Chcela by som dieťa. Mám čakať ešte 3 roky?
Ahojte.chcela by som dieťatko žijem sama mám prácu a auto. Som zabezpečena. Problém je v tom že môj partner je vysokoškolák má 22 rokov a žije s rodičmi. Ja mám 25 a už 6 rokov žijem úplne úplne samucka. Veľmi sa cítim osamotena a chýba mi nejaká rodina. Chcela by som si založiť vlastnú rodinu. No priateľ mi hovorí že nech počkám aspoň 3 roky nech dostuduje a možme si zakladat rodinu. No ja som na vážkach. Čakať 3 roky? To už budem mať 28 rokov a nemám istotu či priateľ somnou dovtedy bude. A či si to nerozmysli dovtedy že nechce rodinu a ja stratím 3 roky. Čo by ste robili?
Ja som mala 28, keď som mala prvé dieťa.
S teraz už manželom sme sa vzali v septembri 2019 a na prvý šup bez ochrany/antiky sa nám podarila dcérka a narodila sa presne 9 mesiacov po svadbe máj 2020 /3dni skôr/. Muž mal 32.
Pred tým sme spolu 5 rokov chodili a sme si užívali ako nikdy, dovolenky, výlety, oslavy a tak. Dali sme sa dokopy keď sme mali ja 23 a on 27 a neľutujem, že sme do toho nešli hneď, všetko má byť vtedy kedy to príde a nie tlačiť na pílu. Teraz mám čerstvých 30 a čakáme druhé, tiež na prvý šup, takže vôbec to nie je o veku. Práveže sa cítim zrelšia a na deti viac pripravené, na účte našetrené, lebo z rodičáku a ďalšieho platu sa nedá vyžiť podľa mňa normálne. Tak sa sústreď aj na to, je jedno s kým budeš, šetri a odkladaj, čím viac tým lepšie. V dnešnej dobe za mňa radšej maminka aj v 40tke, ale dobre zabezpečená, ako hŕŕŕ dieťa a potom sa nevie dočkať rodičáku každý mesiac. Máš čas ver mi.
Čakala. Keď už raz budete mať dieťa, sama už nikdy nebudete. Ešte si oddýchnite. Ale, na druhej strane, rozumiem vám. Ak tak veľmi túžite, partner je ešte mladý, necíti sa na to, naozaj máte iba dve možnosti. Spomínané vyššie, počkať alebo teda založiť si rodinu s druhým partnerom. Myslím, že tá druhá možnosť je vašim osudom. 😉
Priateľ má zdravý rozum. Prepáč, ale ako si to predstavuješ? Ze ty budeš na rodičaku, on študent a peniaze prídu z nebicka? A ze ty sa cítiš strašne sama, nie je najlepši dôvod urobiť si dieťa. To ma prísť,lebo dvaja ľudia ho obaja chcú a vedia, že aj keď to bude ťažké, chcú mu poskytnúť lásku, domov a plnohodnotnu výchovu, pričom nebude to ich majetok ani prostriedok na rozveselenie.Vieš vôbec, čo reálne obnasa mat dieťa? To nie je len sladké ružové bábätko spiace v postieľke, to je aj únava, stres, nervozita, choroby, bolesti, a aj stabilný milujúci pár, čo ho chcel, sa vie vtedy riadne povadit,kym si zvyknú na novú situáciu.
A ak zároveň mas už teraz pocit, že neveríš, že priateľ s tebou bude po 3 rokoch, tak radšej choďte od seba teraz, kým naozaj "zlyhá ti ochrana" a budeš vypisovať, aka si zúfalá, lebo priateľ nechcel dieťa, študuje, a ty si s ním sama a on nerobí a chodí po zurkach, a neklape vám to a co máš robiť, a co a co a co....
Ja by som radila rozchod, mám doma 21-rocneho syna, študuje, behá za kamošmi, nič ho netrápi, život gombicka, na deti sa chystá tak okolo 30-tky. Ty si už dlho samostatná, pracuješ, nájdi si ozaj staršieho chlapa, ktorý túži sa usadiť a mať deti. Kľudne ho môžeš stretnúť pár mesiacov po rozchode a za rok, za dva budeš aj tehotná a spokojná. Veľa šťastia.
Nečakaj, že chlap bude vo veku 25 rokov pripravený na dieťa, mala som velmi podobnú situáciu a aj ked som nechcela, musela som vzťah ukončiť a dobre som urobila.
