icon

Celé dni nič nerobím

10. jan 2023

Mala ste to niektorá že ste celé dni len prelezali/presedeli a nic ste neurobili? Chodím do práce a tam normálně fungujem a prídem domov a nič. Proste vypínač sa vypne a ja lezim bez pohnutia kludne aj 5 hodín kým nejdem spať. Nedokážem s tým nič robiť už niekoľko rokov ak keď velmi by som chcela. Každý deň si hovorím že začínam nanovo a ono nic. Nie som ani len unavená z práce. Neviem čo s tým, sama si určite nepomôžem. Myslite že to môže byť depresia? Ale inak náladu mám v pohode až na to že som z celej tejto situácie nešťastná, tak nemám pocit žiadneho smútku. Skôr tej apatie.

Strana
z4
toskanka
10. jan 2023

Ked píšeš, že pri priateľovi toto nemáš, tak potom nezvládaš samotu, nemáš motiváciu sama fungovať, všetok tvoj voľný čas pohltí prokrastinácia. Skús si o tomto niečo prečítať.

lubinkap
10. jan 2023

Čítaš knihy? Ak nie, začni, už keď ležíš, tak čítaj...začni motivačnou literatúrou a uvidíš pomale zmeny...

majkakvet
10. jan 2023

Mam to iste, skratka zivot je unavny. Xy hodin praca, dochadzanie vlakom. Dojdem domov a padnem na gauc.

lalala94
10. jan 2023

@roja01 tvoj príspevok to asi najviac zo všetkých vystihol. Pokiaľ tam nie je žiadny zdravotný problém, tak z príspevkov autorky to naozaj vyzerá tak, že je len lenivá, nechce sa jej, nemá sebadisciplínu ani pevnú vôľu. Inak tieto vlastnosti vie človek veľmi pekne vycibriť športom. Akože, ja som tiež nikdy nebola výstavným kusom aktivity, ale toto je extrém, aby som nerobila nič len sedela na gauči. 😀 Každý človek má obdobie, kedy sa mu nič nechce a potrebuje oddych či už kvôli škole alebo práci. No je to len obdobie, nie celý život. Toto by ma popravde vôbec nebavilo. Také pomalé umieranie.

mijunik
10. jan 2023

Ahoj, výnimočne som nečítala všetky komentáre (lebo už je veľa hodín), tak ak si takúto radu už dostala, ospravedlňujem sa. 😊 Môže to byť depresia, zájdi k psychiatrovi, pomôže Ti. Môže to byť len pohodlnosť a chýba Ti pevná vôľa. Tak mi napadlo, že s tým by Ti pomohol psík alebo mačička. So psíkom by si musela ísť pravidelne na prechádzku, t. j. aktivita, mačička, resp. dve mačičky asi zas lepšie znášajú, keď sú cez deň samé doma. Alebo ísť po práci dobrovoľníčiť buď do zvieracieho útulku alebo možno aj do nemocnice. Musíš si nájsť zmysluplné vyplnenie voľného času. Držím palce. 🍀✨

moony99
5. jan 2024

Ja by som nedokázala ležať, keď viem,že mam v domácnosti niečo urobiť, upratať atď

zuzuyati
6. jan 2024

@lalala94 presne, ale poviem vám že mám 2 deti a cítim sa úplne totožné z autorkou. Takže ja si tiež neviem pomôcť ale myslím si,že u mňa je to strs vyčerpanie a ešte jeden dosť zlý vzťah, ktorý má psychicky úplne ničí.
No co píše autorka, tak isto sa cítim aj ja, úplne totožne.. 😢😥

