icon

Chcem, aby si ma manžel vážil

14. jún 2022

Chcela by som aby sa viac zaujimal o mňa či mi netreba doma pomôcť ..ako to dosiahnuť 🤔či mu to len stále vravet?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
15. jún 2022

@zoro9836 a tebe príde ok prejavovať lásku niekomu, kto ťa ignoruje, je mu jedno, či nepotrebuješ pomôcť? Inak, ako vieš, že mu autorka témy lásku neprejavuje? Zabudni na to, že každý muž, ktorého žena doma čaká s uvarenou kávou a koláčom a na sporáku sa jej dovára večera, sa ide potrhať od toho, že jej pomáha. Niektorí to iba krásne zneužívajú.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
15. jún 2022

@zoro9836 vykecať si to môžeš len s niekým, kto má záujem o tom s tebou diskutovať.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
15. jún 2022

@zoro9836 žiaľ, autorka nenapísala viac

viestta
15. jún 2022

@zoro9836 a ty si ešte stále neodpovedal na to co robíš v domácnosti.
Na druhej strane, mam toľko rozumu, že viem kedy nepokračovať v debate, ktorá nikde nevedie. A keď mi začneš vykladať o tej ceste, ktorú mam hľadať, tak tam pre mňa debata skončí definitívne

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
15. jún 2022

@zoro9836 no ale mal by si na názorom príklade poukázať co doma robí ideal manžela. Nech zavidime

marionete
16. jún 2022

@katkine_terapie prečo by mu mala ďakovať za to, že urobil nejaké domáce práce...on tam predsa tiež býva to po prvé a po druhé on jej isto neďakuje za každú vec kt. doma spraví ona

zuzliq
16. jún 2022

@zoro9836 vieš, problém takýchto diskusií je, že ľudia si môžu písať čo chcú bez toho, aby ich druhá strana konfrontovaná s realitou.
Ty tu teoretizuješ o šťastnom manželstve a pritom to tvoje môže byť v hroznom stave...
Nebol by si jediný... vlastne poznám niekoľko narcistov, čo pomocou viery ovládali svoje manželky. Dvom z nich anulovali kvôli tomu manželstvo. Ste ako cez kopirák...
A to píšem vo ako veriaca praktizujú a katolíčka.

kristina28918
16. jún 2022

@hilda08 tak takto odpoveď nema chybu. Presne ake pomohol 😂😂😂

menoruze
16. jún 2022

Kniha Láska a úcta od Emmersona Egericha. Na youtube sú aj jeho prednášky v ANJ. Odporúčam. Ešte je kniha o deťoch Láska a úcta v rodine.

any_soj
16. jún 2022

Kniha Hranice v manželstve, jednoznačne 🙂

ouwecka
16. jún 2022

Zacni robit sebe conchces od neho, venovať sa sebe, a neurobit to za neho doma

1011990
16. jún 2022

Zacnite si vazit viac samu seba 🙂

adrianadk
16. jún 2022

Laska ku sebe a vsimavost seba. Manzel je iba zrkadlo toho, co si nedavas dostatocne sama sebe.
Co tak sa vybrat na nejaky sebarozvojovy vikendovy seminar, alebo zajst s kamoskou na wellness?
Nemozes cakat z vonka nic, pokial to nedavas dostatocne sama sebe 🌹

euka210
16. jún 2022

Tak vazit si a pomahat su odlisne veci. Moj si ma vazi, stale ma ma rad, ale proste v domacnosti pomahat...kupil mi radsej umyvacku 🤣...nema to v laske, v dome robi okolo domu a majstruje, co treba opravi, ale ked chcem pomoct napr.s upratovanim, tak mu musim povedat presne co od neho chcem, sam sa neopyta. Ale urobi to.

lucinkab
17. jún 2022

Keď si začneš Vážiť samú seba, najdeš si čas len pre seba, (šport, prechadzka) mimo domu, začneš si viac užívať tak potom sa zbadá 🙂

katkine_terapie
17. jún 2022

@marionete tak pre mna to je slusnost. Bez ohladu ci tam byva. Ja muzovi poviem Prosím ta, pozehli túto kopu (daj prat, uvar, zbehni po dieta...), ja idem na nakup, varim, idem s kamoskou na kavu, kozmeticke, na postu...Ďakujem. Nie je to o tom, že "prosim ta mohol by si za mna prevziat povinnosti...", ale iba o slusnosti k partnerovi. Ale ta musi byt vzajomna. Rovnako fungujem aj s dietatom. Ked ho o nieco prosim, tak mu aj podakujem.

ankare
17. jún 2022

To musí vychádzať z neho a on musí chcieť.

marionete
17. jún 2022

@katkine_terapie áno slušnosť je používať slová ďakujem, prosím.... ale nie v tomto prípade ja nevidím dôvod žiadať muža o to aby v domácnosti /v ktorej žije aj on/ poupratoval a ešte by som mu mala za to ďakovať

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
marionete
17. jún 2022

@zoro9836 o tom ja nehovorím a samozrejme súhlasím...ale nebudem ďakovať za niečo čo má byť automaticky a nie ešte niekoho prosiť aby to urobil

uradnikova
17. jún 2022

Mam to iste doma,ale je to povahou cloveka.zisti co mal,az ked ta nebude. Ja som sa naucila s tym zit a snazim sa to prehliadat a skor sa sustredit na jeho dobre stranky.inak by som s nim uz nebola

viestta
17. jún 2022

@marionete vidíš, a ja môjmu po ďakujem. Aj poprosím. Poprosí a poďakuje aj on. Aj za úplne samozrejmosť. Aj dietko učím, že sa hovorí Prosím a nie Chcem, a treba vždy poďakovať. Poprosím aj predavačku ak od nej niečo chcem. Aj podakujem. Prečo by som nepoprosila a nepodakovala svojim najbližším? Keď už ho nepoprosim tak začnem Mohol by si mi... Ďakujem. Huba sa mi nezoderie za pár slov navyše.

marionete
17. jún 2022

@viestta ty o koze ja o voze...nevadí

viestta
17. jún 2022

@marionete ale nie. Poprosím ho aby umyl riady. A hneď aj podakujem. Tak ako on poďakuje, keď dostane obed na stôl. Poprosím ho aby mi zavesil záclony. Keď vynesie smeti sam od seba, za to nedakujem. Keď povysava kým nie som doma, tiež nedakujem hneď po prichode. Takisto on nedakuje za každý pár vypratych ponoziek. Ale keď chce aby som mu nasla jeho obľúbené tričko, poprosí a keď ho donesiem poďakuje.

marionete
17. jún 2022

@viestta poprosím ho, aby "mi" zavesil záclony? Tie záclony sú hádam aj jeho či? S tým.tričkom súhlasím..keď o niečo žiada ale aby som niekoho prosila aby upratal alebo umyl riad ktorý mimochodom aj on zašpinil...to určite nie