Nie som si istá, či on v 25 rokoch bude chcieť dieťa, chlapi väčšinou neskôr, tí majú čas, to je často problém práve pri takýchto vzťahoch kde je chlap mladší.
ak rozmýšľaš nad rozchodom tak sa radšej rozíď a nechaj ho ísť. Lebo toto nie je láska hodná manželstva. Ja by som v živote manžela neopustila ani sa s ním nerozišla len preto, či dieťa bude alebo nebude alebo čo bude. Ja by som ho nevedela opustiť, bez neho žiť.
Odporúčam ti kúpiť si nejaké domáce zvieratko. Napríklad mačku. Nebudeš sa cítiť tak sama.
A čo sa týka priateľa, osobne by som o toľko mladšieho nechcela. Cítila by som sa pri ňom proste staro.
Rozisla by som sa snim na tvojom mieste. On mà rozum a zje primerane na svoj vek teraz chce dostudovat potom bude chciet zarabat nie hnet plienky kupovat a byt doma s tebou po veceroch . Vy ste obaja niekde uplne inde. Ved ste spolu este ani nezili nevies vobec ci ste kompatibilni. Nevies ci by ti zivot snim vyhovoval. On moze byt uplne decko doms z mama hotelu a ty by si robila vsetko., snim mas sancu najskor byt single mama. A to je sebecke od teba ked to dieta chces Mala by si chciet aj dobreho otca. Vyber mu otca ktory bude milovat jeho mamu. Vyber mu otca na ktoreho sa budes moct spolahnut ze tu bude aj o 3r ci 30. Otec je dost dolezity pre dieta. A mal by byt aj pre teba. Stymto chlaocom nemas nic ziadnu istotu. Mozes cakat Kym dostuduje a potom zacnes tlacit ze ti slubil dieta ( ako vec) a on Ta jednoducho odkopne. On na dieta nie je pripraveny a nemusi byt ani o 5rokov. Ty mozes stretnut muza co je ready sa usadit este tento rok ., o dva roky mozete byt manzelia a tesit sa na dietatko. Kto hlada ten najde. Len Proste nehladaj studenta. Hladaj chlapa cez 30. Co uz vystudoval nieco nadobudol vyburil sa a chce mat zenu a deti. Ja som mala deti v 33a 38 a uzivam si ich mega maju krasne detstvo 2rodicov co sa miluju. A kazdy den je v ich zivote nieco magicke. Nevedia co su hadky stres maju vsetko co potrebuju. A viac .. nechci dieta len koli sebe aby ti vyplnilo prazdnotu skor mysli na to svoje dieta nech mu mas co ponuknut. Je super ze si sebestacna zvladla by si byt single mama. Ale tie natahovacky s otcom dietata okolo toho.. najprv sa zameraj na to aby si mala taky vztah do ktoreho mozu prist deti .. zatial si kup psika a nebudes sama. Mozno ked ho budes venčit stretnes svojho buduceho muza 😉
:D ako nehnevaj sa, si dospela zabezpecena zena, ale lamentujes tu ako keby si mala 35 rokov a utekal ti posledny vlak. Tak ak ta tento tvoj frajer nenaplna, posli ho do teplych krajin, nech obhana vysokoskolacky a najdi si ineho a nestracaj cas. Otazky co ak, co ked, a kedy ako... nikam nevedu. Ty si pozri situaciu aka je, mozes stretnut chlapa a o rok svadbovat.. a nemusis. Vsetko je to o stasti a neurobis s tym vobec nic. Urcite by som 22r studenta netlacila do dietata, ani ineho chlapa, lebo ak budes slobodna mamicka, rodina to veru nebude...

choďte od seba, ak ty máš dilemu, či s ním zostať alebo nie, to nie je dobrý štart ani pre vzťah a už vôbec nie pre dieťa. Ak človeka miluješ, chceš s ním byť, ani ťa nenapadne uvažovať o druhom, aj keby nemohol mať deti. Tvojho partnera úplne chápem, užíva si študentský život, na deti má desať rokov čas. S najväčšou pravdepodobnosťou by to dopadlo tak, že ty by si bola doma s dieťaťom a on by stále rozmýšľal, kde pôjde s kamarátmi piť, pretože má skrátka na to vek, Netvrdím, že je to top, ale k mladosti to patrí. Potom by nastali hádky, lebo ty na MD, on študent, financií málo, on by si chcel žiť svoj život, ako pred dieťaťom, lebo má na to vek, ty by si chcela, aby bol doma a pomáhal. Ujasni si, čo od života chceš, na dieťa máš času a času.