icon

Chcem, aby ma priateľ pozdravil. Je to veľa?

13. feb 2023

Ahojte,
nie som nejaká stíhačka. Viem, že každý má svoje povinnosti. Ale mrzí ma, keď mi priateľ cez deň nenapíše, aspoň ahoj. Veď nechcem, žiadne litánie, ale aspoň ten pocit, že na mňa myslí.
Ja mu napíšem, pozdravím ho, zaželám pekný deň a on ma ignoruje. Niekedy jeden deň, niekedy dva.
Keď mu o tom poviem, začne mi tvrdiť, že to, že sa chcem pozdraviť ho citujem: moc, ale moc odo mňa odrádza a veľmi hnevá.
Čo si o tom myslíte ? Podotýkam, nie sme pubertiaci.
Ďakujem

gabrielkaa
13. feb 2023

@autorka za mna si neni otravna a takisto mi neride otravne, ked mojmu muzovi pocas dna napisem, len tak. Bud len pozdrav, alebo sa s nim chcem o nejaku malickost podelit, alebo nejaku informaciu poslat..atd. Popripade mu napist, ze ho lubim...Takisto to funguje aj z druhej strany. Fakt nechápem co na tom moze byt take otravne v dnesnej dobe, ked ludia na telefone travia kopec casu a takisto ked chcu tak na dobrych kamaratov alebo rodicov si najdu cas....

toskanka
13. feb 2023

@autorka Tento muž ti svojimi činmi dokazuje, že ťa nemá rád, že ťa má len na sex, vtedy si čas na písanie nájde. Prosím ťa, nad čím ty ešte vôbec uvažujes?

nicegirl369
13. feb 2023

Kazdy normalny pár je v dennodennom kontakte, sj ked spolu nebyvaju. Bud ste velmi mladi, alebo ta tvoj priatel nema az rak rad a ma ta proste aby niekoho mal. Neviem si predstavit neodpisat manzelovi alebo v minulosti frajerovi na pozdrav. Podla mna je ten tvoj proste idiot.

macko_usko222
13. feb 2023

je to debil.Ani ja nie som na vypisovanie, ale ak si raz niekoho vazim/uplne staci aj z ludskeho hladiska /, neignorujem ho.Respektujem to, ze ten dotycny chce byt v kontakte viac a stoji mi za odpoved.Vidis ze ako cloveka /bez toho sexu/, aby ta pozdravil, nestojis..Ale magorince o sexe bude vypisovat.Posli ho do..pekla !

autor
13. feb 2023

@gabrielkaa Veď toto, čo píšeš je tá podstata.

autor
13. feb 2023

@toskanka Áno, povedala som mu, ako veľa pre mňa znamená takýto milý pozdrav, ale on ignor. On sa nechce dohodnúť ani na kompromise....akurát sex je pre neho vec na skutočne dlhú debatu

autor
13. feb 2023

@macko_usko222 presne tak, to ľudské hladisko.

1angelika
13. feb 2023

Ak sa už teraz v tomto nezhodujete budete sa len hádať, treba sa porozprávať. Nemal by ti písať preto, že ty to vyžaduješ ale preto, že to chce sám. Ak spolu ani nebývate a teda sa nevidíte každý deň doma a ani ti nenapíše tak čo je to za vzťah? Vykašli sa na neho, vynucovať si jeho pozornosť je pod tvoju úroveň

toskanka
13. feb 2023

@autorka Že sa ti vôbec chce sa s ním o tomto doťahovať. U mňa by bol už dávno bloknuty a na vypisovanie si o sexe presmerovany na pokec.

rodinka20
13. feb 2023

Podľa mňa to nieje ok... Môj pracuje 8hod denne ale vždy keď môže, zavolá čo robím atď... Máte spolu deti asi spolu nežijete či ??? Zvláštne že len o sexe si vie s tebou písať o 106.. asi by ma odrádzal taký priateľ.

