icon

Časté služobné cesty manžela. Ako to zvládať?

3. feb 2025

Ahojte, ako často chodia Vaši muži na služobne cesty? … môj muž ma vkuse s týmto vydiera ako ho obmedzujem a podobne. Chodí každý mesiac minimálne raz. Pekne krásne si plánuje destinácie kam by išiel - nie nezavidim mu keby to niekoho napadlo, my pomedzi to ešte cestujeme spolu. Nemáme nikoho na stráženie a aj keď je dcéra už väčšia je extrémne náročná a ja ju každý mesiac sama takto týždeň nezvládam. On to nezažil tak nevie. Dnes zase prišiel s tým že berie další úväzok a bude viac cestovať. Ja taký život vážne nechcem, hovorím mu to roky, ale on to berie že ho brzdím v tom, čo chce robiť … Má vyjadrenia akoby sa on odsťahoval a pobral práce v Bruselli a podobne. A viní zato mňa, že “nemôže” … pre mňa je Ok tak 3krat do roka, nie toto. Vedel to aj pred 10 rokmi keď ešte dcéra bola málá a keď sme sa natom vkuse hádali a hádame sa doteraz. Prosila som ho, že nech si nevyberá takéto práce ale on to proste ignoruje … Neviem už čo s tým. Prosím nepíšte mi manželky kamionistov a podobne ja som si fakt nebrala muža pracujúceho v zahraničí, ani taký život.

juliet86
3. feb 2025

aky ma manzel vztah s dcerou? nie je sanca ze by ste sa k nemu na sluzobky pridali z enapr cez vikend doletite kes je to do 2-3hodky letu? ja mam dve deti 4.5 a 1.5 roka. muz bol prvykrat prec na 5 dni a noci. moja mama po operacii ze jej treba pomahat. bol to zahul ale jeden aai nakvasci dovod preco je ze ta mensia mi v noci nespi a ta starsia buntosi tiez. ked bude nladsia spat asi to zvladnem lepsie cele.skor mam dojem ze ty sa necitis ako jeho priorita...

janickacrazy
3. feb 2025

Nuž manželstvo je často o kompromisoch. Ty takto žiť nechceš, on sa vzdať služobných ciest tiež nechce. A čo teraz? Hádate sa, až to môže dopadnúť tak, že sa rozvediete. Čo získaš ty? Nič, len budeš sama s dcérou už stále, okrem občasných víkendov, kedy ju bude mať manžel. Čo získa on? Slobodu, pohodu, jahodu, za pár mesiacov si nájde novú krásavicu. Nuž rob ako myslíš.

maranta_leuconeura
3. feb 2025

Sudiac podla jeho vyjadreni len uteka od teba, od dietata, od rodinneho zivota. Preco? To si asi musite vyjasnit vy dvaja medzi sebou. Mozno ma naozaj taku povahu prace, ze musi, ale skor mi z toho co pises pripada, ze chce a robi to naschval co najcastejsie, napriek tomu, ze vie, ze to nezvladas sama (aj keby si mala doma len svaby, nie dieta, to je jedno).

felycity
3. feb 2025

Ja s imyslím, že tu nejde o to, či zvládaš/ nezvládaš, ale jednoducho tvoje predstava vzťahu nie je o tom, že máš muža stále na cestách.Každý sme iný, niekomu to nevadí, iný s tým vôbec nie je stotožnený. Ja si myslím, že tvoj muž na teba neberie veľmi ohľad ani sa nesnaží, žije si sám svoj život. Asi nikto nechce druhému kecať do práce a obmedzovať ho, ale na strane druhej vzťah nie je len o tom, že nechaj robiť druhého to čo chce, lebo je šťastný. treba nájsť nejaké riešenie, aby ste boli obaja spokojní - nejaký kompromis z každej strany, inak váš vzťah pôjde do záhuby. ale obávam sa podľa opisu, že ani nejaký rozhovor veľmi nepomôže. A vy mu vôbec nechýbate, ani na chvíľu sa nepozastaví, že ty si nešťastná?

bielasovicka
3. feb 2025

Nechápem čo je náročné na tom, zvládať 10 ročné dieťa? Niektoré ženy sú strašne nesamostatné, to je ten problém.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Autor odpoveď zmazal
amazonka13
3. feb 2025

🍀 Buď sa zmieriš s tým, že ste nechutne bohatí, pri takej frekvencii služobných ciest, nadčasov a diét 😉, alebo namiesto vyhrážania začneš robiť rázne poriadky. Vyzerá to, akoby sa vyhýbal rodine, prípadne oral aj iné pole: unamused: ... (nevidím do toho len na základe tvojich slov). Keď trpíš - rieš, keď začneš rezolútne riešiť, prinesie to ďalšie problémy. Na druhej strane kvôli objektivite - samostatné matky sa starajú aj o oveľa mladšie deti samy celé roky, zvládajú. Píšeš, že cestujete aj spolu, takže vás s dcérkou nezanedbáva. Možno si preklepni tie služobky, ak máš na to povahu. Ale, veď ty si muža zrejme poznáš, vieš či mu môžeš veriť. Možno je to naozaj len aktívny pracant, ktorý spája príjemné s užitočným. A, služobka raz za mesiac zase nie je tak veľa.

