Potrat a maternica v tvare srdca

akanka
16. feb 2023

Ahojte začnem od začiatku...s partnerom sme sa snažili o bábätko dlhé 2 roky.Začala som si robiť vyšetrenia kde je problém a v tom som ostala tehotná. Zistili mi maternicu v tvare srdca ale nevie sa ci sa jedna o urterus septum alebo bicornis. Mala som troska obavy ale keďže aj sestra ju má tak som sa snažila nato nemyslieť ma zdravú dcérku a pri pôrode mala cez 4 kila. Lenže v 12tt som Začala krvácať,utekala som do nemocnice a zistili mi ze plod sa už 2 týždne nevyvijal a žiadna akcia srdca.
Dostala som na výber kerytaz,čakať na spontánny potrat alebo tabletku. Išla som domov kde som sa rozhodla pre tabletku vrátila som sa do nemocnice zjedla tabletku a na domov mi dali 4 tabletky ktoré sa musia podať na ďalší deň. Ale ešte v ten deň som potratila. Kontrolu mam za týždeň ci som sa dobre vycistila, príde mi to neskoro. Kedy ste mali vy prvú kontrolu po spontanom potrate? Ako ste prežívali 2 tehotenstvo?dali vám už aj nejaké tabletky hneď na začiatku tehotenstva?alebo ste boli viac pozorované stymto druhom maternice a po prvom potrate?troska sa obávam aby druhý pokus netrval tak dlho ako prvý keďže túžba po bábätku je ešte väčšia.

tinkavvv
16. feb 2023

@akanka ja mam maternicu bicornis a obe tehotenstva boli klasicke sledovania. Nic specialne ale asi aj zalezi, kde sa placenta presne uchyti. Urcite to doktor vsetko odsleduje.
Mrzi ma tvoja strata a drzim palce.

d_anica
16. feb 2023

Mrzí ma to, prajem veľa síl. Ja mám tiež uterus septate, prvé tehotenstvo bolo sledované, ale relatívne bezproblémov, donosené do 38tt- syn mal 3500g. Brala som od začiatku Duphaston Otehotnela som rýchlo, bez problémov. Ďalšie dve tehotenstvá bohužiaľ skončili potratom- 1x missed abort v 11tt, 2x spontánny v 7tt. Podľa gynekológa za potraty v rannom štádiu maternica nemohla, vraj to spôsobuje problémy skôr vo vyššom štádiu. Tiež som prala Duphaston, plus hormóny ešte, myslím, že estrogén aj progesterón.

akanka
autor
16. feb 2023

Ja len dúfam ze by ma mohla poslať na nejaké testy aby sa to neopakovalo. Tak uvidíme vo štvrtok... a za aký čas sa vám podarilo ďalšie tehu po potrate? Keby môžem už by som sa snažila hneď o druhe ale keďže som si není ani istá ako som sa vycistila nechám to po prvej ms.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre