Časté hádky kvôli jeho deťom
Neviem čo už mám robiť. Manžel ma 2 deti, 19 a 15. So svojou ex sa rozviedli pred 13 rokmi. Skoro vždy sa pohadame koli detom. U svokra sme si prerobili poschodie ale vždy bývame u mňa lebo sme v meste. Dcéra sa po maturite tam nasťahovala. Mne nikto nič nepovedal. Jednoducho odišla od mami. Manzelova ex žiadala vyššie výživné na 2 dieťa muž hradil úplne všetko. A chcela ešte viac peňazí s čím on údajne nesuhlasil a o pár dni na to prišla jeho dcéra. Do dnesneho dna nikde nerobi. V jesen mi povedala ze bude robiť u otca. Ale my velku firmu nemáme ze by sme platili zamestnanca ženu. Čo by robila s gumami. Obcas vybehne na danove a banky, odniest raz v mesiaci papiere uctovnicke.Ale to nieje praca a ziadna zodpovednosť. Dáva jej cca 400 eur. Za bývanie neplatí vôbec nic. Bývanie ma ozaj luxusné nové moderné. Naše 😂 ja som povedala mužovi ked nechcela ísť na vysokú nech ide skúsiť riadnu prácu. Zhodou okolností ked bola u nás kamoška že hlafah7 do firmi ku nim do kancelárií že to sa naučí. Super prac.doba a plat dobrý + veľmi dobre do životopisu. Nie nepôjde. Ona bude u otca. Povedala som to mužovi...aky randal so mnou robil. Že čo ju on ma nútiť alebo čo? Tak jasné načo by išla do práce...ked u otca robi poskoka ked nieco potrebuje vybehne ale žiadna prac.doba od do. Ok. Preddychala som to. Nevládala som sa hádať. Cez víkend zas hádka. Že ide dať svojmu synovi ( ma 15 rok.) Ku meninam svoj ipfone ( čo ma teraz hodnotu 250 euro kamoška predala 280) ze on si berie novy. Ja mu vravim a nieje pridrahy darcek ku meninam pre 15.roc. ze co ved je to stary mobil 2 rocny. A on dostane ipfone 8 za 1 euro. Vravim mu keby si povedal že už aj ku meninám a vianociam...zeny ta hádka ako ma on naponizoval. Že aká som ja matka, mame spolu 10.mes.babo že sa dobre o malú nestaram, že ja sa ráno zobudím a mám fajront. Ze ja nechodím von s malou a ked plače nechám ju a tym ju tyram. A to všetko pred očami môjho 8.rocneho syna.
Von chodím každý deň a v rámci prechádzky beriem syna zo školy a idem aj na nákup. On chodí z práce po 18tej. Sobotu tiež poobede. Skoro na všetko som sama. Okrem financií. Bývame v mojom byte. Nepriniesol sem nic. V byte nič neurobí. Furt niekoho volám a žiadam o pomoc. Jednoducho on pride z prace a koniec..nezajem čo treba doma pomoct.
Večer po tejto hádke sa balil že on so mnou nebude. A aj odisiel. Ze ja jeho deti nemusím...ze ja som jemu zakázala ked boli menšie sa stretávať preto sa s nimi toľko nestretával a peniazmi im to chce vynahradiť. Mne čo vadilo bolo že sme boli spolu a chodil ku nim domov ku nim dnu kazdy týždeň s plnými taškami a ja doma? Vsak nech prídu aj ku nam. Veľmi mali ku nám chodili...ale tak chápem asi žiarili na mňa aj na môjho syna. A teraz ako majú malu sestru ak ju za 10 mes.boli pozrieť 3xkrat.
Potom môj syn chúďa zaspal a o hodinu s veľkým plačom mami. Že sa mu snivalo že sme odišli pred a že on ostal sam so sestričky a vybil sa mu kredit a nevedel volať starej. Tak som ho ukludnila a spal ďalej.
Muž sa vrátil že on na hotely nebude. Povedala som mu. Ráno mi nechaj kľúče od bytu a choj si bývať ku svojej dcere čo býva tam...co sme si pre nás zariadili. Potom že on končí so mnou. Našu malú si zoberie na vianoce....
Uff mám toho dosť. Naše hádky boli vždy za deti...pretoze to čo on robí nerobí žiadny otec.
Syn mi dnes po škole vraví aby sme ho viac nespomínali lebo mi ubližuje a ja plačem. Že on to vidí a počuje.
@zkb jadávam mesačne synovi 80 EUR na angličtinu a 50 Eur na tréningy. To je 130 EUR. Môj brat dáva 8 ročnému synovi 150 EUR mesačne na futbal ( benzín , tréningy, cestovanie )
Veď to sú normálne výdavky . Skutočne ten dvojročný mobil je nič , dvojročný nootbook priplnom využívaní je tiež už jednoducho starší , bike za 600 EUR je trocha drahší , ale ak na to tvoj muž má prečo mu ho nekúpiť ?
