Časté služobné cesty manžela. Ako to zvládať?
Ahojte, ako často chodia Vaši muži na služobne cesty? … môj muž ma vkuse s týmto vydiera ako ho obmedzujem a podobne. Chodí každý mesiac minimálne raz. Pekne krásne si plánuje destinácie kam by išiel - nie nezavidim mu keby to niekoho napadlo, my pomedzi to ešte cestujeme spolu. Nemáme nikoho na stráženie a aj keď je dcéra už väčšia je extrémne náročná a ja ju každý mesiac sama takto týždeň nezvládam. On to nezažil tak nevie. Dnes zase prišiel s tým že berie další úväzok a bude viac cestovať. Ja taký život vážne nechcem, hovorím mu to roky, ale on to berie že ho brzdím v tom, čo chce robiť … Má vyjadrenia akoby sa on odsťahoval a pobral práce v Bruselli a podobne. A viní zato mňa, že “nemôže” … pre mňa je Ok tak 3krat do roka, nie toto. Vedel to aj pred 10 rokmi keď ešte dcéra bola málá a keď sme sa natom vkuse hádali a hádame sa doteraz. Prosila som ho, že nech si nevyberá takéto práce ale on to proste ignoruje … Neviem už čo s tým. Prosím nepíšte mi manželky kamionistov a podobne ja som si fakt nebrala muža pracujúceho v zahraničí, ani taký život.
1x za mesiac? Ved to mas na paradu.
2-3cesty mesacne, sluzobne vecere, v praci ked bol do 18tej bol skoro doma.
A co nezvladas s 1 dietatom?
@zmrzlinka2021 uteka od rodiny? Zvlastny meter mas na pracu zabezpecenie rodiny a utekanie od rodiny.
Mam kamosky co "robia karieru" paradoxne to nezvladaju cudzi muzi a smeju sa ich manzelom.
@natalka13 prvé miest rodina, potom kariéra. Dieťa potrebuje rodičov, nie kopec peňazí. Keby ona teraz takto fungovala, tak ju tu polovica kona douraza, načo mala deti, pritom otec je rovnako podstatný pre dieťa ako matka.
Rodinu mam 40 km čiže nechodia mi pomáhať kedy si zmyslim.
A k chrípke 10 ročnému dieťaťu asi vieš viac vysvetliť ze sa treba liečiť ako 3 ročnému....ze keď ti je fajn sa nebeha, ľahšie udržis 10 rocne v posteli ako 3 ročne ci?
Stále nevieme com je tvoj problém.
Keď má takú povahu, že ho cestovanie naplňa, tak je to celkom fajn, že to má len pár dní do mesiaca. Sú aj práce, kde cestuje oveľa častejšie alebo skoro stále. Toto je celkom dobrý model ako sklbiť rodinu a takúto prácu. Keď mu budeš robiť dusno, tak to bude asi ešte radšej utekať, lebo sa zdá že si o tom rozhoduje sám ako často a na ako dlho. Nevážiš si jeho snahu byť aj s vami, chceš ho dusiť a rozbiť vzťah, tak pokračuj.
Moj muz kedysi (ked boli deti malicke) chodil na sluzobky aj 2x do tyzdna - od nedele do utorka, od stredy do soboty 😉 Bola to jeho praca, zivil nas a aj ked to bolo tazke, zvladli sme to. Sam si casom uvedomil, o co vsetko prisiel, ked nebol doma (besiedky v skolke, prvy vypadnuty zub, prvy krok deti,…) a zmenil pracu. Teraz cestuje tak raz za mesiac, niekedy 2x a mne to oproti tomu, ako cestoval predtym, pride uplny luxus 😀
Mne 1 tyzden mesacne nepride vela, ale chapem, ze ty to asi vidis inak. Podla toho ako pises tak chapem, ze on si vybera sam zahranicne projekty aj ked nemusi? Su pracovne alebo financne zaujimavejsie? Alebo si len chce uzivat cestovanie a sam? Ak si schvalne planuje ze bude od vas prec, tak je problem asi niekde inde ako v sluzobkach. Si myslim…
Ahoj autorka. Nezazivam to co ty,ale len tak na okraj... Ja som tiez lekarka, momentalne s 9 mesacnou na RD+zijeme v zahranici, bez rodiny. Manzel cestuje tak 1-2x mesacne na par dni na sluzobku a ja mu totalne zavidim 😀 Zavidim mu tu volnost, zaplateny pekny hotel, strava cely den po restauraciach, kontakt s dospelymi 🙏 Viem,ze tam pracuje,ale aj tak...Mne pomaha to,ze chodim na 1/2 dna pracovat do ambulancie a on je s dcerou a ze volny cas travime spolu ako rodina + pre mna dolezite, mat cas aj pre seba - kazdu sobotu pol dna je manzel s dcerou prec alebo idem ja prec(nakupy,nechty,kozmetika,cvicenie...). Snazim sa kazdy den ist s malou von,popripade vymysliet program,lebo doma by ma slahlo. Viem,ako si myslela tvoj prispevok a citam aj medzi riadkami. Fungovat tymto stylom musi byt narocne...ale neviem ako poradit. 🤷🏻♀️
@1ryba z prispevku sa ani trochu nezda, ze pan manzel uteka na sluzobky kvoli tomu, aby mali doma viac penazi. Mozno ano, vidime iba 1 stranu mince. Skor to vyzera tak, ze mu viac vyhovuje si viest slobodny zivot bet starosti o rodinu. Ano, vyznieva to divne, ked autorka napise ze ma co robit s dcerou, ked je muz cely den prec. Ale preco by sa nemohla postazovat? To, ze to ine zvladli s 3 detmi doma kym bol muz v zahranici znamena automaticky, ze ma drzat hubu a krok a suchat nohami?