44janica44
3. feb 2025

Môj je preč niekedy aj mesiac, niekedy iba par dni, niekedy celý mesiac doma.... mam 3 ročne dieťa a pokiaľ ja nie som chorá zvládam všetko v pohode sama....(teraz máme obe chrípku tak to som si netrúfla byt úplne sama doma) keby mala 10 rokov tak si trufnem sama aj s chrípkou.
V čom máš ty problém???

ina2405
3. feb 2025

Inak z druhého súdka, ja som nejaký čas pracovala v zahraničí, mala som vtedy 2 deti a to sme boli 3 týždne od seba a 12 dní doma spolu. Vedeli sme prečo to robíme, že to je pre nás a muž fungoval doma ako "žena v domácnosti" popri plnom úväzku a ja som bola preč. Ja po robote nohy vyložené, pohoda, veget, len deti mi chýbali. Ale dalo sa to, neskutočne sme si užívali spoločný život keď sme boli spolu.

autor
3. feb 2025

@44janica44 vieš čo, ja sa Ťa tak opýtam keďže si taká skvelá a aj keď bude mat Tvoja dcéra 10 uz teraz vieš že s ňou budeš sama s chrípkou doma. Tebe niekedy s dieťaťom pomohla mama, sestra, svokra ??? aspoň na pol hodinu … určite nie, tak ako mnohým tu.

autor
3. feb 2025

@amazonka13 nechutne bohatí … ?

autor
3. feb 2025

Ďakujem tým čo ma povzbudili a hlavne pochopili tému … ale MK neostal nič svojej povesti dlžný a stále sú tu vo váčšine supermatky ktorých muž je vlastne necelý mesiac v roku doma a oni zvládajú, samozrejme bez akejkoľvek pomoci, aj 3-4 deti psa, mačku a ešte stihnú mať aj vyložene nohy poobede a písať na modrého koníka, robiť na stavbe a chodit do zamestnania … Hádam raz budeme ako Vy.

prasiatko30
3. feb 2025

Naozaj nie si sama co ma dieta a muza po sluzobkach. Dokonca su aj take zeny co maju viac deti a muza na sluzobkach a tie deti aj do skoly/skolky chodia, aj su chore, aj maju aktivity. Bud sa zamyslis nad tym preco chlap z baraku uteka a zacnete sa o tom rozpravat alebo ti nakoniec zdrhne. Ono chodit na sluzobne cesty ked je doma dusno je super cesta ako zdrhat z neprijemneho prostredia. Dokazete sa aj normalne porozpravat ohladom tych sluzobiek? Ci on nieco naznaci a ty reagujes podrazdene a agresivne? Skus sa zamysliet nad tym co sa vlastne deje vo vasom vztahu, lebo tvoja dcera je len kolateralna obet

luccija
3. feb 2025

Keď 10 r s týmto bojujete asi k zmene nepríde.Co spravíš rozvedies sa?keď je doma tak ťa tak veľmi že odbremenuje?

grof_monte_christo
3. feb 2025

Autorka, keď už ty hodnotíš MK a odpovede, tak by si mala vedieť, že aký príspevok, také odpovede. Keby si jasne objasnila, prečo tvoj muž uteká z domu, prečo ty nezvládáš svoju dceru, tak si mohla dostat aj iné odpovede. Dala si minimum informácií, tak co si čakala?

ina2405
3. feb 2025

Mne nepomohla mama a ani teraz mi nikto nekočíkuje najmenšieho a nestráži väčších. Sestru nemám a mama má svoje záujmy. Si deprimovaná, že muž pred tebou uniká preč, ale s jedným dieťaťom je zvláštne sa sťažovať. Deti sú parťáci, je to jediný človek, keď je muž preč a namiiesto užívania si s dieťaťom sa pýtaš druhých, či im tiež nik nepomáhal. Veľa matiek má deti 24/7 pri sebe. Začni využívať pozitíva a hlavne ich vidieť. Išla by som s dieťaťom na plaváreň, pizzu, kino, no hocičo. A bol by to náš rituál počas služobiek. Ja toto nerobím, lebo detí mám veľa. Ale aj tak si užívam ten režim, keď je muž preč. My si vtedy zvykneme s deťmi niečo super objednať na jedenie alebo tak.