Otec tvojho syna sa on nestará , nekupuje mu ?
Ty sa teraz hlavne staraj aby teba a tvoje deti "neodz*bali". Aby si ty neprerabala cudzi dom a netahala financne cely byt pripadne nedrela vo firme kde ti nic nepatri kym "tatik" rozhadzuje a rozmaznava deti. Odklon si ak mozes nejake peniaze na horsie casy lebo toto nemusi dobre skoncit, mysli aj na syna aby nebol ako piate koleso na voze a aby netrpel ked ti cudzi chlap ublizuje.
@maminuska ale to je len smietka. 160 euro doucko + 150 euro výživné + 50 euro vreckové + 100 euro škola a čo treba. Ale ok ja som ticho. Mobil dostal v marci rozbil ho. Bike mu ukradli. Xbox atď.atd. A či na to ma hm.... ked tak mali by sme sa dohodnut a poradit sa spoločne. Ale asi ja to vidím zle.
Mesačne sa neodlozi nic. Ja som furt odložila kým som bola bez neho.
Ale aspoň vidím že chyba je asi vo mne.
@zkb tak to napíš na papier celé vaše gazdovanie s tým,že nešetríte a to teda je ozaj nemúdre,chápem čo chceš zmeniť,ale zmeň svoj prístup,skrátka musíš naň ísť inak a nie s výčitkami....napr. argumentami čierne na bielom aké vy ako rodina máte všetky výdavky a prečo sa nedá ušetriť a teda na čom by sa ušteriť malo a mohlo /pozor,nielen na jeho deťoch/
@zkb a ty si myslíš že môj syn žije zo vzduchu , že sa neoblieka , nechodí s kamarátmi von ? Že neje , neumýva, nenabíjam mu kredit na mobil , nedostáva vreckové .. 130 EUR sú len mimoškolské aktivity, teraz si robí vodičák, 500 eur , 20 Eur zdravotka, 16 eur u lekára za potvrdenie a potom poplatky za skúšku....
Tvoj ex sa o svojho syna nestará ? Preto ti to príde také nenormálne ? A čo vlastne chceš , aby mu dal výživné a tam bol koniec ? Ešte sem tam dal nejaké vreckové.
Tlak sa mi dvíhal ked som to čítala. vedela si ze ma deti? Tak ich rešpektuj, aj jeho rozhodnutia.
@zkb, isteze je chyba v tebe. Narob si doma poriadok s chlapom. Ano, ma deti, stara sa o ne, fajn. Ale tak isto ma povinnosti aj voci tebe a spolocnemu dietatu. Ze da dietatu stary mobil, to by som fakt neriesila. Generalnu plnu moc dcere? Co sa s konom zrazil? To by som isla na barikady. Teda nie v pripade, ze firma je len jeho a je vynata zo spolocneho majetku, potom moze rozdavat generalne plne moci namiesto vizitiek (a tu vobec nejde o to, cia je to dcera, ale o to, ze je to este nevycvalane mlada) Sakra by som si vsak vyprosila, aby sa ku mne choval ako k handre a maval mi pred nosom, ako on pojde do hotela. Siel by, ale cestu naspat by mal zarubanu rozhodne dlhsie ako po prvy telefonat. Tvoj problem nie su deti ale muz. Deti su vo vasom pripade len katalyzator, nie pricina problemov.
Asi by si to mala brat trosku pozitivnejsie, nie je dobre vediet, ze sa o svoje deti snazi starat aj ked uz nie je s ich mamou. Tak potom o vase sa bude starat rovnako dobre nie? Ty sa nestaraj do toho co robi pre nich kym to bude robit aj pre vas 🙂
@zkb ja ta chapem,vidis aj do buducnosti a chces tym detom dobre,peniaze Vam bude treba aj .vase neskor,nie iba teraz... spolocne peniaze sa minaju az prehnane a deti si to nevazia... Asi to Len nevies muzovi povedat Tak aby rozumel ze to nie je hnev a zavist,ale sa staras lebo ide o spolocny majetok. O vacsich nakupoch by ste sa Mali poradit,je jedno o koho deti ide. Generalna plna moc je blbost nech by ju dal komukolvek. Asi to je uz Tak stara tema ze sa okamzite hadate...chcelo by to urcite triezvu a vecnu debatu..posli mu mail😀
@mirkita ma ku nemu prístup jeho dcéra neviem mu poslať meil.