katkine_terapie
13. feb 2023

Autorka: "moc, ale moc odo mňa odrádza a veľmi hnevá." Co si o tom myslim? Ze mu vadis. Ospravedlnujem sa za uprimnost, ale ak niekomu (partnerovi) zazelam pekny den a dotycny to ignoruje a obtazuje ho to resp. odradza odomna či dokonca hneva, tak by som sa zamyslela nad tym, ci inak je to funkcny vztah. Ked mam niekoho rad/rada, potesim ma sprava od neho. Samozrejme, vsetko ma svoje hranice a vela sprav denne je obtazujuce. Ale jedna denne je uplne ok.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
akiana
13. feb 2023

Nechapem niektore reakcie. Predovsetkym ak spolu nebyvate a nevidite sa kazdy den, je podla mna uplne normalne, ze si cez den napisete kratku spravu. Jasne, nehovorim o vypisovani 24/7, ale uplne normalne, "ahoj, aky mas den", atd. Je to malicka snaha, ktora ale vela prinesie. Rozhodne neocakavas prilis vela. Ja som s mojim priatelom nieco vyse roka a pol, a stale si kazdy den piseme, ked nie sme spolu. On konci v robote vacsinou neskor ako ja, tak mi obvykle vecer zvykne aj zavolat, ked pride domov (nebyvame este spolu).

Otazne vsak je, preco ti tvoj priatel nechce dat ani tolko malo, aby si bola stastna. Ako dlho ste spolu? Aky pevny je vas vztah? A ine aspekty vztahu vnimas ako?

komplikovana
13. feb 2023

Podla mna, nie si jeho priorita. V dnesnej dobe, ked su vsetci nalepeni na telefonoch si nenajde par sekund na odpisanie je znakom toho, ze nechce. Som momentalne v praci, je obedna pauza a ja mam kancel vedla jedalne- su tam iba chlapi- kazdy jeden ma pocas jedla telefon v ruke. Takze tak.

mateson
13. feb 2023

Preboha, ako.mohli ľudia spolu mať vzťah,keď neexistovali mobilné telefóny 🤦 dokázali spolu chodiť ,aj sa zobrať a vôbec si cez deň nepísali. Šialené niečo,svet sa zbláznil

toskanka
13. feb 2023

@mateson Toto je o niečom úplne inom.

deti95060810
13. feb 2023

autorka, ani sa ti nečudujem... mne mm ešte donedávna volal z práce že či aj u nás tak prší ako v ZA... vôbec som to nebrala ako čosi otravné.... a to nám už dcéra chodí na sš - aby si vedela asi ako sme dlho spolu ...
si myslím že by si mala porozmýšľať čo s tým - milujúci človek sa takto nespráva...

mimikarol
13. feb 2023

Samozrejme že nechceš veľa. My sme spolu 14 rokov a keď je na služobke vždy si napíšeme dorbe ráno, dobru noc....Aj keď ide do roboty si píšeme, voláme. Pozdrav ho otravuje ale písanie si o sexe už nie? To čo je? 🤦

autor
13. feb 2023

@mateson ale vtedy tie telefóny neexistovali. Dnes je iná doba, posunuli sme sa dopredu, dnes existujú. Ako komunikačné prostriedky....

akiana
13. feb 2023

@mateson S technologickym pokrokom sa meni aj spolocnost, a dnes by si takzko hladala cloveka, ktory nevlastni mobil. Navyse v dnesnej dobe spravy ani nic nestoja, v porovnani s minulostou, kedy sme si 3x rozmysleli, ci mame tych 30 Korun na SMSku. Dnes staci byt na wifine niekde a taka sprava trva asi 10 sekund.

autor
13. feb 2023

@h2 Viem, že máš partnera s ktorým žiješ...ale ja som sa pýtala na to, ako by si si teda tú komunikáciu predstavovala, kebyže ste ešte v štádiu "randenia".

