icon

Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

Strana
z14
dankuk
26. mar 2023

Toto je fakt horsie ako telenovela. Pripomina mi to prekaracky pubertakov - luba ma/nelubi ma, veri mi/ neveri mi. A k comu si prosim Ta dospela po 13 stranach komentarov?

ropucha6
26. mar 2023

Necitala som diskusiu a nie, nesuhlasila by som. Ked chce, moze poziadat o testy a urcenie otcovstva po porode. Pri porode by samozrejme nebol, ked je takyto prespekulovany. Aj ked nejak nechapem, ako to mohlo byt planovane a takato otocka.

rony2255
26. mar 2023

@ropucha6 asi tak, že vedome sexovali bez ochrany, že ak sa podarí, nevadí. Teraz jej vypisuje, že ľúbi, chce sa postarať o dieťa, dokonca on si je istý, že je otec a chce byť pri pôrode, ale na testoch trvá. Ale najprv nakúpil celú výbavičku, až potom si poprosil testy. A že vie, že ju ranil ale ona jeho ranila 10x viac. Vraj Nemec, žiadny Arab, Nemec. Proste mešuge

ropucha6
26. mar 2023

@rony2255 vdaka za zhrnutie 🙂 no ja teda poznam dost nemcov, rakusakov aj inych a nikto od partneriek testy nepytal 🤷‍♀️

vroni
26. mar 2023

@loliki, nehadam sa. Sucho konstatujem, ze ten chlap je magor. Ziaden rozumny dovod pre svoju poziadavku nema. Takze zratavam: Ma ju za lacnu handru? Ano. Ma v pazi jej pocity? Ano. Ma potenciál skodit jej aj dieťaťu v buducnosti? Ano. Bude jej financne lepsie bez neho? Nie. Stoja tie prachy za to? Na to uz si musi odpovedat autorka.

dixinka5
26. mar 2023

No a? Veď nech ich zaplatí a potom by som ho poslala do riti a vyžiadala si take výživné žeby ho jeblo 😂😂😂

janage
26. mar 2023

Zaujímavé, že od nej nepýtal aj testy na pohlavné choroby. V duchu hesla doveruj, ale preveruj. To je čistá manipulácia, žiadať niečo od niekoho bez adekvátneho dôvodu, a keď to dotyčný odmietne, tak ho vyhlásiť za iracionálneho a celú vinu za situáciu, ktorá následne vznikne, zvaliť na neho.
Kde má ona istotu, že on počas svojho aktívneho sexuálneho života neurobil dieťa niekde inde? Ako môže ona 100% vedieť, že on už niekde alimenty nejakému dieťaťu neplatí? Koľké sa dozvedia ako posledné, že manžel či partner už kdesi dieťa má.
Videla nejaký doklad?
Pravda je, že vernosť sa dokázať nedá.
By som chcela vidieť akoby sa zatvaril pri odpovedi, ale jasné drahý, a keď už sme pri tom tiež ti samozrejme verím a viem, ze si mi verný, ale odteraz po každej sluzobke, ceste s prenocovaním mimo nás domov , ti iste nebude robiť problém ukázať mi test na pohlavné choroby.

mariska1989
26. mar 2023

@elizabet173 a chceš mi povedať že dieťa surovo zoberú matke a dajú ho otcovi lebo on sa chce starať aj napriek tomu že matka mu dá všetko čo je potrebné bývanie ,strava a ako osoba a matka bude ok tak jej dieťa zoberú len preto že on chce byť otcom ? . Raz to dieťa nosím 9 mesiacov , trpím pri pôrode , mojím ho .nevyspim sa tak sakra asi nebudemnat prava 50/50 s chlapom keď on dal len spermie . Samozrejme keď je vzťah normálny a žijem ako rodina tak máme to ináč čo keď je to iné tak asi nedám že zoberte si lebo chce byť on otec 🙈🙈🙈🙈.. a sa mi nechce viac na túto tému písať takže odpoveď od teba blbá alebo od inej mi už je ukradnutá ja som svoj názor dala keď sa iným nepáčia tak 🖕

veronikastrickova
27. mar 2023

@mariska1989 evidentne s tymto skusenosti nemas

mirro
27. mar 2023

@autor nečítala som ani jeden komentár, iba tvoj príspevok. Reagovala by som rovnako, ponížil by ma tou žiadosťou o DNA najviac ako by sa dalo.