Vieš neodlozi sa mesacne nic. Za 5 rokov nič. Ja čo som niečo mali odložila ale spoločné nič.To sa mu snažím vysvetliť ze kebyze nieco odlozime tak za rok by to bol pekný peniaz a za dva možno aj na pozemok. On mi navrhne nech sa zoberie úver na môj byt 😂 prečo konať detom na nie tak podstatne veci alebo prečo im nevysvetlil že všetko sa nedá...tie deti budú staršie rozumnejšie ak budú takýmto sposobom. Ja to vo mne toto všetko nemyslím zle len to blbo asi poviem nie tak ako myslím. Dnes sa ani len neozval ako sa ma malicka. Ach nech si býva spolu s dcérou a aj jej priateľom.
@zkb ber to Tak ze asi to chce trochu cas aby ste vychladli... Treba to asi poriadne zdoraznit ze nic proti jeho detom nemas no treba mysliet na buducnost vas vsetkych a pripady ktore sa zial stavaju-nehody,choroby... A ze vsetky deti musite ucit aby vedeli rozumne nakladat s peniazmi.... Caka vas to aj pri tych mensich....
@mirkita presne toto som mu povedala. Si velmi veľa na cestách...a kebyže sa niečo stane. Ze co by sa asi tak malo stat...a vo firme v tovare sú peniaze. Áno to budem potom rýchlo predavat. Deťom z predchádzajúceho manželstva ma už dávno uzavretu životnu poistku. Keby nieco. Ach nevládzem už toto. V sobotu mi donesie ruže ako ma miluje a v nedeľu mi povie že som tyranka lebo nechám malú plakat. Ze nič nerobím. Som na materskej...to je nic. Nestaram sa o malú...atd.som už unavená dookola aká som aká som. Nikdy mu nebudem dobrá.
@zkb ale 150eur výživné na syna nie je vôbec veľa. Kamarát plati bývalej 500eur na 4 ročného syna pri 2000eurovom plate a ešte sa k nemu aj ona hnusne správa a rozišli sa preto, že ho podviedla.. keď sme to preberali s mužom, či je to malo alebo veľa, tak podľa mna je to primerane, veď tá žena musí tiež niekde byvat a dieťa má nárok na životnú úroveň svojich rodicov..
Ber to ako jeho pozitivum, ze sa pekne stara o deti.
Ale teraz k veci.
Z tohto dovodu, ked som si hladala partnera do zivota, tak musel byt slobodny a bezdetny.
Co by som ja trvala na tvojom mieste bolo, teda ak sa date dokopy zas, ze ti bude platit najomne , stravu a podobne a aj financie na vase spolocne dieta.
Tu si velmi rozmysli kolko chces ,radsej viac ako menej, tvoj muz prachy ma, tak preco nemat rovnaky standard, aky dava svojim detom
Ked ti tieto prachy da, tak nech si tie svoje premrndzari.
Pokial jeho firma je len jeho, tak sa do toho nestaraj, ci da plnu moc aj susedovi, ked ho dcera oberie o firmu, potom moze ist synovi klast hlavu na plece.
Rozhodni sa ako chces, ale toto je zlomovy bod a je na case mysliet aj na seba a spolocne dieta.
Toto ste si ale mali vydiskutovat na zaciatku vasho vztahu.
Vedela si,že má deti. Vždy,vždy a vždy tu budú. A budú mať aj nároky. Už to vidíš inak,než nazačiatku vzťahu. Ísť do manželstva,partnerstva,kde sú deti znamená riešiť ťažké situacie. Nikdy nebudete "tá pravá rodina "ty,on a spoločný potomok. Musíš brať na vedomie,že deti sú viaceré a naučiť sa s tým žiť a komunikovať s partnerom. Nevravím,že sa to nedá,ale často je to cesta veľkej obety...nielen finančnej.
@zkb ja sa ta len chcem opýtať, ak by situácia bola taka ze ten mobil ma dat vasmu dietatu tiež by ti to vadilo ? Tiež by si uz nechcela aby na visnoce uz nic vase dieta nedostalo ?....odpoved určite poznáš....vzdy to budu jeho deti a vzdy ich bude milovať nadovšetko....s tým si sa mala zmieriť predtým nez si si s nim začala......a ak to nedokážeš akceptovať odid od neho....
@mlil77 samozrejme že nedám svojmu dieťaťu iphone 7. Nema ani tablet či PC a ani xbox a niečo podobné. Čo ma najdrahšiu hračku ma 1 lego policajné. Ja som zo skromných pomerov a na všetko čo som si v zivote zarobila vďačím sebe a to učím i svojho syna. Zatiaľ klop klop mi ho všade chvalia.
A láska láska sa dá prejaviť úplne inak než nákupmi drahými darčekmi kt.potom i tak putujú kade ľahšie. Ja nevravím aby nič nedal. Ale prečo nakúpiť na vianoce darček max.do 100 euro už aj to je velmi vela. A meniny?? Ved na meniny sa dávalo nejaká čokoláda a nejaká drobnosť.