lauriik
3. feb 2025

Moj muz chodi cca 2x do mesiaca na 2-3 dni. Mam dve deti (5 a 8) + full time pracu + som tehotna s tretim dietatom 😂 Navyse zijeme v ČR a cela rodina na Slovensku. Takze ano, ked tu moj muz neni tak je to zahul pre nas vsetkych. Ale nikdy ma nenapadlo mu to vycitat alebo zakazovat. Proste je to jeho praca, ktora je dobre platena, som vdacna ale je to nieco za nieco. Ja na tom vidim popravde aj pozitiva a teda vzdy sa tesim 2x - ked odchadza a ked pride 😂😂

zuzubb007
3. feb 2025

Bože raz za mesiac niekde ide, a ty si zosypana, že nezvladas jedno dieťa, chces úprimnu odpoveď, chlap to doma nezvláda stale same výčitky načo to má počúvať, živí rodinu živy nie? tak vezme aj viac práce, aby nemusel tvoje neustále somranie počúvať sama si tento vzťah ženieš do záhuby, mne keď muž povie, že dakde ide na 3 dni ja celá Happy, a to mam dve deti, veľkého psa, prácu aj cvičím a tu som vysmiata

mondolina
3. feb 2025

ja by som sa tešila, že si od neho týždeň oddýchnem 🙈 a to svojho muža milujem.

grof_monte_christo
3. feb 2025

@mondolina Ano, ty by si sa tešila, lebo svojmu mužovi nezávidís jeho možnosti sebarealizácie a oddych od rodinného stereotypu, zatiaľ co ty si doma s problémovým dieťaťom. Toto je autorkin problém. Píše, že keby to bolo obrátene, nemá problem chodiť sama.

marca12
3. feb 2025

To si nevsimaj. To su take zeny,ktorym staci,ze im muz narobi deti,maju vyplneny cas detmi a chlap im nechyba,lebo im staci,ze im donesie domov peniaze,oplodni ich a zvysok roka maju od neho pokoj. Ja by som tiez nechcela muza takto karierne zameraneho. Na jednej strane,ani doprajem,aby karierne isiel,kam chce. Na druhej strane nemienim obetovat rodinny zivot. Aj my sme mali obdobie,kedy by dobre padol vyssi plat,ale nechcela by som,aby kvoli tomu isiel do zahranicia. Radsej budem zit skromne a v harmonii. Ale kazda sme ina. Jednej vyhovuje nemat chlapa doma a mat od neho pokoj a ina je zase rada doma s muzom. A vobec to nie je o tom,zeby sme nezvladli zivot bez muza a mat vsetko na pleciach. Je to o tom,ze nechceme tak zit.

luccija
3. feb 2025

@lonely66 prečo si myslíš, že v tom hľadá slobodu?V prvom rade sú to dobre peniaze, skúsenosti, možno dobrý projekt?ktorý ho zase posunie dalej

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucilaines
3. feb 2025

Autorka ja ta aj chapem. Moj muz tiez chodi na sluzobky tak raz-dvakrat do mesiaca, ale tak maximalne na 3 dni. Tiez dostal tuto pracu ked sa nam narodilo prve dieta. Ja som inak velmi tolerantna, ale ked som bola doma na materskej s novorodencom a skolkarom, tak ma islo z tych sluzobiek roztrhnut. Nie preto, ze by som to nezvladala sa postarat. Ale preto, ze ano priznam to, ziarlila som. Ja vluse zatvorena s detmi, kolotoc 24/7 a on si ide na sluzobku, kde bude sam spat v peknom hoteli, kde ho nikto v noci 3 krat nezobudi, pojde na ranajky a ma veceru do spolocnosti s dospelymi ludmi, jedlo mu niekto pripravi, izbu mu upracu, nehovoriac o tych 2 hodinach v lietadle hore dole, kedy si len sedel v klude a tichu a cital knihu. Ked prisiel domov a povedal mi, ze je unaveny zo sluzobky, mala som chut ho prizabit. Racionalne ano, je to jeho praca, vedela som, ze tam nejde na dovolenku, ze nas zivi, ze nema na vyber a ist musi. Pocitovo som bola nasrana na cely svet a mala som pocit, ze kym mne sa zivot zmenil od zakladov a toci sa len okolo deti aj za neho, lym je prec, panko si zije ako keby sa pre neho nic nezmenilo a lieta si po svete. ALE po case som sa spamatala, vratila som sa do prace a upratala som si v hlave. Co je pre mna ale zasadne je, ze musim mat tiez cas sama pre seba a kusok tej “slobody”. Ja sice na sluzobky nechodim (rada by som), ale chodim na rozne teambuildingy aj na vikend, chodim na vikend letecky s kamoskou raz za rok aspon, idem na koncert, na wellness. Ked mam tu slobodu aj ja, ovela lahsie sa mi s tym vyrovnava. Ked viem, ze teraz sa staram sice ja ale buduci mesiac mna caka nejake dvojdnove “volno”, tak som ok. Dokonca sa zacinam niekedy na tieto chvile tesit. Kuknem si nejaky dobry film ked decka zaspia, objednam jedlo sama pre seba, nacapem masku, volam si s kamoskou.