genoveva
27. mar 2023

Nečítala som celú diskusiu, je toho fakt veľa. Na jednej strane aj mňa by to strašne urazilo a prvá reakcia by bola ako tvoja. Na druhej strane ak je fakt silne racionálny typ možno to berie ako, čo nie je na papieri nie je pravda. Niečo ako darmo budeš pred súdom hovoriť, že byt je aj tvoj keď to nemáš na papieri. Možno ťa fakt nechcel uraziť a fakt nechápe dôsledky svojich slov. Ale to vieš najlepšie posúdiť ty…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mariska1989
27. mar 2023

@elizabet173 netvrdím že sa chlap nedokáže postarať len som podotkla že práva matky sú väčšie. Ja si myslím že toto všetko prejde a ty dvaja sa dajú dokopy znova časom lebo sa ukáže že bude dobrý otec keď už teraz sa zaujíma o nenarodené dieťa

veronikastrickova
27. mar 2023

@mariska1989 prava matky vobec niesu vacsie, mozno kym koji, tak nebude nikto davat dieta otcovi na vikend co je pochopitelne. Ale nikdy su neni prava matky vacsie.

anna_2
27. mar 2023

Tak ho teda posli do rici, ked je to taky neprekonatelny problem. Mozno si najde novu a lepsiu priatelku (co nema ego az po strechu a problemy s testom) a bude dobrym manzelom a otcom v inej rodine. Spravisv mozno inu babu stastnou, zaco ti moze potom podakovat. A ty si mozes hladat dalsieho chudaka, ktoreho budes pri kazdej nezhode vyhadzovat a rozchadzat sa...

miadi
27. mar 2023

@anna_2 Jasne ta lepsia hnet pobezi s radostou robit DNA test. Necha si nadavat do p., pri hadkach necha sa prefackat on bude moct vsetko Lebo jej ego bude miniaturne a hrdost ziadna . ( nehovorim ze toto vsetko on konkretne robil ale kde zena dovoli zo seba urobit handru raz .. sa to zneuzivanie stupnuje) . A ani manzel nemusi byt dobry lebo ani svoju teho partnerku nepoziadal o ruku za to mu nestala. To si Asi vestica Theodora ked vidis ako bude super manzel nejakej inej 🤣ktora s radostou pobezi dokazovat ze dieta nie je susedove. Ale ked mà žena kusok hrdosti tak ju treba zdupat ze? Asi ked to nemam nech to nema ani ona. 😆kazdej co autokyn problem bagatelizuje by som dopriala mat doma takeho uzasneho muza ako je otec jej dietata .

anna_2
28. mar 2023

@miadi a vies co, mne je to uz jedno co zo sebou obaja porobia. Nech sa aj otelia. Prajem len dietatu len vela stastia s takou "zvlastnou" matkou bez otca. Snad z neho nieco rozumne vyrastie. Koncim a posielam pesnicku...

jumama
29. dec 2023

Nevies si asi predstavit, ako dieta bude po otcovi tuzit (hoci sa budes snazit mu ho nahradit) a potrebovat ho vo svojom zivote. Myslim teraz tu rolu otca v jeho zivote, mozno nie tohoto konkretneho, ale skratka - vsetci, aby sme sa normalne vyvijali potrebujeme mamu aj otca. Obrat si perspektivu - spomen si na vsetky filmy, ci pribehy, v ktorych bolo dieta s jednym rodicom - spomen si na vsetky trapenia, ktore toto dieta prezivalo, spomen si, ze napriek laskavosti mamy, ktora s nim bola, ono naozaj tuzilo poznat aj tu druhu polku svojich genov - svojho otca. Ak sa na to susi pozriet ocami dietata, mozno pochopis, co ti hovorim.

Nepocuvaj rady nezrelych ludi! Pocuvaj svoje vnutro, pocuvaj to dieta v sebe!

