Celé dni nič nerobím
Mala ste to niektorá že ste celé dni len prelezali/presedeli a nic ste neurobili? Chodím do práce a tam normálně fungujem a prídem domov a nič. Proste vypínač sa vypne a ja lezim bez pohnutia kludne aj 5 hodín kým nejdem spať. Nedokážem s tým nič robiť už niekoľko rokov ak keď velmi by som chcela. Každý deň si hovorím že začínam nanovo a ono nic. Nie som ani len unavená z práce. Neviem čo s tým, sama si určite nepomôžem. Myslite že to môže byť depresia? Ale inak náladu mám v pohode až na to že som z celej tejto situácie nešťastná, tak nemám pocit žiadneho smútku. Skôr tej apatie.
obvodak a krv
Ano, je to zvyk.
Lezat na gauci, ci chodit denne 10 km behat. Zvyk ako zvyk, problem je ze bez usilia clovek ide smerom do lahu --> do hrobu. Ist opacnym smerom chce usilie.
Takze sa len postav a zmen zivot 😊 najdi si hobby. Prv ti bude zatazko i 10 minut. Potom si zvyknes na akcnejsi zivot.
Bo toto je len fakt predpriprava na rakvu, a raz ti to bude luto
Reagujem na tvoju odpoveď 10:46 ale veď toho robíš aj dosť myslím
Nehnevaj sa, nezvyknem takto reagovať, ale minimálne 4 dievčatá sme sa ta pýtali ci máš základné vyšetrenia z krvi a ty na tie správy absolútne nereaguješ, neodpovedáš. Nerozumiem, ze ked tu niekto pýta radu a ju aj dostane, tak to odignoruje. Ako tu spomínala jedna baba, tak tu podporujes len svoju sebaľútosť. Reagujes len na také príspevky.
ja to mám podobné.Fyzicky nepracujem,ale psychicky.Práca ma baví.Ale tiež rada doma leňoším.Ale ja som zase lenivá a doma si to užívam....to ničnerobenie to priznávam dobrovolne😀 tiež nemám deti ale ani nechcem mne to takto vyhovuje.No to bud rada že nemáš deti.Potom ti ešte len začne záhul.Alebo,možno tebe by to aj prospelo.Ktovie 🙂 Ja ak sa do niečoho začítam alebo zapozerám,tiež prejde niekolko hodín ani neviem ako.Ale zase rada si vyjdem aj von sem,tam do mesta,atd.Prečo nezbehneš k psychologovi teda ak sa cítiš zle? Lebo z tvojich riadkov ide ozaj ako keby sa ti ani žiť nechcelo.Alebo ak sa ti ani tam nechce,skús na odporúčanie nejaké sedenie aj online
Taketo stavy vie priniest nepsravne fungovanie stitnej zlazy. Ale za ak to tak mavas len vtedy ked si sama, mozno si tam niekde v podvedomi proste potrebujes len oddychnut
Ahoj, co popisujes mi pripomina jeden pribeh, ktory som pred par rokmi pocula na impact theory`s. Autorka – Mel Robbins vzdelana zena, myslim, pravnicka nemala v istom bode zivota motivaciu na nic, dokonca nevedela rano vstat z postele, stratila pracu, nebola schopna fungovat..
Kazdy den si hovorila, zmenim toto a tamto, a aj tak nebula schopna zmenit nic… az kym nenasla sposob. Je to vysvetlene v tom videu. Rozpravas po anglicky? Dam ti sem link
@liusa82 už som vyhľadala psychológa takže dúfam že nájdeme nejakú spoločnú cestu. Tiež si hovorím že dieťa by mi prospelo ale nie som na to finančně zabezpečená tak ako by som chcela byť takže neprichádza do úvahy. Dnes som napríklad celkom fungovala. Ale už som zas frustrovaná z toho že som stravila tri hodiny nákupom potravín a mám úplne zle pocity že to bola strata času ani nemám to čo som chcela poriadne a tak. Proste čistá frustrácia z vlastnej existencie :D
Prosím ťa, ako sa dajú tri hodiny nakupovať potraviny ? 😁
@nyusika pre dvoch ludi 🤔
@prasiatko30 hodinu a pol pre jedného, hodinu a pol pre druhého.