bessie12
13. feb 2023

tak sa k nemu nastahuj alebo chodte spolu do podnajmu. Oficialne s priatelom byvam asi po mesiaci "randenia". Neoficialne od zaciatku "randenia"

h2
13. feb 2023

Hm, možno nejakou "zmysluplnejšou" komunikáciou, najlepšie v čase voľna. Lebo keď je povedzme v práci, kde napríklad nevie, kam skôr skočiť, alebo má veľa vecí na starosti a príde mu nič nehovoriaca správa typu "Ahoj lásočka, dobré ránko, ako sa máš? Myslím na teba, maj sa krásne, cmučkyyy! 😘❤️" tak chápem, že nemá chuť odpisovať. Zavolaj mu večer, alebo mu napíš, opýtaj sa, aké má plány, čo bude robiť... Niečo konkrétne.

bombulka1987
13. feb 2023

Asi sa k sebe nehodíte, alebo pre neho toľko neznamenáš, neviem. My si s manželom bežne cez deň napíšeme, pošleme smajlík, alebo vtip, poprajeme dobrú chuť k obedu a pod. Keď jeden ide z práce a druhý je doma napíšeme si že sme na ceste, či netreba napr. niečo kúpiť. Keď sme spolu len chodili a mali sme vzťah na diaľku, tak každý večer (pokiaľ niekto nemal nejaký program) sme si dali videohovor, aby sme sa aj počuli aj videli. A každé ráno sme si popriali dobré ráno a pekný deň. Neviem, fakt nebolo dňa aby sme si aspoň pekné slovko nenapísali a doteraz to tak je. Aj keď je niekto napr. na služobke, vždy si napíšeme, poprajeme, zavoláme... A nikto to nerobíme násilím, je to pre nás oboch prirodzené.

abbey1
13. feb 2023

@mateson A vieš, čo som riešila vtedy? Či mi frajer píše každý týždeň aspoň jeden list z vojny. A keby nenapísal, tiež by som riešila, že si nevie nájsť chvíľočku a napísať, nalepiť známku a poslať ho. Našťastie som mu aspoň za ten jeden list stála. Ak by nie, asi by sme neboli už 28 rokov manželmi.
Ako spolu budú komunikovať neskôr v manželstve popri všetkých povinnostiach v práci, okolo rodiny, keď už teraz je správa raz denne pre neho otravná?

autor
13. feb 2023

@katkine_terapie Viem 😔. A čo by ste mi poradila ? Aký postoj zaujať voči tejto situácii ?

gypsomilka
13. feb 2023

Tak my sice spolu zijeme aj mame spolu deti ale teda piseme si kazdy den. Rano ide na 8do prace a 8:05 uz pise. A aj ked sme spolu chodili len kontakt bol kazdy den.

maggie1978
13. feb 2023

Sme s manželom spolu 20 rokov, a tým, že ráno odchádza keď ja s deťmi ešte spíme, napíše mi vždy ráno a popraje dobré ránko. Cez obednú prestávku mi vždy zavolá a prehodíme zopár slov. Som na to zvyknutá a mám to rada. Ale ak sa stane, že mi nenapíše, alebo nezavolá, neriešim. Veď sa vidíme po práci. A to sme obaja 40+. Robí to viac teraz ako keď sme boli mladší 😂 Niekomu by to možno vadilo, ja sa teším že na mňa myslí aj keď už sme "100" rokov spolu 🙉

gypsomilka
13. feb 2023

@mateson ja som mala napr jedneho frajera este pred muzom. V case ked mobil nebol. A vies co? Denne som chodila do telefonnej budky cez pol dediny. Takze neviem ci sa svet zblaznil. Ja to teraz proste beriem ako sucast vztahu ze mi napise alebo zavola aj pocas dna. Alebo ja jemu.

gypsomilka
13. feb 2023

Autorka asi by som ho nechala teraz par dni tak. Vydrz ci sa ozve on. A kolko to bude trvat. A potom vydrz este tolko isto dni kolko sa neozval on a neodpisuj ty.