icon

Časté hádky kvôli jeho deťom

zkb
27. nov 2017

Neviem čo už mám robiť. Manžel ma 2 deti, 19 a 15. So svojou ex sa rozviedli pred 13 rokmi. Skoro vždy sa pohadame koli detom. U svokra sme si prerobili poschodie ale vždy bývame u mňa lebo sme v meste. Dcéra sa po maturite tam nasťahovala. Mne nikto nič nepovedal. Jednoducho odišla od mami. Manzelova ex žiadala vyššie výživné na 2 dieťa muž hradil úplne všetko. A chcela ešte viac peňazí s čím on údajne nesuhlasil a o pár dni na to prišla jeho dcéra. Do dnesneho dna nikde nerobi. V jesen mi povedala ze bude robiť u otca. Ale my velku firmu nemáme ze by sme platili zamestnanca ženu. Čo by robila s gumami. Obcas vybehne na danove a banky, odniest raz v mesiaci papiere uctovnicke.Ale to nieje praca a ziadna zodpovednosť. Dáva jej cca 400 eur. Za bývanie neplatí vôbec nic. Bývanie ma ozaj luxusné nové moderné. Naše 😂 ja som povedala mužovi ked nechcela ísť na vysokú nech ide skúsiť riadnu prácu. Zhodou okolností ked bola u nás kamoška že hlafah7 do firmi ku nim do kancelárií že to sa naučí. Super prac.doba a plat dobrý + veľmi dobre do životopisu. Nie nepôjde. Ona bude u otca. Povedala som to mužovi...aky randal so mnou robil. Že čo ju on ma nútiť alebo čo? Tak jasné načo by išla do práce...ked u otca robi poskoka ked nieco potrebuje vybehne ale žiadna prac.doba od do. Ok. Preddychala som to. Nevládala som sa hádať. Cez víkend zas hádka. Že ide dať svojmu synovi ( ma 15 rok.) Ku meninam svoj ipfone ( čo ma teraz hodnotu 250 euro kamoška predala 280) ze on si berie novy. Ja mu vravim a nieje pridrahy darcek ku meninam pre 15.roc. ze co ved je to stary mobil 2 rocny. A on dostane ipfone 8 za 1 euro. Vravim mu keby si povedal že už aj ku meninám a vianociam...zeny ta hádka ako ma on naponizoval. Že aká som ja matka, mame spolu 10.mes.babo že sa dobre o malú nestaram, že ja sa ráno zobudím a mám fajront. Ze ja nechodím von s malou a ked plače nechám ju a tym ju tyram. A to všetko pred očami môjho 8.rocneho syna.
Von chodím každý deň a v rámci prechádzky beriem syna zo školy a idem aj na nákup. On chodí z práce po 18tej. Sobotu tiež poobede. Skoro na všetko som sama. Okrem financií. Bývame v mojom byte. Nepriniesol sem nic. V byte nič neurobí. Furt niekoho volám a žiadam o pomoc. Jednoducho on pride z prace a koniec..nezajem čo treba doma pomoct.
Večer po tejto hádke sa balil že on so mnou nebude. A aj odisiel. Ze ja jeho deti nemusím...ze ja som jemu zakázala ked boli menšie sa stretávať preto sa s nimi toľko nestretával a peniazmi im to chce vynahradiť. Mne čo vadilo bolo že sme boli spolu a chodil ku nim domov ku nim dnu kazdy týždeň s plnými taškami a ja doma? Vsak nech prídu aj ku nam. Veľmi mali ku nám chodili...ale tak chápem asi žiarili na mňa aj na môjho syna. A teraz ako majú malu sestru ak ju za 10 mes.boli pozrieť 3xkrat.
Potom môj syn chúďa zaspal a o hodinu s veľkým plačom mami. Že sa mu snivalo že sme odišli pred a že on ostal sam so sestričky a vybil sa mu kredit a nevedel volať starej. Tak som ho ukludnila a spal ďalej.
Muž sa vrátil že on na hotely nebude. Povedala som mu. Ráno mi nechaj kľúče od bytu a choj si bývať ku svojej dcere čo býva tam...co sme si pre nás zariadili. Potom že on končí so mnou. Našu malú si zoberie na vianoce....
Uff mám toho dosť. Naše hádky boli vždy za deti...pretoze to čo on robí nerobí žiadny otec.
Syn mi dnes po škole vraví aby sme ho viac nespomínali lebo mi ubližuje a ja plačem. Že on to vidí a počuje.

