Chcem odísť s dcérou od muža do zahraničia
Ahojte ,môj príbeh je strašne dlhý a preto sa budem snažiť napísať podstatu veci čo možno v skratke . Ide o to že s manželom žijem už 12 rokov z toho 8r. som vydatá. Máme dcéru ktorá bude mať 8. rokov . V podstate môj problém spočíva v tom že môj muž strašne veľa a často pije , ked začne piť nevie prestať ,veľa krát sa stane že pije do triezva 😕 , nemôžem s ním ísť už ani niekde do spoločnosti napr.ples alebo svadba alebo oslava pretože vždy to skončilo tak že sa ožral tak že nevládal chodiť a museli ho vynášať , stalo sa už aj veľa krát že ma prišli v noci zavolať chlapi z krčmy aby som si prišla autom po muža lebo že už nevládze vstať že mi ho naložia do auta a ked som prišla a nacúvala doslova pred dvere krčmy tak ležal tam na zemi a kedže ja by som ho z auta dnu nedostala(pretože je to veľký chlap) tak som ho tam nechala potom spať ,my bývame v dome takže spal v aute na dvore, ale to som ešte netušila že sa tam aj pomočí a aj povracia 😖 , stalo sa že sa už aj strepal doma dole schodmi a to tak že mi hlavou zakrvavil aj stenu , teraz momentálne pije od piatku dnes je utorok ! ...a nespočetne veľa ale veľa takýchto zážitkov mám nedá sa to tu ani napísať . Moja dcéra mi povedala,že ho nemá rada , a že nenávidí ľudí kt .vymysleli alkohol . Ja som koli nemu musela aj z práce odísť pretože som robila 12hod .zmenu a krátky a dlhý týždeň a on ked ju mal na starosti tak ju zobral do krčmy a aj v škole mi veľmi poľavila za ten čas .Môj muž má firmu ,zarába dobre , ale mne nechce dávať skoro žiadne peniaze , ked chcem v obchode dačo kúpiť navyše tak je schopný sa tam so mnou hádať že ´´TOTO NEBOLO NA LISTKU NAPISANE!!´´ ale ked on minie neskutočné peniaze na alkohol a okrem toho ked on pije tak na jeho účet pijú všetci v krčme tak to je v poriadku . Ked mu poviem že má problém s alkoholom a že by sa mal liečiť tak nechce o tom ani počuť . Fyzicky ma netýra ,ale psychicky v tom je majster. Nemám vôbec na neho žiadny spolah . Rozmýšlam nad odchodom do zahraničia pretože tu ani nemám veľmi kde a k rodičom ísť nechcem ,pretože sa bojím že by mi tam chodil robiť cirkusy a aj sa bojím kvôli dcére. V zahraničí mám kamarátku ktorá mi podáva pomocnú ruku , pomôžu mi aj s robotov len sa bojím či to moje dieta zvládne bude sa musiet prispôsobit novému prostrediu a naučiť sa reč , aby mohla znova chodiť plnohodnotne do školy . Zahraničie volím aj preto ,lebo viem že keby odídem a ostanem na SVK tak jemu prepne a bojím sa o našu bezpečnosť . Myslíte ,že by som to s dcérkou zvládla ? Ďakujem ....
@maximum určite to zvládneš... a je to najlepšie čo môžeš urobiť.. ja som odyšla do zahraničia ..aj ked za mojim mužom..a také problémy nemáme...ale nevedela som reč a moja dcerka tak isto... všetko sa dá... všetko sa pomaly naučíš..a ked chceš zvládneš všetko..tvoja dcéra bude oveľa spokojnejšia v zahraničí aj ked sa musí učiť reč ako doma pri takom otcovi..
@adri266 už sa stalo ,že nám raz v noci rozbil dvere na spálni , sklo som mala aj v posteli dcéra vtedy nemala ešte ani 3 roky a do dnes si to pamatá, len vtedy to bol taký šok aj pre mna aj pre ňu hlavne, že som vtedy ani nevolala policajtov ale ihneď som zbierala sklo aby sa neporezala a kopec iných vecí doma takto poničil ...A čo sa týka svedectva ,tak každý v dedine ho má zafixovaného ako človeka ktorý ked začne piť nepozná hranice 😒
Och boze, len citat to je hrozne. Ja by som si vybavila zakaz styku najskor a potom urcite odisla. A dcerka ako zvlada celu situaciu?
@veronicka1901 veľmi zle je z toho dosť smutná a trápi sa , ja sa síce snažím ako sa len dá aby netrpela tím ale ono to proste nejde ked žijete pod jednou strechou. ☹
@maximum ja by som si preverila, ci vobec mozes odist bez suhlasu otca...aby ta potom neudal, ze si dceru uniesla...s takymi vecami v dnesnej dobe neni sranda... viem, ze na letiskach zvyknu robit problem, ked nie je pisomne dovolenie od druheho rodica, alebo od obcho rodicov, ak dieta cestuje napr. s babkou... vsetko si to radsej zisti, aby si sa nezamotala do este vacsich problemov... a zivot s takym clovekom nema zmysel...ocividne mu je alkohol prednejsi ako vy...ak s tym sam nechce nic urobit, tak bohuzial...drzim prsty
@maximum Jedna vec, ak bude spity na mol, ozraty, postany a povracany, tak si ho nafot. Nafot si ho vzdy, ked budes mat prilezitost. Toto ti pomoze. Ak mas moznost, ze ti jeho kamarati napisu sms-ky so znenim: "Pridi si po muza, lebo je ozraty a nevie sa postavit na svoje a krcma sa zatvara" - aj to si odfot........ten clovek moze byt pozvany ako svedok s tym, ze sa nebude moct na nic vyhovarat, ked mu ukazes jeho smsku.
Ja by som si kazdy den robila dokazy.....jeden za druhym. S opilcami sa rozvody "slusne" nekoncia. Pozor na to.
A treba ist za pravnikom, vyrozpravat celu vec a spytat sa ho co mozes robit...

@maximum skus na neho zavolat niekedy policiu, ked je taky ozraty, pomoze Ti to na sude. TAkisto svedectvo Tvojich znamych, ze chodi ozraty, a ze sa nemoze prikladne o dceru postarat. URcite by som to prebrala s pravnikom. Ale hlavne utekaj, rob nieco, lebo zivot s alkoholikom, ktory si neprizna, ze ma problem, je des. Ano, teraz Ta netyra fyzicky, ale ked je taky ozraty, nebojis sa, ze nieco spravi v dome alebo Tebe?
Velmi Ti drzim prsty, pozistuj si, co treba a konaj.