Časté služobné cesty manžela. Ako to zvládať?
Ahojte, ako často chodia Vaši muži na služobne cesty? … môj muž ma vkuse s týmto vydiera ako ho obmedzujem a podobne. Chodí každý mesiac minimálne raz. Pekne krásne si plánuje destinácie kam by išiel - nie nezavidim mu keby to niekoho napadlo, my pomedzi to ešte cestujeme spolu. Nemáme nikoho na stráženie a aj keď je dcéra už väčšia je extrémne náročná a ja ju každý mesiac sama takto týždeň nezvládam. On to nezažil tak nevie. Dnes zase prišiel s tým že berie další úväzok a bude viac cestovať. Ja taký život vážne nechcem, hovorím mu to roky, ale on to berie že ho brzdím v tom, čo chce robiť … Má vyjadrenia akoby sa on odsťahoval a pobral práce v Bruselli a podobne. A viní zato mňa, že “nemôže” … pre mňa je Ok tak 3krat do roka, nie toto. Vedel to aj pred 10 rokmi keď ešte dcéra bola málá a keď sme sa natom vkuse hádali a hádame sa doteraz. Prosila som ho, že nech si nevyberá takéto práce ale on to proste ignoruje … Neviem už čo s tým. Prosím nepíšte mi manželky kamionistov a podobne ja som si fakt nebrala muža pracujúceho v zahraničí, ani taký život.
Ja, žena, doma 2 deti (6r, 8r), školka a skola v inom meste, na sluzobku chodím 2x do mesiaca. Muž sa o všetko postará, lebo vie, ze takú mam prácu.
Nevidím, v čom je problem.
@veklipo len, či ani Tvoj muž v tom nevidí problém … ja by som tiež nemala problém chodiť sama …
Nie nevidí. Je to moja práca. Rozumie tomu. A ja zasa chodím keď je to naozaj nutne. Co je u mňa 2x do mesiaca na 2-3dni.
jedna vec je práca, druhé reči o tom, že kvôli TEBE nemôže… 😔 nevidím to ružovo…
dcérka má nejaký zdravotný problém? Svoju prácu vie manžel vykonávať aj odtiaľto bez tých ciest či naopak sú nevyhnutné?
Moj muz mal sluzobku 2-3krat do mesiaca a na minimalne 3-4 dni a ja doma s 3 malymi detmi, to bol záhul jaksepatří 🤣 ale sme to brali, ze je to len obdobie a ze zivi rodinu.
Môj muž býva tak 2x do mesiaca preč na 2-3 dni. Mne to nevadí. Je to trochu zmena v režime a ja to mám rada 🙂 Radšej som, keď je doma, ale aj toto mi vyhovuje.
na ako dlho chodí?
V čom je dieťa staršie ako 10 rokov extrémne náročné? Má nejaký zdr. problém, či začínajúca puberta? Ja mám teraz najmladšie dieťa v začínajúcej puberte a požiadala som muža, že je nutné, aby obmedzil prácu mimo SK. To dieťa ho proste teraz potrebuje. Tiež bolo škrípanie zubami, ale môj muž to pochopil, že je v prvom rade otec, a potom sú peniaze a "kariéra". Ak by to nepochopil, tak som navrhla striedavku 😀
Moj muz je teraz posledne mesiace stale prec. Je technolog, vo firme maju malo roboty, tak ich vysielaju do zahranicia. Na jesen isiel do nemecka. Prisiel po mesiaci v piatok, v nedelu isiel zasa prec na 3 tyzdne do rumunska. Zasa vikend doma. Potom zasa nemecko Cez vianoce bol doma, po novom roku zasa anglicko na 3 tyzdne, teraz som sama s deckami.. A ano zavidim mu. Pretoze pocas roka viac menej sedime doma, robime na dome, ak neratam turistiky, vylety po slovensku, a letnu dovolenku v HR. Ja tiez chcem cestovat. Znasam to blbo, ale snazim sa nerobit dramu, pretoze on si to nevybral a nemoze povedat nie... Ciastocne sa aj tesim, ze mam od neho pokoj, ale na druhej strane proste chcem aj ja s deckami cestovat.....skrz toto mi je smutno, luto...viem ako sa citis, ale poradit neviem. ☹️
Zase ak by ste sli od seba, tak nebude ani tolko.
Co za pracu ma, ze tolko cestuje a ze si vybera?
Na ako dlho chodí?
Som sa stratila. On si plánuje destinácie? Nechodi sa na služobky tak, že ho pošle zamestnávateľ a proste ideš tam a tam a bodka?
Moj muz chodil kazdy druhy tyzden napar. Dni. Nevadilo mi to. Poradila som si aj sama. Je to.jeho praca.ktora.ho bavi. Mne by tiez.vadilo keby mi niekto kecal do prace. Ked ste nemali dieta vy ste sa o tom.nerozpravali co potom?
