Chcem odísť
Ahojte. Chcem sa podeliť o môj problém, lebo nemám komu inému. Som s partnerom 4 a pol roka, z toho pol roka sme manželia...Doteraz to bolo celkom fajn, len také bežné hádky, taký normál..Ale asi tak 2 mesiace dozadu sa hrozne zmenil..A to sme už od rok dozadu premýslali o babatku že teraz vysadim Hak, par mesiacov pockame, a po novom roku zacneme skusat..ale čo sa teraz deje? kks za vsetko možem len ja, chodí vsade a pozera ci niekde nieje nieco že by mi vykríkal ze neupratujem a podobne.Pritom sa starám o všetko, este aj ked príde z roboty tak ma jedlo prichystane na stole.A sex, tak to už vobec nie, už aj ked sa len k nemu pritulim cez den alebo tak tak že co od neho chcem, je unavený, v strese a pod..pritom vsetko je rovnaké ako predtým.JA som síce nezamestnaná ale mam brigadu cez net, takže dost pri tom sedím,ale mam za to peniaze, ale vzdy stiham, uvarit, oprat, upratat. tak ja neviem.Nemyslim si ze by niekoho mal, pretoze okrem roboty nikam nechodí. ALe stále vravi ze nic nerobim a to hovorí aj ked sme u niekoho na navsteve. Takto ma stale zhadzuje ked cosi poviem tak povie a dost! a musim byt ticho a ja som z toho uz na prasky...Bývam u neho v dome - bývame sami. Moji rodicia bývaju 100 km od nas ale vo velkom dome sami. Možem sa tam vrátit...len ja neviem ci by som prezila tie pohlady vsetkých a tu hanbu...A ci to mam vlastne urobit, ci ma len take obdobie a potom bude fajn..alebo co mam robit...Teraz sa par dni uz vobec nebavime...
maj na haku vsetkych,kamoska vystrojila tuez velku svatbu a po 3 rokoch potichucky prisla do rodnej dediny bez toho aby niekomu povedala ze ma krizu s muzom ale ona nechodila na verejnost v dedine .Urob to pre tvoju buducnost,chod k mame a ked pride po teba tak budes vediet ze ti zalezi na nom a ked nepride tak si najdes lepsieho .Ked si v jeho dome chod prec a nech si trhne nohu.Keby ste mali zavezok a zistili az neskor ze sa k sebe nehodite bolo by to horsie.Nenech sa ponizovat.Toto nie je laska ale sluzku si z tebe robi.Pokial nebudes robit manualne niekde tak ta bude zhadzovat ze hovno robis.Len on pracuje a je unavený.To asi co bude robit ked vam dietatko bude v noci plakat,bude nervacit jsk pes aby si ho itisila ze on potrebuje spat.Niektori sa po svatbe zmenia niektori nie.Rob podla srdca ,ale netrap sa kvoli chlapovi,lebo to budes musiet prezivat do smrti ked sa nezmeni.Si predstav ze cely zivot budes trpiet .Nech ti dokaze ci mu za to stojis .
@red_rose uz pracujem, domacnost je rozdelena (tiez som zastancom rovnosti, hlavne pokial obaja pracuju), aj "rande" bez dietata tu uz bolo velakrat. Moj muz vsak nevie hovorit o svojich pocitoch, nazoroch, tuzbach a pod. Obcas z neho nieco vytiahnem, ale inak nie. Do kolektivu chodim (nie casto, ale postacuje mi to), problemom je, ze on nie. Nema ziadnych kamaratov a v praci travi vela casu sam, takze som jediny dospely clovek, s ktorym travi svoj volny cas. Nema ziadne zaluby a ked sa o tom bavime, tak to skonci vzdy tym, ze sa to neda. Ma nabeh na depresiu (sam si to uz priznal) ale navstivit psychologa nechce. Navyse zacal ma tlacit k 2. dietatu, ale pre mna je to momentalne nepredstavitelne. Pri prvom sa velmi nezapajal a vyhybal sa starostlivosti. Odkedy pracujem, tak je to trochu lepsie,ale je pravda, ze som mu nedala na vyber.
Ked som pisala o tom kritizovani, tak som mala na mysli banality typu zabudnuta kvapka vody na baterii, zabudnuta smietka po vysavani, sposob ako umyvam riad, prco musim chodit do prace a ine. Ide podla mna o uplne hluposti. POdobne sa sprava aj k pribuznym ked k nam pridu na navstevu alebo nam pomahali na stavbe. Je totiz velky perfekcionista a vsetko vzdy musi byt na 200%. Aj tych zopar kamaratov co mal s nim uz nie je v kontakte.
nič nie je horšie ako chlap v depresii:(( ... no a skúsila si tie hluposti ako si to ty nazvala obratit na humor? alebo proste nechať to na neho, nech je to teda podla jeho predstav a mozno mu nastavit zrkadlo, a to tak, ze zacnes ho na taketo somariny upozornovat ty?...
@bibabib nič nie je horšie ako chlap v depresii:(( ... no a skúsila si tie hluposti ako si to ty nazvala obratit na humor? alebo proste nechať to na neho, nech je to teda podla jeho predstav a mozno mu nastavit zrkadlo, a to tak, ze zacnes ho na taketo somariny upozornovat ty?...
@bibabib možno tu nejde o jeho perfekcionizmus ale začínajúcu chorobnú žiarlivosť, či pocit vlastnenia svojej manželky...hovoria o tom príznaky toho akože perfekcionizmu ale aj to že tlačí na teba s druhým bábom, pritom k starostlivosti nemá nejaký vzťah a zhadzuje ťa pred spoločnými priateľmi...to môže mať skôr túto úchylku...ak samozrejme predtým taký nebol....
@red_rose zrkadlo som neskusila a ani to neviem, nejak mi je proti srsti robit nieco, co mi vadi v opacnom pripade. myslim si, ze pokial si on vyriesi svoju "hlavu" tak aj ostatne sa poriesi. Mala som totiz mamu v podobnom stave: tazka depresia + neznesitelny perfekcionizmus, ktory sa prejavoval rovnakym sposobom ako u muza. Odkedy sa vyliecila z depresie, tak aj vsetky ostatne "uchylky" presli a je z nej skvela zena.
zrkadlo je bežná terapeutická metóda, ktorá sa odporúča hlavne v takýchto prípadoch, aby si dotyčný uvedomil, že to sú to extrémne požiadavky kladené na tvoju osobu,...pokiaľ to nešlo samozrejme riešiť komunikačne....depresia je ťažké duševné ochorenie, ktoré sa lieči medikamentózne u psychiatra...po tejto stránke ak túto diagnózu tvoj muž má a potvrdenú lekárom....v takom prípade bez liečby to naozaj nepôjde...ak ide len o stav úzkosti...pretože je jeseň, málo slnka, veľký zhon v práci a kopec iných stresov, ktoré nepridávajú na pohodlí u žiadneho človeka, potom nastav zrkadlo....
diskusiu uzamykam na ziadost zakladatelky

...a keď je hladný...tak mu poviem, nech si zohreje (navarené v chladničke) a už keď si bude ohrievať, nech ohreje všetkým🙂) teda aj mne🙂) a keď sa robí suchá večera, tak ju musí urobiť a aj nám. Samozrejme nerobí to vždy len on, len keď má prázdne reči, že žena hladný som....tak sa najedz zlatý moj🙂)) ...no vačšinou jedlo varím a pripravujem ja...nehladajte za tym muža pod papučou...iba vyrovnávam skóre rovnocennosti partnerov🙂))