maminuska
28. nov 2017

@ninapat ani by som nepovedala o prioritách , ale o schopnosti sa vzoprieť a navštevovať deti , kupovať im veci aj mimo , napriek hlasnému protestu manželky. Taký chlap môže mať aj na prvom mieste deti, ale v rámci zachovania svojho dušeného zdravia to jednoducho vzdá. Ide často o submisívnych mužov.
Vtedy ten vzťah funguje, muž je doma, peniaze sú doma , lebo však platí iba to čo súd nariadil , žena sa neotravuje s cudzími deťmi na dovolenkách , netrávi s nimi víkendy ...akokeby neboli , len ten trvalý príkaz .

moonlight1210
28. nov 2017

@zkb neviem, ci ti ide o dobro tych jeho deti, ale mala by si skusit zdoraznit, ze ich nerozmaznavanie je aj pre ich dobro.

ze nie je problem im tie veci a peniaze dat. ale je problem, ako im ich dava. ze taketo dostavanie zadarmo z neho v ich ociach urobi nie milovaného tatinka, ale bankomat. a ked zrazu nieco neda, tak mu este vynadaju a budu ho obvinovat.
a peniaze zadarmo uz pokrcili nejeden charakter.
pracovna pozicia vyzera v zivotopise dobre, ale pre mizerne pracovne navyky dievca rychlo poleti z kazdej firmy. navyse, ze nema takmer ziadne realne skusenosti ju rychlo prezradi aj pri pohovore.
(Pre priklad, moj ujo zamestnal svoju dceru ako sekretarku vo svojej velkej firme a dal jej slusny plat, ze daleko preskocila aj svoje ovela studovanejsie spoluziacky. no dostala pol roka na to, aby sa zapracovala a ukazala, ze na to ma, inak by ju bez milosti vyhodil. a on by to urobil. takze makala ako srobik a dnes je z nej velmi schopna asistentka.)

emao
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
28. nov 2017

@maminuska
tak takého som zazila v obchode.
pipla mu smska a jeho aktualna polovicna hned vyzvedala, kto pise. najprv sa tvaril, ze otazku nepocul, ale kedze sa nedala odbit, jej priznal, ze jeho byvala pise, ze deti su zas chore.
a jeho aktualna na to (tonom, ktory bol zvonka bodry, az sladko pribodry a zvnutra v nom znel vyhrazny podton): dobre. ale ty jej uz nepis, dobre? ani jej nedvihaj. nebudeme jej odpisovat, ani s nou volat. musi pochopit, ze ste sa rozviedli a teraz sme spolu my. ak este zavola, das mi ju a ja jej to poviem. dobre?

a ten chlap vyzeral, zeby strasne rad hned volal spat a spytal sa na deti, ale neodvazil sa. poslusne schoval mobil, aby jeho aktualna stratila vyraz selmy pred utokom a znova sa ponorila do spokojného vrnenia pri prehrabavani vesiakov.

stavim sa, ze pri najblizsej prilezitosti jej volal aj tak. lebo aktualna vyzerala, ze ju uz stve, ze on sa este stale zaujima o rodinu a nie je to prvy raz, co ho ziada, aby za nimi urobil hrubu ciaru a nedari sa jej to.

obsadenemeno
Odpoveď bola odstránená
dai
28. nov 2017

@deti95060810 ja sa nehnevam, ja by som tiez do takeho vztahu neisla lebo viem ze nato nemam povahu...

