icon

Celé dni nič nerobím

10. jan 2023

Mala ste to niektorá že ste celé dni len prelezali/presedeli a nic ste neurobili? Chodím do práce a tam normálně fungujem a prídem domov a nič. Proste vypínač sa vypne a ja lezim bez pohnutia kludne aj 5 hodín kým nejdem spať. Nedokážem s tým nič robiť už niekoľko rokov ak keď velmi by som chcela. Každý deň si hovorím že začínam nanovo a ono nic. Nie som ani len unavená z práce. Neviem čo s tým, sama si určite nepomôžem. Myslite že to môže byť depresia? Ale inak náladu mám v pohode až na to že som z celej tejto situácie nešťastná, tak nemám pocit žiadneho smútku. Skôr tej apatie.

akvi
10. jan 2023

Skús sa viac hýbať, nechoď z práce hneď domov, resp choď pešo, choď dlhšou cestou a pod. Ja som toto obdobie mala presne v tomto veku okolo 23r. Proste taká beznádej ma chytala. Začala som viac času tráviť vonku. Ako benefit chodenia som schudla 😁 a aj to som brala že super, síce to nebola nejaká motivácia predtým, ale potešilo to. Potom som začala chodiť na jogu. Našla som si kurz, kde sa platili jednotlivé lekcie, čiže som nebola pod tlakom, že musím niekam ísť, potrebovala som ten pocit slobody ale zároveň som vnímala aj tú pravidelnosť v činnosti. To mi pomohlo nelezat na gauči a neľutovat sa, ako som zase nič nespravila. No a potom som otehotnela a život sa otočil o 180 stupňov a už som nemala čas nič nerobiť. Inak mňa hrozne vycerpavala a ubijala práca, ale kým som v nej bola, som to tak nevnímala, až keď som z nej odišla, tak zo mňa spadlo všetko, proste polka tej akože lenivosti bola vlastne taká tá frustrácia z práce, ktorá by časom možno prešla az do depresie, ak by som nič nezmenila.

lusyc
10. jan 2023

Nájdi si ešte brigádu

akinom0077
10. jan 2023

Musis si najst motivaciu, nieco co ta bavi, co mas rada. dat si nejaky tyzdenny plan, celkovy ciel… skus postupne sa “ dokopat” kazdy den nieco male vykonat, niekam ist…. kamaratky? rodina? priatel? nikam nechodite? ani cez vikend?

dankanka
10. jan 2023

Mne to pride ze nemas absolutne ziaden ciel a Tvoj zivot Ta nebavi. V praci nuda, doma nuda.

dankanka
10. jan 2023

Aj to ze..nemas vlastne ziaden problem. Bez ciela vladtne ani nie su. Staci Ti zrejme miesto kde zijes, kde pracujes, aj clovek s ktorym zijes a na situacii ani nepotrebujes nic menit. Naco aj, vsetko je tak ako ma-nema byt. Uz len byt spokojna s tym ze oddychujes po praci. Napokon, nemusi to byt nic zle, ak si tak ok. Ved co by si a pre koho robila a naco? Netlac na seba, uzivaj si, ze tych par hodin nic nemusis. Alebo popremyslaj nad cielom.

autor
10. jan 2023

@lusyc takže mám to že nedokážem pre seba nič urobiť vyriešiť tým, že si mám nájsť brigádu a nemala na seba čas vôbec. To je teda veľmi zodpovedne riešenie problémov 😂

tinkavvv
10. jan 2023

Urob ai dopredu plan na cely tyzden. Ja neviem pondelok - cvicenie, utorok - kniha, streda- upratanie bytu.... a dodorzuj.

autor
10. jan 2023

@dankanka čo by som a pre koho robila? Ja chcem robiť tie veci pre seba. Nie pre priateľa nie pre to aby si o mne nemysleli že som lenivá. To mi je ukradnuté. Ale sama pre seba to chcem urobiť. Takže cieľ by tam aj bol. Už len sa zdvihnúť a začať ho pomaly plniť. Bohužiaľ som si za tie roky uvedomila že sama to nedokážem

katie253
10. jan 2023

Mozes mat aj poruchu štítnej žľazy. Chod k obvodnej nech ri urobí vyšetrenia. Môžeš nevládať aj kvôli tomu...

katie253
10. jan 2023

@katie253 ja sa tiež liecim. Kamarátka to má tiez, ona ked prišla zo školy, potom z roboty domov, tak tiez len ležala, nemala vobec silu niečo robiť, proste by len spala. Mne to podchytili včas a ona sa trápila veľmi dlho. Aj výsledky z krvi tomu zodpovedajú, nevie sa dať dokopy....

otvorena
10. jan 2023

Myslím že takých nás je viac.. koľko máš rokov ?

nyusika
10. jan 2023

@elizabet173 ale zase - depresia je seriozna a vazna choroba - ale z opisanho mi to tak nepride, nakoko si to autorka uvedomuje a nc s tym nerobi. a ked je jej partner doma, funguje normalne

nyusika
10. jan 2023

a naco ti je cas na seba, ked aj tak len lezis na gauci

dankanka
10. jan 2023

A ak by si sa zdoverila priatelovi? Evidentne na Teba zabera tlak..