Tiez by ma nebavilo byt na dieta sama, ked ma aj otca. A ked ten otec robi vsetko preto, aby nebol s rodinou. Neznamena to, ze autorka zamkne dceru do izby a neda jej jest. Moze byt iba unavena z toho, ze dieta ma otca, ktory nema zaujem o rodinu a starostlivost o svoje vlastne dieta.
@zmrzlinka2021 koľko chlapov robí na týždňovkách? Nútene, lebo v hladových dolinách robota nie je. Zas sa netvárme, že peniaze nie je treba. Keby bol muž pár mesiacov bez práce, bola by som rada aj za prácu ďalej od domu, keby takú našiel. Autorkin muž ide raz mesačne na niekoľko dní preč, to nie je také zlé. Ako tu niekto napísal, polovica Oravy a Kysúc je za prácou odcestovaná. Mne sa zdá, že skôr ich manželstvo nie je dobré a preto je autorka frustrovaná, toto je tá posledná kvapka.
mna zaujima praca manzela kde si moze vyberat kedy a kam pojde na sluzobku.
@zmrzlinka2021 jasne ak niekomu staci 1000€ + rodicak k vyzitiu nech sedia obaja doma s dietatom. otec nech predava rohliky v obchode ktory je otvoreny 8-16 mimo vikendov.
on od nich neodisiel na 20 rokov do ameriky.
Podľa mňa je to škoda, hlavne preto, že dieťa má 10 rokov a to sú už partaci na rozne aktivity. Asi apelovanie na to, že má byť viac doma nemá zmysel ale na druhú stranu tvoj muž nesie riziko, že to miesto vedľa teda raz môže obsadiť nejaký nový chlap, ktorý bude s vami. Nedalo by sa využiť to jeho cestovanie, že by ste cestovali za ním. Napr. raz do mesiaca predĺžený víkend alebo ak je niekde blízko, proste v piatok odletieť a v nedelu priletieť? Myslím to tak, že organizovať to tak, aby to 10 ročné dieťa malo aspoň cestovateľské benefity a súčasne budete mať spolu zážitky. Čo sa týka tej bežnej staroslivosti pracovného týždňa, tak si normálne zaplať upratovačku 2 x do týždňa, nejakú pani, čo napríklad malú vyberie zo školy, naučia sa a ty prídeš z práce a už nemáš žiadne povinnosti alebo odnesie dieťa zo skoly na krúžok. To je údel aj nás žien, čo síce máme muža doma ale napríklad môj príde z práce až okolo 18:00 hod., robí od domu 80km. To je čas, kedy sú deti naučené a večera sa robí alebo je objednaná. Ale komplet krúžky, choroby sú na mne. Nehovorím, že muž nepomôže, to nie ale na % je to 10% on a 90% ja. A ja ťa uplne chápem, že ti to ide na mozog. Tiež mám náročnú prácu ale ked treba dieta presunúť, musím proste z prace vybenúť, potom naspäť, potom zase pre dieta. Ja chápem, že je tu mnoho super žien, čo zvládajú mnoho vecí naraz. Ale napríklad mna to strasne zatažuje v hlave, aby som to stihala, všetko plánovať....Ale napriklad ja som si trosku pomohla s tým učením. Mám babu na učenie sa anglictiny. Čiže to sa vobec s dietatom neučím, teraz som si našla na matiku, čiže to tiež uz nebudem riešiť. Spravia si nie len ulohy ale aj take rozvíjanie toho predmetu. Jedna chodí k nám domov, druhá je cez ulicu, Čiže nemusím robiť ani dovoz a odvoz. Moj sa ucí na jednotky ale proste potrebovala som si nejako organizovať aj čas pre seba. Celkom mi to tak uvoľnilo ruky. Skús si aj ty vymyslieť, že ako si vieš pomôcť. Muža nezmeníš, to už asi vieš. Tak to treba prijať a pracovať s tým.
To ste si mali vyrozprávať pred svadbou a dieťaťom. Taký vojak, je na cvičení alebo na služobke takmer nonstop celý rok. To tiež potom nemôže ten druhý partner jebat v kuse za to, musí s tým počítať ,že to tak bude.
@hankab Ale toto sú len tvoje domnienky. Autorka nikde nepíše, ze jej muž nemá záujem o dieťa. Píše doslova, že ona svoju dceru v jeho neprítomnosti nezvláda. A to je rozdiel.
