icon

Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

anna_2
24. mar 2023

Mudrejsi ustupi, sprostejsi ustupuje cely zivot.

abbey1
24. mar 2023

Autorka, cim viac o nom pises, tym viac vidiet, co je to za cloceka. On sa este chudak citi dotknuty!
Spochybnit otcovstvo svojho dietata je proste neskuticny krok mimo. A nechvsi to tu kto chce obhajuje, com chce, toto proste vyrovnany a milujuci partner neuriobi partnerke, ktoru si vazi a miluje. Vypoveda to o jeho ubohosti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chillibubble
24. mar 2023

len potom treba naozaj mysliet do velmi dalekej buducnosti a @anna_2 to naozaj dobre bohuzial zhrnula. a hlavne ta posledna "moznost"... ja ta chapem, tiez by ma to neskutocne urazilo, ale zivot slobodnej matky je sakra tazky, aj psychicky.

autor
24. mar 2023

@zoro9836 ano je len moje, ked on si nie je isty ci je otec. On nema uz ziadne pravo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chillibubble
24. mar 2023

ale on si to pravo vie cez sud vymoct... aj tie testy dna, ktore mu potvrdia, ze otcom naozaj je. len s tvojim postojom potom bude najviac trpiet to dieta. ak sa on k tomu nepostavi ze ok, niekde beha moje dieta po svete ale je mi to jedno. ak bude on mat zaujem, tak budete mat velmi komplikovany zivot ☹

kris_tin257
24. mar 2023

@zoro9836 chúďa dieťa, kvôli tvrdohlavosti urazlivosti matky a jej zlomenemu egu ublíži najviac svojmu dieťaťu ktoré bude tým pádom vyrastať bez otca...

anna_2
24. mar 2023

Zacalo to otazkou na DNA test, a pokracujes v myslienkach o tom ako dietatu ukradnes otca, o sudoch, o kradnuti dietata u otcovej strany, ... To sa rovno pozabijajte...

co ti mam na to povedat. On spravil chybu, a ty sy chystas spravit este horsiu (rádovo horsiu).

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
24. mar 2023

Prepiskol to, to je bez debaty ale stale to nie je na rozchod, v jednom ma pravdu, si egoista, mysli aj na to dieta a nie na svoje urazene ego?

toiba
24. mar 2023

@babulkomale zijes s nimi? ja nie, vela zien je privelmi emocionalnych, ja som skor v tomto ako chlap, uvazujem skor racionalne, napisala som moj nazor, ja by som to tak nebrala... pri splodeni su dvaja, ale su pripady, kedy sa tam objavi treti clovek... ako sa autorka rozhodne je na nek, je to jek zivot a zivot jej dietata, ci kopne nemca do prdele je mne jedno 🙂, hlavne aby bola stastna. ako inak tu zenu spochybnujem? napisala som jej moj nazor, ty asi spochybnujes muza... alebo sa mylim? citam pohlad jednej osoby, necitame jeho vyjadrenie, pekne ze podporujes zenu ale niekedy je pravda niekde v stredr alevo aj na strane muza... neviem ako to maju medzi sebou, ani co sa muzovi prehana hlavou. tak tym arabom islo iba asi o jedno, vacsine teda, tie zeny boli bud uplne naivne alebo vedeli do coho idu... co s tym ako teraz? nadavame na koho? na naivne zeny? na muzov, ktorym islo iba o jedno? to co ty povazujes za moralne neznamena, ze to je moralne aj realne, vies jednu stranu mince. inak ved ale oni nesli plodit? chceli si obaja asi uzit, ci boli vo vztahu? kolko Slovákov zuteka, ked zistia ze nechctiac splodili? zena sa moze chranit aj ked muz nema kondom, zodpovednost je ovojstranna a sex bol asi konsenzualny, tak o com pises? ak si frustrovana z vlastneho zivota, tak super ze si vypustila paru, tesim sa za teba, ale s tvojim nazorom, vo pises ako reakciu na mna vobec nesuhlasim a pride mi to uplne mimo 😀, ale obom nam je vlastne jedno, kto si o nas co mysli tu na koniku a tak je to dobre 🙂

toiba
24. mar 2023

mylis sa, ma na neho pravo, sudne si to vie vymoct... je mi luto co citam z tvojej strany, citim velku bolest a hnev, klud zienka, ublizis sebe a babatku... vydychaj sa, daj si pokoj od neho na teraz a naozaj to zacni riesit s kludnou hlavou... ak nie si bohata, tak alimenty sa ti nazozaj zidu... som matka a dieta naozaj stoji dost... ano z charity vies mat nejake veci, ale budes mu chciet aj nieco dopriat... hlavne to uz asi teraz neries a pripravuj sa na porod, uvolni sa a problemy ries potom

