icon

Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

lunademonica
26. mar 2023

Este mi napadlo, predstav si ako svojmu dietatu jedneho dna vysvetlujes preco nema otca.
Mami, preco ja nemam ocka?
No vies, on chcel testy dna, tak som ho poslala do riti.
Aha...a to len pre to?
Ano.
Hm?

vroni
26. mar 2023

@miadi, ano, je to mozne. Rovnako, ako je mozne, ze ten chlap je proste debil a bude jej robit 18 rokov peklo zo zivota na principe, ja som otec, kto je viac. Dieta ma pravo... je taky libivy blabol. Existuje x situacii, ked je lepsie, ak dieta vyrasta len s jednym z rodicov. Alebo dokonca uplne mimo dosahu rodicov. Nehovorim, ze to bude tento pripad, ale treba si to dokladne premysliet a nie sa ohanat nejakym imaginarnym pravom dietata na otca. Isteze si moze otcovstvo aj vybojovat. Ale rozhodne mu ho neponuknem na zlatom podnose.

vlastnynazor
26. mar 2023

Jasne, lebo vacsie nasledky z nechraneneho sexu nesu chlapi, preto je v ich prvotnom zaujme sa chranit 😂.
A ked beriem tento pribeh, tak nemam pocit, ze ten chlap bol proti dietatu, len mu zrejme niekto nasadil do hlavy chrobaka, ci to dieta je jeho alebo nanho tlaci rodina.

vlastnynazor
26. mar 2023

chillibubble - zabudla som ta oznacit v predch.odpovedi (reakcia na tvoj nazor)

chillibubble
26. mar 2023

@vlastnynazor tak ked sa nechrania, potom nech "neplacu", ze ich nejaka vyuzila na platenie vyzivneho. ja som reagovala na to co si pisala, ze ake maju niektori povedomie o slovenkach. nie na autorkinu situaciu.

miadi
26. mar 2023

@chillibubble ale Ved on neplanovane planoval ze chce snou dieta. Len z nejakeho dovodu nevie uverit ze je jeho. A teraz ked ona nechce DNA test tak pri jeho jednoduchej logike to dieta nie je jeho ked nechce mu dat dokaz.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
26. mar 2023

@miadi vysvetluje mi to teraz tymto, ci viem ze kazde 10 dieta je niekoho ineho. Ze to nema s tym nic spolocne ze mi neveri. Zacinam si mysliet, ze naozaj to nie je z jeho hlavy, mozno jeho rodina, jeho kamarati. Lebo ,,majetok,,.

autor
26. mar 2023

@elizabet173 ano zo zaciatku sme si povedali ze ostaneme tu, neskor uvidime. Ale teraz uz je to jedno.

zorkahorka
26. mar 2023

@autorka ako sa sprava teraz, ked si odisla? Kontaktuje ta?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
26. mar 2023

@zorkahorka ano vcera zacal s tym ze ci nebude pri porode, dnes s tym pokracuje a ze vie ze ma zranil ale ze ja som ho mojimi recami zranila 10x viac.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
26. mar 2023

@elizabet173 on vie ze dieta je jeho, ale chce testy. Ved ja som uz z toho ochorela.

miadi
26. mar 2023

Ako si ho zranila 10x viac ???? To co je za blbost? On neveri tebe ze dieta je jeho. A ty si ho zranila ako? Tym ze tvrdis ze dieta je jeho a ze to s testom prehnal? Unho empatia 0 bodov . Len vinu za nieco vie hladat u teba. Fakt divny clovek. Ak ta nezoznamll s rodicmi odkedy si teho.. tak to s tebou nemysli vazne.

miadi
26. mar 2023

On vie ze dieta je jeho tak naco ti robi Taketo nervy ? By som ho zavolala po porode. Ked uvidi babo a dalej bude pytat testy DNA tak koniec , obe moje deti vyzerali pri narodeni ako muzov otec 🤣nastastie len chvilku 😅ale teda nenapadlo ho pytat testy svokor mal vtedy 83 r a on sa nanho tiez dost podoba. Tak naco potrebuje tie testy ? Pre koho ?

loliki
26. mar 2023

U nich taká obyčaj. Nemôžeme všetko chápať. Z nejakého nepochopiteľného dôvodu ich chce. Hádate sa horšie ako malé trucovité deti. Empatiu každý vyžaduje, ale nikto neposkytuje tej druhej osobe. Odlož na chvíľu svoju zbytočnú hrdosť, ide o šťastie tvojej "rodiny". Napíš mu, že súhlasíš s testami, vymysli niečo, čo za to. Naučte sa aj dohodnúť sa, zíde sa vám to v živote. 😉 Slováci vravia, že múdrejší ustúpi.

zorkahorka
26. mar 2023

@autorka a cim si ho mala zranit?

vevesh
26. mar 2023

Pri precitani mi to pripomenulo jednu velmi vzdialenu znamu..... multikulti on nemec ona brazilcanka po 8 rokoch manzelstva, 10 rocnom spolocnom dietati sa dozvedela, ze panko je rozvedeny s 3 detmi a alimentami na krku (tiez chcel po nej testy dna a ona mu ich s radostou dala spravit, ved ona nic zle nespravila....🙈🙉🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️)....