emao
Odpoveď bola odstránená
maminuska
28. nov 2017

@moonlight1210 sú muži ktorých po rozvode deti prestanú zaujímať bez ohľadu na partnerku , či je alebo nie, a potom sú takýto ktorí by aj radi , ale radšej to buď robia tajne alebo to ukončia , a potom takí kde aj keď by si im na krk stúpila sa ich nevzdajú.
Ja mám kolegu , ktorý keď bol ženatý sa zaplietol s rozvedenou ženou s jednu dcérkou . S manželkou mal dvoch malých synčekov vtedy 5 a 2 roky. Rozviedli sa a kolega si po čase zobral túto rozvedenú aj s jej dcérkou. Keďže jeho druhú ženu som poznala , tak viem aké scény mu robila , keď len chcel chlapcov vidieť alebo za nimi ísť, doslovne cholerické výstupy. Po dvoch rokoch manželstva sa im narodila dcérka , staršej nevlastnej dcére dal svoje meno , keďže jej biologický otec sa o ňu nestaral a ani na ňu neplatil . Staršej nevlastnej dcérke sa financovalo súkromné gymnázium , vlastným synom malo stačiť iba výživné .
Skončilo to katastrofálne, po 13 rokoch manželstva s druhou manželkou odišiel od nej ku kolegyni, rozviedli sa a tretíkrát sa oženil . Poznám aj jeho tretiu ženu , pretože sme spolu pracovali . Tá nemá problém akceptovať jeho deti tak z prvého ako aj z druhého manželstva. Tu je zas však iný problém , druhá manželka mu bráni aby videl nevlastnú aj vlastnú dcéru .
Takže sa stretáva s deťmi z prvého manželstva , obnovil s nimi ako tak vzťahy, s prvou manželkou má vzťahy korektné ,napriek všetkému čo sa stalo ale zas nemá prístup k deťom z druhého manželstva.

maminuska
28. nov 2017

Ono zas aby som nekrivdila aj druhým manželkám , aj medzi nimi sa nájdu skvelé ženy a naopak prvá manželka v záchvate pomstychtivosti bráni deťom aby sa s otcom stretávali , napriek tomu že otec má v druhej rodine na to vytvorené všetky podmienky a druhá manželka má deti rada.

obsadenemeno
Odpoveď bola odstránená
jeennyv
28. nov 2017

Uz som prispela i cekla diskusiu..moj nazor tam je x problemov, ktore sa ukryli ci autorka ich davkuje a jeden hlavny...prachy!!!! Nech sa tema za nic neskryva, ze deti...ide o peniaze nie o “ cudzie “ deti ..kolko mina muz na deti..autorka sa stale nevyjadrila k teme ona syn z predosleho vztahu..a muz atd. len letmo..cize ked sa stara o neho je to ok...Ja to vnimam s nadhladom mam rovnaky pripad u znamYch deti spolu v ich pripade nie su, ale vo vztahu pred ano..deti su tiez dospele...ked sa pomaha jej dospelemu dietatu okk super..treba zohnat job atd...ked jeho dcere krivy usta..za mna sutuacia vol zabudol, ze telatom bol..

operaphantom
28. nov 2017

Pre toto by som nechcel partnerku so zavazkami z minulosti. Ziadna rozvedena, slodobna matka a podobne srandy. Mat taketo problemy doma, tak ma asi vystre...

mlil77
28. nov 2017

@sissy27 to som nevedela, tak tomu uz fakt nerozumiem...

maminuska
28. nov 2017

@operaphantom takéto problémy by si nemal . Pretože si chlap . Problémy by si mal keby si teba ako rozvedeného s detmi zobrala iná žena, teda možno by si ich mal.

vroni
28. nov 2017

@mlil77, aj ja ti pokazim statistiku 😉 Vzala som si muza so zavazkami, mame “jeho“ a “nase“ deti (ja ziadne “moje“ nemam) a funguje nam to uz skoro 15 rokov. Zatial sme v zdravi prezili my aj deti alimenty, spolocne dovolenky, vodicaky, skoly i vylety, stahovania deti k nam - vsetko sa da, ked dvaja tahaju za jeden povraz.

sue
28. nov 2017

@deti95060810 ja mám tiež pocit, že partner/manžel zakladateľky je po 45.ke, dali sa dokopy, keď deti mali 14.a 10.rokov a autorka má do 30.rokov...preto ju nerešpektuje ani partner ani deti z 1.manželstva...