Môj muž bol na týždňových sluzobkach len pár krát a bolo to odveci. Chlapci sú naňho veľmi naviazaní, takže sa nám čas neskutočne vliekol, aj to telefonovanie bolo nanič, kvôli časovému posunu. Ešte som aj ja ochorela ako naschval zrovna vtedy. Inak chodí na dvojdnovky raz mesačne, to je v pohode. Aj to počúvam samozrejme “kedy príde tata?” 😅
Tvojho muža očividne strasne baví cestovanie, vďaka práci vidí celý svet. Keď nemas preto pochopenie, tak on je nervak a už vykrikuje, že ho obmedzujes. Navrhol niekedy, aby ste šli s dcérou s ním a vy si urobíte výlet, kým on robí?
Kompenzuje to nejak, keď je doma? Trávi čas intenzívne s rodinou?
Asi moc nemozes chcieť, aby to nechal, dobrá praca sa hľadá ťažko. Ale ak ma možnosť chodiť aj najkratšie cesty, no on to nechce, to by sa mi teda nepáčilo. Neverila by som mu, že si váži rodinu a svoju ženu. Ak ma možnosť byt viac s vami, ale uteká co najďalej a na dlho, skôr by som sa bála o to, aký si tam robí program po práci a s kým
Pred covidom kazdy tyzden 2-3 dni prec, niekedy chodil domov len prebalit kufor a opat smer letisko alebo autom niekam. Zvykla som si, mala som svoj rezim/system. Teraz cestuje ovela menej, max. 1x do mesiaca.
@lonely66 Autorka písala, že manžel chodí s kamiónom.Nemyslim, že je to ľahká práca.
@drobcek100 Táto autorka písala, že jej manžel chodí s kamiónom?Potom máš vážne problémy s porozumením napísaného textu.
@natalka13 V úvode píše, že chodí s kamiónom.
@drobcek100 naopak, že jej nemajú písať ženy kamionistov. Jej chlap behá kade tade po svete, nie je kamionista😄
@drobcek100 Nič také nepíše. A už vôbec nie v úvode. Ty nevieš čítať?
@grof_monte_christo kazdy jeden prispevok tu je domnienka 😅 nikto im do taniera nevidi. Mozeme sa iba domnievat, ze autorka je smutna lebo na nu muz prdi a uprednostnuje pracu. Takisto sa mozme iba domnievat (ako pisali niektore prispievajuce), ze je harpya a preto jej muz uteka z domu a travi radsej cas v praci. Kazda z nas to vidi zo svojho pohladu na zaklade toho, co prezila a ako jej vyznel autorkin prispevok.
@ina2405 ale to sú rozbité rodiny. A dieťa potrebuje rodiča.
@zmrzlinka2021 smiešne generalizuješ. Dieťa potrebuje okrem rodiča aj chlieb a strechu nad hlavou. A rodiča doma má, tie deti nie sú v detských domovoch.
@hankab Takto zle formulovany príspevok autorky, kde je minimum informácií, je vždy živnou pôdou pre domnienky. A asi jej muž je v rodine dôležitý, keďže si autorka počas jeho neprítomnosti nevie poradiť. Inak by už dávno fungovali bez neho.
@enmery Takto sa milujuci manzel nechova......ale ze milujuca manzelka pinda je v poriadku....mozno keby doma menej pocuval staznosti tak jej nic nepovie. Pracujem v zahranici a ked si niekto mysli ze je to oddych a relax tak sa fest myli........Vecne byvat v cudzom,prisposobovat sa cudzim ludom....Predpokladam ze jeho vyplata ju zas az nat nevytaca......na zaciatku pisala ze ma narocne 10+ dieta......potom uz nie.......takze je problem len v tom ze je tyzden z mesiaca prec......Má pracu ktora ho bavi a este aj dobre ziví.......Skus si predstavit,ze vymeni pracu za inu ktora ho nebude bavit a nezarobi normalne.........este len vtedy bude ohen na streche. Chodi do prace ktora ho bavi a zarobi.....nedobre,lebo neni doma. Nechodi do prace,lebo ho nic nebavi....nedobre. Chodi do prace kde zarobi malo.....este horsie.......
Stále máš minimalne dve možnosti. Tvoj muz chodí raz mesacne na sluzobku,ktoru si dokonca moze sam vybrat kde bude. Ocividne ho jeho praca bavi a nemieni s nou prestat. Tebe takyto zivot nevyhovuje. 1,Takze bud sa prisposobis a budete dalej zit ako rodina. 2, budes do toho rýpať az sa mu znechutiš a bude chodit este viac aby to nepocuval( co Ti bude vadit este viac)3, Rozvediete sa, budes sama uplne a to zrejme tiez nechces....No a potom si povies.......toto som nechcela. A co si chcela?

Mňa by zaujímalo, či by bol rovnaký meter aj na ženu, čo si takto robí kariéru a uteká od rodiny a muž jej tu nad tým narieka.
Autorka,
Tvoj muž uprednostňuje kariéru, peniaze, nie svoju rodinu