niektoré ženské si myslia,že muža vlastnia .Akoze nepochopím niektoré žiarlivky,chlap nemôže piť s kamarátkou na terase ,rozum sa mi zastavuje..A to sú presne take vzťahy že chlap sa raz nadýchne slobodne vonku ,bez ženy /keďže mu zakazovala asi všetko doma a mala ho za Dunča/a neostane možno len pri nevinnom pití s kamarátkou ?!

retatka
22. máj 2020

AUTOR a ty si si mala k ním na terasu sadnúť a nie sa schovať .