babulkomale
24. mar 2023

@toiba a ty s nimi zijes? Ak dobre vidim, pises ze podla teba zauradovala jeho rodina atd.
Ak sme sa nepochopili, tiez si myslim ze nevadi, my sa tu v podstate mozeme dohadovat do aleluja o ludoch co nepozname a je to v konecnom dosledku jedno.
Ide robit uzitocne veci radsej.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
toiba
24. mar 2023

je mi to velmi luto, asi sa k sebe nehodite... ja som taky racionalny clovek ako moj muz, vychadzame vsetkom a keby mi toto navrhol, tak by som nemala problem... vy ste ale asi rozdielny, co sa tyka emocionality alebo mozno si z jeho strany si zazila viac situacii, kedy si sa s jeho reakciou, nazorom nestotoznila... neviem ako to mate doma, teda mali ste... ja som ai to premietla do vztahu s mojim muzom a u neho by som nebrala ako to, ze mi neveri... beriem to inak ako ty a mozno aj ten tvoj nemec a mozno ti naozaj neveri... ak ti neveri, tak je to smutne... hlavne autorka sa drz, uzivaj si posledne chvilky tehotenstva a nelam si nad tym hlavu uz, prioavuj sa na porod, oddychuj a dories si veci, ked budes mat chut a silu na to potom, tak si vyries, ale teraz ai dolezita ty a tvoje babtko. prajem vsetko dobre a vela stastia 🙂

toiba
24. mar 2023

@zoro9836 hop hop USA a Rusko chces prirovnavat ku vzathom medzi muzom a zenou? no toto mi pride ako velmi zla paralela... USA podla mna teda nie su tou emocionalnou zenou, su zenou co ma pamat a vie si spocitat dva a dva, su zenou co predvida a obava sa najhorsieho ked tak...

chillibubble
24. mar 2023

@zoro9836 😀 ako ta toto napadlo dat do suvisu s vojnou... a za USA tu angazovanost vo vojne nahodou neriesia prevazne muzi?
a ja napriklad suhlasim s tym, ze to nema riesit tak radikalne ako planuje. odnesie si to hlavne dieta. ale zaroven by ma taky navrh velmi urazil a absolutne nechapem jeho obhajovanie niektorymi tu. a este s argumentom, ze niekto chce dat chlapovi istotu, ze dieta je jeho. a ze je to voci nemu nejako fer, ze zena podstupi testy dna...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
toiba
24. mar 2023

@chillibubble tak obhajovanie muza rozumiem, kazdy si to premietne do svojho zivta, ake ma skusenosti a s cim sa stretol... ja som to mojmu muzovi sama navrhla, ze aspon to spojim aj s vysetrnim celeho genomu dietata 😀... tazko je urcit co je 100% pravda, vieme jednu stranu a clovek si domysla medzi riadkami, nie su vsetky informacie napisane... necudovala by som sa nicomu duplom uz tu na MK 😀

toiba
24. mar 2023

@zoro9836 racionalne dovody ako hiatoricka jednota 😀? alebo ich tvrdenie, ze Kyjev neexistoval v minulosti a Ukrajina nema narok existovat samostatne? toto je zmyslanie stareho racionalneho chlapa 😀... toto su bajky pomiatnuteho chlapa akurat tak 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
toiba
24. mar 2023

@zoro9836 prepac, ale o politike ma nebavi sa bavit, kazdy z nich ma svoje postranne pohnutky... kazdy manipuluje aj Rusi, ovhajovat nikoho nejdem, ale oslavovat Rusov toboz nie

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vevesh
24. mar 2023

@chillibubble
@toiba baby, v nemecku, ak autorka nepoziada o socialku, nevymoze panko testy otcovstva. A keby odisla na sk ci inej krajiny, tak toboz moze zabudnut....

toiba
24. mar 2023

@vevesh nie su na Slovensku? nema uz aj slovenske obcianstvo? ked tu zije dlho? mozme sa iba dohadovat a hadat...

chillibubble
24. mar 2023

@vevesh mne to pride, ze su na slovensku, ked pise ze odisla k rodicom. a ze ma on odist odkial prisiel. a to v nemecku fakt nema otec rovnake prava ako matka?