Manzel chodil niekedy často- 3 roky chodil každý týždeň na 3-4 dni. Predtým asi raz do mesiaca rovnako na 3-4 dni… a to som mala dcéru malú, kde som riešila škôlku, choroby, do toho sme rekonštruovali na totálku byt, bývali sme prechodne inde a ja som každý deň rozvážala deti, potom do prace, na stavbu, deti, domov…,
@zmrzlinka2021
v úvodnom príspevky píše, že na týždeň, raz do mesiaca. veď to je v pohode.
Preco sa nemozete prestahovat? To ste mali este pred skolou dcery, by sa jej lahsie zacinalo, ale naozaj nerozumiem, preco sa neprestahujete?
@aandrea9 nechodí sa v každej práci len tam kde Ťa zamestnávateľ pošle. Pracuje na projektoch a tie sú po celom svete, takže si vie vybrať, že tento mesiac pôjde do Francúzka a budúci ide do Vietnamu ..
@ibatanecnica nie, takúto prácu si našiel keď bolo dieťa malé, nesúhlasila som s tým … a doteraz to takto funguje, len sa to stupňuje.
Máš jedno dieťa cca 10-rocne, čo na tom týždni s ňou nezvladas, prosím ťa? Veď fungujes normálne, dieťa chodí do školy, ty do práce. Či potrebuješ asistenciu manžela na všetko? Môj muž bol 3 roky v zahraničí a prežila som to sama s 2 deťmi, nebolo to úplne jednoduché, ale zvládli sme to.
Ved vy mate ideálne manželstvo. Chvíľu ste spolu, chvíľu od seba. Financie vám asi nechýbajú, jedno už väčšie dieťa. Co je na takomto živote tak ťažké?
@janickacrazy poviem to tak, že kým nezažiješ asi to nepochopíš. Oceňujem Vás super mamičky ktoré to takto super zvládate a moje “len jedno” ževraj 10 ročne dieta je nič, ale otom som napísala koľko som chcela a viac nebudem špecifikovať.. Som nato zvyknutá, že ževraj jedno dieťa nemôže byt náročné .. Ide tu skôr oto, že ja takto dlhodobo nechcem žiť a nie oto že “natom týždni s ňou niečo nezvladam”
Ja si myslím, že tie cesty problém nie sú. Veľký problém je podľa mňa to jeho vyjadrovanie, že ho obmedzuješ. Takto sa milujúci manžel nezachová. On sa tých ciest nechce vzdať a hádate sa. Mne z toho vychádza, že od teba uteká a má tam svoj pokoj a toho sa vzdat nechce. Aký je skutočný problém medzi vami vieš len ty. Možno ten keby sa vyriešil, bol by ochotný si Ťa vypočuť a nájsť kompromis. A už by nemal potrebu "utekat" a hovoriť Ti, ako ho obmedzuješ.
Ach tak. No to ma potom super prácu a predpokladám, že aj dobre zaplatenú 👍 nezavidis, na dovo chodíte. Len teda asi dieťa nezvladas. Neodpovedala si, v čom ju nezvladas resp. v čom je extrémne náročná.
@1ryba tak toto ma pobavilo prepáč … ale chápem, že ak nemáš skúsenosť tak nevieš nič iné napísať … a lekár som ja a nemám pocit, žeby môj muž ma doma týždne čakal sám … práve naopak
Ja Vás úplne chápem, tiež by som nechcela takého manžela. On si užíva vo veľkom
My ani dieťa nemáme a nebola by som nadšená byť týždeň v mesiaci sama 😅 keby sa inak nedalo jasné, cestujeme vramci prace obaja, pár krát do roka, boli sme skrz to aj dlhšie v zahraničí (vždy iba jeden z nás) a prežili sme, nemusíme byť spolu 24/7, podporujeme sa v kariére, ale dlhodobo by som tiež takto fungovať nechcela a je mi úplne jedno koľko rodín to tak ma normálne, pre mňa by to proste nebolo… ale asi sama vieš, že keď sa nič nevyriešilo za 10 rokov, tak sa to asi ťažko vyrieši teraz, obzvlášť ak sa to stupňuje a ma reči, že by najradšej išiel žiť inam… to asi nebude už len o tej práci, ale celkovo o živote tu s vami… neznie mi to, že to robí, aby vás zabezpečil, skôr aby ušiel, nie ste pre neho prioritou
S 10r dietatom sa to da zmaknut. Predsa je uz len samostatnejsie. Ak mate dobre lokalizovanu skolu a kruzky tak zvladas aj to, ze dochadzas z vacsej dialky. Horsie je ak si ty cely den mimo baraku a dieta je same doma. Mozno sa poobzerat este po nejakej studentke co byva blizko a obhliadne ju aby nebola sama.
Ale u teba nie je problem v organizacii ale v tom, ze ti vadi ze on je prec a nepodiela sa na kazdodennom behu rodiny, a on ti robi napriek a este hlada just viac sluzobiek - treba sa zamysliet preco - ak to nie je koli financiam tak musi byt doma nieco preco je radsej mimo ako doma

Raz za mesiac 3 dni