hlupa_troska
31. aug 2024

Ja mam len jednu radu, leniva nie si, ubija ta samota a bezzmyselnosť tohto tu..
Ak nemôžeš byť vo vzťahu, musíš nachádzať niečo, načo sa tešíš, pozri si program kultúrny, alebo choď na zoznamku a zisti, s kým koho spoznáš, vieš tráviť čas a prinesie ti trochu radosti do života
nie však závislosť.
Ak nevieš tráviť čas o samote, (čo môže byť aj kvôli financiám a na tie potrebuješ hobby/koníček a túžbu niekam sa v tom posunúť), tak ti chýba spoločnosť, a to sa dá riešiť tým, že budeš chodiť na nejaké prednášky pre verejnosť, alebo aj platené, (skús meetup..) alebo na kultúru do mesta, medzi menšie skupiny, a nebudeš už tak sama..
A postupne možno zistíš, že ťa niečo z toho robí šťastnou, a začneš tomu dávať svoj čas
Ono to nijak inak nejde ak nejdeš ako buldog za kariérou a podnikaním..
Ten zmysel je pôžitok a pocit naplnenia
Ale ten nikdy nepríde sám od seba, musíš sa k ním prepracovať, a zväčša príde aj láska a nasledne tvorenie rodinného zázemia
Nečakaj však rozprávku ak si ju sama nevybuduješ enormnou snahou a učením, bez toho nikdy nepríde, nikto nič veľké neurobí za teba, tak to je..
musíš v sebe objaviť túžbu a napĺňať sa ňou, tá túžba ti dokáže pomôcť prekonať následné ťažkosti..
a potrebuješ sa na to vždy a znova tešiť alebo aspoň túžiť po niečom v predstavách

hlupa_troska
31. aug 2024

@hlupa_troska
hlavne nezostávaj doma sama zavretá, ak to pociťuješ ako ťažobu a nemohúcnosť, lebo to tak zostane a ochorieš z toho..

akyia
23. nov 2024

Stará téma asi už ani neodpovies 😅 ale nemáš add?

rol76
24. nov 2024

Ja mám stredne ťažkú depresiu,poruchy osobnosti,ale našťastie fungujem normálne,že dokážem maskovať svoju depku,zlú náladu.Pracujem,a teraz už síce po robote von na dvor nepôjdem,ked je skoro tma,ale aj ja presedím pred tv a pred PC aj 4 hodiny.Cez leto je iné.Vtedy sa dá kosiť,sadiť okrasné kríky,všeličo.Ale aj ja mávam obdobie,že aj týždeň nepôjdem na dvor,ved dom mám hotový,partnerka mi veľa pomáha vonku,a aj v byťe,a ja len sedím,a bud hrajem,čítám,alebo jednoducho nič nerobím,len pozerám do bedne,a ani netuším o čom je ten film,čo práve dávajú.Clovek potrebuje byť aj sám so sebou,nehovorím že furt,roky,ale aspoň pár dní v mesiaci.Ja ako vodoinštalatér,kúrenár,nemám moc ťažkú prácu,ale s ľudmi je to oveľa horšie,hlavňe ked vytápajú susedov,a chyba je u nich.Potom len revú,že iste nie je problém u nich,ale mi máme kamerový systém,čo ukáže každú prasklinu,Už aj policajtov sme museli volať,lebo udrela majiťelka kolegu...že ona nedovolí rozsekať svoju kúpelňu.
Bolo to trochu od témy,ale ja nemám nič s tým,ked niekto je rád-rada sama.

calina_lina
12. feb 2025

@zuzuyati ahoj, zmenilo sa niečo za ten rok? Môžem ti pripadne napísať správu? Zazivam to isté ako pise autorka, akurát mam teda 3 malé deti.

lady511
12. feb 2025

@ivik4 ja rovnako čo by som dala za energiu ktorú majú odomna aj o 10rokov staršie kamošky ale zase ja mám aj svoju chorobu ktorá ma dosť oberá o energiu

ivik4
12. feb 2025

@lady511 no to aj ja tak moze mat vpliv aj to

zuzuyati
1. mar 2025

@calina_lina ahoj, no bola som 3 týždne chorá v januári, a teraz máme zase nejakú nádchu. No hrozné niečo. Furt sa v niečom krutime.. a vy ako?
Prepáč, často sem nechodím, tak píšem až dnes. Pekný víkend tebe aj detickam.

Strana
z4