autor
10. jan 2023

@nyusika ja mam z vás pocit že ste si len prišla kopnúť. Keby to takto chcem nechať tak sem nepíšem. Či si myslíte že mám v pláne celý život ležať a nič nerobiť len preto že môžem? To by som asi bola tým pádom v živote spokojná.

autor
10. jan 2023

@dankanka to je to, že mne je to strašné blbé úplne ma trasie predstava že by som to mala komukolvek povedať. Cítim sa ako troška čo si nevie upratať život

nyusika
10. jan 2023

tak nieco sprav a presdtan lezat na gauci, uz dve strany diskusie len vysvetlujes, preco sa nieco neda

genoveva
10. jan 2023

Menej egoizmu, viac altruizmu. Až príliš sa zaoberáš sama sebou a riešiš sama seba, človek potrebuje byť aj potrebný, choď pomáhať 😉😊.

viestta
10. jan 2023

A volne dni ako travis?

autor
10. jan 2023

@nyusika toto milujem že niečo sprav o to sa snažím každý jeden deň. Každý jeden deň je pre mňa boj vstať z postele a ísť do práce a fungovat. Kvôli čomu som asi tak vyhľadala psychológa, keď som po rokoch zistila že sama to nedokážem? Asi aby som mu tam chodila plakat a nadávat na môj ťažký život alebo čo si myslíte? Len ma zaujímalo či niekto náhodou nemal podobne stavy ako ja.

autor
10. jan 2023

@viestta keď som sama tak asi tak ako som popísala, samozrejme že občas niečo urobím zas bez toho to nejde úplne ale je to len v rámci nutností a keď sme doma s priateľom spolu tak trávime čas tak normálne. V kuchyni (to je naše hobby) zájdeme do kina alebo pozrieme film doma, máme vyhradený v rámci toho dňa čas aj sami na seba vtedy napríklad čítam alebo sa učím.

nyusika
10. jan 2023

no sebalutost ti ale ide dokonale.
tak ked vidis, ze sa nieco neda, najdi sposob, ako to pojde - psycholog ti nepomohol, pomoze ti psychiater.

ale nieeee - ides sa tu verene lutovat, ako ti nik nechce pomoct a pritom to nechces sama.
kks, mas 23 rokov a hnijes na gauci.
a nie, nemyslim si, ze som zbytocne tvrda.
pri niektorych ludoch to proste inak nejde.
nemam problem - vyrobim si problem.
lebo mam az prilis nudny zivoty a mne sa nic ine nechce

nyusika
10. jan 2023

a teraz citam, ze ked si s frajerom, fungujte normalne - cize ty mozno ani nepotrebujes psychiatra, ale animatora.
co ti bude robit program, lebo samej sa ti to nechce

otvorena
10. jan 2023

Určite som mala aj ja také pocity. Jedine na to prestan myslieť ..žiadny psycho a podobne prosim ťa 🙄
Ráno vstaň a premysli si čo budeš robiť ,keď budeš doma
Napríklad pozri nejaký zaujímavý recept ,choď si pokupit na to veci uvar ,upec..
To je len taká malá rada odomňa a ono hneď nebudeš myslieť na to

amiaja
10. jan 2023

Si mlada, bezdetna, mas cely zivot pred sebou a more moznosti.. proste si leniva sa aj pohnut. Dostala si tu x navrhov a nic sa ti nepaci a na vsetko mas vyhovorku
Tak hni na gauci.. komu niet rady, tomu niet pomoci.

prasiatko30
10. jan 2023

Si hnila bud sa premozes alebo budes mat deti. V tejto dobe nie je problem najst si aktivitu, ktora by ta mohla bavit lenna to treba pevnu volu a robit nieco. Ale ano mozes to diagnostikovat aj ako depresiu a cpat sa antidepresivami - potom uz len ti bude hej a budes super aktivna🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️.

viestta
10. jan 2023

tak ked si s frajerom viete naplanovat cas, vies si ho naplanovat aj ked si sama. Obavam sa, ze ty nemas ziaden vazny problem okrem toho, ze ti chyba sebadisciplina. A s tym ti nepomoze nikto, ani ziaden zazrak. Alebo sama seba donutis veci zmenit alebo sa budes nadalej lutovat. Vsetko je iba a len na tebe. O tom, ze si tak trosku (dost) leniva by sme mohli polemizovat, ale rozhodne toto nie je nic co by si sama nemohla zmenit. Lenze tu zmenu treba chciet a to sa tebe nejak nechce. Ty sa budes radsej lutovat a vyhovarat na to, ze sneh v Gronsku nenapadol a kokosove orechy v Tichomori nedorastli do predpokladanej velkosti a ty preto nemozes nic.

mon29
10. jan 2023

Nie si vela na mobile? Ved si pozriem len toto od toho odbiehas k inym informaciam, soc.sietam a uz je vecer?

otvorena
10. jan 2023

@mon29 toto napadlo aj mňa

janka_266
10. jan 2023

Treba sa prihlásiť na nejakú aktivitu/cvičenie čokoľvek, čo by Vás mohlo baviť a najlepsie si kurz predplatiť na aspoň 3 mesiace 😃 keď už tam dáte toľko peňazí, snáď by ste aj tak nelezali doma? A kým som nemala dieťa, tiež som si zvykla ľahnúť keď som prišla domov 😃zdalo sa mi, že som unavená 🤣