To má človek bežne už aj navarené a odcvicene
S návykmi je to tak, že treba začínať veeeelmi pozvoľna. Vždy len jeden pridať. Nie že nárazovo zrazu každý deň variť, čítať, upratovať aj chodiť na vychádzky. Taký hurá systém dlhšie než pár dní nevydrží. Treba si zvoliť jeden malý návyk, napríklad že po príchode z práce si najskôr nachystáš veci na ďalší deň, až potom ľahneš na gauč (to je len príklad, môžeš si vymyslieť čokoľvek, čo sedí na tvoju konkrétnu situáciu). A až po tom, čo budeš tento návyk robiť úplne automaticky bez premahania, až potom pridáš ďalší. Niekomu to trvá mesiac, niekomu možno aj 5. Inak, ale nevidím žiaden problém v tom, čo si vyššie písala, že si namiesto pár strán prečítala celú knihu za deň. Čo je na tom zle? Podľa mňa sa presne tak čítajú knihy 😜
Nie si len leniva a pohodlna? Z casu na cas mozes mat taketo nalady, ale stale? Hm... najdi si daky konicek, zacni uprativat.ked sa nakopnes, uz to pohde,ani sa nezastavis
@nyusika išla som do makra hľadať niečo pre mamu, neviem či si tam niekedy bola ale je to celkom bludisko keď nevieš kde čo presne je. Takže som strávila dosť dlhú dobu hľadaním potom nákup klasika asi hodina plus cesta tam a naspäť 45 minút a ešte som bola po balíky na výdajne miesta.
Tvoja diagnoza je skor tato https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Prokrastinácia
Tak ale to nákup netrval tak dlho, ja som si predstavovala, ako tri hodiny chodíš po Kauflande 😁
Keď nevládzes ráno a ideš s nechuťou do práce nemáš nízky tlak, anemiu, štítnu žľazu nedostatočnú?Ostatné je len zvyk, keď človek nič nemusí zlenivie.Najprv choď k obvodnej...ak si zdravá si len znudena.
@autorka potrebuješ zmenu! Zmenu práce, prostredia, nové impulzy do života. A to, že si “zabila” 3 hodiny v obchode aj to je dobré. Veď si nesedela na gauči zvyšné 2 hodiny. A nikdy nevieš, že v obchode koho stretneš 😃
Nie psychológa potrebuješ, ale zmenu! A to ti radia ženy vyššie. Pridaj si “malú činnosť”, malú zmenu do života.
A neboj, pomaly ide jar, bude lepšie. 😝
toto je depresia. take to prazdno, nezaujem, ziadna motivacia, ziadne konicky - to nie je len ze citit sa smutne. pomoze ti vyhladat odbornu pomoc a medikacia. clen mojej rodiny presne takto zil, bola to depresia
@prasiatko30 toje aj moja diagnóza, bihužiaľ 🙈🙈🙈
Koľko rokov presne? Chronická únava má veľa príčin a zbaviť sa jej môže trvať dlho.
Akú máš prácu? Ak takú že robíš 8-12 hodín bez prestávky ako motorová myš tak je jasné že zvyšok dňa nemáš energiu.
A čo robís, keď si doma?nie si na mobile?môže byť aj depresivne ladenie, ale to by Ťa nebavila a nezvládala by si prácu.Aspon víkendy máš aktívnejšie?niekto tu písal šport, chodiť von ja som taká nijaká jeseň do jari potom ozijem, až som ako v mánii🙂

Prepac, ak nemas problem s krvnym obrazom, stitnou zlazou, depresiu al. iny zdravotny problem, ktory zapricinuje tento stav, potom to vyzera iba na slabu volu, malu sebadisciplinu, lenost a neschopnost si rozkazat. Je to tvrde si toto pripustit, ale jedina cesta, ako sa z toho dostat. Nehnevaj sa na nas, aj tvrdsia kritika vie cloveka nastartovat. A vedz, ze napad genovevy ist pomahat je velmi dobry, aj naplnujuci i ked je jasne, ze najst taku cinnost nie je len tak.