Nevies si zrejme predstavit, aky strasny dopad to na dieta ma, ked je z neuplnej rodiny. Nedostene vztahovu vychovu, vzor vztahu, teda i v buducnosti to so vztahmi nebude mat lahke. Bohuzial. Bohuzial preto, ze pravdepodobne ani nerozumies, co som teraz povedala. Pretoze to clovek porozumie vacsinou az skusenostou, zazitim, zostarnutim spolu s tym dietatom. Ty si teraz v duchu odbojujes svoje ako levica - ale neratas s jednym - s vlastnou volou a vlastnymmi tuzbami toho dietata. Ratas s tym,ze ta za tvoju lasku a obetavost bude milovat. A otca nebude potrebovat. Nuz - bude. Bude.

Teraz mas v sebe vela vzdoru a ten vzdor pohana tvoje odhodlanie, ze budes najlepsou mamou, aj za cenu, ze budes jednorodic. Nech je spravanie tvojho partnera akokolvek nepochpitelne, tak jednas trochu skratovo aj ty. Byt jednorodic nie je racionalne. A nie je to ani optimalne a laskave riesenie pre vase dieta. Dieta ma mat mamu aj ocka.

Je mi to velmi luto, za to dietatko. Vas vstah zazil zrejme len fazu zalubenia. Zamilovanie trva priblizne dva roky, ked este funguje chemia. Pevnost vztahu sa zacne preverovat po 3-5 rokoch spolocneho zivota. Vztah, aby bol pevny, mal by zazit aj zle okamihy a ich spolocne vyriesenie. Vtedy moze byt ten vztah silny. Zvladnete dobre aj zle, stojite pri sebe, hladate spolocne riesenia. Teraz prisla prva "zla vec" do vazho vztahu - ina ako tvoja romanticka predstava. Objavila sa potreba partnera, ktora tebe nedava logiku a zranuje ta. A ty si hned pri prvej takejto tazsej veci zo vztahu urazene utiekla.

Prosim, ja ti to nehovorim, aby som ta nejako pranierovala, ci urazala. Ale naozaj si myslim, ze by si sa mala ako buduca mama na to pozriet zrelsie. A vsetko si to racionalne s partnerom vyrozpravat. Mal by ti on mat moznot povedat vsetky svoje dovody a ty jemu vsetky svoje boliestky, osetrit si vzajomne zranenia... A pokracovat. Pevnejsi, silnejsiu, racionalnejsi.... dlhodobe vztahy su casto postavene aj na raciu. Cista zalubenost vo vztaoch nepretrva na veky. Musite sa naucit aj komunikovat, aj spolupracovat, aj sa dohodnut.

Skus si to predstavit. Skus nebyt urazena. Skus naplnit partnerovi jeho potrebu istoty a bezpecia, ktoru potrebuje, hoci pre teba nie je logicka. Skus sa ho pytat, co to pre neho znamena a preco to potrebuje....

rony2255
30. dec 2023

Ahoj. Ako to nakoniec dopadlo?

autor
2. jan 2024

@rony2255 dopadlo to tak, ze som sa zbalila a odisla na par dni, ale nakolko som tam mala vsetku vybavu pre male tak som sa musela vratit, pretoze rodicom som to povedat nechcela - hanbila som sa, s kym som to vobec zila a cakala dieta?
Takze asi par dni sme byvali vedla seba ako vzduch, potom sa to nejako utriaslo, medzitym som aj porodila, chcel byt pri porode ale naschval som mu nedala vediet, ze rodim.
Po prepusteni sme sli na matriku, zapisat ho do rodneho listu a o den na to na DNA testy, nech je kludny. Vysledky sme mali do 2 tyzdnov a vobec ho to nezaujimalo. Ked som sa ho pytala, preco si ich nepozrie, povedal ze to vediet nepotrebuje, ze on vie, ze dieta je jeho.
Myslim si, ze niekto mu toto vsetko nahucal do hlavy ale pravdu sa nedozviem, aj ked som sa ho na to pytala.
Ja sa snazim na to nemysliet, co mi spravil par tyzdnov pred porodom lebo inak by som ho musela zabit :D. Ale inak sa stazovat nemozem, snazi sa byt najlepsim otcom. ❤️

chillibubble
2. jan 2024

super ze to takto pekne dopadlo 🙂

pupava36
Autor odpoveď zmazal
Strana
z14