charliee1980
26. mar 2023

A ja by som mu tusim povedala, ze tie DNA testy predsalen spravim, lebo ani ja si nie som ista s otcom 😛
A este by som mu povedala, ze ked teda vyjde vysledok, ze nie je otcom, moze byt pri porode, lebo nie ten je otec, ktory splodí, ale ten. ktory sa stara 🤪

miadi
26. mar 2023

@loliki to nie je jej zbytocna hrdost. To je jej jedina hrdost jej sebaucta. Jemu vies ospravedlnit nech ten test chce z akehokolvek dovodu. Ale ona to mà pokorne prijat? Ze jej neveri v tak zasadnej veci ako otcovstvo? Ona snim mala monogamny vztah Keby ho mali otvoreny a kazdy by spaval aj s inymi davali by to zmysel a kludne by mala ist na testy. Ake stastie “ rodiny.” ??? Ved on ju ako rodinu neberie. Berie ju ako daku zensku s ktorou mal sex a maju ups baby . A tym ze mu da dna potvrdenie ze dieta je jeho sa z neho nestane zazracne rodina . Partner co veri svojej partnerke ze nema sex aj s inymi. Niektore Asi nemate sebauctu ked toto tak bagatelizujete. A potom tu placete ze si vas muzi nevazia!

vroni
26. mar 2023

@loliki, u nich taka obycaj? No rozhodne nie. Chlap nie je z kdesi z rovnikovej Afriky, ze by mali take obycaje. Ak zene neverim, ze neobrabam jej zahradku vyhradne ja, pouzijem ochranu. Ak jej verim, nepytam testy. Vsetko ostatne su vyrony prebujneleho ega a nie je najmensi dovod nechat zo seba robit rohozku, aby sa pan, nedaj boh, necitil nekomfortne. A je uplne irelevantne, ci ho na napad s testami priviedla mamicka, kamos, sused alebo absencia sudnosti.

rony2255
26. mar 2023

@charliee1980 Takto by som neprovokovala, to by sa znížila na jeho úroveň.

Autorka, napíš mu, že ťa ranil a zničil váš vzťah. Že pre teba sú testy nepodstatné, lebo si mu bola verná a nie si žiadna zlatokopka, ktorá potrebuje výživné. Že ti je ľúto, že vaše dieťa pripravuje o otca. Lebo ak to teraz neodsúhlasí, podotýkam bez testov, tak nebude v RL. Si ochotná ísť na test po pôrode, no už teda na tom súde budete riešiť aj výževné. Ešte by som sa ho opýtala, či by pre neho nebolo ponižujúce, keby som chcela dôkaz, že nie je otcom dieťaťa žiadnej svojej kamarátky...

mircalla
26. mar 2023

Najma sa ukludni. Mas byt v klude, si tehotna. Nateraz tento slovny pingpong stopni a nepis mu.
Inak nie je on daky blizky vychod ci Egypt? To spravanie sedi. Pises sice, ze Nemecko, ale mozno tam len zije

loliki
26. mar 2023

@miadi
@vroni So mnou sa nemusíte hádať. Čo z toho má autorka, keď pôjde na testy, a čo má z toho, keď nepôjde? Zvážte dôsledky. Ona možno časom zistí, prečo to bolo pre toho muža dôležité a pochopí. Môžu žiť šťastne. Ak sa nedohodnú, 3 budú nešťastní.

miadi
26. mar 2023

@loliki ich stastie vobec nestoji na tych testoch, Je uplne jedno ci na ne pojde ci nepojde. Dovera mà dve strany. A on tu doveru co v neho mala znicil . Lebo on jej neveri. Ale uplne mešuge ze vie ze dieta je jeho len ten DNA test musi byt..

rony2255
26. mar 2023

@miadi celý mi príde mešuge, autorka môže byť rada, že to zistila už teraz...

loliki
26. mar 2023

@miadi Odkiaľ vieš, na čom stojí ich šťastie? Skús vymyslieť spôsob, ako by sa mohli zmieriť a nájsť spoločnú reč. Nájsť najlepšie riešenie, nie najrýchlejší rozchod.

rony2255
26. mar 2023

@loliki mediátor? alebo aspoň nejaký spoločný kamarát, ktorý pozná oboch a bol by nestranný

miadi
26. mar 2023

@loliki Ved mozu spolu zit aj bez DNA testu len on sa neda zapisat ako otec na matrike. Obaja budu “mat po svojom.” on nebude zapisani ona nepojde na test. Lenze ci by ho este chcela? Asi chcela iny vztah ako jej on vie ponuknut. A ci je to v naj zaujme dietata. . Nechcela by som takeho chlapa ale ani by som si s takym neurobila dieta. Nezila by som s chlapom co neveri ze som mu verna. Ked pojde na test nic to nemeni na Fakte ze on jej neveri.