sissy27
28. nov 2017

@mlil77 lebo to vôbec nie je o tom, že rozvedený sa má dať dokopy s rozvedenou a slobodný bez záväzkov so slobodnou bez záväzkov. Aj z tých predchádzajúcich vzťahov si každý nesie nejakú "boľačku" a preto to nemusí fungovať, slobodnému bez záväzkov zas môže prísť vhod skúsenejšia žena, ktorá ho bude viesť a možno nerobí zbytočné drámy pre nič za nič na rozdiel od slobodnej, ktorá dokopy nič za sebou nemá a preto občas nevie vhodne reagovať. Skrátka je to rôzne, každý sme nejaká osobnosť, dôležité je nájsť ten správny dielik puzzle k sebe. Na vzťahy neexistuje žiadny správny vzorec kedy to bude fungovať a kedy nie.

mlil77
28. nov 2017

@vroni to je super ze vám to klape. Ja vas všetkých v tomto obdivujem. Ja som šťastná ze mam múza ktorý iné zavazky nemá a sme stastni, mne by to vadilo preto by som sa do takeho vztahu nedavala ale každý sme iný....

vroni
29. nov 2017

@mlil77, dakujem, ale to nie je nic obdivuhodne. Vedela som, ze ma deti a bude to stat (aj) moj cas a peniaze. Rozhodla som sa sama, nikto mi s pistolou pri hlave nestal. A chlap ma od pociatku postavil do pozicie “otcovskej podpory“ a nie tej, co ma drzat hubu a krok. Takze von isli nase spolocne rozhodnutia a tie potom platili. Ale ono to je tak, ze vsade je nieco. Niekde svokra ci ina rodina, niekde susedia, niekde deti z predoslych vztahov, to mas fuk. Nejaka komplikacia je v kazdom vztahu

zkb
autor
29. nov 2017

Ženy, matky, dievčatá a asi aj chlap?? Ej ale ste sa tu rozpisali, nevyjadrujem sa každej. Nesedím pri MK celý deň. Kebyže sme sa stretli tak mňa asi ukamenujete a tiež som matka a hallooo nie nejaká bezctna zmija. Na zaklade jedneho jedineho stlpceka idete dedukovat, a az do hĺbky konstruktovat ?! Co som mohla čakať od blbeho fóra kde si každá tretia potrebuje zavrtat do človeka. Ale v tom danom momente som bola zúfalá a napísala sem.
Mne išlo len o jednu jedinú myšlienku, netreba dávať detom ozaj ozaj všetko a nie hodnotnymi darčekmi im lásku ukazovať. Určite treba viesť deti ku skromnosti a vďačnosti a určite zodpovednosti. A týmto som vlastne povedala všetko. Takže nech sa páči modrokonikovske klebetnicky hor sa na mňa. Ale viac si s vami nemám čo písať, kľudne sa ukajajte na mne, ale bezo mňa.
Baby kt.ste mi písali do súkromnej pošty ďakujem (pretoze tu by sa na vas vrhli- úplne chápem) že aj niekto iný ma pochopil a chápe a nemá ma za bestialnu beštiu.

mimiqa
Odpoveď bola odstránená
alaguema
29. nov 2017

@zkb ja by som to formulovala inak - čo si mohla čakať od matiek, ktoré si na mieste detí tvojho muža predstavili deti svoje. Keby som bola rozvedená a niekto ako ty, by sa neustále navážal do mojich detí, asi by som tiež nebola spokojná a evidentne to musíš poriadne preháňať, ak kvôli tomu od teba odišiel aj tvoj muž. Takže asi najvyšší čas sa nad sebou zamyslieť. Aby si nakoniec nebola v pozícii jeho bývalej ženy a nejaká nová bude buzerovať tvoje deti a brániť mu, aby ti na nich platil a aby sa o ne staral. Teda o to jedno, ktoré máte spolu.

emao
Odpoveď bola odstránená
dai
Odpoveď bola odstránená
maminuska
Odpoveď bola odstránená
zdenkatv3
29. nov 2017

Treba si proste niektore veci v hlave upratat a nie hned utocit. K comu to vlastne je😠

emao
Odpoveď bola odstránená
dai
Odpoveď bola odstránená
emao
Odpoveď bola odstránená
dai
Odpoveď bola odstránená