No hlavne iPhone 7 nemá hodnotu 250 EUR a určite nie je na trhu 2 roky, takze sa muselo jednať o starší model a aj keď nepodporujes materializmus u svojho syna, keď príde do puberty, bude chcieť presne to, čo jeho rovesníci..☹
Co by som ja dala za to, keby moj ex dal dcere hoc aj stary mobil.. Posle jej vyzivne 40€, ano, vidis dobre - 40 (!!!) a okrem sladkosti jej toho vela nenakupi. Tento rok dostala vetrovku a jesenne cizmy. Mozno v lete nejake tricko. Inak vsetko zabezpecujem ja (cez stravu, drogeriu, oblecenie, obuv, skolu, ....). Moj novy partner jej dal svoj "stary" mobil a stara sa o nu viac, ako jej vlastny otec. Neide o to, ze si zo skromnych pomerov, otazka bola, ci by ti vadilo, keby ten stary mobil dal tvojmu synovi. Vadilo by ti, keby raz bola generalkou firmy vasa dcera? Asi nie.. Iste, nepodporujem flakanie sa 19.rocnej slecny, ale toto tu my neporiesime.
Stara sa len o svoje dve starsie deti, alebo aj o tvoje? Lebo v tomto pripade by som to chapala. Ale aj ty musis chapat, ze 10mes.babo potrebuje nieco ine, nez 15 rocny chalan. Vravis, ze nesetri. Co napr.jedavate? Co si obliekate? Na dovolenky chodite? Niekto mozno neodklada na horsie casy, ale ani nezgrlosi.
Otazka je, co ocakavas od zien na tomto fore.. Nikto z nas ti nepovie, co mas, ci nemas robit. Co od neho ocakavas? Ze prerusi kontakt so starsimi detmi?? To urcite neurobi. A raz by to mohol urobit aj voci tvojim detom - a to by si uz asi nechcela. Je to tvoj zivot, tvoj partner, tvoja rodina. Ak ti to nevyhovuje, ukonc to. Ak onho stojis, sadnite si na viackrat, povedz mu, co ti vadi a zaroven navrhni riesenie. Ale urcite nezacni vycitkami na adresu jeho deti. Tam by sa debata zrejme hned ukoncila. A na zaver prepac, ale neviem preco ti pride divne, ze jeho 15.rocny syn nema zaujem o tvoju malicku. Podla toho, co citam, vas vztah je dost napaty, tak nevidim dovod, preco by mali jeho velke deti jasat nad vasim babom. Ty od nich nieco ocakavas, ale co im ponukas? Okrem toho, ze sa kvoli nim hadas s ich otcom?
@zkb no... Kde začať.
1. Asi tam, že si sa dotkla jeho citlivého miesta. Sú to jeho deti. Miluje ich tak, ako ty svoje. Nič viac, nič menej.
2. Jeho dcéra býva v dome jeho otca. Jej dedka. To že ste si to prerobili vy... Nuž, pol prerábky je tvojej, pol jeho... Ale stále je to dom jeho otca. Niet cesty späť
3. Jediné, čo ti musím uznať je míňanie spoločných peňazí na darčeky pre deti. Chcelo by to rozhovor v priateľskej (nie útočnej) nálade, že o týchto veciach by sa mal poradiť aj s tebou. Skôr ale ide o sumu, nie o to čo im ide kúpiť a ako ich chce vychovávať. Tu platí bod číslo 1. Nestaraj sa mu do toho.
A PS: Rob niečo z gramatikou ☹ Nemyslím to zle, ani nechcem rýpať, ale je to fakt hrozné 😒
Pozri nemyslim to v zlom, ale ja vidim problem v tebe a tvojom zmyslani..x krat sa baby pytali, na nazor teba, ze co tvoj syn z prveho vztahu, ved vlastne muz sa tiez stara o cudzie dieta nehovor, ze nan kasle ci? Neobjasnila si to..ale teba zerie len starostlivost o deti z muzovho prveho vztahu..cize ked sa stara o vas je to ok a o nich nie???zacni uvazovat..ved obe zeny ste na tom rovnako, myslite si urcite to iste, ze starostlivostou o “cudzie” je ukracovane vam a vasim detom..
plus podla mna autorka nehlada riesenie, ale caka, ze jej niekto pritaka, ze ma pravdu a opakuje sa ako papagaj tam vsetko na poriadku nebude a toto je len cast problemu

@janinah ide mi o to že ak su teraz tak náročný čo bude ďalej.napr. Mladá býva hore. Neporiadok. Dole starkemu nepomôže. Asi som ja ta zlá.